Advent Ljubljanában 

Szlovénia, Advent Ljubjanában , Ljubljana

Karácsonyi fények és dekorációk, ünnepi pompa, a forralt bor édes, fűszeres illata, sültgesztenye, „potica” a szlovén bejgli változatos ízei, egyszóval igazi adventi hangulat várja a látogatókat.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2020-12-12 - 2020-12-13 39 900  Ft/fő
Még több időpont ›

Tulajdonságok

 • körutazás
 • hosszú hétvége
 • advent
 • városlátogatás
 • 2-3 napos utak
 • Közép-és kelet Európa

Program

1. nap

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban Ljubljanába. A Ljubjanica folyó mentén épült szlovén fővárosban reneszánsz, barokk és szecessziós épületek egész sorát láthatjuk, gyönyörű hidakkal, parkokkal tarkítva. A Hármas híd a város spirituális központja. A Preseren tér a belváros legforgalmasabb helye, itt található a vörös színű ferences templom, az Urbanc-ház, a költő Presener szobra, a Smalc-ház. Innen indul a Plecnik- árkádsor, mely a Sárkányos hídig tart. Napközben élelmiszer árusok kínálják finom portékáikat, itt található a szabadtéri piac is. Adventi időszakban sült gesztenye és forralt bor édes illata lengi be a teret. A tér belső oldalán áll a Szt. Miklós-székesegyház, a XVIII. századi barokk egyik legszebb európai épülete. A karácsonyi díszek és fények különleges hangulatot kölcsönöznek a belvárosnak. Az óváros fölé magasodik a vár épülete, ahova siklóval is felmehetünk. Szabadprogram során lehetőség nyílik megtekinteni az adventi kirakodóvásárt, ahol a helyi kézműves termékek, mézek, pálinkák, édességek mellett, különleges karácsonyi dekorációkból is válogathatunk. Fakultatív vacsora egy helyi, belvárosi étteremben. Szálláshely elfoglalása.

OSM minutes of 2015 - HAPPY. LIGHTS OF LJUBLJANA. from OSM films on Vimeo.

2. nap

Reggeli után utazás Mariborba, Szlovénia második legnagyobb városába. Útközben rövid megállás a finomságokat is tartogató Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a csokoládés és ízes fánkokat. Majd rövid séta a Dráva parti város hangulatos belvárosában: Pestis-oszlop, Szt. Lajos-templom, Városháza, Keresztelő Szent János katedrális, Egyetemi könyvtár, Postapalota. Szabadidő során a zegzugos utcák varázsában adventi kirakodóvásokban sétálva, megkóstolhatjuk a finom, helyi karácsonyi süteményt, a ?poticát? egy bögre forró csoki, vagy fűszeres, forraltbor kíséretében. Az ünnepi időszakban, Mikulástól Új Évig, Maribor központjában különféle koncerteket, rendezvényeket szerveznek. Hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.

Tudnivalók

 • Utazás: Légkondicionált autóbusszal
 • Felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár
 • Elhelyezés: Ljubljanában  3*-os, 2 ágyas, zuhany/WC-s szobákban
 • Ellátás:reggeli, vacsora felár ellenében kérhető (6 900 Ft/fő) egy helyi étteremben (3 fogásos menü, ital NÉLKÜL)
 • Belépők, helyszínen fiztendők: 15 EUR/fő
 • Minimum létszám:30 fő

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

2020.12.12 Busszal 2 nap 1 éjszaka | 39 900  Ft/fő Tovább
Még több időpont ›

Szlovénia

Az Alpok és az Adria ékszerdobozának is nevezik ezt a szomszédságunkban fekvő kis országot, mely a magyar turisták számára egyre népszerűbb célpont. Festői tengerszemek kis szigetekkel, zord hegyek hófedte hegycsúcsokkal, hágók, zúgó folyók és vízesések, csodálatos barlangok, parányi, ám annál szebb tengerpart: mindez Szlovénia. Európa legzöldebb országa, mert területének majdnem felét erdő borítja.

Hasznos tudnivalók a szlovénia utazáshoz