Őszi borozgatás Szlovéniában

Szlovénia, Őszi borozgatás Szlovéniában, Portoroz

Látogasson el velünk az isztriai borvidék egy szőlőskertjébe, ízlelje meg a vidék zamatos borait helyi finomságok kíséretében. Töltsön egy vidám estét egy helyi farmon, kóstolja meg a helyi ízeket, finom borokat. Fedezze fel a természet szépségét és harmóniáját a szlovén tengerparton.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
4 nap 3 éjszaka
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2022.11.17 - 2022.11.20
144 900 Ft / fő
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj

Tulajdonságok

 • 4-5 napos utak
 • gasztronómia
 • körutazás
 • közel a tengerparthoz
 • Közép-és kelet Európa
 • Szomszédolás
 • világörökség

Program

1. nap

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban Ljubljanába. A Ljubjanica folyó mentén épült szlovén fővárosban reneszánsz, barokk és szecessziós épületek egész sorát láthatjuk, gyönyörű hidakkal, parkokkal tarkítva. A Hármas híd a város spirituális központja. A Preseren tér a belváros legforgalmasabb helye, itt található a vörös színű ferences templom, az Urbanc-ház, a költő Presener szobra, a Smalc-ház. Innen indul a Plecnik- árkádsor, mely a Sárkányos hídig tart. Napközben élelmiszer árusok kínálják finom portékáikat, itt található a szabadtéri piac is. A tér belső oldalán áll a Szt. Miklós-székesegyház, a XVIII. századi barokk egyik legszebb európai épülete. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat a szlovén tengerparthoz, Portorozba, szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap

Reggeli után a szlovén tengerpart legszebb városába, a festői Piranba látogatunk. Séta az igazi mediterrán kisváros hangulatos szűk utcácskáin. A tengerbe nyúló íves félsziget, az egyedi tervezésű terek színes épületeikkel, a városképet meghatározó, dombon található Szent György templom és harangtorony elvarázsolják az idelátogatókat. Délután egy helyi szőlőskertbe (Purissima) látogatunk, ahol autentikus környezetben kóstolhatjuk meg a helyi borokat. Mialatt gyönyörű környezetben ízleljük a zamatos nedűket, és tipikus isztriai finomságokat, megismerkedünk a borkészítés fortélyaival, valamint a helyi szőlőültetvények történetével. (Rossz idő esetén a borkóstoló a Vinakoper borospincében történik.) Visszatérés a szálláshelyre, vacsora.

3. nap

Reggeli után a gyönyörű szlovén karsztvidék zöldellő tájainak ölelésében fekvő lipicai majorságot keressük fel. A világhírű ménesnek otthont adó Lipica lótenyészetét 1580-ban I. Ferdinánd alapította. A 16. században alapított ménes Szlovénia történelmi és kulturális örökségében az egyik legfontosabb helyet foglalja el. A világ leghíresebb lovai közé tartozó lipicai fajta 2016-ban az UNESCO Világörökségek része lett. Ismerkedés a ménessel és a farmmal. Koraeste egy helyi farmra látogatunk Dragonja völgyében, ahol a tulajdonos házikészítésű pálinkával, helyi sonkával (prosciutto), valamint harmonika zenével fogad bennünket. Majd egy igazi, autentikus, zenés vacsorán vehetünk részt (bableves, sülthús burgonyával, saláta, desszert, fél liter bor, ásványvíz) miközben megismerkedünk a helyiek életével. A kellemes zenés este után felkeressük a farm borospincéjét, ahol vásárolhatunk is a helyi borokból, házikészítésű szeszesitalokból.

4. nap

Reggeli után Szlovénia legnagyobb, Európa kilencedik legnagyobb barlangjához a Postojnai cseppkőbarlanghoz utazunk. A világhírű szlovén barlang kb. 70 millió évvel ezelőtt keletkezett. 5200 m hosszú barlangrész látogatható meg részben barlangvasúton, részben gyalogosan. A különösen sokféle színű és formájú cseppkő páratlan élményt nyújt. Barlangtúránk után hazautazás, útközben rövid pihenő, a finomságokat is tartogató Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a csokoládés és ízes fánkokat. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Tudnivalók

 • Utazás: légkondicionált autóbusszal
 • Felszállási lehetőségek:Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár
 • Elhelyezés: Portorozban 4*-os szálloda 2 ágyas szobáiban
 • Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)
 • Minimum létszám: 30 fő
 • Belépőjegyek:
  • Lipica Studfarm, Postojnai cseppkőbarlang magyar nyelvű audioguide-dal40 EUR/fő

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

2022.11.17 Busszal 4 nap 3 éjszaka 144 900 Ft / fő Tovább
Még több időpont ›

Portoroz

A legismertebb szlovén üdülőhely. A parkokkal tarkított szállodaváros klimatikus gyógyfürdőhelyként is ismert. Tengerpartja változatos, a városi strand homokos, lassan mélyülő, napernyő, nyugágy bérelhető.

Szlovénia

Az Alpok és az Adria ékszerdobozának is nevezik ezt a szomszédságunkban fekvő kis országot, mely a magyar turisták számára egyre népszerűbb célpont. Festői tengerszemek kis szigetekkel, zord hegyek hófedte hegycsúcsokkal, hágók, zúgó folyók és vízesések, csodálatos barlangok, parányi, ám annál szebb tengerpart: mindez Szlovénia. Európa legzöldebb országa, mert területének majdnem felét erdő borítja.

Hasznos tudnivalók a szlovénia utazáshoz