Újév Bledben

Szlovénia, Újév Bledben , Bled

Különleges óévbúcsúztatást kínálunk egy havas hegycsúcsok ölelésében fekvő mesés tónál. Szlovénia egyik legszebb városkája, Bled az év utolsó estéjén még szebb arcát mutatja a Vár fölött szikrázó tűzijáték fényében. A pezsgős mulatozást a lélegzetelállítóan gyönyörű Postojnai cseppkőbarlang és Ljubjana látnivalóival foglaljuk emlékezetes keretbe.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2019-12-30 - 2020-01-01 64 900  Ft/fő-től 59 708  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

 • körutazás
 • szilveszter
 • városlátogatás
 • 2-3 napos utak
 • Közép-és kelet Európa

Program

1. nap

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, utazás a Postojnai cseppkőbarlanghoz. Útközben rövid pihenő, a finomságokat is tartogató Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a csokoládés és ízes fánkokat. A világhírű szlovén barlang kb. 70 millió évvel ezelőtt keletkezett. 5200 m hosszú barlangszakasz látogatható részben barlangvasúton, részben gyalogosan. A különösen sokféle színű és formájú cseppkő páratlan élményt nyújt. Karácsonyi hangulatban a cseppkőbarlang varázslatos világában Jézus születésének jelenetei elevenednek meg előttünk. 1,5 km hosszú karácsonyi jászol, élőzene, fényjáték és karácsonyi vásár várja a látogatókat. Délután folytatjuk utunkat Bledbe, szállás, vacsora.

Bled - Imago Paradisi (tourism promo) from VIZUALIST on Vimeo.

2. nap

Reggeli után séta a Bledi- tó körül, mely egy termálforrás által táplált tengerszem, magas hegyekkel körülvéve. Időjárás függvényében fakultatív program keretében hajókázás a Bledi tavon, megtekintjük a tó közepén álló piciny szigetecskén található IX. századi kegytemplomot. Majd szabad program keretében felsétálhatunk a bledi várhoz, mely egy 140 méterrel a tó fölé magasodó mészkő sziklaszirtre épült, páratlan kilátással a tóra és a környező hegyvidékre. Lefele jövet érdemes megtekinteni a várhegy alatt található neogótikus Szent Márton templomot. Óévbúcsúztatás a tó parti Panorama étteremben szilveszteri gálavacsorával, élőzenével, hajnalig tartó tánccal. Éjfél előtt az étterem teraszán közös visszaszámlálással köszöntjük az újévet és első sorból gyönyörködhetünk a Bledi várból kilőtt tűzijátékban.

3. nap

Késői reggeli után utazás Ljubljanába, Szlovénia fővárosába, ahol rövid sétánk során reneszánsz, barokk és szecessziós épületek egész sorát láthatjuk, gyönyörű hidakkal, parkokkal tarkítva (Tromostovle, Városháza, Székesegyház). Rövid szabadidő után hazautazás, érkezés a késő esti órákban.

Kötelező szilveszteri gálavacsora

Kötelező szilveszteri gálavacsora: 33 500 Ft/fő
Kötelező szilveszteri gálavacsora (2 - 6 éves): Ingyenes
Kötelező szilveszteri gálavacsora (6 - 14 éves): 16 900 Ft/fő

Tudnivalók

 • Időpont:XII.30.
 • Utazás: Légkondicionált autóbusszal
 • Belépők: 60 EUR/fő (helyszínen fizetendő)
 • Felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár
 • Elhelyezés:Bledben ***-os, 2 ágyas, zuhany/WC-s szobákban.
 • Ellátás:Félpanzió + kötelező szilveszteri gálavacsora
 • Minimum létszám:30 fő

Útvonal

Indulási időpontok

2019.12.30 Busszal 3 nap 2 éjszaka | 64 900  Ft/fő-től 59 708  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›

Bled

A Júlia-Alpok lábánál fekvő páratlan természeti szépségű település, Bled az ország egyik legismertebb pihenőhelye. A 3000 m-ig magasodó hegykoszorú, a fellegvár és a Bledi-tó közepén található kegytemplom sok látogatót vonz évről évre

Szlovénia

Az Alpok és az Adria ékszerdobozának is nevezik ezt a szomszédságunkban fekvő kis országot, mely a magyar turisták számára egyre népszerűbb célpont. Festői tengerszemek kis szigetekkel, zord hegyek hófedte hegycsúcsokkal, hágók, zúgó folyók és vízesések, csodálatos barlangok, parányi, ám annál szebb tengerpart: mindez Szlovénia. Európa legzöldebb országa, mert területének majdnem felét erdő borítja.

Hasznos tudnivalók a szlovákiai utazáshoz