Dél-Kelet Ázsia gyöngyszemei

Thaiföld, Dél-Kelet Ázsia gyöngyszemei , Bangkok

Thaiföld és Kambodzsa legcsodálatosabb tájain át vezet ez a különleges ázsiai út. Bangkok kolostorai és úszó piaca, Angkor romjai és Neak Pean szigettemploma, sztúpák és szobrok, a buddhizmus lenyűgöző örökségei és mindennapjai igazán nem mindennapi színpompás kavalkáddal kápráztatják el a látogatókat.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2019-11-08 - 2019-11-21 459 900  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

 • körutazás
 • homokos tengerpart
 • világörökség
 • szilveszter
 • városlátogatás
 • Távoli Tájakon

Program

1. nap

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében Thaiföld fővárosába, Bangkokba, étkezés a repülőgépen.

2. nap

Érkezés Bangkokba a délutáni órákban, transzfer a szállodába, bejelentkezés, szabad program. Szállás Bangkokban.

3. nap

A reggelit követően félnapos városnézés autóbusszal, hajóval és gyalogosan Bangkokban. A városnézés során betekintést nyerhetünk a Chao Praya folyó mentén élő emberek életébe, miközben a múlt egyedülálló történelmi és kulturális örökségeit tekintjük meg. A bangkoki városnézés első állomása az Arany Buddha kolostor, utána a Chinatown főutcáján és a virágpiacon átbuszozva elmegyünk a Fekvő Buddha Kolostorba (Wat Po) ahol körbejárják az óriási fekvő Buddha szobrot, majd a templom egyéb érdekességeit és szépségeit mutatjuk meg, úgymint Marco Polo szobrok, gyönyörű sztupák, Vishnu hatalmas lingamja, jóga szobrok, fő-Buddha csarnoka. Utána kisétálunk a kikötőbe, un.long tail boat-ra szállunk, és a Chao Phraya folyón, majd a thonburi csatornákon hajózunk kb.1 órát. A délután folyamán szabadidő, fakultatív látogatási lehetőség a Királyi Palotában. Az esti órákban részvételi lehetőség egy vacsorával összekötött Siam Niramit előadáson.

4. nap

A reggelit követően kirándulás a Damnern Saduak Úszópiacra. Menetközben érdemes nézelődni az úszópiac felé kókuszligetekkel szegélyezett úton is, közelről láthatjuk, hogy élnek itt az emberek végtelenül szerény körülmények között leginkább bádogkunyhóikban. Megérkezéskor fabárkákba szállunk és kb. 1 órán keresztül lehet nézelődni, vásárolgatni a vidám, zajos hangulatú piacon, áruval roskadásig megrakott ladikok között. A helyiek mindenfélét árulnak, főznek a bárkákban, az egzotikus gyümölcskínálat fantasztikus! Visszatérés a szállásunkra.

Southeast Asia | Phantom 4 Pro+ from Electric Peak Creative on Vimeo.

5. nap

A reggelit követően transzfer a repülőtérre, elutazás Siem Reapbe. Érkezés a menetrend függvényében, találkozó a helyi idegenvezetővel, transzfer a szállodába. Egy rövid felfrissülés után kirándulás Preah Khanba, a "Szent Kard" városába illetve Neak Pean "vízi" templomához. Előbbi szűk, sejtelmes folyosóival és kalandfilmbe illő romjaival, míg utóbbi izgalmas szigettemplommal bűvöli el a látogatókat. Szállásunk Siem Reapben lesz.

6.nap

A reggelit követően a délelőttünk Angkor utolsó fővárosában tett barangolással telik. Henri Mouhot 1860-ban fedezte fel a dzsungel közepén Angkor romjait, a IX. és XIV. század között khmer birodalom virágzó civilizációja ma már világörökségünk része. A sokáig elfelejtett város környékén egy hatalmas, 140 kilométer hosszú és 30 kilométer széles tó fekszik, ami meghatározó volt a khmer kultúra kialakulásának szempontjából, hiszen egész évben lehetett itt rizst aratni és terület halakkal is ellátta bőven az embereket. A kőépítészet egyik csúcsa Angkor, ahol vakolat nélkül iszonyú pontossággal faragott köveket raktak egymásra, hogy aztán szobrokkal burkolják be azokat. Angkor meghatározó vallása a hinduizmus és a buddhizmus volt. Angkor Thom (az istenek oltalmazta város) közepén magasodik Bayon temploma, ahol rejtélyes mosolyú Buddha-arcokat találunk. Emellett a Királyi Palota maradványai, a Phimeanakas, a Leprás Király terasza és az Elefánt-terasz a főbb látnivalók. A délután folyamán a kirándulás a központi angkori területre: látogatás a II. Szúrjavarman király által Visnu istennek ajánlott Angkor Wathoz. Visszatérés a szállásunkra.

7.nap

Reggeli után kirándulás a 10. századból származó Banteay Srey templomhoz, amely a Hindu Vallás egyik legszebb szentélye. A rózsaszín homokkőből épült kis méretű templomot még a reggeli órákban érdemes megnézni, színei akkor láthatóak igazán. A következő templom, amit meglátogatunk a Banteay Samres lesz, majd ezt követően utunk során bepillantást nyerhetünk a helyiek mindennapi életébe. Késő délután hajókirándulás Kambodzsa hatalmas taván, a Tonle Sap-on. Bepillantást nyerhetünk egy úszó falu életébe, amelyhez ? számunkra kicsit meglepő módon ? iskola, kórház, éttermek is tartoznak. Visszatérés a szállásunkra az esti órákban.

8.nap

Reggel kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, menetközben megállunk egy kézműves manufaktúránál, vásárlási lehetőség. Elutazás Bangkokba, majd onnan autóbusszal Pattayára.

9-12. nap

Pihenés Pattayán, fakultatív kirándulások az adottságok függvényében.

13.nap

Transzfer a menetrend függvényében a repülőtérre, hazautazás.

14. nap

Hazaérkezés

Megjegyzés

A szilveszteri csoportnál december 31-én részvétel a szilveszteri forgatagban, idegenvezetőnk szervezésében.

Fakultatív programok

Királyi Palota látogatás (min.10fő) 12 500 Ft/fő
Coral sziget gyorshajóval (min.10 fő) 16 500 Ft/fő
Félnapos Nong Nooch Trópusi kert (min. 10 fő) 10 000 Ft/fő

Tudnivalók

 • Utazás: menetrendszerinti járattal, átszállással Bangkokig, onnan belső járatokkal
 • Kambodzsa vízum: 30 USD/Fő
 • Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban, középkategóriájú szállodákban
 • Kötelező borravaló: 5 USD/fő/nap
 • Ellátás: reggeli
 • Minimum létszám: 15 fő

Menetrendek

2018.11.15., | 2019.02.15., | 03.08.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Doha (DOH) 16:25 23:55
Doha (DOH) - Bangkok (BKK) 01:55 12:30
Bangkok (BKK) - Angkor (REP) 13:35 14:45
Angkor (REP) - Bangkok (BKK) 15:35 16:50
Bangkok (BKK) - Doha (DOH) 19:30 23:05
Doha (DOH) - Budapest (BUD) 01:15 05:50

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Menetrendek

2018.12.28.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Doha (DOH) 16:25 23:55
Doha (DOH) - Bangkok (BKK) 02:30 13:15
Bangkok (BKK) - Angkor (REP) 13:35 14:45
Angkor (REP) - Bangkok (BKK) 15:35 16:50
Bangkok (BKK) - Doha (DOH) 19:30 23:05
Doha (DOH) - Budapest (BUD) 01:15 05:50

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Térkép

Indulási időpontok

2019.11.08 Repülővel 14 nap 12 éjszaka | 459 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›