Vietnámi gasztrotúra

Vietnam, Vietnámi gasztrotúra , Hanoi, Saigon

Vietnám varázslatos földje 1600 kilométer hosszan terül el az Indokínai félsziget keleti partja mentén, a Délkínai-tengeren. Fővárosa Hanoi, az ezer éves város csodálatosan ötvözi az újat és a régit, nem hasonlít egyik vietnámi városhoz sem. A legnépesebb város az országban, a „Saigon”-ként ismert Ho Chi Minh, amely egy ideig Vietnám fővárosa volt és melynek nyüzsgő dinamizmusa a mai napig érezhető. A trópusi klímának köszönhetően még a városban található kertek növényzete is rendkívül dús, teli kardvirággal, hibiszkusszal, rózsával és mimózával.

A dél-kelet ázsiai ország gasztronómiája nagyon változatos, rengeteg speciális ételt tartalmaz, nagyon sok friss alapanyagot használva. Körutazásunk során egy kis ízelítőt kaphatnak a különböző tájegységeket ételeiből.

Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2019-09-30 - 2019-10-11 554 900  Ft/fő-től
2019-11-15 - 2019-11-26 554 900  Ft/fő-től
Még több időpont ›

Tulajdonságok

  • körutazás
  • városlátogatás

Program

1.nap

Indulás Budapestről a menetrend függvényében, étkezés a repülőgépen.

2.nap

Megérkezés Hanoiba, transzfer a repülőtérről a szállodába, szabad program.

3.nap

A reggelit követően részvétel egy félnapos főzőtanfolyamon, amely feltárja a vietnámi konyha szépségét, híres ételeit, és ízvilágát. Miután bevásároltunk a piacon, elfogadjuk házigazdánk üdvözlőitalát és kezdődhet a négyfogásos ebéd elkészítése, amelyet később jóízűen el is fogyasztunk. A délután folyamán félnapos városnézés Hanoiban. Első állomásunk az Irodalom Temploma lesz (V'n Miếu), amely valójában egy XI. századi egyetem, amit Konfuciusnak szenteltek. Innen a Quan Su pagodába megyünk, a vietnámi buddhista szangha központjába, itt tartják a fontos buddhista szertartások többségét. A kulturális és építészeti látnivalókon kívül betekintést nyerünk a mindennapi életbe, séta Hanoi egyik legnagyobb és legrégebbi piacán, a Dong Xuan piacon. Vacsoránk során (streetfood) megismerhetünk jó néhány vietnámi specialitást, nemzeti ételt. Este megtekintünk egy tradicionális vízi bábműsort, ami a dél-kelet ázsiai rizstermesztők unaloműző szokásából alakult ki. Szállás Hanoiban.

4.nap

Mai napunk kora reggel indul, hogy el tudjunk vegyülni a helyiek közt a Hoan Kiem tónál, miközben Tai chi gyakorlataikat végzik, amibe mi is bekapcsolódhatunk. Innen egy híres reggelizőhelyre vezet utunk, hogy kipróbálhassunk egy helyi speciális reggelit. Ezután visszatérés a hotelbe, majd transzfer a repülőtérre elutazás Danangba, majd megebédelünk mielőtt Vietnám legbájosabb városába, Hoi Anba utaznánk. Délután látogatás a kínai stílusban épült Tran Családi Kápolnában. Vacsora Hoian-ban, az utcai konyhából.

A Taste of Vietnam from The Perennial Plate on Vimeo.

5.nap

Reggeli után biciklis látogatás Hoi An központi piacára, ahol találkozunk a helyi árusokkal, és információt kapunk mai ebédünk hozzávalóiról. Innen továbbkerekezünk Tra Que faluba, majd séta a tradicionális zöldségkertekben, ahol a helyiek több százéves módszerekkel dolgoznak. Ebédünket a helyi séffel együtt készítjük el. Délután szabadidő Hoian-ban Szállás ugyanitt.

6.nap

A reggelit követően utazás Hue-ba, menet közben csodálatos panorámában lesz részünk. Rövid megálló a Márvány Hegynél. Hue-ban először az ősi Tiltott Városban teszünk látogatást, majd szabadidőnket a Dong Ba piacon töltjük, ahol kipróbálhatjuk az erre a városra jellemző speciális ételeket. Délután újabb piaci vásárlással egybekötött főzőtanfolyamon veszünk részt, majd este elkészítjük vacsoránkat. Szállás Hue-ben

7.nap

Reggeli után szabadidő Hue-ben, majd transzfer a reptérre, elutazás Saigonba. Saigon-ban először transzfer a hotelbe, majd séta a város kis utcáin, pékségek, helyi kis éttermek mellett. Útközben étkezés ezen helyek valamelyikén. Saigon nevét mindenki ismeri, mégis hiába keresnénk a térképeken, ugyanis Vietnám legnagyobb városát jelenleg Ho Shi Minh citynek hívják. A Vietnámi háborúban Dél-Vietnám fővárosa volt, majd az ország egyesítése után lett Ho Shi Minh city, de a hétköznapokon mindenki csak Saigon-nak hívja. A sétánk útvonala egy nyüzsgő friss piacon át vezet, ahol szintén kóstolgatunk, vásárolgatunk, majd megpihenve egy templommál a vásárolt ebédünket elfogyasztjuk. Szállás Saigon-ban

8.nap

Kora reggel transzfer Vinh Long-ba, látogatás a Cai Be úszó piacon. Ezt követően kis csatornákon keresztül hajókázunk egy helyi gyümölcsöskertbe, ahol étkezhetünk illetve megtekintjük, hogy dolgoznak a helyiek. Rövid szabadidőt követően továbbutazunk Can Tho-ba, ahol a szállásunk lesz, majd szintén helyi specialitásokat fogyasztunk vacsorára. Szállás Saigon-ban

9.nap

Reggeli a szállodában, majd újra hajóra szállunk, hogy meglátogassuk Cai Rang úszópiacát, később egy rizshántoló illetve egy rizstészta készítő manufaktúrát. meglátogatása. Végállomásunk a Can Tho piac lesz, ahonnan busszal utazunk vissza Saigon-ba. Szállás Saigon-ban.

10.nap

A reggelt követően városnézés Ho Chi Minh városban. Első állomás a Reunification Palota, amely korábban a kormányzó, majd később Dél-Vietnám elnökének a lakhelye volt, ma múzeumként funkcionál. Következő állomásunk a 100 évnél is régebbi Notre Dame katedrális, és a Régi Posta épülete, ami belülről olyan akár egy skanzen. Egész nap ott üldögél egy 'levélíró', aki még ma is papírra veti az írástudatlanok által diktált leveleket. Kis pihenés és ebéd után a város keleti része következik, látogatás a Giac Lam pagodában, amely óriás buddha szobrairól híres, innen a Thien Hau pagodába megyünk, amely már a kínai negyedben található. Utolsó esténken egy Vespa motorral fedezzük fel Saigon lüktető éjszakai életét, különleges ételek, andalító vietnámi zene, kávézók teszik kellemessé itt tartózkodásunk végét. Szállás Saigon-ban.

11.nap

Egész nap szabadidő, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás. 12.nap: Hazaérkezés Budapestre.

Tudnivalók

  • Utazás: menetrend szerinti járattal, átszállással Hanoi-ig, onnan belső járatokkal, hazautazás Saigonból
  • Kötelező borravalő: 5 USD/fő/nap
  • Vietnám vízum: 25 USD/fő
  • Vietnámi Vízumhoz meghívólevél: 4 000 Ft/fő
  • Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban, középkategóriájú szállodákban
  • Ellátás: teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora a programleírás értelmében)
  • Minimum létszám: 15 fő

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Dubai (DBX) 14:40 23:05
Dubai (DBX) - Hanoi (HAN) 03:30 12:30
Ho Chi Minh (SGN) - Dubai (DBX) 23:55 04:25 + 1
Dubai (DBX) - Budapest (BUD) 08:25 11:40

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják.

Térkép

Indulási időpontok

2019.09.30 Repülővel 12 nap 10 éjszaka | 554 900  Ft/fő-től Tovább
2019.11.15 Repülővel 12 nap 10 éjszaka | 554 900  Ft/fő-től Tovább
Még több időpont ›