Utazás az USA-ba

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy NE induljanak el lemerült akkummulátorú elektronikai eszközzel, mert a biztonsági vizsgálat során, átszálláskor a transzfer repülőtereken is kérhetik azok bekapcsolását!

Vízum nélküli utazás az Egyesült Államokba
A magyar állampolgárok a Vízummentességi Program keretében üzleti vagy magáncélból 90 napnál nem hosszabb időtartamra vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államokba, amennyiben az alább felsorolt összes feltételnek megfelelnek:

  • Az utazónak elektronikus chipet tartalmazó érvényes magyar útlevele van. (A vízummentes utazás szempontjából lényegtelen, hogy ez a chip tartalmaz-e ujjlenyomatot.) A magyar útlevélnek érvényesnek kell lennie az utazás teljes időtartamára, valamint az utazó nem veszítette el az útlevelét és nem is lopták el azt tőle.
  • Az utazó rendelkezik vissza-, ill. továbbutazásra érvényes jeggyel, mellyel állandó lakóhelyére visszatér. Amennyiben elektronikus jeggyel utazik, az útiterv másolatát magával kell vinnie és a belépéskor be kell mutatnia az Egyesült Államok bevándorlási tisztviselőjének.
  • Az utazó a korábbi belépései alkalmával betartotta az Egyesült Államokba torténő beutazási szabályokat és továbbra is jogosult amerikai vízumra
  • Az utazó érvényes engedéllyel rendelkezik, melyet a Belbiztonsági Minisztérium ESTA (Utazási Engedélyt Jóváhagyó Elektronikus Rendszer) weboldalon keresztül kapott. Kérjük, nyomtassa ki és az utazáskor vigye magával ezt az engedélyt.

A vízummentességi programmal kapcsolatos részletes információkat az Amerikai Egyesült Államok budapesti követségének honlapján talál.

Utazás előtt a repülőtéren

Fontos tudni, hogy a földi kiszolgáló személyzet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren továbbra is a korábban bevezetett szigorú biztonsági ellenőrzést és jegykezelési eljárást alkalmazza. Kérjük, hogy az utazás megkezdése előtt legalább két órával jelenjenek meg a check-in pultoknál.

A vízummentességi program a repülőtéren eltöntendő időtartamot, a jegykezelést és az utasok beléptetésének gyakorlatát nem befolyásolja. A jegykezelő személyzet a korábbi gyakorlatnak megfelelően a beszállító kapuknál továbbra is ellenőrzi az úti okmányokat. Kérjük, hogy vigye magával  a kinyomtatott ESTA-utazási engedélyt.

Fontos tudni azt is, hogy az USA-ba történő belépéssel kapcsolatos végső döntést a bevándorlási tisztviselő hozza meg. A tisztviselő megtagadhatja a belépést az utazótól abban az esetben ha nem rendelkezik utazási engedéllyel, illetve ha oka van azt feltételezni, hogy az utazó a Vízummentességi Program keretein belül tanulni illetve dolgozni fog, vagy 90 napnál hosszabb időt fog kint tartózkodni az Egyesült Államokban.

Kedvencek

Last minute ajánlatok

További Last Minute ajánlatok

Hírlevél feliratkozás

Irakozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legfrissebb és legkedvezőbb ajánlatainkról!

Kattintson ide a feliratkozáshoz

kék szám: 06 40 428 794

IBUSZ katalógusok

Tekintse meg vagy töltse le aktuális katalógusunkat!

Élmények Korhatár Nélkül (Körutazások és városlátogatások 2016)
További katalógusok
Elfelejtett jelszó