Costa Rica körutazás Nemzeti parkok vonzásában

Costa Rica, Costa Rica, San José

11 nap 9 éjszaka
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2024.11.27 - 2024.12.07
1 419 900 Ft / fő
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj

Tulajdonságok

 • 7% előfoglalási kedvezmény
 • Egzotikus utak
 • egzotikus utazás
 • Távoli Tájakon
 • Újdonságok Újdonságok
 • wellness

Program

1.nap

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében egy európai átszállással, Costa Rica fővárosába, San Joséba. A megérkezést követően transzfer a szállodába, elhelyezkedés. A főváros, a vulkánokkal körülvett San José kifejezetten kozmopolita stílusú: a gyönyörű koloniális házak mellett modern épületekkel és bevásárlóközpontokkal van teli. A hangulatos piacokon kívül érdemes a Nemzeti Múzeumba is ellátogatni, ahol a gyarmati időkből származó tárgyakon kívül érdekes régészeti leletek is akadnak, illetve a Jáde Múzeumba, ami a világ legnagyobb jádeszobor-gyűjteményét őrzi.

2.nap

Kora reggel elutazás Tortuguero régióba. Nagybuszos transzfer a kikötőig, aztán hajóval utazunk tovább. A busz áthalad Braulio Carillo Nemzeti Parkon, amely Costa Rica egyik leghíresebb parkja, csodálatos biodiverzitása miatt, védett terület. Útközben megállunk egy tipikus, bőséges reggelire. Sok-sok ananász és banán ültetvényt lehet látni az út során. Megérkezés a kikötőbe, ahol átszállunk kényelmes hajónkba és megkezdjük csodálatos, egzotikus utazásunkat a Tortuguero-csatorna gyönyörű folyóin, csatornáin és lagúnáiban. Ebéd időben érkezünk szállásunkra, ahol egy üdvözlő ital és ebéd vár ránk. A miniatűr Amazonas-ként is ismert terület az ide érkező teknősökről kapta nevét. Július és szeptember között teknősök sokasága érkezik a Karib-tenger partjára, hogy tojásaikat lerakják és beássák. A természetkedvelők itt igazán kiélhetik magukat, lagúnák, csodálatos növény és állatvilág várja őket. A szállás tipikus trópusi lodge-ban lesz, vacsora.

3.nap

Reggeli majd vezetett séta a lodge saját ösvényein. Ebéd, majd újabb kirándulásra indulunk a Tortuguero Nemzeti Parkba, felfedezzük a csatornákat kis, nyitott csónakokon, hogy jobban lássuk az állat- és növényvilágot. A Tortuguero hajózható tavak, folyók és csatornák hálózata (természetes és ember alkotta), amelyeket szállításra használnak, és nagyszerű hely a vadon élő állatok, például madarak, majmok, két- és háromujjú lajhárok, amerikai krokodilok és kajmánok megfigyelésére. A csatornák menedéket nyújtanak a veszélyeztetett állatoknak is, mint például a keleti indián manátusz, a krokodilok, a rákfélék széles választéka. Az 1975-ben alapított Tortuguero Nemzeti Park Costa Rica egyik biológiailag legváltozatosabb érintetlen természeti területe, és az ország egyik legbujább táját kínálja. Területe 26 156 hektár, és azzal a fő céllal hozták létre, hogy megvédje a Karib-tenger nyugati részének legfontosabb zöld teknős fészkelőterületét. Este vacsora szállásunkon.

4.nap

A reggelit követően utazás hajóval vissza La Pavona kikötőjébe, majd onnan autóbusszal az Arenal Vulkán régiójába. Az út sokszor festői, sokszor kis falvakon keresztül vezet, megcsodálhatjuk a vidéki életet és az ország természeti gazdagságát. Ebéd egy helyi étteremben. Délután megérkezés szállásunkra, bejelentkezés, szabadidő.

5.nap

Reggeli után egy csodálatos és izgalmas kirándulást teszünk az Arenal Nemzeti Parkban. Egy 3 km-es közepes nehézségű kirándulás során megtapasztaljuk a dzsungelek függőhíd világát. A vadregényes trópusi erdőben összesen 16 hídon megyünk át, ebből 6 függőhíd. A leghosszabb ezek közül 97 méteres és a legmagasabb 25 méterre található a földfelszínétől. Teljesíthető kaland még a legbátortalanabbaknak is. Az ösvényeken sétálva a trópusi erdő lenyűgöző világa nyílik meg. Ezen a három kilométeres ösvényen elmerülhet a változatos állat- és növényvilágban, több mint 50 madárfajban, amelyet ezen a helyen számoltak, amely a régió és a trópusi növényfajok egyik legtermékenyebb madármegfigyelő sétáját kínálja. Az Arenal terület jól ismert állatvilágának sokféleségéről, azonban az egyik legnépszerűbb faj a lajhár. Lehetőségünk lesz megcsodálni a két- vagy háromujjú lajhárokat, mivel ez a régió legnépszerűbb faja, de ezen kívül találkozhatunk tarka tukánnal, mérgező kék békával, illetve leguánokkal. Végezetül megcsodáljuk a 70 méter magas vízesést és a pillangókertet. Visszatérés szállásunkra, vacsora.

6.nap

Reggeli után utazás Monteverdébe, ahol többek közt a világ egyik legszebb madara él, de elsősorban „Felhőerdőjéről” ismert. A majd 1500 méteres magasságban lévő területen közel 100%-os a páratartalom egész évben, ami elhelyezkedésének köszönhetően a partok felől folyamatosan áramlik, ezt a fák felfogják, így hozva létre különleges felhőkupolákat. Ezen a 3500 hektárnyi területen található a világ biológiai sokféleségének 2,5%-a, és ezzel a legfontosabb magánrezervátumok közé tartozik Costa Ricában, amely több mint 100 emlősfajnak, 400 madárfajnak, rovarfajták tízezreinek, és 2500 féle növénynek – többek között 420 orchideafajtának ad otthont. Bejelentkezés a szállodába, pihenés. Az esti órákban, a sötétedést követően indulunk az erdő felfedezésére, lévén az napnyugta után elevenedik csak meg.

7. nap

Egész napos kirándulás Monteverde természetvédelmi területére, három túrát kínálunk egyben. Betekintést nyerhetünk a kávékészítés rejtelmeibe, hiszen ez az ország egyik legfontosabb iparága. Megismerhetjük, hogy kerül egy csésze finom kávé az asztalunkra, az éppen csak leszedett magból. Ezt követően a híres csokoládétúra következik, ami tökéletes kiegészítője a kávézásnak, majd végül a cukornád történetét ismerhetjük meg és azt, hogy ez, hogy kapcsolódik az előző kettőhöz. Visszatérés a szállásunkra.

8. nap

Ízletes reggelinket elfogyasztva készen állunk egy újabb izgalmas kalandra. Costa Rica középső csendes-óceáni régiójában két város található, jelentős turisztikai létesítményekkel és vonzerővel. Az itteni ökoszisztéma számos védett növény- és állatfajnak biztosít élőhelyet, a Manuel Antonio, illetve a Carara Nemzeti Park területén. Túránk során megfigyelhetünk krokodilokat természetes környezetükben, hajózunk a Tarcoles folyón, eljutunk a Vörös Papagájok földjére, amely egyben otthona különböző majmoknak és vaddisznóknak. Ebéd a túra ideje alatt, majd bejelentkezés szállásunkra, pihenés akár a tengerparton.

9. nap

A reggelit követően felfedezzük a nemzeti park természeti szépségeit, ahol változatos növény- és állatfajok, mint majmok, lajhárok, madarak, hüllők és pillangók várnak ránk. A festői közel 2 kilométeres túra átvezet a világ egyik legszebb strandjain, élvezhetjük a hófehér homokos strandokat, a kristálytiszta kék vizet, Costa Rica legnépszerűbb nemzeti parkjában. Visszatérés szállásunkra, vacsora.

10.nap

A reggelit követően visszautazás a fővárosba, majd autóbuszos informatív városnézés San Joséban. A főváros egyben kulturális központ is, a történelmet, művészetet kedvelők Mekkája. Itt található a Nemzeti Szinház, az egyik legjelentősebb kulturális szimbóluma Costa Ricának. A főváros kulináris élményeket is nyújt. A központi piacon megtekinthetők az itt termett gyümölcsök, zöldségek, megkóstolhatjuk a tipikus ételeket vagy megvásárolhatók a népművészeti termékek. Az utcákat járva megcsodálhatjuk a hatalmas nagy tereket, parkokat.

11. nap

Hazaérkezés az esti órákban Budapestre.

 

Tudnivalók

 • Utazás időtartama: 11 nap/9 éjszaka
 • Indulási időpontok: XI.27.
 • Utazás: az Air France/KLM menetrendszerinti járatával, Budapest–San Jose -Budapest útvonalon, a helyszínen autóbusszal, hajóval a programnak megfelelően, esetenként megosztva más csoporttal (de saját idegenvezetővel)
 • Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban, középkategóriájú szállodákban, Tortugueroban lodge-okban
 • Ellátás: reggeli, illetve program leírás szerint
 • Minimum létszám: 15 fő
 • Helyszínen fizetendő belépőjegyek: 100 USD
 • A díj a feladott poggyász árát tartalmazza.

 

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő Érkezési idő
Budapest - Amszterdam 06.30 08.45
Amszterdam - San Jose 12.40 17.25
San Jose - Amszterdam 20.05 13.30
Amszterdam - Budapest 19.25 21.40

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják.

 

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

2024.11.27 Repülővel 11 nap 9 éjszaka 1 419 900 Ft / fő Tovább
Még több időpont ›