Utazások autóbuszainkkal

Görögországi kikapcsolódásra készül a nyáron? Ne habozzon, kerülje el a fölösleges hosszú vezetéssel töltött órákat és utazzon az IBUSZ autóbuszos járataival egészen Görögországig! Modern és kényelmes autóbusz flottánk teljes nyugalmat biztosít az utazás időtartalma alatt, amit több megállási szünettel teszünk még elviselhetőbbé. 5 görög desztinációra, Zakinthos, Korfu, Olymposz, Kefalonia és Halkidi régiókba, Élvezze a gondtalan kikapcsolódást olcsóbban!

IBUSZ buszflotta

 

Buszos úti célok és üdülőhelyek

Halkidiki

Görögország északi partvidékén, Thesszalonikitől kb. 1 óra autóútra található a 3 nyúlványból álló félsziget. A mítosz szerint e terület volt egykor az óriások és az olymposzi istenek csatározásának színhelye. Sithonián, a 2. nyúlványon található az egyik legkedveltebb görög üdülőhely, Sarti. Vonzerejét a homokos tengerpartjának, a kristálytiszta tengernek, az érintetlen természetnek és a hamisítatlan görög hangulatnak köszönheti nemcsak Sarti, hanem a többi település is, mint Gerakini, Psakoudia, Nikiti, Elia Beach és Toroni.

Tipp: Felszállási pontok | információnk buszainkról


Neoplan N1216 HD

Meteora

Ajánlataink ►


Olympos

Az Olympos-hegy lábánál fekvő, közismert, hosszan húzódó riviéra Thesszalonikitől mindössze 60-100 km-re található. Elsősorban azoknak ajánljuk ezt a régiót, s annak üdülőhelyeit – Paraliát, Olympic Beachet, Pantaleimonast, Platamonast és Nei Porit – akik nemcsak pihenni, üdülni szeretnének a hangulatos görög településekben, hanem felkeresni az ókori és a közelmúlt történelmi látnivalóit, és persze szórakozni a helyi tavernákban, pubokban ill. bárokban.

Tipp:  Felszállási pontok | információnk buszainkról


Setra 431 DT

Meteora

Ajánlataink ►


Korfu

Korfu, vagy, ahogy a görögök nevezik, Kerkyra, Görögország és a Jón-tengeri szigetcsoport legészakibb szigete, Albániától mindössze 2,5 km-re terül el. A „smaragd sziget” nevet dús, örökzöld növényzetének köszönheti, mely ciprusfélékkel, olajfákkal, változatos színekben pompázó vadvirágokkal, citrom-, és narancsfákkal kápráztatja el látogatóit. Korfu évről évre turisták ezreit ejti rabul, természeti szépségei, mediterrán klímája, gyönyörű homokos és sziklás tengerpartjai, kristálytiszta tengeröblei és a helyiek vendégszeretetének köszönhetően.

Korfu a Keletet a Nyugattal összekötő tengeri hajóutak ősidők óta ismert fontos állomása volt, emiatt az évszázadok alatt többször esett áldozatul ellenséges támadásoknak, és gyakran került idegen hódítók kézére. Ahogy a korfuiak magukba olvasztották a különböző nemzetek vonásait, egy teljesen egyedülálló kulturális arculat formálódott ki. Ma is látható és érezhető az ókori római, a bizánci, a velencei, a francia és az angol hagyományok egybeolvadása.

Tipp: Felszállási pontok | információnk buszainkról


Mercedes Travelgo

Korfu

Ajánlataink ►


Kefalonia

A már Homérosz Iliászában is megénekelt, a modern korban pedig a Corelli kapitány mandolinja című fi lm forgatási helyszíneként ismert Kefalónia a türkízkék Jón-tenger szigetvilágának igazi gyöngyszeme és legnagyobb szigete. Érintetlen vadregényes tájai, zöldellő erdői, meredek sziklafalai és változatos tengerpartjai minden látogatót elvarázsolnak. A sziget legmagasabb pontja az 1628 méter magas Aenos hegycsúcs és környéke Görögország tíz védett nemzeti parkjának egyike, az egyedülálló geológia jelenség a Kathavothres víznyelő és a lélegzetellálító Melissani tavas barlang, az akusztikájáról hires Drogarati cseppkőbarlang is részei a sziget természeti kincseinek. A világ legszebbjei közé beválasztott Myrtos-öböl Kefalónia legismertebb strandja, de igazi különlegesség a vörös homokos Xi part, a meredek sziklafal alatti Platia Ammos Beach, illetve az erdővel borított hegyoldallal körülvett fehér kavicsos Antisamos is.

A vizi sportok szerelmeseinek a homokos Makris Gialos partszakaszt ajánljuk, a kirándulni vágyók ellátogathatnak az Odüsszeusz szigeteként ismert szomszédos Ithakára is. A természeti értékek, a látnivalók és a gyönyörű strandokon kívül a helyi lakosok mosolygós arcai, a méltán hires görög vendégszeret, a helyi borkülönlegesség a Robola, valamint a jellegzetes mediterrán konyha teszik feledhetetlenné a nyarat Kefalónián a nyugodt pihenést kedvelőknek.

Tipp:  Felszállási pontok | információnk buszainkról


Setra 431 DT

Kefalonia

Ajánlataink ►


Zakinthos

Zakynthos az álom és a boldogság szigete ahol elsősorban a természet szerelmesei tudnak feltöltődni a nyaralásuk során. Csodálatos barlangok és sziklaszirtek övezik körbe-körbe, hófehér homokú kis öblökkel, mint a 2014-ben a világ legszebb kék öblének választott Navagio (csempészhajós) öböl is. A Caretta-caretta óriás teknősök látványa a nyaralás másik szenzációja! A Laganasi öbölben lehet őket megcsodálni. A kirándulások során gyönyörködhetnek az olajligetek, mazsola szőlő ültetvények, hegyek-dombok látványában is. A főváros múzeumai szolgálnak kulturális élménnyel éppúgy, mint a nyári koncertek sora. A zakynthosiak büszkék arra, hogy Dionysos Solomos, a görög himnusz költője, a sziget szülötte. A természet lélekröptető erejével feltöltődve, csodás élményekkel gazdagodva tér mindenki haza Zakynthosról.

Tipp:  Felszállási pontok | információnk buszainkról


Setra 431 DT

Zakinthos

Ajánlataink ►


Az IBUSZ autóbuszjáratainak útvonal, felszállási helyek és időpontok