Utazások autóbuszainkkal

Görögországi kikapcsolódásra készül a nyáron? Ne habozzon, kerülje el a fölösleges hosszú vezetéssel töltött órákat és utazzon az IBUSZ autóbuszos járataival egészen Görögországig! Modern és kényelmes autóbusz flottánk teljes nyugalmat biztosít az utazás időtartalma alatt, amit több megállási szünettel teszünk még elviselhetőbbé. Élvezze a gondtalan kikapcsolódást olcsóbban!

IBUSZ busz

Menetrend (2024)

Célállomás Indulás/érkezés napja MÁJUS JÚNIUS JÚLIUS AUGUSZTUS SZEPTEMBER
Halkidiki péntek/szombat 17., 24., 31. 07., 14., 21., 28. 05., 12., 19., 26. 02., 09., 16., 23., 30. 06., 13., 20.
Olymposz hétfő/kedden 20., 27. 03., 10., 17., 24. 01., 08., 15., 22., 29. 05., 12., 19., 26. 02., 09., 16., 23.

 

Fontos

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy az autóbuszos üdülőjárataink esetében minden eddiginél szigorúbban és engedmények nélkül ellenőrizzük az utasok poggyászainak súlyát. A hatályos jogszabályok előírják az autóbuszok maximális tengelyterhelését. A magyar hatóságok ezt 2018. január 1-től szigorúan ellenőrzik az útburkolatba beépített ellenőrzőpontokon valamint az erre a célra létesített mérőállomásokon. Az ellenőrzésre kiterelt gépjárműveknek többórás kényszervárakozásokat követően kell a túlsúlyt megszüntetni és a túlsúly díját megfizetni. A hatályos jogszabályok betartása és az Önök biztonsága érdekében az autóbuszon személyenként maximum 18 kg poggyász és egy kisebb kézitáska szállítható. Az utastérbe személyenként maximu 1 db kézipoggyász vihető fel, amelynek mérete 40x30x40 cm, tömege maximum 5 kg/ fő/1 db kézi táska. A csomagtérbe csak rugalmas borítású, maximum 40x30x40 cm méretű hűtőtáska vihető fel, amely beleszámít a csomagszámba. A csomagok számát és tömegét ellenőrizzük. A felszálláskor minden csomag lemérésre kerül és a megengedett súlyhatáron felül nem áll módunkban a poggyászokat szállítani. A közlekedő folyosókon tilos csomagokat elhelyezni, ezért kisméretű bőrönd, hűtőtáska nem vihető fel az utastérbe. Az utazási szerződés 11.b pontja értelmében, az engedélyezett darabszámot és tömeget meghaladó csomagokot nem szállítjuk el. Az el nem szállított tárgyakért felelősséget nem vállalunk, azokat tárolását nem tudjuk megoldani.

Utaspoggyászra vonatakozó szabályok

A nagy hagyományokkal rendelkező IBUSZ által szervezett autóbuszos kirándulások esetén a poggyásztérbe utasonként egy darab 18 kilogrammos poggyász adható le.

A nagy hagyományokkal rendelkező IBUSZ által szervezett autóbuszos kirándulások esetén a busz utasterébe utasonként egy kis méretű kézipoggyász vihető fel.

Kérjük kedves utasainkat, hogy az utazás előtt ellenőrizzék poggyászaik súlyát elkerülve az indulás előtti kellemetlenségeket.

A biztonsági öv használat kötelező!

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

 

Új automatizált kapuk a gyorsabb határátlépés érdekében Röszkén

Utastájékoztató az ABC kapu használatához

A nagy hagyományokkal rendelkező IBUSZ által szervezett autóbuszos kirándulások során a határforgalom ellenőrzés az autóbuszba telepített ABC kapukon történik.

A határforgalom ellenőrzés az autóbusz terminálba telepített ABC kapukon történik.

A nagy hagyományokkal rendelkező IBUSZ által szervezett kirándulások alatt az ABC kapukat tizennyolcadik életévüket betöltött személyek használhatják.

Az ABC kaput használhatják:

 • 18. életévüket betöltöttek

 • EU, EEA, CH állampolgárok

 • chippel ellátott okmánnyal rendelkezik

A nagy hagyományokkal rendelkező IBUSZ által szervezett kirándulások során az ABC azonosító kapukat tizennyolc éven aluli személyek nem használhatják.

Nem használhatják az ABC kaput:

 • 18 év alattiak

 • nem EU, EEA, CH állampolgárok

 • mozgáskorlátozott személy

 • nem chippel ellátott okmánnyal rendelkezik

A nagy hagyományokkal rendelkező IBUSZ által szervezett autóbuszos kirándulások során az ABC azonosító kapu használatához az útlevél chipje szükséges.

A nagy hagyományokkal rendelkező IBUSZ által szervezett autóbuszos kirándulások során az ABC azonosító kapuhoz az személyi igazolvány chipje szükséges.

Chip elhelyezkedése az okmányokon:

 • Útlevél borító lapján középen, alul

 • Személyi igazolvány felső jobb szélén

A nagy hagyományokkal rendelkező IBUSZ által szervezett autóbuszos kirándulások során a terminál a kategóriák szerint külön irányba tereli az utasokat.

 

A nagy hagyományokkal rendelkező IBUSZ által szervezett autóbuszos kirándulások során a terminál külön irányba tereli a feltételnek nem megfelelő utasait.

Az autóbusz terminálba belépve jobb oldalra a feltételnek megfelelők, baloldalra a feltételnek nem megfelelők.

A nagy hagyományokkal rendelkező IBUSZ által szervezett autóbuszos kirándulások során az igazoltatás során okmányát az adott szkenneren kell beolvasnia.

Helyezze az chippel rendelkező okmányát az okmányleolvasó készülékre. Az okmány ellenőrzést követően a kapu kinyílik, lépjen be a zsilip rendszerbe!

A nagy hagyományokkal rendelkező IBUSZ által szervezett autóbuszos kirándulások során az igazoltatás során az arcszkenner használatára is előfordulhat.

Az arcszkenner elött álljon meg, amíg az a szükséges ellenőrzést végrehajtja, ezt követően a kinyíló kapun hagyja el az ellenőrzés vonalát!

A nagy hagyományokkal rendelkező IBUSZ által szervezett autóbuszos kirándulások során probléma esetén további hivatalos kivizsgálás is szükséges lehet.

Amennyiben az ellenőrzés során probléma merül föl, a további vizsgálatot az útlevél ellenőrzést végrehajtó rendőr végzi el.

Az Ön továbbhaladását piktogramok jelzik. A határforgalom ellenőrzést követően VÁM vizsgálatra kerül sor.

 Videón az ABC kapuk működése:

 

Buszos úti célok és üdülőhelyek


Gyakran ismételt kérdések (GY.I.K.)

Az autóbuszok 4–5 óránként tartanak kb. 20 perces pihenőt, technikai szünetet.

Autóbuszaink előre meghatározott útvonalon haladnak, illetve tartanak megállókat. Fel- és leszállásra csak az előre meghatározott helyeken van lehetőség. A buszok pontos útvonaláról és a vidéki felszállási lehetőségekről (itt található: Olymposz,  Halkidiki, ) illetve az irodáinkban kapnak felvilágosítást.

Vidéki felszállások esetén előfordul, hogy utasainkat gyűjtőjárattal (minibusszal) visszük egy csatlakozási pontra, ahol át kell szállni a transzferbuszra. Késések előfordulhatnak, amelyekért előre is szíves megértésüket és türelmüket kérjük. A gyűjtőjáratok útvonala (Itt található: Olymposz,  Halkidiki ) eltérő lehet a meghirdetettől.

A menetrendszerinti üdülőjáratokra az utazási szerződés 11.b pontja szerint személyenként maximum 1 db 18 kg tömegű csomag vihető, amely a poggyásztérbe kerül. Az utastérbe személyenként maximum 1 db  kézipoggyász vihető fel, amelynek mérete 40x30x40 cm, tömege maximum 5 kg/ fő/1 db kézi táska.  A csomagok számát és tömegét ellenőrizzük. A csomagtérbe csak rugalmas borítású, maximum 40x30x40 cm méretű hűtőtáska vihető fel, amely beleszámít a csomagszámba. Az utazási szerződés 11.b pontja értelmében, az engedélyezett darabszámot és tömeget meghaladó csomagokot nem szállítjuk el.

Az utastérbe személyenként maximum 1 db  kézipoggyász vihető fel, amelynek mérete 40x30x40 cm, tömege maximum 5 kg/ fő/1 db kézi táska. 

A turnusok (10 nap/7 éj) 1-1 éjszakát a buszon, a választott szálláson 7éjszakás tartózkodást jelentenek.

A busszal történő utazás csak 3 éves kor felett lehetséges

Az expresszjáratunkon történő utazáshoz nincs szükség papír alapú jegyre, amit az utasnak magánál kell tartania. A járatra jelentkezés és az utazás elengedhetetlen feltétele, hogy az adott járatra érvényes foglalással rendelkező utas úti okmányban szereplő neve és a megrendeléskor leadott neve megegyezzen!

A buszos utazáshoz a hazaérkezés dátumától számított minimum 6 hónapig útlevélre vagy érvényes személyi igazolványra (kártyás típusú) van szükség.

A buszjárat visszaindulásának időpontját és a találkozás helyét telepített idegenvezetőnk a visszaindulás előtti napon közli utasainkkal tájékoztató jelleggel. A visszaindulás pontos időpontját idegenvezetőink csak a hazautazás napján tudják megmondani (következő turnus érkezésétől függően).

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy háziállat a buszon nem szállítható.

Minden utasunknak lehetősége van a foglaláskor jelezni, hogy a rendelkezésre álló ülések közül melyiket szeretné foglalni. Buszcsere, illetve az optimális ültetés érdekében azonban irodánk fenntartja a jogot az ülőhelyek megváltoztatására. A térítés ellenében foglalt ülőhelyeket (panorama ülések, lépcső mögötti ülések) irodánk minden esetben garantálja, átültetésre ebben az esetben nem kerülhet sor.

A prémium üléseknek a lépcsők mögötti üléseket, valamint a panoráma (a busz első sorában lévő székek) üléseket nevezzük. Az ülések nem jelentenek kényelmesebb székeket vagy nagyobb lábteret! Prémium ülést 3.000 Ft/fő felárért lehet foglalni a szabad helyek függvényében.

Büfével a buszok nem rendelkeznek, így ételt és italt vásárolni nem lehet rajtuk.

A célterületen a buszok nem tudnak minden szálláshelyet közvetlenül megközelíteni, így minden városban fix leszállási helyeket jelöltünk ki, ahonnan az utasoknak a csomagjaikat önmaguknak kell a szálláshoz vinni (hazautazáskor szintén).

Megérkezéskor mindig ellenőrizze poggyászait, a járművön felejtett tárgyakért, csomagok elcseréléséért, sem a busztársaság, sem az IBUSZ nem vállal felelősséget. Probléma esetén természetesen segítséget nyújtunk és felvesszük a kapcsolatot a busztársasággal az elhagyott tárggyal kapcsolatban, de ennek előkerüléséért felelősséget nem tudunk vállalni.

 • Autóbuszainkon a mellékhelyiség higiéniai okokból nem használható!

 • Busszal történő utazás csak 3 éves kor felett lehetséges.

 • A magyarországi gyűjtővonalakon a létszámok függvényében kisbuszok és összevont buszok is közlekedhetnek Szegedig, előfordulhat, hogy átszállásra is sor kerül.

 • Üdülőjáratunkra üléshelyeket már előzetesen, már a megrendelés indításakor be lehet foglalni, fgyelembe véve az utasaink kívánságát, ill. a busz telítettségét. Kivételes esetekben - pl. buszcsere, ill. nagyobb csoportok egymáshoz közeli beültetése - előfordulhat, hogy az előre befoglalt sor- ill. üléshely száma megváltozik, ezért előre is szíves elnézésüket, s egyben megértésüket köszönjük.

 • Prémium ülésnek az emeleti panoráma ülések, valamint közvetlenül az ajtó mögötti ülések számítanak. Ezek az ülések nem jelentenek nagyobb lábteret, vagy nagyobb méretű ülést.

 • A gyűjtőjáratokra külön nem készítünk ülésrendet, ezeken a szakaszokon a helyfoglalás felszállás szerint történik.

 • Összetartozó utasainknak az egy autóbuszon való utazást garantálni csak abban az esetben tudjuk, ha azonos felszállási helyet jelölnek meg.

 • A menetrendszerinti üdülőjáratokra az utazási szerződés 11.b pontja szerint személyenként maximum 1 db 18 kg tömegű csomag vihető, amely a poggyásztérbe kerül. Az utastérbe személyenként maximum 1 db kézipoggyász vihető fel, amelynek mérete 40x30x40 cm, tömege maximum 5 kg/ fő/1 db kézi táska. A csomagok számát és tömegét ellenőrizzük. A csomagtérbe csak rugalmas borítású, maximum 40x30x40 cm méretű hűtőtáska vihető fel, amely beleszámít a csomagszámba. Az utazási szerződés 11.b pontja értelmében, az engedélyezett darabszámot és tömeget meghaladó csomagokot nem szállítjuk el. Az el nem szállított tárgyakért felelősséget nem vállalunk, azokat tárolását nem tudjuk megoldani.

 • Háziállat a buszon nem szállítható.

Az autóbuszok a szálláshelyek turnusának kezdőnapját megelőző napon indulnak az üdülő településre, illetve a turnus befejező napján indulnak haza és másnap érkeznek. A konkrét indulási, érkezési napot és időpontot az adott területnél az utazási lehetőségeknél illetve a helyszínen pontosítjuk.

 • Autóbuszos utazásainknál utasainkat légkondicionált autóbusszal.

 • Az autóbuszok rendszeres műszaki ellenőrzés alatt állnak, ABS-sel, retarderrel felszereltek.

 • Menetrendszerinti üdülő járataink menetideje tájékoztató jellegű. A külső körülmények miatti késésekért irodánk nem hibáztatható és nem is vállal felelősséget.

 • Autóbuszainkon a mellékhelyiség higiéniai okokból nem használható!

 • Az autóbuszok 4–5 óránként tartanak kb. 20 perces pihenőt, technikai szünetet.

 • Az autóbuszokon tilos a dohányzás!

 • Az autóbuszon felejtett tárgyakért, poggyászokért irodánk felelősséget nem vállal. Leszálláskor kérjük, legyenek körültekintőek.

 • Autóbuszaink előre meghatározott útvonalon haladnak, illetve tartanak megállókat. Fel- és leszállásra csak az előre meghatározott helyeken van lehetőség. A buszok pontos útvonaláról és a vidéki felszállási lehetőségekről irodáinkban kapnak felvilágosítást.

 • Vidéki felszállások esetén előfordul, hogy utasainkat gyűjtőjárattal (minibusszal) visszük egy csatlakozási pontra, ahol át kell szállni a transzferbuszra. Késések előfordulhatnak, amelyekért előre is szíves megértésüket és türelmüket kérjük. A gyűjtőjáratok útvonala eltérő lehet a meghirdetettől.

 • Irodánk fenntartja a jogot, hogy bizonyos közlekedési feltételek mellett, a gazdaságosság figyelembe vételével elő/utószezonban az egyes nyaralóhelyekre közlekedtetett járatait összevonja, amely akár két átszállást is jelenthet az út folyamán.

 • Amennyiben jelentős változások állnak be jelenleg érvényben lévő államközi megállapodások terén, úgy az autóbuszok útvonalát módosítjuk, amely érintheti a buszjegy árát is. Létszámváltozás vagy technikia okok miatt az eredetileg tervezett autóbusz típusának változtatási jogát fenntartjuk.

 • Az autóbuszokon utasonként egy bőrönd és egy kézitáska elhelyezése lehetséges. E feletti csomag/tárgy elszállítását nem tudjuk vállalni.

 • A foglaláskor feltüntetett ülőhelyek tájékoztató jellegűek, azok utazáskor módosulhatnak. Ülőhelyekkel kapcsolatos kéréseket, beültetéseket garantálni nem tudjuk.

 • Találkozás, jelentkezés: a részvételi jegyen megadott indulási időpont előtt fél órával a megadott találkozási helyen. Késedelmes érkezéséért sem az IBUSZ, sem a busztársaság nem vállal felelősséget. Az autóbuszjáratunk a pontos menetrend betartása miatt a megadott indulási időpontot követően elindul.

 • Alvállalkozó busztársaságunk fenntartja a jogot az autóbuszok útvonalának és az indulási időpontjának megváltoztatására!

 • A turnusok (10 nap/7 éj) 1-1 éjszakát a buszon, a választott szálláson 7 éjszakás tartózkodást jelentenek.

 • Ülőhely kéréseket és beültetéseket garantálni nem tudunk!

 • A busszal történő utazás csak 3 éves kor felett lehetséges!

 • A magyarországi gyűjővonalakon a létszámok függvényében kisbuszok és összevont buszok is közlekedhetnek Szegedig, előfordulhat, hogy átszállásra is sor kerül.

 • A vidéki felszállásokat 30 perc eltéréssel tudjuk garantálni.

 • A szűk utcák miatt a busz nem tud minden szálláshelyet közvetlenül megközelíteni, így minden városban fix leszállási helyeket jelölünk ki, ahonnan az utasoknak a csomagjaikat önmaguknak kell a szálláshoz vinni. A leszállási helyektől max. 3-400 m-re találhatóak a szállások.A nagy távolságok és az előre nem látható váratlan események (baleset, határátkelési várakozás, stb.) miatt a menetrend és az útvonal megváltoztatásának jogát irodánk fenntartja.

 • Az expresszjáratunkon történő utazáshoz nincs szükség papír alapú jegyre, amit az utasnak magánál kell tartania. A járatra jelentkezés és az utazás elengedhetetlen feltétele, hogy az adott járatra érvényes foglalással rendelkező utas úti okmányban szereplő neve és a megrendeléskor leadott neve megegyezzen!

 • A buszos utazáshoz a hazaérkezés dátumától számított minimum 6 hónapig útlevélre vagy érvényes személyi igazolványra (kártyás típusú) van szükség.

 • A menetrendszerinti üdülőjáratokra az utazási szerződés 11.b pontja szerint személyenként maximum 1 db 18 kg tömegű csomag vihető, amely a poggyásztérbe kerül. Az utastérbe személyenként maximum 1 db kézipoggyász vihető fel, amelynek mérete 40x30x40 cm, tömege maximum 5 kg/ fő/1 db kézi táska. A csomagok számát és tömegét ellenőrizzük. A csomagtérbe csak rugalmas borítású, maximum 40x30x40 cm méretű hűtőtáska vihető fel, amely beleszámít a csomagszámba. Az utazási szerződés 11.b pontja értelmében, az engedélyezett darabszámot és tömeget meghaladó csomagokot nem szállítjuk el.

 • Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy háziállat a buszon nem szállítható.

 • Az ülőhelyek minden járatunk esetében előre beosztásra kerülnek oda illetve visszaútra egyaránt. Kérjük Önt, hogy az autóbuszra kifüggesztett vagy a képviselőnk által megadott ülőhelyeket szíveskedjenek elfoglalni.

 • A nagy távolságok és az előre nem látható váratlan események (baleset, határátkelési várakozás, stb.) miatt a menetrend és az útvonal megváltoztatásának jogát irodánk fenntartja.

 • A buszjárat visszaindulásának pontos időpontját és a találkozás helyét telepített idegenvezetőnk a visszaindulás előtti napon közli utasainkkal.

 • Megérkezéskor mindig ellenőrizze poggyászait, a járművön felejtett tárgyakért, csomagok elcseréléséért a busztársaság felelősséget nem vállal. A busztársaság a poggyász felületét ért, mindennapi használatból eredhető és túlsúly miatti sérülésekért (pl. karcolás, kisebb szennyeződés, horpadás, törés, szakadás) nem vállal felelősséget. Panaszokat csak tételes jegyzőkönyv felvétele mellett fogadunk el.

Az esetleges változás jogát fenntartjuk.