Utazások autóbuszainkkal

Görögországi kikapcsolódásra készül a nyáron? Ne habozzon, kerülje el a fölösleges hosszú vezetéssel töltött órákat és utazzon az IBUSZ autóbuszos járataival egészen Görögországig! Modern és kényelmes autóbusz flottánk teljes nyugalmat biztosít az utazás időtartalma alatt, amit több megállási szünettel teszünk még elviselhetőbbé. 5 görög desztinációra, Zakinthos, Korfu, Olymposz, Kefalonia és Halkidi régiókba, Élvezze a gondtalan kikapcsolódást olcsóbban!

IBUSZ buszflotta

 

Buszos úti célok és üdülőhelyek

Halkidiki

Görögország északi partvidékén, Thesszalonikitől kb. 1 óra autóútra található a 3 nyúlványból álló félsziget. A mítosz szerint e terület volt egykor az óriások és az olymposzi istenek csatározásának színhelye. Sithonián, a 2. nyúlványon található az egyik legkedveltebb görög üdülőhely, Sarti. Vonzerejét a homokos tengerpartjának, a kristálytiszta tengernek, az érintetlen természetnek és a hamisítatlan görög hangulatnak köszönheti nemcsak Sarti, hanem a többi település is, mint Gerakini, Psakoudia, Nikiti, Elia Beach és Toroni.

Tipp: Felszállási pontok | információnk buszainkról


Neoplan N1216 HD

Meteora

Ajánlataink ►


Olympos

Az Olympos-hegy lábánál fekvő, közismert, hosszan húzódó riviéra Thesszalonikitől mindössze 60-100 km-re található. Elsősorban azoknak ajánljuk ezt a régiót, s annak üdülőhelyeit – Paraliát, Olympic Beachet, Pantaleimonast, Platamonast és Nei Porit – akik nemcsak pihenni, üdülni szeretnének a hangulatos görög településekben, hanem felkeresni az ókori és a közelmúlt történelmi látnivalóit, és persze szórakozni a helyi tavernákban, pubokban ill. bárokban.

Tipp:  Felszállási pontok | információnk buszainkról


Setra 431 DT

Meteora

Ajánlataink ►


Korfu

Korfu, vagy, ahogy a görögök nevezik, Kerkyra, Görögország és a Jón-tengeri szigetcsoport legészakibb szigete, Albániától mindössze 2,5 km-re terül el. A „smaragd sziget” nevet dús, örökzöld növényzetének köszönheti, mely ciprusfélékkel, olajfákkal, változatos színekben pompázó vadvirágokkal, citrom-, és narancsfákkal kápráztatja el látogatóit. Korfu évről évre turisták ezreit ejti rabul, természeti szépségei, mediterrán klímája, gyönyörű homokos és sziklás tengerpartjai, kristálytiszta tengeröblei és a helyiek vendégszeretetének köszönhetően.

Korfu a Keletet a Nyugattal összekötő tengeri hajóutak ősidők óta ismert fontos állomása volt, emiatt az évszázadok alatt többször esett áldozatul ellenséges támadásoknak, és gyakran került idegen hódítók kézére. Ahogy a korfuiak magukba olvasztották a különböző nemzetek vonásait, egy teljesen egyedülálló kulturális arculat formálódott ki. Ma is látható és érezhető az ókori római, a bizánci, a velencei, a francia és az angol hagyományok egybeolvadása.

Tipp: Felszállási pontok | információnk buszainkról


Mercedes Travelgo

Korfu

Ajánlataink ►


Kefalonia

A már Homérosz Iliászában is megénekelt, a modern korban pedig a Corelli kapitány mandolinja című fi lm forgatási helyszíneként ismert Kefalónia a türkízkék Jón-tenger szigetvilágának igazi gyöngyszeme és legnagyobb szigete. Érintetlen vadregényes tájai, zöldellő erdői, meredek sziklafalai és változatos tengerpartjai minden látogatót elvarázsolnak. A sziget legmagasabb pontja az 1628 méter magas Aenos hegycsúcs és környéke Görögország tíz védett nemzeti parkjának egyike, az egyedülálló geológia jelenség a Kathavothres víznyelő és a lélegzetellálító Melissani tavas barlang, az akusztikájáról hires Drogarati cseppkőbarlang is részei a sziget természeti kincseinek. A világ legszebbjei közé beválasztott Myrtos-öböl Kefalónia legismertebb strandja, de igazi különlegesség a vörös homokos Xi part, a meredek sziklafal alatti Platia Ammos Beach, illetve az erdővel borított hegyoldallal körülvett fehér kavicsos Antisamos is.

A vizi sportok szerelmeseinek a homokos Makris Gialos partszakaszt ajánljuk, a kirándulni vágyók ellátogathatnak az Odüsszeusz szigeteként ismert szomszédos Ithakára is. A természeti értékek, a látnivalók és a gyönyörű strandokon kívül a helyi lakosok mosolygós arcai, a méltán hires görög vendégszeret, a helyi borkülönlegesség a Robola, valamint a jellegzetes mediterrán konyha teszik feledhetetlenné a nyarat Kefalónián a nyugodt pihenést kedvelőknek.

Tipp:  Felszállási pontok | információnk buszainkról


Setra 431 DT

Kefalonia

Ajánlataink ►


Zakinthos

Zakynthos az álom és a boldogság szigete ahol elsősorban a természet szerelmesei tudnak feltöltődni a nyaralásuk során. Csodálatos barlangok és sziklaszirtek övezik körbe-körbe, hófehér homokú kis öblökkel, mint a 2014-ben a világ legszebb kék öblének választott Navagio (csempészhajós) öböl is. A Caretta-caretta óriás teknősök látványa a nyaralás másik szenzációja! A Laganasi öbölben lehet őket megcsodálni. A kirándulások során gyönyörködhetnek az olajligetek, mazsola szőlő ültetvények, hegyek-dombok látványában is. A főváros múzeumai szolgálnak kulturális élménnyel éppúgy, mint a nyári koncertek sora. A zakynthosiak büszkék arra, hogy Dionysos Solomos, a görög himnusz költője, a sziget szülötte. A természet lélekröptető erejével feltöltődve, csodás élményekkel gazdagodva tér mindenki haza Zakynthosról.

Tipp:  Felszállási pontok | információnk buszainkról


Setra 431 DT

Zakinthos

Ajánlataink ►


Az IBUSZ autóbuszjáratainak útvonal, felszállási helyek és időpontok

Hasznos információk

Autóbuszos utazáshoz

Az autóbuszok a szálláshelyek turnusának kezdőnapját megelőző napon indulnak az üdülő településre, illetve a turnus befejező napján indulnak haza és másnap érkeznek. A konkrét indulási, érkezési napot és időpontot az adott területnél az utazási lehetőségeknél illetve a helyszínen pontosítjuk.

 • Autóbuszos utazásainknál utasainkat légkondicionált autóbusszal (italhűtő, rádió, videó, általában WC (sürgős esetben történő használatra) utaztatjuk. Az autóbuszok rendszeres műszaki ellenőrzés alatt állnak, ABS-sel, retarderrel felszereltek.
 • Menetrendszerinti üdülő járataink menetideje tájékoztató jellegű. A külső körülmények miatti késésekért irodánk nem hibáztatható és nem is vállal felelősséget.
 • Az autóbuszok 4–5 óránként tartanak kb. 20 perces pihenőt, technikai szünetet.
 • Az autóbuszokon tilos a dohányzás!
 • Az autóbuszon felejtett tárgyakért, poggyászokért irodánk felelősséget nem vállal. Leszálláskor kérjük, legyenek körültekintőek.
 • Autóbuszaink előre meghatározott útvonalon haladnak, illetve tartanak megállókat. Fel- és leszállásra csak az előre meghatározott helyeken van lehetőség. A buszok pontos útvonaláról és a vidéki felszállási lehetőségekről irodáinkban kapnak felvilágosítást.
 • Vidéki felszállások esetén előfordul, hogy utasainkat gyűjtőjárattal (minibusszal) visszük egy csatlakozási pontra, ahol át kell szállni a transzferbuszra. Késések előfordulhatnak, amelyekért előre is szíves megértésüket és türelmüket kérjük. A gyűjtőjáratok útvonala eltérő lehet a meghirdetettől.
 • Irodánk fenntartja a jogot, hogy bizonyos közlekedési feltételek mellett, a gazdaságosság figyelembe vételével elő/utószezonban az egyes nyaralóhelyekre közlekedtetett járatait összevonja, amely akár két átszállást is jelenthet az út folyamán.
 • Amennyiben jelentős változások állnak be jelenleg érvényben lévő államközi megállapodások terén, úgy az autóbuszok útvonalát módosítjuk, amely érintheti a buszjegy árát is. Létszámváltozás vagy technikia okok miatt az eredetileg tervezett autóbusz típusának változtatási jogát fenntartjuk.
 • Az autóbuszokon utasonként egy bőrönd és egy kézitáska elhelyezése lehetséges. E feletti csomag/tárgy elszállítását nem tudjuk vállalni.
 • A foglaláskor feltüntetett ülőhelyek tájékoztató jellegűek, azok utazáskor módosulhatnak. Ülőhelyekkel kapcsolatos kéréseket, beültetéseket garantálni nem tudjuk.
 • Találkozás, jelentkezés: a részvételi jegyen megadott indulási időpont előtt fél órával a megadott találkozási helyen. Késedelmes érkezéséért sem az IBUSZ, sem a busztársaság nem vállal felelősséget. Az autóbuszjáratunk a pontos menetrend betartása miatt a megadott indulási időpontot követően elindul.
 • Alvállalkozó busztársaságunk fenntartja a jogot az autóbuszok útvonalának és az indulási időpontjának megváltoztatására!
 • A turnusok (10 nap/7 éj) 1-1 éjszakát a buszon, a választott szálláson 7éjszakás tartózkodást jelentenek.
 • Ülőhely kéréseket és beültetéseket garantálni nem tudunk!
 • a busszal történő utazás csak 4 éves kor felett lehetséges
 • a magyarországi gyűjővonalakon a létszámok függvényében kisbuszok és összevont buszok is közlekedhetnek Szegedig, előfordulhat, hogy átszállásra is sor kerül.
 • A vidéki felszállásokat 30 perc eltéréssel tudjuk garantálni.
 • A szűk utcák miatt a busz nem tud minden szálláshelyet közvetlenül megközelíteni, így minden városban fix leszállási helyeket jelölünk ki, ahonnan az utasoknak a csomagjaikat önmaguknak kell a szálláshoz vinni. A leszállási helyektől max. 3-400 m-re találhatóak a szállások.A nagy távolságok és az előre nem látható váratlan események (baleset, határátkelési várakozás, stb.) miatt a menetrend és az útvonal megváltoztatásának jogát irodánk fenntartja.
 • Az expresszjáratunkon történő utazáshoz nincs szükség papír alapú jegyre, amit az utasnak magánál kell tartania. A járatra jelentkezés és az utazás elengedhetetlen feltétele, hogy az adott járatra érvényes foglalással rendelkező utas úti okmányban szereplő neve és a megrendeléskor leadott neve megegyezzen!
 • A buszos utazáshoz a hazaérkezés dátumától számított minimum 6 hónapig útlevélre vagy érvényes személyi igazolványra (kártyás típusú) van szükség.
 • Utasaink a buszjáratokon személyenként 1 db 18 kg-os poggyász helyezhető el a poggyásztérben, valamint 1 db kisméretű kézipoggyász vihető fel az utastérbe. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az utastérben hűtőtáska, kisbőrönd és egyéb, az utasok biztonságát és kényelmét akadályozó csomag nem vihető fel! Kérjük, hogy a poggyásztérbe elhelyezett csomagokra szíveskedjenek nevüket és lakcímüket feltüntetni. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy háziállat a buszon nem szállítható.
 • Az ülőhelyek minden járatunk esetében előre beosztásra kerülnek oda illetve visszaútra egyaránt. Kérjük Önt, hogy az autóbuszra kifüggesztett vagy a képviselőnk által megadott ülőhelyeket szíveskedjenek elfoglalni.
 • Bár autóbuszaink mindegyike rendelkezik mellékhelységgel, mégis kérjük, hogy azt csak végszükség esetén szíveskedjék használni. Az utazási idő kellemes eltöltése érdekében, az esti órákban filmvetítéssel szórakoztatjuk utasainkat.
 • A nagy távolságok és az előre nem látható váratlan események (baleset, határátkelési várakozás, stb.) miatt a menetrend és az útvonal megváltoztatásának jogát irodánk fenntartja.
 • A buszjárat visszaindulásának pontos időpontját és a találkozás helyét telepített idegenvezetőnk a visszaindulás előtti napon közli utasainkkal.
 • Megérkezéskor mindig ellenőrizze poggyászait, a járművön felejtett tárgyakért, csomagok elcseréléséért a busztársaság felelősséget nem vállal. A busztársaság a poggyász felületét ért, mindennapi használatból eredhető és túlsúly miatti sérülésekért (pl. karcolás, kisebb szennyeződés, horpadás, törés, szakadás) nem vállal felelősséget. Panaszokat csak tételes jegyzőkönyv felvétele mellett fogadunk el.