Belföldi ajánlatok

Tekintsék meg őszi/téli belföldi ajánlatainkat!

Valódi és őszinte, olyan igazi. Talán ez jellemezi legjobban a 380 lelket számláló, Magyarországon egyedülálló Világörökségi kis falut a Cserhátban, mely több mint 100 éves mesebeli házacskáiról ismert, de csöppet sem hasonlít skanzenre, vagy múzeumra: élő falu, mely hűen őrzi 17-18. századi képét, múltját, identitását és hagyományait. A népmesei helyszínnek is beillő Nógrád megyei „ékszerdobozba” az év bármelyik időszakában érdemes ellátogatni, de a legjobb, ha novemberben, a falu védőszentjének ünnepén megyünk: ilyenkor tárulnak fel leginkább a helyi palóc szokások, ráadásul számos népi és gasztronómiai programon is részt vehetünk.

Részletek

 • Kiknek ajánljuk? Mindenkinek, aki Szent Márton és az új bor tiszteletére ínycsiklandozó falatokra, finom italokra, hagyományőrző programokra és felhőtlen kikapcsolódásra vágyik.
 • Mire számíthat, aki velünk tart: Szent Márton legendás csodatételének felelevenítése, kézműves vásár, középkori és libás játékok, vitézi bemutatók, párviadalok, régi zenevilág forgatag, gyermekfoglalkozások, libás-kacsás gasztronómiai finomságok
 • Időpont: 2020. november 7. szombat
 • Utazás: autóbusszal
 • A program útvonala: Budapest – Hollókő – Budapest
 • Részvételi díj: 11 900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazást, az idegenvezetést az Ófaluban és a pajtakerti ebédet. 

A program részletei: Autóbuszunk 9:00 órakor indul Budapestről, a Groupama Aréna parkolójából Hollókőre, ahol az immár tizenharmadik alkalommal megrendezésre kerülő Szent Márton Napi Vigasságon a helyiek vendégei leszünk egy finom, meleg teára, forralt borra és libazsíros kenyérre. A falucska piacán elvegyülhetünk a libából és kacsából készült finomságokat, házi süteményeket, lekvárokat és kézimunkákat kínáló vásár forgatagában és jófajta helyi borokat kóstolhatunk a Guzsalyas Ház pincéjében. Ámulhatunk a Hollókői Néptánccsoport fellépésén, találkozhatunk Ludas Matyival és Döbrögi urasággal, felhőtlenül szórakozhatunk Szent László vitézeivel a középkori és libás játékokban, s bekapcsolódhatunk a Hollókő Főgúnárja címért zajló versengésbe. A gyerekek az Oskola épületében régi népmeséket nézhetnek vagy kukoricabábot készíthetnek a Falumúzeumban. Felsétálhatunk a falut vigyázó hollókői várba, ahol a 7 bábuból álló panoptikumban bepillantást nyerhetünk a várat építtető Kacsics család mindennapjaiba, a fegyverteremben pedig megcsodálhatjuk a régi korok hadviselésének eszközeit. A program csúcspontjaként, a Pajtakertben elfogyasztjuk a hagyományos palóc gasztronómia jegyében készülő libalakománkat (kemencében sült libacomb törtburgonyával és friss idénysalátával, vegyes, nyújtott házi rétes (2 darab/fő), fejenként 1,5 dl bor vagy 2 dl házi gyümölcsszörp, hideg időjárás esetén forralt bor vagy tea). 16:00 órakor indulunk vissza Budapestre, érkezés a Groupama Aréna parkolójába várhatóan 18:00 órára.

Fontos tudnivalók:

 • A kirándulást minimum 35 fő részvétele esetén indítjuk.
 • A program- és az árváltoztatás jogát fenntartjuk.
 • Minden utasunkat arra kérjük, hogy a kirándulásra saját maszkot hozzon magával és azt az autóbuszos utazás teljes időtartama alatt viselje.
 • Utasaink részére minden felszálláskor kézfertőtlenítést biztosítunk az ózongenerátorral rendszeresen fertőtlenített autóbuszon.

 

Ajánlatot kérek

Egynapos kirándulásunk során egy közel 50 éves, de eredeti állapotában tündöklő IKARUS 55-ös - vagy ahogy mindenki ismeri, a „faros” IKARUS - fedélzetén fedezzük fel a 70-es, 80-as évek Magyarországának ikonikus helyszíneit. Végiggurulunk a kor asztmoszféráját máig őrző lakótelepek utcáin, meglátogatjuk a letűnt éra mementóinak helyet adó szoborparkot, felkeressük az egykor világhírű Csepel Művek gyárvárosát és ellátogatunk az ország legizgalmasabb retro kiállítására.  És persze, autentikus vendéglátóipari egységekben belekóstolunk a jellegzetes retro kajákba is.

Részletek

 • Kiknek ajánljuk? Akik éltek már a régi szép időkben, nosztalgikus időutazáson vehetnek részt, akik pedig fiatalabbak ennél, kiváló kordokumentumot kaphatnak szüleik és nagyszüleik gyermekkoráról.
 • Mire számíthat, aki velünk tart: Utazás egy kiválóan karbantartott, megbízhatóan és hibátlanul működő veterán autóbuszon, ma már kuriózumnak számító helyek és látványosságok, melyek nincsenek benne az útikönyvekben, nem mindennapi gasztro kalandok.
 • Időpont: november 7., szombat
 • Utazás: IKARUS 55 veterán autóbusszal
 • A program útvonala: Csepel Vas- és Fémművek – Memento Park – Gazdagréti lakótelep – Retro Design Center, Szentendre

A program részletei: Veterán autóbuszunk 9:00 órakor indul a Groupama Aréna parkolójából. Retro túránk első állomása a fénykorában 35 ezer embert foglalkoztató Csepel Vas- és Fémművek, ahol egy csepeli élmunkás bőrébe bújva szagolhatunk bele az egykori gyáróriás semmihez sem fogható légkörébe. A gyárkapun kilépve, betérünk Budapest leghíresebb palacsintázójába, ahol 130 féle feltekert finomságból válogathatunk. Utunk a kommunista diktatúra gigantikus emlékműveit és a Budapest utcáit egykor díszítő propaganda szobrokat őrző Memento Parkba vezet, ahol együtt fotózkodhatunk Leninnel, a szovjet katonákkal és számos munkásmozgalmi hőssel, de lőhetünk egy szelfit is a kommunista hétköznapok álomautója, a kelet-német papír jaguár volánja mögött ülve. Innen Gazdagrét felé gurulunk, ahol megállunk egy kis múltidézésre a Csiki-hegyek utca 1. – produkciós nevén Lantos utca 8. – legendás háztömbje előtt, mely 13 éven át adott otthont az ország kedvenc „szomszédjainak” és az első magyar teleregény népes stábjának. Megkeressük Taki bácsi és Lenke néni otthonának ablakait, belesünk az iskolába, ahol Vágási Feri felesége, Jutka tanította Julcsit, s persze beugrunk Sümeghy és Kutya úr egykori törzshelyére, a Muskátli Presszóba is. Kirándulásunk utolsó állomása a Szentendre belvárosának üde színfoltját jelentő Retro Design Center, ahol 25 autó, korabeli egyenruhát viselő rendőr által őrzött Babetta, Jawa és Simson motorkerékpárok, a 70-es, 80-as évek stílusában berendezett lakás és egy komplett KERAVILL segít jobban megismerni a gulyáskommunizmus valóságát. Mielőtt visszaindulnánk Budapestre, tiszteletünket tesszük a város legendás lángosozójában, az abszolút a retro jegyében működő Álomlángosnál, ahol nagyot harapunk egy puha, vastag tésztájú, sajttal és tejföllel gazdagon megpakolt lángosba. A Groupa Aréna parkolójába várhatóan 18:00 órára érkezünk vissza.

Részvételi díj:

 • Szállás nélkül: 13 900 Ft/fő
 • Szállással 1 ágyas szobában: 30 900 Ft/fő
 • Szállással 2 ágyas szobában: 24 900 Ft/fő
 • Szállással 3 ágyas szobában: 22 900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza a veterán autóbuszos utazást, az idegenvezetést, a belépőt a Memento Parkba és a Retro Design Centerbe, fejenként 2 darab palacsintát a csepeli Arany Palacsintázóban és 1 darab lángost a szentendrei Álomlángosnál, szállás igénybevétele esetén 1 éjszaka szállást a négycsillagos Rubin Wellness & Conference Hotelben, a választott szobatípusban, büféreggelivel. A kirándulást minimum 35 fő részvétele esetén indítjuk. A program- és az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

Fontos tudnivalók:

 • A kirándulást minimum 35 fő részvétele esetén indítjuk.
 • A program- és az árváltoztatás jogát fenntartjuk.
 • Minden utasunkat arra kérjük, hogy a kirándulásra saját maszkot hozzon magával és azt az autóbuszos utazás teljes időtartama alatt viselje.
 • Utasaink részére minden felszálláskor kézfertőtlenítést biztosítunk az ózongenerátorral rendszeresen fertőtlenített autóbuszon.
Ajánlatot kérek