27 utazási tanács

Az IBUSZ Utazási Tanácsok sorozata véget ér a Facebookon, az ott megjelent összes bejegyzés most egy helyen megtekinthető itt, a blogon is! A hozzászólásokban várjuk a további hasznos tanácsokat.

 1. Vigyél magaddal egy üres palackot és töltsd tele a biztonsági ellenőrzés után ahelyett, hogy a reptéren vásárolnál vizet!
 2. Használj gyógyszertartót, hogy rendben tudd tartani az ékszereket, és azok ne akadjanak össze!
  forrás: http://www.cutypaste.com/estilo-de-vida/15-trucos-para-optimizar-el-espacio-cuando-haces-la-maleta/#

  forrás: http://goo.gl/UPrFQD

 3. A mobilt tartsd repülő üzemmódban, hogy spórolj az aksival!
 4. Ülj közel a szárnyhoz, itt lehet legkevésbé érezni a turbulencia okozta rázkódást!
 5. A zuhanysapka az egyik legjobb eszköz arra, hogy betakarjuk a cipő talpát, mielőtt a bőröndbe tesszük!
 6. Utazás előtt szkenneld be a fontos dokumentumokat! Ha ellopják vagy elveszted az útleveled, személyi igazolványod vagy a repülőjegyet, kapóra jön, hogy okostelefonról vagy tabletről elő tudod hívni a szkennelt változatot.

  http://goo.gl/aIBqTH

  http://goo.gl/aIBqTH

 7. A töltőt, kábeleket tartsd lazán egy szemüvegtartóban!
 8. Tartsd meg és töltsd újra az utazási méretű samponos, tusfürdő stb. flakonokat ahelyett, hogy minden alkalommal újat vásárolnál!
 9. Gyorsítsd fel az áthaladást a biztonsági ellenőrzésen! Mielőtt áthaladsz a biztonsági ellenőrzésen, helyezd el az apró tárgyakat, mint pénztárca, kulcsok és telefon a futószalagra, így megelőzöd, hogy később, kérésre egy másik dobozba keljen őket pakolnod, és ezzel időt spórolsz.
 10. Amikor pakolsz, tedd az öved az ing nyakába, hogy ne gyűrődjön össze!
 11. Kerüld el a hosszú sorokat a reptéri mosdóknál! Logikus, de a reptéri terminálokon a legelső mosdó a legzsúfoltabb. Használd a következőt, hogy elkerüld a hosszú sort és időt spórolj!
 12. Egy régi tollból kiszerelt rugó segít egyenesen tartani a töltő kábelét, hogy az ne törjön meg!
 13. A papírcsipesz a borotvapenge védelmére is szolgálhat.
 14. Ha otthon felejtetted a töltőd, töltsd fel a mobil eszközeidet egy TV USB-jén keresztül!
 15. Amit csak tudsz, pakold a kézipoggyászba! (Itt megnézheted, mit ne tegyél a kézipoggyászba: http://goo.gl/vzSxRT )
 16. Ha később internetkapcsolat nélkül is szeretnéd használni a Google Maps alkalmazást, akkor írd be a keresőjébe, hogy „ok maps”, és a látható terület mentésre kerül a telefonodon! Legközelebb kapcsolat nélküli módban is láthatod ezt a részt.g3127
 17. Hajtogatás helyett inkább csavard össze a ruháid, rengeteg helyet spórolsz!
 18. Szerezz ingyenes telefontöltőt, ha otthon felejted! Otthon felejtetted a töltőd? Gyakran a szálloda recepcióján rengeteg mobil töltőd találsz, amelyeket a korábbi vendégek ott felejtettek.
 19. Előzd meg a folyadék kiömlését! Csavard le a kupakot, helyezz a palack tetejére egy kis folpackot, és csavard vissza, ezzel megelőzöd, hogy bármilyen folyadék kiömlése tönkretegye az utazásod.
 20. Utazz hosszabbítóval, és Te leszel a reptér hőse.
 21. Fordítsd ki a zakódat, amikor pakolsz, óvd a szennyeződéstől és gyűrődéstől!
 22. A legtöbb középület WiFi jelszavát meg lehet találni az adott hely FourSquare bejegyzésének hozzászólásai között.
 23. A repülőgép mosdóját érdemes a megfelelő pillanatban használni. Annak érdekében, hogy ne kelljen sorban állni (amit néhány légitársaság nem is enged meg), érdemes rögtön felszállás után vagy leszállás előtt 15-20 perccel kimenni a mosdóba.
 24. Amikor két fő részére foglalsz üléshelyet a repülőgépen, foglald a folyosó és az ablak mellé! Ha senki nem foglalja el a középső ülőhelyet, az egész sor a tiétek lesz, ha mégis, kérd meg az utazó társat, hogy cseréljetek helyet, hogy egymás mellé tudjatok ülni.

  forrás: http://goo.gl/0efPf4

  forrás: http://goo.gl/0efPf4

 25. Használd a GPS-t, amikor külföldre utazol! Ha térkép nélkül utazol külföldre, kapcsold ki az adatátvitelt, hogy a GPS ne tudjon az internethez kapcsolódni, de indulás előtt töltsd le a Google térképet, ami utazás alatt is navigál a környéken.
 26. Kerüld el a várakozást a poggyásztérben! Címkézd fel a poggyászod “törékeny” címkével, amit a reptéri személyzettől beszerezhetsz. Gyakran a törékeny feliratú poggyászokat pakolják a csomagok tetejére, így az kerül legelőször a poggyász kiadó szalagra.
 27. Külföldön tartózkodásod utolsó napján add a felesleges pénzed a hajléktalanoknak!

  forrás: http://goo.gl/JlFm3D

  forrás: http://goo.gl/JlFm3D

Forrás: http://goo.gl/Ubsx5a

Kategória: Utazási tanácsok
Címke: , , , , ,