Áremelés!

Tisztelt Utasaink!                                                                                                              

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az elmúlt időszakban tapasztalható folyamatos forint gyengülés miatt, a forint-euró árfolyam elérte azt a kritikus szintet, amelynél Társaságunknak az Utazási Szerződés 4. pontja értelmében július 3.-tól 5 %-kal emelni szükséges publikált árait.

Az emelés érinti:

 • a július 3-a után befoglalt új megrendeléseket,
 • a 2018. április 1. és június 30. közötti, de 2018. augusztus 1-e után induló megrendeléseket, kivéve ha a teljes összeg már 2018. július 2-ig kiegyenlítésre került.

Az áremelést a teljes díjra érvényesítjük! 

Megértését köszönjük.

Tisztelettel:  

IBUSZ Utazási Irodák Kft.

 

Budapest, 2018. július 2.

 

Kategória: Egyéb, Közlemények
5 comments on “Áremelés!
 1. B. Anna szerint:

  Tisztelt IBUSZ!
  Önöknél ma (2018. júl. 31.) 321-322 forint közötti áron lehetett forintért eurót váltani. Ez 6-7 Ft-tal több, mint amilyen árig vállalták a meghirdetett utazásokat (315 Ft-EUR). Vagyis kb.2,1-2,2 %-kal.
  Mi indokolja, hogy 5%-kal emeljék a teljes díjra vonatkoztatva az utazásaik árát?

 2. B. Anna szerint:

  Tisztelt IBUSZ!
  Kérdésem van az Utazási szerz. 4. pontja alapján áremelési döntéshez:
  1.Meddig tartják érvényben az 5%-os emelést? Ez a szint ui. a legalább tartósan 330 Ft/EUR fölötti forint-euro árfolyam esetén lenne indokolt. A forint árfolyama július második felétől 2% körüli emelést indokol!
  Úgy gondolom, ez így nem tisztességes, és nem növeli a bizalmat Önök iránt.
  B. Anna

  • IBUSZ szerint:

   Kedves B.Anna!

   Köszönjük megkeresését. Az utazási szerződésben rögzítettük, hogy 315 HUF/EUR árfolyamig tudjuk tartani az árakat. 2018. május hónap második felétől a forint folyamatosan gyengült, az árfolyamváltozás 2018. július elejére elérte azt a kritikus szintet, amelynél az IBUSZ Kft. díjemelésre kényszerült. 2018. július 02. napján az MKB eladási árfolyamán számítva 333,27 HUF volt 1 EUR. Ez az árfolyamváltozás 5,8 %-os mértékű emelkedést jelentett a szerződésben rögzített 315 HUF/EUR árfolyamhoz képest.
   Az árfolyamkövetés nem napi szinten történik. Módosítást követően egészen addig tart/ tartjuk fent, amíg vissza nem áll a szerződésben rögzített értékre.
   Megértését köszönjük.
   IBUSZ Kft.

   • B. Anna szerint:

    Tisztelt IBUSZ Kft!
    Köszönöm a válaszukat. Érthető, hogy nem napi szinten követik az árfolyamváltozást. Érdemes lenne talán havi szintű átlagot, és nem a 2018-ban elért eddigi legmagasabb napi árfolyamot (július 2.) figyelembe venniük.
    Az MNB középárfolyam adatai alapján a májusi havi átlag: 316,6 a júniusi havi átlag: 322,68, a júliusi havi átlag: 324,76 HUF/EUR. Ez nagyjából 2%-os emelést indokol.
    Miért értse meg bárki, hogy Önök a 2018-ban eddig elért napi árf.csúcsot veszik alapul?
    Üdvözlettel, B. Anna

    • Balázs szerint:

     Azért az éves szintű napi csúcshoz viszonyítanak, mert így tudnak legtöbb pénzhez jutni. “És, ahol volt pár 100e pár héttel-hónappal korábban,ott lesz pár 10e utólag is.”

     Egyetértek B.Anna érvelésével és szintén igazságtalannak tartom ezt az áremelést. A jövőre nézve megfontolandó olyan társaságot keresni, ahol euróval lehet fizetni.
     P.Balázs

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*