Salalah – a téli üdülések új slágere

közvetlen charter járattal, leszállás nélkül az IBUSZ szervezésében a mesés Ománi Szultánság fehér homokos tengerpartjára, Salalah-ba – Magyarországon először

A téli hónapokban 30 fokos a meleg, legalább 26 fokos a kristálytiszta vízű Arab-tenger, amelyben óriásteknősök úszkálnak, míg az Indiai-óceán felől delfineket láthatunk, miközben szemkápráztatóan fehér színű homokkal borított tengerparton pihenünk…

Nem, ez nem álom: ezek a természeti szépségek és kikapcsolódási lehetőségek várnak azokra az utasokra, akik télen is nyári vakációra vágynak, és akik ehhez alig fél napot szeretnének utazni. Hogy ez miként lehetséges? Az IBUSZ segítségével, amely idén először közvetlen repülőjáratot indít Budapestről az Ománi Szultánság tengerparti fekvésű, meseszép Salalah nevű városába. A charterjáratok 2023. november 24-től heti rotációban indulnak pénteki napokon a Smartwings légitársasággal egészen 2024 áprilisáig.

Az Ománi Szultánság az Arab-félsziget délkeleti részén fekszik, azaz a közel-keleti térség egyik legbiztonságosabb országa. A szultánság a természeti adottságait tekintve bővelkedik a legkülönbözőbb tájakban: a nyugalmat árasztó, fehér színű tengerpartok egész napos pihenést kínálnak, a prófétai időket idéző sivatagok tevegelésre csábítanak, de ha beljebb haladunk, akkor már égre törő sziklacsúcsok és buja zöldben virágzó völgyek váltják egymást. Ebben a különleges országban azonban nemcsak a természet nyűgözi le az embert, itt az egyéb turisztikai látnivalók szerelmesei is megtalálják a kedvükre való látványosságokat: jellegzetesen arab stílusú erődöket, mecseteket és palotákat tekinthetünk meg, az egzotikus keleti bazárok színe, illata és forgataga pedig teljesen elvarázsolják az utazót.

A szultánság fővárosa a nyüzsgő Muscat, míg legnépszerűbb üdülőhelye Salalah (magyarosan: Szalála), ahová a charterek röpítik az utasokat. Salalah igen régi, már az ókortól lakott település, amelynek gazdagságát a tömjén alapozta meg, hiszen a város az egykori közel-keleti tömjénkereskedelem egyik központi útvonalán fekszik. Salalah középkorban kiépült óvárosa és bazársora ma is az ódon, több évszázados pompájában várja a látogatókat.

Ehhez a csodához ráadásul nem is kell sokat utazni: az IBUSZ által szervezett charterekkel az út mindössze hét óra. Különösen megnyugtató, hogy Magyarország és az Ománi Szultánság között az időeltolódás mindössze két óra, ami nagy könnyebbséget jelent – csak összehasonlításul: ha a hasonló adottságokkal rendelkező karibi térségbe utaznánk, az óriási időeltolódás és a jetlag alaposan megviselné a szervezetünket.

Az IBUSZ magas kategóriás, 4-5 csillagos all inclusive ellátású szállodákat kínál, meglepően kedvező árakon. Az 1 hetes nyaralás tokkal- vonóval már 399 000 Ft/fő/hét induló ártól elérhető. A hotelek között minden korosztály megtalálja a számára ideális pihenést nyújtó helyszínt, a gyerekes családok pedig élvezhetik a 14 éves korig igénybe vehető extra gyerekkedvezményeket.

A magyar nyelvű telepített idegenvezetőkkel felfedezhetik a vendégek a varázslatos környék csodáit fél-, vagy egynapos kirándulások keretében. A Salalah városába vezetett kirándulás alkalmával megismerhetjük a Szultáni Nagymecsetet, a Tömjén Múzeumot, és gyönyörű fotók készíthetők a bájos AL Husn palotáról. A természeti szépségeket kedvelő turistáknak ajánljuk a Nabi Ayoub hegyeket, vagy az egésznapos sivatagi szafarit, melynek keretein belül megtekinthető Bin Ali ikerkupolája, Mughsail Lagunánál a vándorló madarak nyújtanak nem mindennapi látványt. Egy egészen különleges élmény a Rub Al Khlainál található hatalmas síkság, amely az esti órákban egy lélegzetelállító naplementét nyújt a dűnék felett. Akik nem hagynák ki Muscat felfedezését, ők egy 1 napos, repülős utazás keretében ismerkedhetnek meg a lenyűgöző szépségeket rejtő misztikus fővárossal.

Az Ománi Szultánságban a cél a pihenés, a nyugalom, a nyári vakáció a télben, vagyis önmagunk és családtagjaink kényeztetése a kellemesen meleg tengervízben. Itt a nap korán kel és későn nyugszik, azaz hosszú ideig élvezhetjük a fény áldásait – arról nem is beszélve, hogy habár a szultánság partjait kelet felől az Indiai-óceán mossa, az apály-dagály hatása minimális, így a tengerparton is sokáig időzhetünk.

Utazzanak az IBUSZ-szal ebbe a mesésen varázslatos országba, ahol a szultánok ősi öröksége ötvöződik a természet csodáival és a mai, modern világ gazdag kínálatával!