Bordeaux és a francia baszkföld

Franciaország, Bordeaux és a francia baszkföld, Bordeaux

A központi rendszerben jelenleg nem elérhetőek turnusok ehhez az utazáshoz. Foglaláshoz kérjük keresse fel irodáink egyikét!

Tulajdonságok

 • buszos városnézés
 • gyalogos városnézés
 • május 1-i hét
 • Nyugat-és Dél-Európa
 • Újdonságok Újdonságok

Program

1.nap

Elutazás Budapestről a reggeli órákban, érkezés párizsi átszállással Bordeauxba kora délután. A megérkezést követően városnézés Aquitania régió fővárosában, amely elsősorban világszerte híres borairól ismert, azonban ezen kívül egyetemi város, politikai, gazdasági és egyházi központ, egy csodálatos, nyüzsgő, élettel és bájjal teli nagyváros, amely az UNESCO Világörökségének részévé vált. A történelmi városnegyed és a klasszikus villák egyikei Bordeaux legérdekesebb látnivalóinak, míg fontos helyet foglalnak el a Garonne folyó felett átívelő hidak is. Transzfer a szállásra, bejelentkezés.

2.nap

A reggelit követően elsőként St Emilion, az UNESCO Világörökség listáján is jegyzett festői városába utazunk, amely macskaköves utcácskáival, középkori házaival és a szőlőhegyek ölelésében megbúvó barlangtemplomával elvarázsolja az utazót. Felfedezzük St. Emilion nevezetességeit, a katakombákat, a Trinity Kápolnát és a Hermitage-t (ide kötelező helyet foglalni, ezért ennek függvényében változhat a programok sorrendje), ahol a legenda szerint Emilion is eltöltött 17 évet. Természetesen egy borkóstolás sem maradhat ki, így meglátogatunk egy helyi borászatot. Ezt követően visszatérés Bordeauxba. Szabadidő, ajánljuk a Cité du Vin interaktív bormúzeum felkeresését.

3.nap

Délelőtt indulás, Arcachonba, amelynek környéke az osztriga telepeiről híres. Fakultatív módon utazás kishajóval Cap Ferret-be, ahol megkóstolhatjuk a friss osztrigákat. Innen tovább utazunk, hogy megmászhassuk Európa legmagasabb homokdűnéjét, a Dune de Pilat-t, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk az óceánra és a szárazföldet borító erdőkre. Visszatérés a szállásunkra, szabadidő.

4.nap

Elhagyjuk Aquitánia régiót és kezdetét veszi utazásunk baszkföldre. Útközben városnézés Bayonne-ban, a csokoládé francia fővárosában. Középkori hangulat ide, gótikus katedrális oda, a legfőbb ok Bayonne meglátogatására a csokoládé. Ezt követően utazás Espelette kisvárosába, amely pont annyira és pont arról nevezetes, mint idehaza Kalocsa. A baszk konyha fontos alapanyaga a pirospaprika, amiből Franciaországban a legtöbbet Espelette környékén termesztenek. Lehetőség kóstolásra, akár egy csokoládé készítő műhelyben is, ahol sikeresen összepárosították a csípőspaprika ízét az édes csokoládéval. A késő délutáni órákban érkezünk Biarritz-be, szállás elfoglalása.

5.nap

A reggelit követően közös séta Biarritzban, amely Nizzához és Cannes-hoz hasonlóan Franciaország leghíresebb tengerparti üdülővárosai közé tartozik. A XIX. század második felében III. Napóleon császár és felesége fedezte fel ezt a varázslatos helyet, többször nyaraltak itt, és ennek is köszönhetően lett a város a gazdagok és a hírességek üdülőhelye. Gyönyörű házai, palotái, kaszinója, apró öblökkel, sziklaszirtekkel tagolt tengerpartja sokáig emlékezetes marad a látogatók számára. Délután szabadidő, vásárlási lehetőség.

6.nap

Reggeli, majd egész napos kirándulás Saint Jean de Luzba, séta a kikötő környékén és a híres tengerparti strand mentén. Nagyon hangulatos az óváros sétálóutcája, melynek fő nevezetessége a Keresztelő Szent János-templom. A gyönyörűszép és különleges belső tér díszítésében nagy részt vállaltak a helyi hajóácsok is. Ez a templom volt a helyszíne 1660-ban a Napkirály, XIV. Lajos esküvőjének. Szabadidő, fakultatív ebédelési lehetőség egy Cidrerieben, egy helyi borozóban. Ezt követően fakultatív módon felvonatozunk a La Rhune-hegyre, ahonnan lélegzetelállító kilátásban lesz részünk. Maga a hely a baszk mitológiához kötődik, állítólag boszorkányok találkozási helye volt, ha őket nem is de az itt található dolmeneket meg tudjuk tekinteni. A kora esti órákban térünk vissza szállásunkra.

7.nap

Reggeli majd visszaindulás Bordeauxba, az időjárás függvényében szabadidő a tengerparton vagy Bordeauxben. A délutáni órákban hazautazás Budapestre párizsi átszállással.

 

Belépőjegyek

Osztriga kóstolás Cape Ferret lekérés alatt
St Emilion Hermitage 15,00 EUR

Tudnivalók

 • Utazás időtartama: 7/6 éjszaka
 • Indulási időpontok: IV.28.
 • Utazás: az Air France menetrendszerinti járatával, átszállással
 • Elhelyezés: 3 *-os szállodák, 2 ágyas zuhanyzós szobáiban
 • Ellátás: reggeli
 • Minimum létszám: 20 fő
 • A díj a feladott poggyász árát tartalmazza.

Menetrend

Honnan-hova Indulás Érkezés
Budapest-Párizs 06:00 08:25
Párizs-Bordeaux 11:50 13:05
Bordeaux-Párizs 17:10 18:55
Párizs-Budapest 20:55 22:55

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják