Normandia-Bretagne repülővel

Franciaország, Normandia-Bretagne repülővel, Normandia és környéke

Bretagne Franciaország legnyugatibb csücskében helyezkedik el. Hagyományosan két részre osztják: az Armor-ra és az Argoat-ra. Az Armor jelentése a tenger országa, ami jellemző is rá, hiszen ez a terület foglalja magába Bretagne partjait, míg az Argoat, aminek jelentése az erdő országa, Bretagne belső részét. A partoknak külön neveik vannak, mint például a Smaragd- vagy a Jáde-part. A partok többsége főbb jellegzetességeiről kapja nevét, ilyen például a Rózsaszín Gránitpart. A partok közelében sok kisebb és nagyobb sziget is megtalálható szétszóródva.

8 nap 7 éjszaka
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2024.06.18 - 2024.06.25
654 900 Ft / fő 645 900 Ft / fő
2024.07.17 - 2024.07.24
644 900 Ft / fő
2024.08.14 - 2024.08.21
659 900 Ft / fő
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj

Tulajdonságok

  • 6-8 napos utak
  • körutazás
  • Nyugat-és Dél-Európa
  • városlátogatás

Egy régió, mely ragaszkodik sajátosságaihoz. Bretagne egy külön kis világ Franciaország csücskében. A tenger és a legendák vidéke, mely már az első találkozáskor rabul ejti a látogatót. A Kelta hagyományokkal rendelkező régió sajátos arculattal rendelkezik: vadregényes, sziklás partok, öblök, apró halászfalvak és erőddel körülvett városok, ahol megkóstolhatjuk a palacsintát és a híres almabort. A tengerészek hazája, akiknek véleménye szerint Bretagne Neptun lánya. A több ezer kilométer hosszú, Cancale-tól Saint-Nazaire-ig terjedő tengerpart hihetetlenül változatos, furcsa alakú sziklái a Gránit-parttól Morbihanig különös jelleget kölcsönöznek a tájnak. Nem beszélve a kisebb-nagyobb vagy egészen parányi szigetekről: Bréhat, Batz, Ouessant, Belle-Ile, melyek időtlenségbe röpítik az utast. A nyugodtnak éppen nem mondható kikötők más vonzerővel bírnak. Saint-Malo erődítményén körbe lehet sétálni, csodálatos látvány nyílik az ősi város magas lakóházaira, amelyeket szinte egytől-egyig újjáépítettek a második világháború után. Concarneau 14. századi erődítményének egykori felvonó hídját állandó hidakra cserélték. A védőbástyák, a fallal körülvett város viszont megmaradt, amelynek eredeti halászfalu jellege ejt bámulatba.

Program

1. nap

Indulás a reggeli órákban menetrend szerinti járattal Párizsba. Első utunk Normandia egyik legfestőibb településére, Givernybe vezet, amelynek legkedveltebb turista célpontja az impresszionista festő Claude Monet háza és kertje, amelyet mi is megtekintünk. Délután tovább haladunk az Alabástrom part mentén, ahol meredeken a vízbe szakadó fehér sziklák láthatók mindenfelé. Etretat különös sziklaformációi sok művészt megihlettek, a Port d’Aval sziklaíve Maupassant-t egy, az ormányával vizet felszívó elefántra emlékeztette, mellette obeliszkként emelkedik ki a 70 m magas „Tű” elnevezést viselő sziklaképződmény. Ezt a látványt feltétlenül érdemes megörökíteni, ezért megállunk egy fotószünet erejéig. A nap utolsó állomás Rouen. A várost örök titok lengi körül, amely megigézte a festőket, írókat és az utazókat is ősidők óta. Szállásunk is a városban lesz.

2. nap

A reggelit követően kijelentkezés, irány Honfleur, amelynek régi kikötőjét keskeny, magas házakkal teli utcák veszik körül, séta a városkában. Mivel Calvados tartományban vagyunk, egy Calvados kóstolás semmiképpen nem maradhat ki. Innen a tartomány és Alsó-Normandia fővárosába, Caenbe indulunk, városnézés. A város a II. világháborúban sok sérülést szenvedett, de az újjáépítés során sikerült megőrizni két emblematikus épületét, a Férfiak és Nők apátságát, amelyek eredete a XIX. századra nyúlik vissza. Látogatás a Memorial Múzeumban. A múzeum rendkívül gazdag, változatos anyaga nemcsak a partraszállás és a II. Világháború történetéről, hanem az egész XX. Századi Európáról ad átfogó képet. Szállásunk is a térségben lesz.

3. nap

Reggeli, majd utazás Bayeux-ba, ahol megtekintjük a híres Bayeux-i faliszőnyeget. A XI. századból származó alkotás 58 képben örökítette meg az 1066-os hastings-i csata eseményeit, amikor Hódító Vilmos a normannok élén elfoglalta a mai Anglia területét. Az egyedülálló kordokumentumon a teljes fegyverzetben és ruházatban ábrázolt harcosok mellett több mint 200 ló, vadászkutyák és más állatok szerepelnek, mitikus teremtmények is színesítik a történéseket. A délután folyamán ellátogatunk a normandiai partraszállás helyszíneire, ahol a háborús filmekből jól ismert Utah Omaha Gold és Juno Beach partszakaszokon lépten- nyomon találkozhatunk a sorsfordító esemény emlékeivel, a mesterségesen kialakított kikötők maradványaival, emlékhelyekkel és múzeumokkal. Szabadidő a tengerparton, majd utazás szállásunkra, Pontorson városába.

 

Gran marea viva, Mont Saint Michel, timelapse from Jose Angel Arroyos on Vimeo.

4. nap

A reggeli követően Franciaország egyik legismertebb nevezetességét, a Mont-Saint- Michel szigetet keressük fel, amelyen az UNESCO Világörökség részét képező monumentális épületegyüttes, a Szent Mihály apátság nyújt lebilincselő élményt. Impozáns látvány amikor az ár-apály miatt havonta többször is víz veszi körül a sziklaszirtet, a szigetre egy hídon jutunk át. A 300 m átmérőjű szigeten egy keskeny, középkori házakkal szegélyezett út visz az apátsághoz, ahol behatóan ismerkedhetünk a szerzetesek életével. Következő állomásunk Cancale, a jellegzetes Bretagne-i halászfalu, ami az osztrigatenyésztés egyik fő központja, amennyiben időnk engedi megkóstolhatjuk ezt az ínyencséget. Délután tovább utazás Bretagne „ékszerdobozába” St. Malo városába. Az egykori kalózfészekben séta a tenger fölé magasodó várfalakon. A jól védhető városka a vallásháborúk során, az 1500-as évek végén függetlennek kiáltotta ki magát, lakosai azt mondták, ők nem franciák, nem bretonok, hanem „maloiak”. Szállásunk Dinard városában lesz.

5. nap

A reggelit követően városnézés a Rance folyó völgyében fekvő Dinan városkában, amely favázas házaival, macskaköves utcáival a középkorba repíti és ámulatba ejti a látogatót. Séta a festői óvárosában, a várfalak, ősi katedrális megtekintése. Tovább utazunk a Frehel fokhoz. Hatalmas rózsaszín sziklafal magasodik a tenger fölé. A sziklák tetején rendkívüli a növényzet, sétautak vannak kialakítva a pompás színekben virágzó bozótos között. Morlaix bájos városát idegenvezetőnkkel tekintjük meg, híressé a 16-17. századból származó gerendaházaival vált. A mai nap utolsó állomása Quimper városa, ahol éjszakánkat is töltjük.

6. nap

A reggelit követően városnézés Quimperben, amely püspöki székhely és a dél-bretagne- i terület Cornouaille központja. Az elnevezés, amely igencsak hasonlít az angliai Cornwall-ra, emlékeztet a területen élők kelta származására. Ezen a vidéken igen erősek a breton hagyományok, találkozhatunk a nyelvet mai napig beszélő lakosokkal is. A város a 14. századból származó házairól és a 13. századból származó gótikus katedrálisáról is nevezetes. Meg kell még említenünk kerámiaművészetét is, amely nagyon régi időkig nyúlik vissza, a HB Henriot márka világszerte ismert. Szabadidő és ebédelési lehetőség Concarneau-ban. A festői kis halásztelepülésen található Franciaország harmadik legnagyobb halpiaca, emellett legnagyobb vonzereje a középkori ,,zártváros” ami az őt körülvevő vízben talált erőt és menedéket. Ez az erőd 300 m hosszú és 100 m széles szigetre épült és felvonóhíd köti össze a mai napig a szárazfölddel. Következő állomásunk Pont Aven, a „festők városa”, ahol többek közt Gauguin is több mint 8 évet töltött. Tovább utazunk Carnac térségébe, amelyet gyakran a „francia” Stonehenge”-ként is emlegetnek. Bár magasságuk elmarad angliai társaiktól, tény, hogy a majd 1000 ével korábbi, i.e. 3500 és i.e. 5000 közötti időszakból származó kövek igen nagy koncentrációban találhatók a város 13 km-es körzetében. Eredetük, rendeltetésük és főleg az, hogy milyen úton jutottak el a hatalmas súlyú kövek a helyükre mindmáig homályos a tudósok előtt. Ezt az éjszakát a csoport Vannes-ban vagy környékén tölti.

7. nap

A reggelit követően szabadidő, rövid városnézés Vannes szűk utcácskákkal övezett óvárosában majd a Szt. Péter katedrális megtekintése. A délután folyamán utazás Párizsba, ahol a szállásunk is lesz.

8. nap

A reggelit követően szabadidő Párizsban, ebédelési lehetőség. A késő délután folyamán buszos városnézés a belvárosban, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Párizs (CDG) 06:00 08:25
Párizs (CDG)) - Budapest (BUD) 21:05 23:15

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Tudnivalók

  • Utazás:az Air France menetrendszerinti járatával. A díj a feladott poggyász árát tartalmazza.
  • Elhelyezés:3 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban
  • Idegenforgalmi adó:helyszínen fizetendő: 10 EUR/fő
  • Ellátás: reggeli
  • Vacsora felár: 110 000 Ft/fő
  • Helyszínen fizetendő belépők: 50 EUR

Útvonal

 

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

2024.06.18 Repülővel 8 nap 7 éjszaka 654 900 Ft / fő 645 900 Ft / fő Tovább
2024.07.17 Repülővel 8 nap 7 éjszaka 644 900 Ft / fő Tovább
2024.08.14 Repülővel 8 nap 7 éjszaka 659 900 Ft / fő Tovább
Még több időpont ›