Norvég fjordok és fjellek

Norvégia, Norvég fjordok és fjellek, Oslo

Patinás, de nyugalmas, diszkrét bájú városok, gleccserekkel, zuhatagokkal szabdalt hatalmas hegyek, fjordok és fjellek, viking fatemplomos, bordó házas falvak, tanyák. Ez Norvégia. A természet hatalmasságát eleganciával és végtelem szeretettel , tisztelettel óvó norvégok. Magyarországtól relatíve nem messze, de mégis fényévekre utazhatunk, magunk mögött hagyva a fullasztó nyári hőséget.

8 nap 7 éjszaka
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2022.07.17 - 2022.07.24
504 900 Ft / fő 499 900 Ft / fő
2022.08.23 - 2022.08.30
504 900 Ft / fő
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj

Tulajdonságok

 • 6-8 napos utak
 • augusztus 20-i hét
 • Észak-Európa
 • hajós városnézés
 • hosszú hétvége
 • körutazás
 • múzeumok
 • pünkösd
 • városlátogatás
 • világörökség

Program

1.nap

Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban, érkezés Osloba Transzfer a repülőtérről a szállodába, közben informatív városnézés. Oslo nem büszkélkedhet jelentősebb műemlékekkel és nevezetességekkel, mégis
hangulatos, mondhatni: emberléptékű város, olyan, ahol szívesen sétál, gyalogol az ember. Már csak azért is, mert a főváros területének nagy részét erdő borítja. Számos, megtekintésre érdemes múzeuma, építészeti műemléke fákkal körülvéve többnyire a belvárosban található, és gyalogszerrel is könnyen elérhető. Szállásunk elfoglalása.

2.nap

Reggeli a hotelben, szabad program, majd indulás buszunkkal Geilo városának térségébe, szállás.

3.nap

A reggelit követően átkelés a Vöringfoss vízeséshez, amely a legnagyobb az országban, majd kisebb kitérővel a Tvindenfossen vízesést is megtekintjük. Folytatva utunkat átkelés Norvégia leghosszabb függőhídján, a Hardenger-hídon, utazás Bergenbe. Fenséges vízesések, buja zöld növényzet, kristálytiszta levegő, apró színes faházikók, virágokkal teli parkok és napsütés hajnaltól éjszakáig. A Skandináv-félsziget varázslatos városa Bergen, a norvég település számos emlékezetes látnivalóval várja vendégeit. A zegzugosan kanyargó, macskaköves utcák, a fából készült, választékos lakberendezői ízlésről tanúskodó házak, a szökőkutakkal teli, gondozott parkok azonban még záporok idején is sétára csábítanak. Városnézés csoportkísérőnkkel, majd a szállás elfoglalása.

4.nap

Reggeli után újabb kört teszünk Bergenben. A város központi része a Bryggen, azaz a rakpart. Az itt sorakozó színes, csúcsos oromzatú, hanza stílusban épült fa házikók az UNESCO Világörökségéhez tartoznak. Különleges élmény sétálgatni közöttük, hiszen a szűk átjárókat nem kő, hanem hajópadló fedi. A haragoszöld, jéghideg tenger partján minden nap van halpiac. A tenger friss ?gyümölcsei?: rákok és kagylók közül válogathatunk, s akinek kedve van, megkóstolhatja a nyers lazacos szendvicset vagy a füstölt bálnahúst is. Délután kompátkelés a Világ leghosszabb és legmélyebb fjordján, a Sogne-fjordon. Szállásunk a Jostedalsbreen gleccsermező közelében lesz.

5.nap

Az egész napot a vidék felfedezésének szenteljük. Elsőként a gleccsermezőt fedezzük fel, majd következik a Geiranger fjord, a világ talán legimpozánsabb fjordja, amelyet Norvégia ékszerének is neveznek. Csaknem 16 kilométer hosszan kacskaringózik a szárazföld belsejébe a More ag Romsdal-hegység 2000 méter magas vonulatai között egészen Geiranger pici városáig. Egy órás hajókázás Geirangerből Hellesyltbe. Ezt követően folytatjuk utunkat Alesund városába, amely 2009-benelnyerte a ?legszebb norvég város? címet. Szállásunk is a városban lesz.

6.nap

Délelőtt sétálunk Alesund városában majd autóbusszal felmegyünk a város fölé magasodó dombra, ahonnan a város és környékének, a fjordnak a panorámájában gyönyörködünk. Tovább buszozunk meseszép tájakon Favangba, ahol az éjszakát töltjük.

7.nap

Kora reggel indulunk Lillehammer városába, ahol az olimpiai műlesikló sáncnál kezdjük a programunkat. Kis szerencsével, ha az időjárás is megengedi, székes felvonóval felmegyünk a pálya tetejére gyönyörködni a táj szépségében. Innen a Norvégia legrégebbi és legnagyobb skanzenjébe folytatjuk programunkat, ahol lesz részünk látnivalókban, sok információban és nevetésben is (ezekről a skanzen személyzete gondoskodik). Utunkat Oslóofelé folytatjuk, ahol az éjszakát töltjük.

8.nap

Menetrend függvényében hazautazás.

Menetrend

2022.07.17.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Oslo (OSL) 10:00 12:30
Oslo (OSL) - Budapest (BUD) 18:25 20:45

2022.08.23.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Oslo (OSL) 12:00 15:00
Oslo (OSL) - Budapest (BUD) 18:35 20:55

Norwegian Air menetrend szerinti járata

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Fontos információk

 • Vacsora felár: 93 000 Ft/fő
 • Helyszínen fizetendő belépők: 400 NOK/fő (40 EUR/fő)
 • A díj a feladott poggyász árát tartalmazza.
 • Utazás: a Norwegian Airlines közvetlen járatával
 • Elhelyezés: tipikus skandináv, 3-4*-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban
 • Ellátás: reggeli, vacsora felár ellenében kérhető

Útvonal

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

2022.07.17 Repülővel 8 nap 7 éjszaka 504 900 Ft / fő 499 900 Ft / fő Tovább
2022.08.23 Repülővel 8 nap 7 éjszaka 504 900 Ft / fő Tovább
Még több időpont ›