3+1 ok, egy őszi nyaralásra Görögországban

Sokan úgy gondolják, hogy Görögország az ideális nyári úti cél, és ez nem is meglepő, hiszen a csodás strandok, a történelmi látnivalók és a kiváló étel itt mindig elkápráztatja az embereket. Azonban érdemes megfontolni, hogy az őszi időszak is tökéletes lehet egy görög kalandhoz. Most megmutatjuk, miért érdemes Görögországba utazni ősszel is.

Az ősz Görögországban továbbra is kellemes időt kínál. A forró nyári napok már lecsengtek, de a hőmérséklet még mindig nagyon kellemes, így ideális időszak a városnézéshez és a strandoláshoz is egyaránt. A nap még mindig süt, így garantált a kellemes idő, azonban a hőmérséklet sokkal visszafogottabb, mint a nyár tetőfokán. A víz hőmérséklete azonban nem csökken le drasztikusan éppen ezért a strandolás is tökéletes választás lehet ha az ember már kinézelődte magát a városokban.

Az ősz az utazók számára kevésbé zsúfolt időszak. Ez azt jelenti, hogy kevesebb turista látogat el a népszerű helyekre, így könnyebben élvezheted a látnivalókat és strandokat. Az iskola már a legtöbb országban elkezdődik szeptemberben, ami azt jelenti, hogy a családos utazókkal már csak elvétve találkozunk, ez a tökéletes időszak azok számára, akik maximálisan ki szeretnék pihenni magukat a nyaralásuk során.

Az ősz Görögországban bőséges természetes ételkínálattal jár, például a friss olivaolaj és a szőlők szürete. Ez egyedülálló lehetőségek kínál arra, hogy élvezd a helyi gasztronómiai különlegességeket. Lehetőség adódik ilyenkor egy kicsit beletekinteni a helyi szüretekbe és jobban megismerni az ottani területeket és embereket is.

Az ősz hozza a szezon végi akciókat és kedvezményeket. Ahogy haladunk ki a szezonból egyre kedvezőbb árakra lelhetünk, így nagyon költséghatékonyan is eljuthatunk ebbe a csodás országba. A mi utazási irodánk is fantasztikus kedvezményekkel készült, amit most össze is gyűjtöttünk nektek:

Peloponnészosz (Tolo):

Korfu:

Az ősz Görögországban nemcsak a kellemes időjárás és kedvező árak miatt vonzó, hanem a nyugodt atmoszférája és az autentikus élmények miatt is. Ha elkerülöd a nyári zsúfoltságot, akkor az ősz ideális időszak lehet egy felejthetetlen görögországi utazáshoz.