8+1 érv miért utazási irodával utazzunk

Amikor néhány kattintással saját magunk is mindent elintézhetünk a neten az utazásunkhoz, joggal merülhet fel a kérdés, hogy mi szükség lehet még utazási irodákra vagy utazásszervezőkre. Mi azonban tudunk jó néhány érvet, amiért manapság is érdemes – részben vagy egészben – turisztikai szakemberekre bízni akár a nyaralásunk, akár az üzleti utunk megszervezését.

blogra_bevezeto_625  

1. Gyorsaság

Minden létező szálláshelyet, jegyárat, autókölcsönzőt, biztosítást és akciót végigböngészni a neten meglehetően időigényes folyamat. Egy utazási iroda munkatársa már tapasztalatból tudja, hogy hol keresse az egyéni elképzeléseknek legjobban megfelelő lehetőségeket, kihagyva így egy csomó felesleges – és időrabló – kört.

2. Költséghatékonyság

Tévhit, hogy saját szervezésben mindig olcsóbb lesz az utazás. Az utazási irodák sokféle, magánember számára nem elérhető kedvezményes lehetőséghez férnek hozzá: ugyanazért az árért így akár jobb szobát, extrább szolgáltatásokat, jutányosabb árú belépőket kaphatunk. Lehet persze tesztelni is, a saját magunknak összeállított csomagot bármikor megversenyeztethetjük egy utazási iroda kínálatával.

Gazdasgos_625  

3. Személyre szabott részletek

Gyerekekkel utazna? Állatot kéne szállítani? Több programot, embert és helyszínt kéne összeszervezni? Nem sok olyan igény és elvárás akad, amivel egy utazási irodában még ne találkoztak volna, vagyis képesek megoldást találni bármilyen bonyolultnak tűnő helyzetben is – áthidalva ráadásul az esetleges nyelvi akadályokat és az apró betűs részletek csapdáit is.

4. Szakmai kapcsolatok és szakértelem

Az utazásszervezés területén dolgozó szakemberek az évek-évtizedek során számtalan olyan személyes szakmai kapcsolatot építenek ki szálláshelyekkel, programszervezőkkel és jegyirodákkal világszerte, amelyek jelentősen megkönnyítik a különlegesebb kérések teljesítését is. Lehet például, hogy a neten megoldhatatlannak tűnik két egymás melletti szobát kérni a szállodában, de a közvetlen kapcsolatok itt is segíthetnek…

szaksegitseg_625

5. Garancia és biztonság

Mivel a megbízható utazási irodák csakis folyamatosan ellenőrzött partnerekkel állnak üzleti kapcsolatban, garantált az ígért minőség; átverős ajánlatba biztosan nem futhatunk bele. Ha az utazás során mégis probléma merülne fel a szállással, jegyekkel, programokkal kapcsolatban, a szervezők tudnak intézkedni és alternatív megoldásokkal előállni, illetve abban is tudnak segíteni, hogy sürgős esetben a helyszínen kihez fordulhat az utazó.

6. Személyes tapasztalatok

Internetes utazási oldalakon és fórumokon rengeteg utazói véleményt olvashatunk hotelekről, éttermekről, látnivalókról, az utazási irodáknak viszont a konkrét ügyfélvisszajelzések mellett általában helyismeretük és személyes tapasztalataik is bőven vannak, így konkrét tippeket is tudnak adni. Márpedig az remek dolog, ha nem a helyszínen derülnek ki például olyasmik, hogy az egyébként olcsóbb szállás a sziget szeles és sziklás oldalán van, egy diszkó fölött…

7. Újdonságok és különlegességek

Bár az interneten nagyon gyorsan terjednek a hírek, mégis akad rengeteg olyan friss lehetőség vagy kevéssé közismert érdekesség, amiről az utazási irodák jóval korábban értesülnek vagy többet tudnak, mint ami a saját kutatásainkból kiderül.

8. Segítség ha baj van

Van kihez fordulni probléma esetén. Nem egy internetes felülettel vagy egy automata telefonközponttal kell kapcsolatot teremteni, ha gondunk van akár a foglalt szállással, repülőjeggyel, vagy ha probléma adódott az utazás során – törölték a járatunkat, a szálloda túlkönyvelte magát, váratlan időjárási, vagy egyéb helyzet van – akár a kihelyezett idegenvezető, akár az irodák központi egysége az utasok rendelkezésére áll.

telefonossegit_625  

+1  Üdv a magányos farkasoknak is!

Közkeletű, ám téves hiedelem, hogy az utazási irodák által szervezett programok egyet jelentenek a csoportban bámészkodással. Aki teljesen egyedül szeret utazni, annak is érdemes turisztikai szakember segítségét kérnie az utazás megszervezéséhez – a már említett személyes kapcsolatok és tapasztalatok miatt akár felbecsülhetetlen értékű tippekhez és ajánlatokhoz lehet így hozzájutni.