A változatos Zakynthos le fog nyűgözni

Zakynthos egy zöldellő sziget, termékeny völgyekkel és mérsékelt éghajlattal (területe: 406 km2; partvonal: 123 km). Változatos tájain különböző típusú strandokat találhatunk: homokos partokat félreeső öblökben, ahol a nyugodt vizek mélykék színűek a sziget délkeleti részén; mégis, ha a zord sziklák és a víz alatti világ érdekel, próbáld ki a sziget nyugati részét.

A velenceiek, akik 1484 és 1797 között uralkodtak Zakynthoson, a szigetet „Fioro di Levante”-nak (keleti virág) nevezték el, mivel Zakynthoson több mint 7000 virágfaj található. A Jón-tenger harmadik legnagyobb szigete Korfu és Kefalónia után, nemzetközileg „Zante” néven ismert.
Állítólag Zakynthos volt a sziget első lakója, és az ősi Akropoliszt is neki tulajdonítják. Dardanos fiaként az ókori Frigia királyságot uralta, mely helyén később velencei erőd épült.

Azt is mondhatnánk, hogy Zakynthos a kiváló strandok, a nagyszerű éjszakai élet, a gyönyörű táj és az ideális vízisport ötvözetének szinonimája. Mit kívánhatsz még nyaralás közben?

Navagio (csempészhajós) öböl

Navagio (csempészhajós) öböl

Ha felkeltettük érdeklődésedet, keresd szállásajánlatainkat: Zakinthos szállások

A velencei építészeti hatás érezhető Zakynthoson a környék szeizmikus tevékenysége miatt elszenvedett károk ellenére. Az 1953-as pusztító földrengés és az azt követő tűzvész után számos történelmi épület és templom porig égett. Ennek következtében az épületek jelentős része teljesen elpusztult. A város újjáépítése szigorú antiszeizmikus előírások betartásával, nagyrészt a város egykori építészeti szerkezetének tiszteletben tartásával készült.

Zakynthoson nagy gondot fordítanak két veszélyeztetett állatfaj, nevezetesen a Caretta caretta tengeri teknős és a Monachus monachus fóka védelmére. Az óriás teknősöket a Laganasi öbölben lehet megcsodálni.

Caretta caretta óriás teknős

Caretta caretta óriás teknős

Ha felkeltettük érdeklődésedet, keresd szállásajánlatainkat: Zakinthos szállások

A kirándulások során gyönyörködhetünk az olajligetek, mazsolaszőlő ültetvények, hegyek-dombok látványában is. Zakynthos város a sziget fővárosa és egyben a sziget kikötője is. Múzeumai és nyári koncertjeinek sora megannyi kulturális élménnyel szolgálja az odautazót. A zakynthosiak büszkék arra, hogy Dionysos Solomos, a görög himnusz költője a sziget szülötte.

Kilátás a Jón-tengerre

Kilátás a Jón-tengerre

Ha felkeltettük érdeklődésedet, keresd szállásajánlatainkat: Zakinthos szállások

 

Fakultatív kirándulásaink:

  • SMUGGLERS COVE  

Azoknak a Kedves Utasainknak, akik kevésbé szeretnek hajókázni, de a sziget egyik legnagyobb látványosságát szeretnék megnézni egy félnapos program keretében nyújtunk erre lehetőséget. A sziget nyugati oldalán busszal jutunk el Porto Vromi-ba, ahonnan kis hajóval kb. 2 óra alatt megérkezünk a Navagio-öbölbe. Ha jó az idő kb. 1 órás fürdőzésre van lehetőség! Utána egy helyi tavernában tudnak megebédelni és délután még a saját strandjukon is jut idejük napozni, pihenni!

  • HAJÓKIRÁNDULÁS KEFALÓNIÁRA  

Kefalóniára visz az utunk ezen a kiránduláson, amelyet népszerűvé tett az itt forgatott Corelli kapitány mandolinja c. film. A túra során láthatják a híres Szami-öblöt, a Drogarati cseppkőbarlangot, és lehetőség nyílik a felszín alatti Melissani tavon csónakázni.

  • KERI-KAIKI TEKNŐSLES

A félnapos kirándulás (kb. 3 óra) a Laganas-öbölböl indul a Keri-félsziget irányába a Caretta caretta teknősök felkutatására. Utána elhajózunk a csodálatos árkádos sziklaszirtek között a Keri-barlangokig, ahol be lehet úszni a barlangokba és ugrálni a hajóról a tengerbe. Visszafelé kikötünk a teknős formájú Marathonisi-szigetnél.

  • SZIGETTÚRA BUSSZAL  

Ezen a túrán láthatják a legtöbb érdekességet: a Bochali kilátót, a görög olivaolaj-készítés történetét, a népművészet remekeit, Exo Chorat a legöregebb olajfával. Megkóstolhatják a helyi szőlőből készült borokat, megtekinthetik a Szent Dionüszosz kolostort, és egy rövid csónakázás alkalmával a Kék-barlangokat.

Zakynthos üdülőhelyei:

  • ALYKES/ALYKANAS

A kisebb üdülő település a sziget kedvelt széles, homokos/néhol kavicsos tengerpartja (Alykes-öböl) mellett fekszik, a repülőtértől és a fővárostól mindössze kb.15-16 km-re található. Változatos szórakozási, vásárlási, és kirándulási lehetőségeket kínál.

  • LAGANAS

Kedvelt üdülőhely a repülőtértől és a fővárostól mindössze kb. 3–8 km-re találhatóak. Az igen mozgalmas üdülő település a sziget egyik legkedveltebb széles, homokos, néhol kavicsos/köves tengerpartja (Laganas-öböl) mellett fekszik. Változatos szórakozási, vásárlási, és kirándulási lehetőségeket kínál. A tengerparton vízibicikli, csónak bérelhető, és a természetkedvelőknek (természetvédelmi övezet) is nyújt számos érdekességet, valamint a közelben lovaglási lehetőség is elérhető.

  • KALAMAKI

Kedvelt üdülőhely a repülőtértől és a fővárostól mindössze kb. 4–6 km-re található. Kisebb, nyugodt, kellemes hangulatú falu (az igen mozgalmas Laganas csupán 2–3 km-re), a sziget egyik legkedveltebb széles, homokos, néhol kavicsos/köves tengerpartja (Laganas-öböl) mellett fekszik. Változatos szórakozási, vásárlási és kirándulási lehetőségeket kínál. A természetkedvelőknek (természetvédelmi övezet) is kínál számos érdekességet, lovaglási lehetőség a közelben.

  • TSILIVI

A hangulatos, mozgalmas üdülőtelepülés a fővárostól mindössze kb. 4-6 km-re, és a repülőtértől kb. 10 km-re található. Kellemes, élettel teli falu, talán az egyik legjobb, lassan mélyülő, széles, homokos, néhol kavicsos/köves tengerparttal rendelkezik (kék zászlóval kitüntetett strand). A nyaralóhely változatos szórakozási, vásárlási és kirándulási lehetőségeket kínál. A vendégek a tengerparton napernyőt, napágyat és a vízi sportok kedvelői különböző sporteszközöket bérelhetnek (banán, kajak, jet-ski, ejtőernyő…).

Ha felkeltettük érdeklődésedet, keresd szállásajánlatainkat: Zakinthos szállások