Epirusz: Négy évszak egy régióban

Görögországra általában nyári, tengerparti utazásként gondolunk, de az ország valójában ennél sokkal többet kínál. Az ország északnyugati részén fekvő Epirusz egy olyan varázslatos hely, ahol nyáron élvezheted a strandokat, télen pedig a síelés varázsát.

Epirusz most mutatkozott be először Magyarországon, ahol hamar kiderült, hogy ez a régió egy igazi kincsesláda. Itt található a Vikosz-szurdok, a görög mitológiából ismert Akherón folyó, a híres Nekromanteion, az alvilág kapuja, Nikopolisz város, Dodona a híres ókori jósda, festői kőhidak, kolostorok és sok más látnivaló, ami még felfedezésre vár.

Az éghajlat is változatos, a mediterrán partoktól az alpesi tájig terjed. Azok számára, akik télen is aktívak maradnának, a régióban négy síközpont is működik. Epirusz egyik legnagyobb városa Joánia, történelmi és kulturális látnivalókban bővelkedik. Parga, Szivota, a Vikosz-szurdok és a Rodia-lápvidék pedig további érdekességekkel várja az utazókat.

Epiruszban sosem unatkozhatsz, függetlenül attól, hogy mikor utazol, és persze a gasztronómiai élvezetek sem maradhatnak ki utazásodból. Itt megkóstolhatod a legfinomabb helyi sajtokat, az olivaolajat, friss halakat és még rengeteg más finomságot. Fedezd fel ezt a lenyűgöző görög desztinációt bármikor az év során.

Az IBUSZ utasainak nem ismeretlen ez a helyszín, hiszen a régió népszerű tengerparti városkájába, Pargába 2023-tól kezdve szervez nyári utakat. Parga a Jón-tenger partján fekszik, a görög szárazföld nyugati partvidékén, festői fekvése és építészete különleges görög szigeteki hangulatot kölcsönöz.

Ismerkedj meg Parga városával ezen az oldalon.

Galéria az epiruszi régió sokszínűségéről:

Forrás: turizmus.com