Hamarosan útra kel a világ legszuperebb luxushajója!

Hamarosan útra kel a világ legszuperebb luxushajója!

A luxushajózás jövője rövidesen elérhető jelenné válik – még idén útnak indul az MSC World Europe, az MSC Cruises valaha létezett legkörnyezetbarátabb úszó szállodája. A hatalmas, rengeteg újdonságot kínáló tengerjáró decembertől áll munkába, először a Perzsa-öbölben, majd márciustól a Földközi-tenger vizein.

Az MSC World Europa üzemelését alternatív hajtóanyag, cseppfolyósított földgáz (LNG) biztosítja – jelenleg ez a legnagyobb ilyen üzemű üdülőhajó. A károsanyag-kibocsátás minimalizálásán felül is számtalan fenntartható, zöld megoldás kapott helyett a hajón, rengeteg olyan egyéb innovatív és izgalmas műszaki részlettel együtt, amelyet korábban senki nem gondolt megvalósíthatónak egy óceánjárón.

MSC word Europa

A World Class sorozat zászlóshajója igazi úszó város: a 333,3 méter hosszú, 47 méter széles, 68 méter magas óriáson 22 fedélzeti szinten 2626 kabin 6762 utasnak biztosít férőhelyet, akiknek összesen több mint 40 ezer négyzetméter közösségi tér is rendelkezésükre áll – az MSC World Europa kétségtelenül új sztenderdeket állít be az üdülőhajók világában.

1. The Promenade – a hajó szíve

Promedan

A szabadban futó, 104 méter hosszú, 7 szintes World Promenade sétány az egyik legelképesztőbb része ennek a hihetetlen monstrumnak. A hátsó fedélzetre nyíló, pazar panorámát kínáló nyílt téren reggeltől estig számtalan étterem és szórakozóhely várja a vendégeket. A Promenád koronaékszere egy kiemelkedő építészeti gyöngyszem, a The Venom Drop @ The Spiral, a világ leghosszabb, hajón lévő száraz csúszdája. A rozsdamentes acél csigavonal 11 emeletet köt össze, aki elég bátor az ilyesfajta szórakozáshoz, ezen a látványos gyönyörűségen juthat le a leggyorsabban a hajó tetejéről, 74 méteres magasságból.

A kültéri részhez kapcsolódó belső sétány, a World Galleria 303 négyzetmétert foglal el. A lenyűgöző, mozgó fényjátékkal díszített boltíves mennyezet alatt bárok, éttermek, üzletek és butikok állnak az utasok rendelkezésére.

2. Kóstold meg a világot! - Kiemelkedő színvonalú éttermek és bárok

Étterem

A világjárás már az MSC World Europa fedélzetén megkezdődik – a nemzetközi gasztronómia élvonala 33 különböző, egyedi hangulatú étteremben és bárban képviselteti magát a hajón. Művészi ételköltemények, széles nemzetközi választék, minőségi alapanyagokból szenvedéllyel készített autentikus finomságok várják a különleges és kivételes ételek és italok rajongóit.

A luxushajó 13 étterméből 6 kifejezetten speciális nemzeti ételeket tálal, kettő pedig abszolút újdonság az MSC Cruises kínálatában:

  • A Chef’s Garden Kitchen különlegessége, hogy mikrozöldségei, salátaféléi és köretnek való zöldségei a hajón teremnek és itt szedik őket frissen – itt található ugyanis a világ első, tengeren úszó hidropóniás kertje.
  • A La Pescaderia mediterrán halétterem a létező legfrissebb halakból készít csodás ételeket – a kifinomultság és családiasság olyan elegyét kínálva, amit mindenkinek ki kell próbálnia!

A hajón helyet kaptak az MSC Cruises korábbi gasztrokedvencei is, többek között az amerikai steakhouse jellegű Butcher’s Cut, a latin-amerikai street food által ihletett Hola! Tacos & Cantina, és a japán Kaito Teppanyaki és Sushi bar.

A 20 klub és bár közül 7 vadonatúj koncepciókat hoz a fedélzetre, többek közt az első hajós mikro-sörfőzdét, egy új kézműves gin bárt, és a mixerkedést művészi szintre emelő koktélbárt.

3. Felejthetetlen kikapcsolódás minden korosztálynak

Szorakozas

Az úszó hotel számtalan különböző programlehetősége a szórakozás egészen új szintjét garantálja vendégei számára a nagyívű színpadi előadásoktól kezdve a Luna Park Arena interaktív családi játékain át a változatosan könnyed szórakoztató produkciókig, de a gyermeki énünk is felszabadulhat a görkoris diszkóban vagy a dodzsempályán.

  • A Panorama Lounge a hátsó fedélzeten színpompás dimenziókba varázsolja a friss élményekre vágyó érdeklődőket
  • Az 1153 férőhelyes, stílusosan kialakított World Theatre minden este eredeti előadásokkal várja a nézőket
  • A sokszínű Luna Park Arena tematikus partikkal, mozifilmekkel, vetélkedőműsorokkal és gyerekprogramokkal is az utasok rendelkezésére áll.

4. Az MSC Cruises legnagyobb és legfejlettebb technológiájú családi tere

Család

Az MSC World Europán a legnagyobb a flotta junior részlege: több mint 766 négyzetméter beltéri területen 7 teremben várják 0-tól 17 éves korig a gyerekeket – a LEGO® és a Chicco® cégekkel együttműködve. A kisebbek és a tizenévesek itt minden eddiginél szélesebb palettán válogathatnak a szórakoztató elfoglaltságokból, tehetségkutató programok és vetélkedők is színesitik a kínálatot. Köszönhetően a Kids Club és a Teens Club meghosszabbított nyitva tartásának, valamint a fiatal kísérőszemélyzetnek, a gyerekek az MSC World Europa más izgalmas részeit is élvezhetik, például a dodzsempályát, az óriás csúszdát vagy a virtuális szobát.

5. Teljes lazulás: vízben a vizen

Relax

7 medencével és 13 pezsgőfürdővel a wellness és pancsoló részlegek a luxus tengerjáró különböző részein kaptak helyett – akár a pihenés és kisimulás a cél, akár az önfeledt vizes szórakozás, minden nyaraló megtalálja itt a maga kedvencét.

A teljesség igénye nélkül íme a fő attrakciók:

  • A vadonatúj, mélységes nyugalmat árasztó, rendkívül elegáns Zen Pool részleg a hátsó fedélzetre került – a két medencével, napozóval és árnyékos pihenőhellyel rendelkező, pazar panorámát kínáló blokkot kizárólag felnőttek látogathatják
  • Az MSC Yacht Club hatalmas, dupla napozófedélzettel, valamint privát medencével és pezsgőfürdővel áll az utasok rendelkezésére
  • Az Aquapark a 20-as fedélzeten az MSC Cruises flottáján a legnagyobb vízi vidámpark, gyerekmedencékkel és csúszdákkal, az egész család igényeit kielégítve
  • A La Plage nevű részen a fő medence a szórakozásra vágyókra számít, az összesen 3474 négyzetméternyi fedélzeti területen több szinten elhelyezkedő napozóteraszok is várják az utasokat
  • A Botanic Garden Pool kihúzható tetővel, trópusi bárral és pihenőzónával nyújt maximális kikapcsolódási lehetőségeket

6. Prémium hajókázás az MSC Yacht Clubban

VIP

Az MSC World Europa fedélzetén a kényelem legmagasabb szintjét az MSC Yacht Club részleg kínálja: nagyobb tereket és még elegánsabb lakosztályokat ölel itt körbe a futurisztikus stílusú hajó. A megnövelt közösségi és külső terekben többek között egy teljesen újragondolt napozófedélzet kapott helyett, és a két vadonatúj kialakítású, hihetetlenül tágas Owner Suite lakosztály is itt helyezkedik el ebben az exkluzív, a többi utas számára elzárt „hajó a hajóban” szekcióban.

7. Innovatív, új belsőépítészeti megoldások a kabinokban

Szoba

Az MSC World Europa nem csak kívülről nézve különleges, belsőépítészetileg is elrugaszkodott a megszokott megoldásoktól. A kabinok dizájnja teljesen újszerű, és a flottában ezen a hajón található a legtöbb balkonos kabin. Az igazi luxusmegoldások privát zónákkal az MSC Yacht Club részlegén találhatók, de választhatók hagyományosabb, illetve új kialakítású, külső sétányra néző kabinok is – magas minőségű kényelmet kínál mindegyik. Az MSC flottában ez az első olyan úszó szálloda, amely összesen 7 féle vadonatúj, innovatív kabintípust kínál, és minden eddiginél több lakosztályhoz tartozik privát pezsgőfürdő. Igazi különlegességnek számítanak az Infinite Ocean view kabinok a panorámás tolóablakokkal, amelyek nyitott állapotban üveg mellvédként funkcionálnak.

8. Pompás útvonalak

Az MSC World Europa a szezonindító időszakot a Perzsa-öbölben tölti, tökéletes téli hajózási élményt kínálva. December 20-án startol első, 4 napos útja a katari Dohából az Egyesült Arab Emirátusokba, Dubaiba. Ezt követően az MSC World Europa 7 éjszakás utakra indul Dubaiból a közeli modern metropolisz, Abu Dhabi felé, majd onnan a Sir Bani Yas szigetre, ahol a vendégeknek lehetősége nyílik felfedezni a helyi egzotikus élővilágot, vagy akár a patyolattiszta strandokon is sütkérezhetnek – kizárólagosan az MSC Cruises utasainak fenntartott helyeken. További megállók még a szaúdi Dammam kikötője, ahonnan kirándulni lehet a világörökségi helyszín Al Ahsa oázisba, majd Katar futurisztikus fővárosában, Dohában is kiköt a hajó, mielőtt visszatér Dubaiba, ahol a mesés éjszakai város megismerésére is lesz idő. Március 25-én aztán Dubaiból már a Földközi-tengerre költözik át az MSC World Europa: 2023 nyarán 7 éjszakás utakra indul, érintve az olasz Genova, Nápoly és Messina kikötőit, Máltán Vallettát, Spanyolországban Barcelonát, Franciaországban pedig Marseille-t.

9. Az MSC World Europa a tengerjáró hajók egyik legkörnyezetbarátabb példánya

Az MSC World Europa az első LNG-üzemanyaggal hajtott tengerjáró az MSC Cruises flottában, és jelenleg a legkörnyezetbarátabb kialakítású úszó hotel. Az LNG, azaz a cseppfolyósított földgáz a világon elérhető egyik legtisztább, hajózásban használható üzemanyag, ami jelentős szerepet tölt be a nemzetközi hajózás területén a zéró emisszió, a nulla károsanyag-kibocsátás felé vezető úton. Szinte teljesen mentes az olyan légszennyező anyagoktól, mint a kén-dioxid, a nitrogén-oxidok kibocsátását pedig 85%-kal csökkenti. A klímaváltozás elleni küzdelemhez az LNG azzal is hozzájárul, hogy 25%-kal kevesebb a szén-dioxid-kibocsátása, továbbá igyekszik kikövezni az utat a fenntartható-megújuló, nem fosszilis energiaforrások, például a karbonmentes zöld hidrogén használatához. A hajó ilyen új üzemanyagcellákat is tesztel majd, az elképzelések szerint a fűtés és az elektromosság így 30%-kal hatékonyabban állítható elő, mint LNG-motorral.

Ha felkeltettük érdeklődésedet, keresd szállásajánlatainkatMSC World Europa Cruise ajánlatok

Mindezeken felül az MSC World Europa szelektív katalitikus redukciós (SCR) rendszerekkel, szárazföld-hajó összeköttetésű energiaellátással, a legszigorúbb nemzetközi feltételeknek megfelelő, fejlett szennyvízkezelési technológiákkal, a tengeri emlősöket megzavaró víz alatti zajok és rezgések csökkentését célzó megoldásokkal, valamint számtalan energiahatékony berendezéssel és rendszerrel optimalizálja a motorhasználatot.