Karpathos: A Görög Paradicsom Varázsa

Görögország szigetvilága már önmagában is lenyűgöző, de Karpathos különleges bájjal rendelkezik, amely magával ragadja a látogatókat. Ez a festői sziget olyan kincsekkel büszkélkedik, amelyek minden érzékedet kielégítik – gyönyörű strandok, kivételes panorámák, és egy évszázadokra visszanyúló történelem.

Az Apella-strand kétségkívül Karpathos egyik ékessége. 2003-ban Európa legszebb strandjának választották, és méltán. A homokos part és az apró kavicsok összjátéka egyedi élményt kínál az idelátogatóknak. Bár a strand megközelítése némi kihívást jelenthet, az itt töltött idő feledhetetlen élményeket garantál. Ha valaki a szörf szerelmese, az Afiartis nevű terület a paradicsoma. A sziget ezen része nem csak a lenyűgöző strandokról híres, hanem a szél és a hullámok miatt is, amelyek ideálisak a szörfözéshez. A Kali Limni hegycsúcsa a maga lenyűgöző panorámájával felülmúl minden elvárásunkat. A túrázók és természetkedvelők számára ez az egyik kötelező úti cél, ahol a környező szigetek látványa is elbűvöl.

Az Olimposz falu érdekes kontrasztot nyújt a természeti szépségekkel. Egy élő múzeumként örökíti meg a görög hagyományokat és az életformát. Az itt élők mindennapi tevékenységeik során őrzik meg az ősi szokásokat és tradíciókat. Vrontisz, a sziget fővárosa közelében, egy hosszú homokos tengerparttal várja a látogatókat. A könnyű megközelíthetőség és a szállodák közelsége miatt ideális hely a napozás és a tengerpart élvezetéhez. Az Amopi strandok, Mikri és Megali, két különböző karaktert mutatnak be. Míg az egyik csendes és nyugodt, ideális a pihenésre, a másik a népszerűbb, éttermekkel és kávézóval kínálva egy élénkebb környezetet. Ne hagyjuk ki a Kasztelia strandot sem, amely a nudista strandok kedvelőinek ideális helyszíne, bár ez Görögországban törvénybe ütközik.

Az Ájosz Minasz strand kicsi, lapos kavicsokkal borított partszakasz, korábban csak nehezen megközelíthető módon. A mai napokban azonban egyre inkább turisták keresik fel, hogy egy hajóút után élvezzék a gyönyörű környezetet és a nyugodt napokat. Karpathos szigetén mindenki megtalálja a számára tökéletes élményt. Legyen szó napozásról a homokos partokon, szörfözésről az Afiartis területén, vagy történelmi utazásról az Olimposz faluban – ez a görög paradicsom valódi varázslatot kínál minden látogatónak.

Tekintse meg karpathosi szállásainkat >