Mallorca - július 1-től Idegenforgalmi adó fizetendő a helyszínen

A Baleári Autonóm Tartomány parlamentje 2016. július 1-től idegenforgalmi adót vezet be szigetein, így az általunk programozott Mallorca esetében is. Az adó bevezetésének célja nem az idegenforgalmi bevételek növelése, azt az ökológiai lábnyomaink által okozott károk enyhítésére, kulturális örökségek felújítására, a természeti környezet állapotának védelmére, megőrzésére, stb. fogják fordítani. Létrehoznak majd egy weboldalt is, ahonnan a látogató informálódhat arról, hogy a beszedett adót milyen célokra használják/használták fel. MALLORCA szigetén ez az idegenforgalmi adó az alábbiak szerint fizetendő:
  • Az idegenforgalmi adó a szállodák recepcióján érkezéskor fizetendő, minden ott töltött éjszakára 2016.július 1-el kezdődően. Abban az esetben, ha pl. a vendég korábban érkezik, de július 1. után hagyja el az úticélt, akkor csak a július 1-el kezdődő éjszakákra kell megfizetni.
  • Az adót csak a 16 évesnél idősebb vendégnek kell fizetni
  • Hosszabb tartózkodás esetén a 9. naptól a további éjszakákra 50% kedvezmény jár a fizetendő összegből.
  • Az adó mértéke a szállás kategóriája szerint változik, jelenleg az alábbi összegeket állapították meg :
 1-2* -os hotel esetén 1 EUR/fő/éj ,  3-4*-os hotel esetén 1,5 EUR/fő/éj,  5*-os hotel esetén 2 EUR/fő/éj. Az adó mértéke a továbbiakban még változhat, az egyes szigeteken hozhatnak ettől eltérő rendelkezést!