Utazz okosan ATLASZ utasbiztosítással!

A Colonnade, Magyarország egyik legnépszerűbb utasbiztosítójaként évente több mint 300.000 utas számára jelent biztos segítségnyújtási hátteret nyaralása, szabadidős pihenése vagy üzleti útja során. Biztosítottjai a világ bármely pontján számíthatnak az éjjel-nappal elérhető ATLASZ Assistance segélyszolgálatra, amely professzionális, az utazók érdekeit szem előtt tartó globális partnerhálózatának támogatásával megszervezi a bajbajutottak egészségügyi ellátását vagy éppen a meghibásodott gépjármű javítását. Biztosítási fedezetei egyúttal megnyugtató pénzügyi segítséget is jelentenek váratlanul bekövetkezett baleset, betegség és számos más káresemény bekövetkeztekor.

 

Te hova utazol idén nyáron?
Tudod, hogy mire érdemes odafigyelni és felkészülni, ha nyaralni indulsz?
A Colonnade ATLASZ és IBUSZ Nyaralás Kisokosával segítünk neked felkészülni mindenre! Íme néhány hasznos tipp!
 

Milyen utasbiztosítást érdemes kötni nyaralás előtt?

Célszerű olyan biztosítást választani, ami:
✅ Anyagi védelmet nyújt a nyaralás alatt bekövetkezett baleset vagy betegség esetén.
Éjjel-nappal hívható asszisztencia szolgálata segít megszervezni az orvosi ellátást.
✅ Közvetlenül a szolgáltatónak fizeti az egészségügyi ellátás költségeit, így nem kell attól félnünk, hogy nem rendelkezünk megfelelő mennyiségű helyi valutával. Fontos: A biztosító abban az esetben fizeti közvetlenül a szolgáltatónak a költségeket, ha az asszisztenia szolgálat által lett megszervezve az ellátás. A más módon szervezett ellátásnál az intézmény az utasnak számlázza ki a díjat, és a biztosító utólag fizeti a biztosítottnak a szerződésben megadott limit erejéig. Ezért fontos, hogy minden ilyen esetben az asszisztencia szolgálat segítségét vegyük igénybe. 
✅ Ha autóval indulunk útnak, akkor fontos, hogy gépjármű asszisztencia szolgáltatás is legyen a biztosítási csomagban.
✅ Repülős utaknál célszerű, ha olyan biztosítást választunk, ami járat-, illetve poggyászkésés esetén is térít.
✅ Amennyiben sportolni is tervezünk, akkor fontos, hogy arra is kiterjedjen a biztosítási fedezet.
 

Mit csinálj, ha késett, elveszett vagy megrongálódott a poggyászod?

➡️ Az ilyen esetekben is segíthet az utasbiztosítás.
A késő, elveszett, megrongálódott poggyász az egyik leggyakoribb probléma az utazás során. Előfordul olyan eset is, mikor illetéktelenek tulajdonítják el csomagunkat, értékeinket nyaralásnál, ezért célszerű olyan biztosítást választani, ami ezekre is fedezetet nyújt. A megfelelően kiválasztott utasbiztosítás segít az anyagi károk - akár az úti okmányok pótlásának - megtérítésében is.

 

Mi a teendő, ha orvosi ellátásra van szükség nyaralás alatt?

1️⃣ Amennyiben olyan súlyos a baj - például komolyabb baleset történt - mindenekelőtt hívd fel a helyi hivatalos segélykérő szolgálatot (mentők, tűzoltóság, rendőrség.)
2️⃣ Utána értesítsd a biztosító asszisztencia segélyszolgálatát, ahol utasbiztosítást kötöttél. Fontos: A biztosító abban az esetben fizeti közvetlenül a szolgáltatónak a költségeket, ha az asszisztenia szolgálat által lett megszervezve az ellátás. A más módon szervezett ellátásnál az intézmény az utasnak számlázza ki a díjat, és a biztosító utólag fizeti a biztosítottnak a szerződésben megadott limit erejéig. Ezért fontos, hogy minden ilyen esetben az asszisztencia szolgálat segítségét vegyük igénybe. 
3️⃣ Az asszisztencia szolgálat segít az orvosi ellátás megszervezésében, tájékoztat a következő lépésekről.
4️⃣ Komplex orvosi beavatkozások, kezelések előtt mindenképp kérd ki a biztosító szakemberei, orvosai véleményét.
5️⃣ Ne írj alá semmilyen költségátvállalást vagy elismervényt anélkül, hogy egyeztettél a biztosító asszisztencia segélyszolgálatával.
6️⃣ Orvosi ellátás esetén kérd el az intézménytől a teljes orvosi dokumentációt, diagnózist, zárójelentést.
7️⃣ Ha a helyszínen kifizeted a szükséges gyógyszereket, a számlákat őrizd meg és az orvosi dokumentumokkal együtt, a hazaérkezést követően juttasd el a biztosítóhoz.


Miért érdemes utasbiztosítást kötni még akkor is, ha rendelkezünk Európai Egészségbiztosítási Kártyával?

🔹 EEK-val kizárólag olyan egészségügyi szolgáltatást vehetünk igénybe, ami az adott ország állampolgárai számára is térítésmentes
🔹 Egyes országokban az egészségügyi ellátásnál az állampolgároknak önrészt kell fizetniük, ezt nem téríti az EEK, sok helyen a mentős szállítás díja sem része a társadalombiztosításnak
🔹 Megfelelő utasbiztosítással magánszolgáltatók ellátását is igénybe veheted
🔹 Utasbiztosításnál a biztosító asszisztencia szolgálata segít a vizsgálatok leszervezésében, nem kell egy idegen országban, hely- vagy akár nyelvismeret nélkül ezt önállóan megoldanod.
🔹 A magyar nyelvű asszisztencia szolgálat 0-24 elérhető
🔹 Az utasbiztosítások számos kiegészítő szolgáltatást is adnak, amit az EEK nem (poggyászbiztosítás, jogvédelem biztosítás, felelősségbiztosítás, autó asszisztencia)
 

Sportos nyaralást tervezel? Ne feledkezz el a megfelelő védelemről!

➡️ Utasbiztosítással felkészülhetsz a váratlan helyzetekre.
Egy megfelelő utasbiztosítás a nyári szabadidős sportokra is fedezetet nyújt, legyen szó vízisíről, jetski-ről vagy például akár búvárkodásról. Mi több, az utasbiztosítás nem csak baleset vagy betegség esetén lehet hasznos, hanem akkor is anyagi segítséget nyújt, ha a nyaralás során saját sportfelszerelésedben keletkezik kár.