Indonézia - Bali

Indonézia közkedvelt idegenforgalmi úti célja Bali, amely a Kis-Szunda-szigetek legnyugatibb pontja, Jávától keletre helyezkedik el.

Az IBUSZ által szervezett utazásokonellátogathatunk az igazán titokzatos és egzotikus Bali vidékére, ahol számos ingyenes programon fedezhetjük fel a tájakat.

A viszonylag kisméretű sziget (5631 km2) homokos tengerpartjaival paradicsomi hátteret biztosít a gondtalan kikapcsolódásra, és egyidejűleg a kulturális élményekre vágyó utazóknak, hiszen ismert képző- és táncművészetéről, zenei életéről, de a ritka madárfajok iránt érdeklődők sem térnek haza maradandó élmények nélkül. Bali híres természeti értékeiről. Hat tagból álló vulkánlánc, buja trópusi erdők, rizsföldek, gyümölcsösök tarkítják a mély krátertavak és kanyonok által szabdalt szigetet. A feldíszített templomok különleges harmóniát alkotnak a mandarin- és magnóliafák, a szegfűszeg, a különböző orchideafélék, hibiszkuszok, valamint számos különleges trópusi növény illatával átszőtt látványával. A sziget lakói az indonéz többségtől eltérően hindu vallásúak. A sziget főbb üdülőhelyeinek jellege eltérő. Kuta nyüzsgő üzletekkel, szórakozóhelyekkel teli, tengerpartja a magas hullámok miatt elsősorban szörfözőknek ideális. Kutától mindössze 11 km-re épültek ki az újabb üdülőtelepek Nusa Dua és Tanjung Benoa, amelyek elsősorban a magasabb szolgáltatási színvonalat igénylő turisták kedvelt célpontjai. Sanur egykori halászfaluja pedig megőrizte kicsit autentikusabb jellegét, szép arany homokos tengerpartjával csábítja a turistákat. Csoportos útjainkkal érkező utasaink a csomagokban foglalt fakultatív kirándulások keretén (12 napos csomag esetén 5, míg 10 éjszakás csomag esetén 3 kirándulást tartalmaz az ár) belül megismerhetik a sziget legnépszerűbb és egyben legszebb látnivalóit.

 

 

Beautiful Bali from Michael Matti on Vimeo.

 

Úti célok Balin

Kuta és a Legian Beach

A sziget déli pontján található Kuta halászfaluból elsők között fejlődött Bali egyik legnépszerűbb üdülő településévé. Földrajzi fekvésének köszönhetően egész évben nagy hullámok mossák partjait, így különösen az ausztrál hullámszörfösök kedvelt nyaralóhelye. Számos szórakozóhelye miatt főleg az aktív éjszakai életet kedvelők töltik itt szabadságukat. Legian Beach Kuta után a második legnépszerűbb település a szigeten. Elsősorban pörgős éjszakai életéről nevezetes. Az itt található szállodák minősége esetenként a besorolt kategórián belül gyengébb a sziget más területén lévőkhöz képest.

 

Nusa Dua

A Nusa Dua jelentése: két sziget. A halászfaluból Bali leglátogatottabb üdülőparadicsomává fejlődött ki ez a település. Nusa Dua inkább a turistáknak kialakított település, gyönyörű buja növényzettel díszített kertekkel, számos luxus szállodával. A repülőtértől kb. 1 óra a transzferidő.

 

Sanur

Sanur Bali egyik legrégebben kialakított és egyben legkedveltebb tengerparti települése. A település elsősorban a családosok és az idősebb korosztály körében közkedvelt. Ennek főbb oka, hogy kevesebb szórakozóhely található itt, mint a többi üdülő településen. Ez a hely kitűnően alkalmas a romantikázásra, akár a naplementét nézve, akár a fehérhomokos parton sétálva.

 

 

 

Hasznos tudnivalók a bali utazáshoz

Hivatalos név:

Indonéz Köztársaság

Beutazási szabályok:

Magyar állampolgárok, turisztikai céllal, 30 napnál kevesebb időtartamra vízummentesen léphetnek Indonézia területére, amennyiben oda- és visszautazásnál is Bali nemzetközi repülőterén (Ngurah Rai International Airport)keresztül utaznak. A vízummentesség és az országba való belépés feltétele hogy, útlevelük a hazautazástól számított 6 hónapig érvényes legyen, és rendelkezzenek érvényes hazaúti repülőjeggyel.

Deviza előírások:

A helyi fizetőeszköz az indonéz rúpia, 1 USD=kb. 13.000 IDR, 1 EUR= kb. 14.800 IDR (pénzváltási lehetőség főleg a repülőtéren és a szállodákban van, elsősorban az USD az elterjedt). Bank automatából való pénzfelvétel és bankkártyával való fi zetés előtt győződjön meg róla, hogy kártyáját elfogadják az adott helyen!

Időeltolódás:

+7 óra

Hálózati feszültség:

220 V, konnektor átalakítók korlátozott számban a hotelek recepcióin igényelhetők

Hivatalos nyelv:

Indonéz. Az általánosan beszélt idegen nyelv az angol

Éghajlat:

Kellemes napokat tölthet el Balin egész évben, hiszen az átlaghőmérséklet 25-30°C között mozog. Ugyan decemberben beköszönt a monszun időszak, amely márciusig tart, de az eső általában az éjszakai órákra jellemző. Nappal a fátyolfelhő, helyenként napsütés a jellemző, amely kiválóan alkalmas strandoláshoz, kiránduláshoz (ennek ellenére érdemes esernyőt magukkal vinni, hiszen napközben 5 perces eső elképzelhető). A páratartalom igen magas: 80-90 %

Egészségügyi tanácsok:

Bali sziget re utazóknak kötelező védőoltás nincs. Az ajánlott oltásokkal kapcsolatosan hívja a Nemzetközi Oltóközpontot: 1/7878 770 Csapvizet ne igyanak, csak palackozott italokat.

Diplomáciai képviselet:

Jl. Rasuna Said Kav. X/3 Kuningan, Jakarta 12950, Mobil ügyelet: +62 811-825-5426