Hurghada

A kristálytiszta vizű Vörös-tenger partján fekvő Hurghada évtizedek óta Egyiptom egyik legismertebb és legkedveltebb üdülőhelye. Hosszan elnyúló, finom homokos strandjai és a tengervíz szinte mindig 22 fok feletti hőmérséklete már önmagában is sokak számára vonzóvá teszi: a pihenni vágyók, az aktív kikapcsolódást kedvelők, a családok és a baráti társaságok egyaránt szeretik.

Hurghadában a városban is érdemes kicsit körülnézni: a halpiacon, a kézműves ajándéktárgyakat kínáló bazárokban, az El Dahar történelmi városrészben és az El Mina Masjid mecsetben ízelítőt kaphatunk a hétköznapi életből is. Búvároknak és snorkelezőknek mindenképp ajánlott áthajózniuk a közeli Giftún-szigetre is, amelynek lélegzetelállítóan gyönyörű korallzátonyai között különösen jól megmutatkozik a Vörös-tenger színpompás élővilága.

Egypt 2014 - Hurghada with GoPro Hero 3+ from Samuel Kraft on Vimeo.

Úti célok és üdülőhelyek

El Gouna

Romatikus lagúnák, keleties hangulat, gyönyörű környezet. Hurghadától mindössze 30 kilométerre északra fekszik El Gouna, egy különleges kis édenkert egy mesterséges szigetcsoporton. Egyiptom Velencéjében a szállodák varázslatos atmoszférájú, orientális stílusú falut mintáznak, és egy 18 lyukú golfpálya is az aktív kikapcsolódásra vágyók rendelkezésére áll. A kiváló éttermek és hangulatos kerthelyiségek mellett bazárok, szórakozóhelyek és a Vörös-tenger élővilágát bemutató akvárium is fokozzák az élményt. A szállodák rendszeresen indítanak kisebb hajókat a közeli strandokra is, így több partszakaszt és lagúnát is kipróbálhatunk.

Makadi

Hurghada magasabb színvonalú alternatívája a nemrégiben kiépült Makadi. A bámulatosan szép strandokkal és parthoz közeli korallszirtekkel teli Makadi-öböl mindössze 35 kilométerre délre fekszik Hurghadától, ahonnan menetrend szerinti buszokkal is elérhető. A nyugati menedzsment hatására érezhetően színvonalasabbak itt a szolgáltatások, de Makadi ezen felül is kínál különlegességeket: például a csodás tengerparti sétányt, a meglepően zöld környezetet, a klasszikus egyiptomi palotákat idéző épületeket, és az apály-dagály roppant látványos váltakozását.

Safaga-övezet

A Hurghadától 60 kilométerre délre fekvő kikötővárost és térségét Egyiptom legnyugodtabb nyaralóhelyei között tartják számon. A kristálytiszta víz és a part közelében lévő Tobia Island korallszirtjei szinte mindenkit snorkelezésre vagy búvárkodásra csábítanak. Idilli, csendes pihenésre vágyóknak kifejezetten ajánlott ez az egyre fejlődő, éttermekkel, kávézókkal és üzletekkel jól ellátott, de a tömegek által egyelőre alig felfedezett, nyugalmas üdülőhely.

Ajánlat kérés Iroda kereső

Fakultatív programok

Luxor

A Nílus két partján fekvő Luxor az ókorban Théba néven Dél-Egyiptom fővárosa, egyben Ámon-Ré isten kultuszának központja volt. A látogatás a Memnon Kolosszusoktól indul, majd Hatsepszut királynő háromszintes, hegyoldalba vájt templomán át vezet az alabástromfeldolgozók műhelyéhez. A túra a lélegzetelállító Királyok Völgyében, az egykori fáraók temetkezési helyén, a thébai nekropoliszban folytatódik, majd innen motorcsónakokkal kelünk át a Nílus keleti partjára, ahol svédasztalos ebéd vár rank (az italokat nem tartalmazza az ár). Az egész napos túrát a világ egyik legnagyobb ókori vallási helyszínén, a Karnaki templomkomplexumnál, illetve egy papiruszgalériában zárjuk. Az ár tartalmazza a transzfert a légkondicionált autóbusszal, továbbá az idegenvezetést, a svédasztalos ebédet és a belépőjegyeket.

Irányár: kb. 82 EUR/fő

Kairó – 1 nap busszal

Egyedülálló különlegességeket láthatunk az egynapos kairói túrán. A lenyűgöző gyűjteménnyel rendelkező fővárosi Egyiptomi Múzeumban az 1922-ben feltárt Tutankhamon sírlelet megtekintése után a fáraók még grandiózusabb hagyatékát, a 4500 éves Gízai Piramisokat és az azokat őrző rejtélyes Szfinxeket látogatjuk meg. Az ár tartalmazza a belépőjegyeket, a két program közötti svédasztalos ebédet (az italok külön fizetendők) és parfürméria-látogatást, az idegenvezetést, valamint a transzfert légkondicionált autóbusszal.

Irányár: kb. 80 EUR/fő

Kairó – 2 nap busszal

  • 1. nap: Megegyezik az egynapos kairói kirándulás programjával
  • 2. nap: Látogatás az ókori főváros, Memphisz nekropoliszába, majd Szakkara ősi temetőjének megtekintése után felkeressük Egyiptom kopt-keresztény korszakának kora középkori templomait. Ezt követően a keresztes háborúk idejéből származó Citadellát, utána a Mohamed Ali mecsetet nézzük meg. A program svédasztalos ebéddel zárul (az italokat az ár nem tartalmazza).

Irányár: kb. 160 EUR/fő

Giftun sziget

Ringató hajózás a Vörös-tengeren, cél a lakatlan Giftún-sziget! A hajóút során két korallzátonynál horgonyzunk le 1-1 órára felszíni búvárkodni, a karibi hangulatú Giftún-szigeten pedig másfél órás pihenés vár mindenkit. Az ár tartalmazza a hajóutat, a hajón felszolgált ebédet, a snorkelezéshez szükséges felszerelést és a transzfert.

Irányár: kb. 30 EUR/fő

Discovery Szafari

Sivatagi nomád kaland két és négy keréken: egy beduin törzs hétköznapjaiba pillanthatunk be a keleti sivatag hegységei között, meglátogatunk egy terráriumot, és kipróbálhatjuk a tevegelést is. A naplementét egy közeli hegy tetejéről élvezhetjük, majd a program ízletes vacsorával és a beduinok táncával ér véget. Az ár tartalmazza az idegenvezetést, az ebédet és a beduin vacsorát, a terepjárózást, a sivatagi motorozást, a tevegelést és a terrárium megtekintését.

Irányár: kb. 45 EUR/fő

Tengeralattjáró

Több mint 20 méter mélyre merülünk tengeralattjáróval a Magawish-szigetnél, ahol közvetlen közelről csodálhatjuk a lenyűgöző korall-labirintus meseszép élővilágát. Az ár tartalmazza a tengeralattjárózást és a transzfert.

Irányár: kb. 47 EUR/fő

Seascope (üvegfenekű hajó)

A tenger felszíne alatt másfél-két méterrel, a hajó átlátszó alján keresztül ismerkedhetünk a Vörös-tenger színpompás élővilágával

Irányár: kb. 35 EUR/fő

Ajánlat kérés Iroda kereső

figyelem

  • Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét, hogy áraink és a programok leírása tájékoztató jellegűek, pontos információért kérjük, forduljanak a helyi képviselőnkhöz!
  • Ez a szolgáltatás a helyi utazási iroda szervezése, ezért a kirándulással kapcsolatos bármilyen reklamációt kizárólag a tartózkodás helyén lehet elintézni. Hazatérés után a fakultatív kirándulásokkal kapcsolatos reklamációt irodánk nem tud elfogadni. Javasoljuk továbbá, hogy a kirándulásokat a Kartago Tours képviselőjénél vásárolják meg.

Hasznos tudnivalók az egyiptomi utazáshoz

Beutazási feltételek

Magyar állampolgároknak a belépéskor még 6 hónapig érvényes útlevél és vízum szükséges, amelyet mindenki egyénileg beszerezhet az Egyiptomi Nagykövetségen vagy a repülőtéren érkezéskor, vagy a Kartago Tours közvetítésével. Utóbbi esetben is megérkezéskor, a repülőtéren kapják a vízumot (telepített vízum). Külföldi állampolgárok az Egyiptomi Nagykövetségen válthatják ki a vízumot.

Időeltérés

Magyarországhoz viszonyítva ugyanaz az időszámítás.

Repülési idő

Hurghada Budapestről kb. 3 óra 45 perc

Hivatalos nyelv

Arab, de szinte mindenhol beszélnek angolul vagy németül is.

Diplomáciai képviselet

Egyiptomi Arab Köztársaság Nagykövetsége 1125 Budapest, Istenhegyi út 7/b. Tel: (06/1) 225 2150 Fax: (06/1) 225 8596 Magyarország Nagykövetsége 29. Sari Mohamed Mazhar - Zamalek - Cairo Tel.: (00 20 2) 735-6478 Fax: (00 20 2) 735-8648

Elektromos áram

220 V. Szinte minden szállodában használható a magyar szabvány szerinti dugós csatlakozó, néhány esetben azonban adapter szükséges, amely a helyi üzletekben beszerezhető.

Hivatalos pénznem

Egyiptomi font (LE). Váltópénze a piaszter (1 font= 100 piaszter). Behozatala és kivitele tilos, ezért az USD-t vagy az Eurót javasoljuk, mellyel gyakran fizethetnek is. Bankautomaták korlátozottan állnak rendelkezésre. Elfogadott hitelkártyák: American Express, Visa, MasterCard.

Autóbérlés

Minimum 21 éves életkor és legalább 1 éves jogosítvány megléte, valamint nemzetközi jogosítvány kiváltása is szükséges. A helyi közlekedési szokások alapos ismerete elengedhetetlen, ezért irodánk inkább a taxit, illetve a távolsági buszokat ajánlja.

Egészségügyi ellátás

Csapvíz nem fogyasztható. Lehetőleg kerüljék az utcán vásárolt zöldségek, gyümölcsök fogyasztását. Hasmenéses megbetegedés előfordulhat, ezért az érzékeny gyomrúaknak érdemes házipatikával felkészülniük. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez.

Borravaló

A Közel-Kelet idegenforgalmának jellemzője, a boldogulás alapfeltétele. Minden turistától mindenhol elvárják a borravalót, amelynek összege a turizmusban általánosan elfogadott szabályok szerint alakul (kb. 10 %).