Egyiptom

Piramisok, évezredes rejtélyek, végeláthatatlan homoksivatag és a fenségesen hömpölygő Nílus: Egyiptom a kalandok és kontrasztok hatalmas országa, lenyűgöző múlttal, szédítően ellentmondásos jelennel és csodásan változatos természeti kincsekkel. A luxusszállodáktól a nomád táborokig, a szikrázó strandoktól a dűnékig, az életteli Vörös-tenger színpompás korallzátonyaitól a kopár hegyvidékekig egész Egyiptomot különleges hangulat szövi át.

This is Egypt from Luke Jacobs on Vimeo.

Úti célok és üdülőhelyek

Ajánlat kérés Iroda kereső

Hurghada

Hosszan elnyúló, finom homokos strandok, korallzátonyokkal teli kristálytiszta tenger és betekintés az autentikus egyiptomi életbe: Hurghada évtizedek óta az egyik legkedveltebb nyaralóhely a Vörös-tengernél. A közeli Giftún-sziget még több élményt kínál, a teljes élvezethez snorkel és búvármaszk kötelező!

Bővebben Hurghadáról

El Gouna

Romatikus lagúnák, keleties hangulat. Hurghadától mindössze 30 kilométerre északra egy különleges kis paradicsom El Gouna. A mesterséges szigetcsoporton, Egyiptom Velencéjében a szállodák varázslatos, orientális stílusú falut mintáznak, és egy 18 lyukú golfpálya is az aktív kikapcsolódásra vágyók rendelkezésére áll. A kiváló éttermek és hangulatos kerthelyiségek mellett bazárok, szórakozóhelyek és a Vörös-tenger élővilágát bemutató akvárium is fokozzák az élményt.

Makadi

Hurghada magasabb színvonalú alternatívája Makadi. Az öböl mindössze 35 kilométerre délre fekszik Hurghadától, mégis szinte egy más világ, a bámulatos korallszirtekhez sem kell a strandoktól nagyon eltávolodni. Különlegességei a csodás tengerparti sétány, a meglepően zöld környezet, a klasszikus egyiptomi palotákat idéző épületek, és az apály-dagály látványos váltakozása.

Safaga-övezet

A Hurghadától 60 kilométerre délre fekvő kikötővárost és térségét Egyiptom legnyugodtabb nyaralóhelyei között tartják számon. A kristálytiszta víz és a part közelében lévő Tobia Island korallszirtjei szinte mindenkit snorkelezésre vagy búvárkodásra csábítanak. Idilli, csendes pihenésre vágyóknak kifejezetten ajánlott ez az egyre fejlődő, de a tömegek által még alig felfedezett, nyugalmas üdülőhely.

Marsa Alam

A Hurghadától mintegy 300 kilométere délre lévő Marsa Alam igazi búvárparadicsom, de a nyugodtabb pihenésre vágyóknak is tökéletes választás a Vörös-tenger partján. A lenyűgöző korallzátonyok, a vízi vidámpark, a sivatagi csillagles és a Wadi Gemal különleges természeti csodái az egész családnak élvezetes kikapcsolódást nyújtanak.

Bővebben Marsa Alamról

Ajánlat kérés Iroda kereső

Hasznos tudnivalók az egyiptomi utazáshoz

Beutazási feltételek

Magyar állampolgároknak a belépéskor még 6 hónapig érvényes útlevél és vízum szükséges, amelyet mindenki egyénileg beszerezhet az Egyiptomi Nagykövetségen vagy a repülőtéren érkezéskor, vagy a Kartago Tours közvetítésével. Utóbbi esetben is megérkezéskor, a repülőtéren kapják a vízumot (telepített vízum). Külföldi állampolgárok az Egyiptomi Nagykövetségen válthatják ki a vízumot.

Időeltérés

Magyarországhoz viszonyítva ugyanaz az időszámítás.

Repülési idő

Hurghada Budapestről kb. 3 óra 45 perc

Hivatalos nyelv

Arab, de szinte mindenhol beszélnek angolul vagy németül is.

Diplomáciai képviselet

Egyiptomi Arab Köztársaság Nagykövetsége 1125 Budapest, Istenhegyi út 7/b. Tel: (06/1) 225 2150 Fax: (06/1) 225 8596 Magyarország Nagykövetsége 29. Sari Mohamed Mazhar - Zamalek - Cairo Tel.: (00 20 2) 735-6478 Fax: (00 20 2) 735-8648

Elektromos áram

220 V. Szinte minden szállodában használható a magyar szabvány szerinti dugós csatlakozó, néhány esetben azonban adapter szükséges, amely a helyi üzletekben beszerezhető.

Hivatalos pénznem

Egyiptomi font (LE). Váltópénze a piaszter (1 font= 100 piaszter). Behozatala és kivitele tilos, ezért az USD-t vagy az Eurót javasoljuk, mellyel gyakran fizethetnek is. Bankautomaták korlátozottan állnak rendelkezésre. Elfogadott hitelkártyák: American Express, Visa, MasterCard.

Autóbérlés

Minimum 21 éves életkor és legalább 1 éves jogosítvány megléte, valamint nemzetközi jogosítvány kiváltása is szükséges. A helyi közlekedési szokások alapos ismerete elengedhetetlen, ezért irodánk inkább a taxit, illetve a távolsági buszokat ajánlja.

Egészségügyi ellátás

Csapvíz nem fogyasztható. Lehetőleg kerüljék az utcán vásárolt zöldségek, gyümölcsök fogyasztását. Hasmenéses megbetegedés előfordulhat, ezért az érzékeny gyomrúaknak érdemes házipatikával felkészülniük. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez.

Borravaló

A Közel-Kelet idegenforgalmának jellemzője, a boldogulás alapfeltétele. Minden turistától mindenhol elvárják a borravalót, amelynek összege a turizmusban általánosan elfogadott szabályok szerint alakul (kb. 10 %).