Málta - ország információk és hasznos tudnivalók

máltai hajóA három szigetből (Málta, Gozo, Comino) álló szigetcsoport a természet sok-sok szépsége mellett rengeteg történelmi látnivalót nyújt. Málta páratlan nagyságát igazolja, hogy az emberiség történelmi korszakainak emlékei ilyen nagy számban és ilyen kis területen máshol nem lelhetők fel. 
Fedezze fel Ön is ezt az egyedülálló vonásokat felmutató szigetcsoportot, ahol a természeti szépségek, strandok és kulturális értékek kiváló arányban keverednek. A Földközi-tenger központi medencéjében fekvő szigetország egykori hódítói föníciaiak, rómaiak, bizánciak, arabok, Johannita-rendi lovagok, spanyolok, franciák és egészen 1974-ig az angolok, mind hátrahagyták uralmuk nyomait a mai turisták gyönyörűségére. Különösen a több ezer éves neolitikus sziklatemplomok és a hírneves lovagrend máig élő legendája nyújt igazi vonzerőt, kiegészülve a jelen színes, lüktető forgatagával, valamint a helyiek rendkívüli szívélyességével, vendégszeretetével. Málta egyaránt kikapcsolódást nyújt azoknak, akik szeretik a mediterrán térség történelmi emlékeit felfedezni és azoknak is, akik aktív nyaralásra, búvárkodásra, vitorlázásra, szórakozásra vágynak.


máltai lovagokBeutazási szabályok: 3 hónapig érvényes útlevél.

Hivatalos nyelv: máltai, angolul mindenki beszél.

Pénznem: Euro.

Időeltolódás: nincs.

Hálózati feszültség: 240 V, átalakító szükséges (minden szállodánál bérelhető).

Telefon: hívás Magyarországra: 0036 (elterjedt a telefonkártya, amely 5–12 Euro).

Ivóvíz: a csapvíz fogyasztása nem ajánlott.

Nyitva tartás: az üdülővárosokban élelmiszerüzletek este 8-9 óráig és a kisebb szupermarketek hétvégén is nyitva tartanak. 

Autóbérlés: baloldali közlekedés miatt csak azoknak javasoljuk, akiknek van tapasztalatuk ebben. A bérléshez nemzetközi jogosítvány nem szükséges, min. életkor 25 év, ez alatt felárat kell fizetni. Általában mindenhol van önrész a biztosításhoz!

Diplomáciai képviselet: a szigeten nincs magyar képviselet, probléma esetén az Unitravel képviselőjéhez lehet fordulni. 
A Magyar Konzulátus Sliema városában van:
Il Piazetta, „B” Kapu, Tower Road, Sliema,
tel: 21/320963