Seychelles- szigetek

A 155 szigetből álló szigetcsoport az Indiai-óceánban található és méltán híres a fehér homokos strandjairól, a vakító, türkiz óceánról, a buja, trópusi őserdőiről, csodálatos élővilágáról és számtalan programlehetőségéről. Csodálja meg a szigeten élő óriásteknősöket vagy a világ legnagyobb dióját (Coco de Mer), mely akár a 20 kg-os súlyt is elérheti vagy csak élvezze a csodálatos strandokat és a napsütés melegét.

Seychelles

Látogasson el a közeli szigetek egyikére, kajakozzon egyet a part mentén vagy ragadja meg búvárszemüvegét és merüljön alá, hogy a színes, tengeri élővilág is ámulatba ejtse!

A Seychelles- szigetek gránit– és korall szigetek csoportja, főszigete Mahé, ahol a világ legkisebb fővárosa várja az utasokat. A szigeteken számtalan, kiváló minőségű szálloda biztosítja a felhőtlen kikapcsolódást és feltöltődést, melyek pároknak, nászutasoknak, gyermekes családoknak és a világ zajától elszakadni vágyóknak is egyaránt ideális üdülőhely.

SEYCHELLES időjárás

Tudnivalók

Utazás: A Turkish Airlines menetrend szerinti járatával Budapestről, Isztanbuli átszállással. Budapest – Isztanbul- Mahé- Isztanbul- Budapest útvonalon.

Repülőtéri transzfer: Reptéri transzfer személyautóval, minibusszal vagy autóbusszal történik létszámtól függően. Mahé repülőterén helyi képviselet várja utasainkat.

Idegenvezető: Angol nyelvű telefonos asszisztencia.

Menetrendek

2023.12.05., 2024.01.09., 23., 02.06., 20., 03.05.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Isztanbul (IST) 20:20 00:30+1 nap
Isztanbul (IST) - Mahé (SEZ) 02:10 10:55
Mahé (SEZ) - Isztanbul (IST) 23:15 06:25+1 nap
Isztanbul (IST) - Budapest (BUD) 08:15 08:20

menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Beutazási szabályok:

 • Az útlevélnek érvényesnek kell lennie a tervezett tartózkodás időtartama alatt, egészen a birtokos származási vagy lakóhely szerinti országába való visszaérkezéséig
 • A belépést megelőző 72 órában az utazóknak Utazási Engedélyért (Travel Authorization) kell folyamodniuk a Seychelle-szigetek Elektronikus Határrendszerében. A légitársaságok beszálláskor ellenőrzik az Utazási Engedély meglétét.
 • Turista célú beutazás esetén vízum beszerzése nem szükséges.
 • A 30 napig érvényes ingyenes Visitor’s Permit érkezéskor a repülőtéren történő kiállításának feltételei:
  • Az utazás időtartamára érvényes útlevél* (lásd fentebb);
  • Visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy;
  • Visszaigazolt szállásfoglalás;
  • Jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre;
  • A tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek megléte
 • Az országba való belépéskor elképzelhető, hogy egyes utasokon véletlenszerű rutin orvosi COVID vizsgálatot végeznek.

Pénznem:

Seychelle-i rúpia (SCR).

Hivatalos nyelv:

A szigeteken az angol és a francia egyaránt hivatalos nyelv, amelyet széles körben használnak, emellett a kreolt is beszélik.

Időeltolódás:

Magyarországhoz képest nyáron +3 óra, télen +2 óra.

Időjárás:

Seychelle éghajlata mindig kellemesen meleg és kiegyenlített. A hőmérséklet ritkán esik 24 °C alá vagy emelkedik 32 °C fölé. Január és február a legcsapadékosabb hónapok.

Viselkedési kultúra:

A nudizmus tilos, a monokini helyenként engedélyezett. A droghasználat és birtoklás súlyos következményekkel járhat. A homoszexualitás illegális.

Közlekedés:

Mahé környéke dombos terület nagyon szűk védőkorlát nélküli utakkal. Ezeken a területeken óvatosságot javaslunk. Mellékutak használatát és éjszakai vezetést nem javaslunk. Az ittas vezetés az egész szigetcsoporton jellemző, ezért messzemenő körültekintést javaslunk a gépjárművezetőknek. Amennyiben a bérelt gépjárművet hosszabb időre magára hagyják, az újbóli használat előtt ellenőrizzék a gépjármű technikai állapotát az indulás előtt.

Közegészség, egészségügyi helyzet:

Utazás előtt javasoljuk felkeresni a Nemzeti Népegészségügyi Központot: https://www.nnk.gov.hu/index.php/jarvanyugyi-es-infekciokontroll-foosztaly/oltokozpont ; https://oltokozpont.hu/hu/oltas/utazas/seychelle-szigetek ahol az utasok naprakész tájékoztatást kaphatnak a szükséges védőoltásokkal kapcsolatban, valamint egyéb trópusi egészségügyi kérdéseikre.

Az egészségügyi ellátás minimális, a központi kórház Victórián található, ennek száma: + 248 4388000, a mentőt a 999-es számon lehet hívni.

Seychelles-szigetek - Tiszteletbeli konzul, Victoria

Cím: Kingsgate Travel Centre Mahe Seychelles, Victoria, Seychelle-szigetek

Telefon: +2484292812, +248-251-5661, +248-251-2345

Tokkal - Vonóval

Az IBUSZ Tokkal-Vonóval promóció keretében szervezett Görögország Kréta csodás vidékére szervezett utazásajánlatában megjelölt ár minden költséget lefed.

Weboldalunkon, plakátjainkon és egyéb hirdetéseinkben feltüntetett díjak az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaznak. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja.
Bízunk benne, hogy utasaink is elkötelezettek maradnak az átláthatóság és az IBUSZ iránt!