Costa Brava

A Costa Bravan, azaz a ,,Vad parton" a francia határtól Blanesig, a hegyek védelmében kellemes fövenyeket, festői halászfalvakat, méltóságteljes várakat és nagyszerű klímát találunk. A hirtelen mélyülő, kéklő vízben csillogó halrajok, a parton fényesre csiszolódott kövek, meredeken szabdalt sziklafalak, szelíden megbúvó tengeröblök, aprókavicsos és durvahomokos strandok, Blanes és Lloret de Mar környékén varázslatos kertek, beljebb középkori városok és kolostorok hívogatnak.

Barcelonában Gaudi, az építész zseni UNESCO Világörökség alkotásai, a Ramblas a Boqueria piaccal, a római alapokra épült gótikus negyed a palotáival, templomaival, múzeumaival, a Montjuic szökőkútjainak fény- és hangjátéka, a Barca-stadion a Kubala szoborral vagy a festői Montserrat kolostora életre szóló élményeket tartogatnak

Miért az IBUSZ-t válassza Costa Brava-i nyaralásához?

 • Amennyiben 2019. március 01-ig foglal, 15% előfoglalási kedvezményt adunk.
 • Rendszeresen frissülő last minute akciók
 • Mindezen felül a 50%-os kedvezmény a saját szervezésű májusi, júniusi és szeptemberi indulású közlekedési eszközökre. A kedvezmény a járulékos költségekre (illetékek, kompdíjak, kerozin, felárak) nem vonatkozik! Az akció igénybevételénél az odautazás dátuma számít, 40% előleg befizetésével, március 01-ig történő megrendeléssel. Csak repülőjegy és csak busz jegyre a kedvezmény nem érvényesíthető.

 

Szállások

Úti célok és üdülőhelyek

Lloret de Mar

Nincs még egy hely közel s távol a Costa Bravan, ahol olyan kavargó éjszakai élet zajlana, mint Lloert de Mar-on! Kaszinó, több mint 200 szálloda, üzletek, diszkók, éjszakai klubok, éttermek – katalán és nemzetközi specialitásokkal–zsúfolódnak össze a sudár pálmafákkal szegélyezett sétány mögött. Az aranysárga, aprókavicsos strand esténként már csak a hullámveréstől hangos, hiszen ilyenkor a szórakozóhelyek csábítják a nyaralókat hajnalig tartó önfeledt szórakozásra.

Santa Susanna

Barcelonától északra, a Costa Bravaig elterülő Costa del Maresme legnépszerűbb nyaralóhelye, amely hosszú, aprókavicsos/durvahomokos stranddal, modern partközeli szállodasorral, hangulatos kávézókkal, éttermekkel, kis üzletekkel, számtalan szórakozási lehetőséggel, esténként kirakodóvásárral várja a nyaralókat. A 70 km-re fekvő Barcelona gyorsvasúttal kényelmesen megközelíthető.

Calella

Barcelonától 50 km-re, északra fekszik a pezsgő életéről és eperföldjeiről híres városka, melynek árnyas sétányán éttermek, bárok, üzletek várják a turistákat. Hangulatos belvárosa kellemes sétákra, piacának színpompás forgataga nézelődésre csábít mindenkit.

Malgrat De Mar

A Barcelonától kb. 65 kilométerre elhelyezkedő, hangulatos tengerparti város Santa Susanna és Blanes között, a Costa Brava déli részén helyezkedik el. A terület érdekessége, hogy itt húzódnak a leghosszabb, egybefüggő durvahomokos/aprókavicsos strandok, amelyek kiválóan alkalmas hosszú sétákra, reggeli kocogásra, és természetesen napfürdőzésre, strandolásra. Egyedülálló élményt nyújt a Playa de la Conca homokdűnék, valamint a Tordera folyó deltája. A kisvárost olyan zöldterületek veszik körül, amelyek kitűnően alkalmasak kerékpározásra, hegymászásra az aktív kikapcsolódást keresőknek

Szállások

 

Fakultatív programok

Magyarnyelvű idegenvezetéssel, minimum 20 fő jelentkezése esetén, helyszíni jelentkezés és fizetés ellenében. Minden kirándulásnál van gyermekkedvezmény.

Barcelona városnézés és Nou Camp stadionlátogatás az esti hang- és fényjátékokkal 58 EUR/fő

Katalónia fővárosát, Barcelonát délutáni-esti program során keressük fel. A program első állomása az FC Barcelona stadionja, a világhírű Camp Nou. A múzeum, a lelátók, a vendégöltöző, a sajtószoba, a butikban vásárlás és a Kubala-szobor látogatása mintegy 3 órás program. Ezután szabadidőt biztosítunk Spanyolország leghíresebb sétányán, a Ramblas-on és a Kolombusz-szobor melletti kikötőben, ahol a Földközi-tenger szépségét bemutató mediterrán Aquarium mellett a legjobb butikok és üzletek csábítják betérésre a divatra fogékony Vendégeket. A kirándulás a Montjuïc-hegy történelmi bejáratánál, az 1929-es világkiállításra megépült zenélő és kivilágított szökőkutaknál ér véget a hang és-fényjátékok élményével. A szállodákba kevéssel éjfél előtt fogunk visszaérni. A program igényelhetö a Nou Camp belépöjegye nélkül, és ebben az esetben közvetlenül a kikötöben kezdik a programot. A kirándulás ára ebben a változatban 39 EUR/fő.

Costa Brava

Barcelona egész napos városnézés, Sagrada Familia látogatással 55 EUR/fő

Panorama városnézésünk a Gótikus negyedben kezdődik, ahol egy közös séta keretében látogatjuk meg a Santa Eulália Katedrálist (belsö résszel), majd a város főterét, ahol a Generalitat palotája és a Városháza homlokzatait csodáljuk meg, majd továbbsétálunk a Királyi térre. Gyalogos sétánk a Ramblákon ér véget, ahol az épületek pompája és szépsége mellett a forgatag és a parádé biztosítja barcelona gótkius hangulatát. Programunk további része Gaudi UNESCO Világörökség alkotásait érinti: elhaladunk a fényűző Paseo del Gracián, a Casa Batlló és La Pedrera lakóházak látványát élvezve. Majd a Montjuïc-hegyre tartunk, hogy a város teljes panorámájában gyönyörködhessünk. A program a Sagrada Familia belsö részének látogatásával zárul. A program igényelhető a Sagrada Familia belépöjegye nélkül, és ebben az esetben vendégeink a templom külsö részeit tekintik meg, ill. szabadidö során barangolják be a Sagrada-Familia negyedét. A kirándulás ára ebben a változatban 39 EUR/fő.

Észak-Katalónia szépségei: Empuriabrava és Pals középkori város 54 EUR/fő

Egy kellemes napra invitál a program, a csodálatos Empuriabrava-ra, mely felejthetetlen élményt kínál minden oda látogatónak. A „Spanyol Velenceként” vagy „Spanyol Miami”-ként is emlegetett település hamar elvarázsolja az ide látogatót. A program magában foglalja az egyórás lagúnás hajókázást a kristálytiszta csatornák vizein, ami csak tovább emeli a környezet szépségét! A hajókázás után szabadidőt biztosítunk, melyet Empuriabrava hatalmas, fehérhomokos strandján élvezhetnek akár a napsütés és a kék színben pompázó tenger élvezetével, akár egy kellemes ebéddel. Sokak számára igazi felüdülést kínál a parton szétszóródott kagylók gyűjtése is. Délután tovább utazás a szomszédos Pals városába, melynek zegzugos utcácskái és lépcsői a híres BEN HUR film forgatási színhelye volt. Szállodába érkezés vacsora előtt a kora esti órákban.

Costa Brava félnapos kirándulás 37 EUR/fő

Félnapos autóbuszos kirándulás, amelynek első állomása a kikötő, ahol valamennyien fedélzetre szállunk. Egy hatalmas hajóval érkezünk meg Tossa de Marba, programunk színhelyére, abba a csodás, festői római alapítású kisvárosba, amelyhez nem egy híres müvész neve is kötödik: Marc Chagall francia festö, vagy Frank Sinatra. Hajó utunk során a Costa Brava tagolt, sziklás tengerpartjának szépségét a tenger felől tudják megcsodálni és élvezni. Tossa de Marban szabadidőt biztosítunk, melyet nemcsak a kisváros szűk utcácskáin sétálva vagy vásárolgatva tudnak eltölteni, hanem a város középkori erődjét is meglátogathatják, ahonnan páratlan tengerre néző panoráma tárul szemünk elé. A program tipikus spanyol borok, sajtok, sonkák és édességek kóstolgatásával ér véget egy helyi bodegában.

Montserrat 47 EUR/fő

Katalónia spirituális központját, második legnagyobb búcsújáróhelyét egésznapos program során keressük fel. Csodálatos hegyi szerpentinen közelítjük meg a parkolót autóbuszunkkal, majd innen még jó tíz perces sétával jutunk el a több mint 740 méteres magasságban található, csodaszép környezetben lévő sziklaképződmények közé ékelődött bencés rendi apátsághoz. Meglátogatjuk a Bazilikát, a Teológiai Akadémiát, a Szent Mihály teret. Felmegyünk a Fekete Madonnához, a kegyhelyhez. A természet és a szép táj olyan vonzerő, hogy sokan vállalkoznak a fogaskerekűs utazásra, mely az 1236 méter magasságban lévő Szent Jeromos csúcsra juttat bennünket. Szabadidőnket eltölthetjük a rendkívül gazdag gyűjteménnyel bíró múzeumban, apró ajándékok vásárlásával vagy likőrök kóstolásával.

Andorra 55 EUR/fő

Európa legnagyobb miniállamába festői hegyi utakon jutunk el, középkori falvak, folyók, patakok, víztározók érintésével. Itt ha tehetik, a vásárlások mellett szakítsanak időt arra, hogy megtekintsék Európa legrégebbi parlamentjének épületét, vagy frissüljenek fel az attraktív fürdőépület gyógyvizes medencéiben, a páratlan panorámát élvezve. Az egésznapos program késő este ér véget és a legtöbb szállodába még vacsoraidőre visszaérünk.

További kirándulások dióhéjban:

 • Flamenco est 48 eur/felnőtt, 24 eur/gyerek
 • Marineland 28eur/felnőtt, 17 eur/gyerek
 • Water World 33eur/felnőtt, 16,5 eur/gyerek
 • Középkori est 58 eur/felnőtt, 29 eur/gyerek
 • Port Aventura 65 eur/felnőtt, 55eur/gyerek
 • Spanyol gasztroprogram 45 eur/fő

 

figyelem

 • A fakultatív kirándulások leírásai és árai tájékoztató jellegűek. Pontos részleteket az érkezést követően a helyszínen kapnak. Befizetésre szintén helyszínen EUR-ban, vagy az adott ország pénznemében van lehetőség.
 • A helyszínen fizethető fakultatív programlehetőségeket nem az IBUSZ szervezi, azok teljesítésért nem felel. A fakultatív programokkal kapcsolatos kifogást a programok szervezőjénél, a helyszínen köteles az utas jelezni.

Hasznos tudnivalók a Costa Brava-i utazáshoz

Utazási lehetőségek repülővel

Budapest - Barcelona - Budapest Június Július Agusztus Szeptember
  15.,22., 29. 06.,13.,20.,27. 03.,10.,17.,24. 07.,14.,21.
Debrecen - Barcelona - Debrecen Június Július Agusztus Szeptember
  22., 29. 06.,13.,20.,27. 03.,10.,17.,24. 07.,14.

Beutazási szabályok

érvényes fényképes útlevél, vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, amely a hazautazás napjától számítva még min. 3 hónapig érvényes. A személyigazolvány csak azon utasoknak elegendő, akik repülővel, vagy az Európai Unió tagországain keresztül közelítik meg Spanyolországot. Az egyéb útvonalon érkező egyéni utasok csak útlevéllel induljanak útnak, hiszen a köztes országokba való belépés feltétele ennek a hivatalos okmánynak a megléte. Az autóval érkezők ne feledjék el, a nemzetközi biztosítás (zöld kártya) megléte kötelező.

Időeltolódás

Nincs, ugyanabba az időzónába tartozik, mint Magyarország. ( kivéve a Kanári-sziegteket)

Hivatalos pénznem

Euro

Hálózati feszültség

220 V.

Ivóvíz

A csapvíz nem ajánlott fogyasztásra, helyette a különböző kiszerelésben vásárolható ásványvizeket ajánljuk

Nyitva tartás

Üzletek: hétfő–péntek 9–13 és 16–20 óra között, ill. szombat 9–14 óra között. Idegenforgalmi szempontból fontos zónákban akár éjfélig is nyitva vannak a hét minden napján. Bankok: hétfő–péntek 9–14 óra között.

telefon

Spanyolországba a 00 34, Magyarországra a 00 36 hívószámmal

Autóbérlés

Betöltött 23. életév és min. 1 éves jogosítvány szükséges. Javasoljuk, hogy a biztosítás megkötéséhez ragaszkodjanak.

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége

Fortuny, 64 Piso, Madrid,
Tel.: 00-34-91-4137011