Costa Brava

A Costa Bravan, azaz a ,,Vad parton" a francia határtól Blanesig, a hegyek védelmében kellemes fövenyeket, festői halászfalvakat, méltóságteljes várakat és nagyszerű klímát találunk.

IBUSZ COSTA BRAVA

A hirtelen mélyülő, kéklő vízben csillogó halrajok, a parton fényesre csiszolódott kövek, meredeken szabdalt sziklafalak, szelíden megbúvó tengeröblök, aprókavicsos és durvahomokos strandok, Blanes és Lloret de Mar környékén varázslatos kertek, beljebb középkori városok és kolostorok hívogatnak. Barcelonában Gaudi, az építész zseni UNESCO Világörökség alkotásai, a Ramblas a Boqueria piaccal, a római alapokra épült gótikus negyed a palotáival, templomaival, múzeumaival, a Montjuic szökőkútjainak fény- és hangjátéka, a Barca-stadion a Kubala szoborral vagy a festői Montserrat kolostora életre szóló élményeket tartogatnak.

Calella

Barcelonától 50 km-re északra fekszik a pezsgő életéről és eperföldjeiről híres városka, amelynek árnyas sétányán éttermek, bárok, üzletek várják a turistákat. Hangulatos belvárosa kellemes sétákra, piacának színpompás forgataga nézelődésre csábítja az ide látogatókat.

Malgrat de Mar

A Barcelonától kb. 65 kilométerre elhelyezkedő, hangulatos tengerparti város Santa Susanna és Blanes között, a Costa Brava déli részén helyezkedik el. A terület érdekessége, hogy itt húzódnak a leghosszabb, egybefüggő durvahomokos/aprókavicsos strandok, amelyek kiválóan alkalmasak hosszú sétákra, reggeli kocogásra, és természetesen napfürdőzésre, strandolásra. Egyedülálló élményt nyújt a Playa de la Conca homokdűnék, valamint a Tordera folyó deltája. A kisvárost olyan zöldterületek veszik körül, amelyek kitűnően alkalmasak kerékpározásra és hegymászásra is.

Santa Susanna

Barcelonától északra, a Costa Bravaig elterülő Costa Del Maresme egyik legnépszerűbb nyaralóhelye, amely hosszú, aprókavicsos vagy durvahomokos stranddal, modern partközeli szállodasorral, hangulatos kávézókkal, éttermekkel, kis üzletekkel, számtalan szórakozási lehetőséggel, esténként kirakodóvásárral várja a nyaralókat. A 70 km-re fekvő Barcelona gyorsvasúttal kényelmesen megközelíthető.

Lloret de Mar

Nincs még egy hely közel s távol Costa Bravan, ahol olyan izgalmas éjszakai élet zajlana, mint itt! Kaszinók, több mint 200 szálloda, üzletek, diszkók, éjszakai klubok, katalán különlegességeket kínáló éttermek zsúfolódnak össze a sudár pálmafákkal szegélyezett sétány mögött. Az óváros szűk, kis utcái, a Xardovagy a Comadran-ház, a Water World Aquapark csak néhány a számos izgalmas kikapcsolódási lehetőség közül Lloretben.

COSTA BRAVA Időjárás

További szállások

Fakultatív programok 2023

Fakultatív kirándulásokat a telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni (helyi partnerünk szervezésében), minimum 25 fő jelentkezése esetén.

Barcelona egésznapos városnézés Sagrada Familia látogatással (magyar nyelven)

75 EUR/fő belépővel, gyermekár 10 éves korig: 65 EUR

Városnézésünk alatt megismerhetjük ennek a fantasztikus mediterrán városnak a legfontosabb látnivalóit, többek között a híres Sagrada Família adománytemplomot, António Gaudí világhírű alkotását. Itt a zseniális homlokzatok megtekintésén kívül a templomot belülről is megismerhetjük (benti vezetéssel). Az autóbuszból megcsodálhatjuk az elegáns Paseo de Gracián Gaudi két lakóházát is: a Casa Milla-t és Casa Battlo-t. Majd a Plaza Españat érintve a Montjuic-hegyen a Polgármester-kilátóból gyönyörködhetünk a város teljes panorámájában. A nap zárásaként a belvárosban tölthetjük el kedvünkre a maradék időt: közös sétával a gótikus-negyedben, a Ramblas sétálóutcán vagy a híres “ La Boquería “piacon.

A program igényelhető a Sagrada Familia belépőjegye nélkül is, ebben az esetben vendégeink csak a templom külső részeit tekintik meg.

A kirándulás díja ebben a változatban: 43 EUR/fő, gyermekár 10 éves korig: 33 EUR

Indulási nap (várhatóan):hétfő

Montserrat és Barcelona szökőkútjai (magyar nyelven)

56 EUR / fő, gyermekár 10 éves korig: 46 EUR. Madonna meglátogatása + likőr és sütemény kóstoló felár: 10 EUR / fő

A délután induló kiránduláson Katalónia legfontosabb kegyhelyét, spirituális központját, második legnagyobb búcsújáróhelyét keressük fel, a lenyűgöző Montserratot. Csodálatos hegyi szerpentinen közelítjük meg a parkolót autóbuszunkkal, majd innen fogaskerekűvel jutunk fel a több mint 740 méteres magasságban található, csodaszép környezetben lévő sziklaképződmények közé ékelődött bencés rendi apátsághoz, ahol a híres „Fekete Madonnát” őrzik. A Madonna külön kápolnájának belépője egy likőr- és katalán süteménykóstolón való részvételt is tartalmaz. A felejthetetlen panorámát nyújtó utat lefelé autóbusszal tesszük meg. Innen Barcelonába tartunk, ahol a napot Európa legnagyobb zenélő és világító szökőkútjának előadásával zárjuk. A késő esti órákban érkezünk vissza a szállodákba.

Indulási nap (várhatóan):szombat

Besalú – Palafrugell de Calella (magyar nyelven)

45 EUR/fő, gyermekár 10 éves korig: 35 EUR

Girona tartomány számos eldugott gyöngyszemet rejteget La Garotxa dimbes-dombos tájain, nehéz történelemmel és sokszínű művészettel. Ilyen ékszerdoboz Besalú középkori kisvárosa, melyet méltán sorolnak a történelmi műemlékek közé. Megőrizvén középkori hangulatát, a kisváros számos filmforgatásnak volt már színhelye. Itt sétálhatunk a kanyargós, szűk kis utcákon, válogathatunk a kézművesek által kínált tarka árukavalkád között, majd a délutáni órákban felkeressük Costa Brava legszebb partját, mely minden képeslapon szerepel: Palafrugell de Calella, és ahol a tengerben is lesz lehetőség megmártózni.

Indulási nap (várhatóan):kedd

Andorra

65 EUR / fő, gyermekár 10 éves korig: 40 EUR

Európa legnagyobb miniállamába a hosszú utunk vége felé festői, hegyi patakok, víztározók látványa után érkezünk meg. A fővárosban, Andorra la Vella-ban szabadidejük alatt a vásárlás mellett, ha tehetik, szakítsanak időt arra, hogy felkeressék Európa legrégibb parlamentjének épületét. Az egésznapos program késő este ér véget, de a legtöbb szállodába még vacsoraidőre visszaérünk.

További kirándulások dióhéjban:

idegen nyelven induló, illetve egyéni programok

Kedd/Csütörtök/Szombat:

  • „La Masia” élő zenés Flamenco est vacsorával: 51 EUR/felnőtt, 26 EUR/gyerek
    • Vacsora nélkül (csak italfogyasztással): 40 EUR/felnőtt, 20 EUR/gyerek

Ezen a programon a híres flamenco táncból és zenéből kaphatunk ízelítőt, majd élőzenére magunk is táncra perdülhetünk.

Minden nap:

Marineland

33,00 EUR/felnőtt; gyermek (5-10 éves) 23,00 EUR; gyermek (3-4 éves) 13 EUR; 65 év felett 23,00 EUR.

Szabadidőpark fantasztikus delfin- és fóka show-val, medencékkel és vízicsúszdákkal. A parkhoz külön menetrend szerinti autóbuszjárattal lehet eljutni, melynek árát a belépőjegy tartalmazza.

Water World

39,00 EUR/felnőtt / 120 cm testmagasságig 23 EUR / Családi belépő (Family Pack): 95 EUR

Lloret de Marban található Európa legnagyobb csúszdaparkja, medencékkel, zöld környezetben. Megközelítés Lloret de Marból ingyenesen, más településekről 5,00 EUR/fő (helyfoglalás szükséges).

Figyelem!

  • A fakultatív kirándulások leírásai és árai tájékoztató jellegűek. Pontos részleteket az érkezést követően a helyszínen kapnak. Befizetésre szintén helyszínen EUR-ban, vagy az adott ország pénznemében van lehetőség. A programok díjai kizárólag készpénzben fizethetők, bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.
  • A helyszínen fizethető fakultatív programlehetőségeket nem az IBUSZ szervezi, azok teljesítésért nem felel. A fakultatív programokkal kapcsolatos kifogást a programok szervezőjénél, a helyszínen köteles az utas jelezni.

Indulási napok 2024

Budapest - Barcelona - Budapest június július augusztus szeptember
- 20., 27. 04., 11., 18., 25. 01., 08., 15., 22., 29. 05., 12., 19.

Beutazási szabályok

Az utazási dokumentumoknak, akár személyi igazolványról, akár útlevélről legyen szó, az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie. A személyigazolvány csak azon utasoknak elegendő, akik repülővel, vagy az Európai Unió tagországain keresztül közelítik meg Spanyolországot. Az egyéb útvonalon érkező egyéni utasok csak útlevéllel induljanak útnak, hiszen a köztes országokba való belépés feltétele ennek a hivatalos okmánynak a megléte. Az autóval érkezők ne feledjék el, a nemzetközi biztosítás (zöld kártya) megléte kötelező.

Időeltolódás

Nincs, ugyanabba az időzónába tartozik, mint Magyarország. ( kivéve a Kanári-sziegteket)

Hivatalos pénznem

Euro

Hálózati feszültség

220 V.

Ivóvíz

A csapvíz nem ajánlott fogyasztásra, helyette a különböző kiszerelésben vásárolható ásványvizeket ajánljuk

Nyitva tartás

Üzletek: hétfő–péntek 9–13 és 16–20 óra között, ill. szombat 9–14 óra között. Idegenforgalmi szempontból fontos zónákban akár éjfélig is nyitva vannak a hét minden napján. Bankok: hétfő–péntek 9–14 óra között.

Telefon

Spanyolországba a 00 34, Magyarországra a 00 36 hívószámmal

Autóbérlés

Betöltött 23. életév és min. 1 éves jogosítvány szükséges. Javasoljuk, hogy a biztosítás megkötéséhez ragaszkodjanak.

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége

Fortuny, 64 Piso, Madrid,
Tel.: 00-34-91-4137011

Tokkal - Vonóval

Az IBUSZ Tokkal-Vonóval promóció keretében szervezett Görögország Kefalonia vidékére szervezett utazásajánlatában megjelölt ár minden költséget lefed.

Weboldalunkon, plakátjainkon és egyéb hirdetéseinkben feltüntetett díjak az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaznak. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja.
Bízunk benne, hogy utasaink is elkötelezettek maradnak az átláthatóság és az IBUSZ iránt!