Costa Brava

A Costa Bravan, azaz a ,,Vad parton" a francia határtól Blanesig, a hegyek védelmében kellemes fövenyeket, festői halászfalvakat, méltóságteljes várakat és nagyszerű klímát találunk. A hirtelen mélyülő, kéklő vízben csillogó halrajok, a parton fényesre csiszolódott kövek, meredeken szabdalt sziklafalak, szelíden megbúvó tengeröblök, aprókavicsos és durvahomokos strandok, Blanes és Lloret de Mar környékén varázslatos kertek, beljebb középkori városok és kolostorok hívogatnak.

Barcelonában Gaudi, az építész zseni UNESCO Világörökség alkotásai, a Ramblas a Boqueria piaccal, a római alapokra épült gótikus negyed a palotáival, templomaival, múzeumaival, a Montjuic szökőkútjainak fény- és hangjátéka, a Barca-stadion a Kubala szoborral vagy a festői Montserrat kolostora életre szóló élményeket tartogatnak

IN PYRENEES | The door to Costa Brava from Emiliano Bechi Gabrielli on Vimeo.

Miért az IBUSZ-t válassza barcelonai nyaralásához?

  • Amennyiben 2022. március 31-ig foglal, előfoglalási kedvezményt adunk..
  • Foglalja le utazását 10% előleg befizetésével 2022. március 31-ig, rizikómentesen! Már ONLINE is kifizetheti! (részletek).

 

Tokkal - Vonóval

IBUSZ_ Tokkal-vonoval

Weboldalunkon, plakátjainkon és egyéb hirdetéseinkben feltüntetett díjak az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaznak. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja.
Bízunk benne, hogy utasaink is elkötelezettek maradnak az átláthatóság és az IBUSZ iránt!

 

Szállások

Úti célok és üdülőhelyek

Lloret de Mar

Nincs még egy hely közel s távol a Costa Bravan, ahol olyan kavargó éjszakai élet zajlana, mint Lloert de Mar-on! Kaszinó, több mint 200 szálloda, üzletek, diszkók, éjszakai klubok, éttermek – katalán és nemzetközi specialitásokkal–zsúfolódnak össze a sudár pálmafákkal szegélyezett sétány mögött. Az aranysárga, aprókavicsos strand esténként már csak a hullámveréstől hangos, hiszen ilyenkor a szórakozóhelyek csábítják a nyaralókat hajnalig tartó önfeledt szórakozásra.

Santa Susanna

Barcelonától északra, a Costa Bravaig elterülő Costa del Maresme legnépszerűbb nyaralóhelye, amely hosszú, aprókavicsos/durvahomokos stranddal, modern partközeli szállodasorral, hangulatos kávézókkal, éttermekkel, kis üzletekkel, számtalan szórakozási lehetőséggel, esténként kirakodóvásárral várja a nyaralókat. A 70 km-re fekvő Barcelona gyorsvasúttal kényelmesen megközelíthető.

Calella

Barcelonától 50 km-re, északra fekszik a pezsgő életéről és eperföldjeiről híres városka, melynek árnyas sétányán éttermek, bárok, üzletek várják a turistákat. Hangulatos belvárosa kellemes sétákra, piacának színpompás forgataga nézelődésre csábít mindenkit.

Malgrat De Mar

A Barcelonától kb. 65 kilométerre elhelyezkedő, hangulatos tengerparti város Santa Susanna és Blanes között, a Costa Brava déli részén helyezkedik el. A terület érdekessége, hogy itt húzódnak a leghosszabb, egybefüggő durvahomokos/aprókavicsos strandok, amelyek kiválóan alkalmas hosszú sétákra, reggeli kocogásra, és természetesen napfürdőzésre, strandolásra. Egyedülálló élményt nyújt a Playa de la Conca homokdűnék, valamint a Tordera folyó deltája. A kisvárost olyan zöldterületek veszik körül, amelyek kitűnően alkalmasak kerékpározásra, hegymászásra az aktív kikapcsolódást keresőknek

Pineda De Mar

Calella és Santa Susanna között, azokkal már-már egybeépülve terül el a kis üdülő település. Pineda de Mar hosszan elnyúló, homokos-kavicsos strandjaival és hangulatos tengerparti sétánnyal várja a nyaralókat. Pompás tengerparti atmoszférája mellett az idelátogatóknak Barcelona közelsége is rendkívül nagy vonzerőt jelent, mely a gyorsvasúttal innen is könnyedén elérhető.

Szállások

 

Fakultatív programok

Fakultatív kirándulásokat a telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni (helyi partnerünk szervezésében), minimum 20 fő jelentkezése esetén.

Barcelona városnézés és Camp Nou stadionlátogatás az esti hang- és fényjátékokkal

69 EUR/fő, Gyermek 3-11 éves korig 29 EUR; 11-13 éves korig 49 EUR

Katalónia fővárosát, Barcelonát délutáni-esti program során keressük fel. A program első állomása az FC Barcelona stadionja, a világhírű Camp Nou. A múzeum, a lelátók, a vendégöltöző, a sajtószoba, a butikban vásárlás és a Kubala-szobor látogatása mintegy 3 órás program. Ezután szabadidőt biztosítunk Spanyolország leghíresebb sétányán, a Ramblas-on és a Kolombusz-szobor melletti kikötőben, ahol a Földközi-tenger szépségét bemutató mediterrán Aquarium mellett a legjobb butikok és üzletek csábítják betérésre a divatra fogékony vendégeket. A kirándulás a Montjuic-hegy történelmi bejáratánál, az 1929-es világkiállításra megépült zenélő és kivilágított szökőkutaknál ér véget a hang- és fényjátékok élményével. A szállodákba kevéssel éjfél előtt fogunk visszaérni.
A program igényelhető a Camp Nou belépőjegy nélkül is, ebben az esetben közvetlenül a kikötőben kezdik a programot. A kirándulás ára ebben a változatban: 39 EUR/fő. Gyermek 3-13 éves korig 29 EUR.

Tervezett indulási nap: Vasárnap

Barcelona egész napos városnézés Sagrada Familia látogatással

69 EUR/fő, Gyermek 3-11 éves korig 29 EUR; 11-13 éves korig 49 EUR

Panorama városnézésünk a gótikus negyedben kezdődik, ahol egy közös séta keretében látogatjuk meg a Santa Eulália katedrálist (belső résszel), majd a város főterét, ahol a Generalitat palotája és a Városháza homlokzatait csodáljuk meg, majd tovább sétálunk a Királyi térre. Gyalogos sétánk a Ramblákon ér véget, ahol az épületek pompája és szépsége mellett a forgatag és a parádé biztosítja Barcelona gótikus hangulatát. Programunk további része Gaudi UNESCO világörökség alkotásait érinti: elhaladunk a fényűző Paseo del Gracián, a Casa Batlló és La Pedrera lakóházak látványát élvezve. Majd a Montjuic-hegyre tartunk, hogy a város teljes panorámájában gyönyörködhessünk. A program a Sagrada Familia belső részének látogatásával zárul. A program igényelhető a Sagrada Familia belépőjegye nélkül is, ebben az esetben vendégeink a templom külső részeit tekintik meg, ill. szabadidő során barangolják be a Sagrada-Familia negyedét. A kirándulás ára ebben a változatban: 39 EUR/fő. Gyermek 3-13 éves korig 29 EUR.

Tervezett indulási nap: Hétfő

Észak-Katalónia szépségei - Empuriabrava és a Dalí színházmúzeum 

68 EUR/fő, gyermek 3-8 éves korig 42 EUR, gyermek 8-13 éves korig 52 EUR

Egy kellemes napra invitál a program, a csodálatos Empuriabrava-ra, amely felejthetetlen élményt kínál minden odalátogatónak. A „Spanyol Velencekent” vagy „Spanyol Miami”-kent is emlegetett település hamar elvarázsolja a látogatót. A program magában foglalja az egyórás lagúnás hajókázást a kristálytiszta csatornák vizein, ami csak tovább emeli a környezet szépségét! A hajókázás után szabadidőt biztosítunk, amelyet Empuriabrava hatalmas, fehérhomokos
strandján tölthetnek, akár a napsütés és a kék színben pompázó tenger élvezetével, akár egy kellemes ebéddel. Sokak számára igazi felüdülést kínál a parton szétszóródott kagylók gyűjtése is. Majd tovább utazás Figueresbe, ahol a programot egy igazi különlegességgel, a Salvador Dali színházmúzeummal zárjuk. Szállodába érkezes vacsora előtt a koraesti órákban. A program igényelhető a Dalí színházmúzeum belépő nélkül is. A kirándulás ára ebben a változatban: 53 EUR/fő. Gyermek 3-13 éves korig 42 EUR.

Tervezett indulási nap: Kedd

Costa Brava félnapos kirándulás

54 EUR/fő, gyermek 3-12 éves korig 27 EUR

Félnapos autóbuszos kirándulás, amelynek első állomása a kikötő, ahol valamennyien fedélzetre szállunk. Egy hatalmas hajóval érkezünk meg Tossa de Marba, programunk színhelyére, abba a csodás, festői római alapítású kisvárosba, amelyhez nem egy híres művész neve is kötődik: Marc Chagall francia festő vagy Frank Sinatra. Hajóutunk során a Costa Brava tagolt, sziklás tengerpartjának szépségét a tenger felől tudják megcsodálni és élvezni. Tossa de Marban szabadidőt biztosítunk, amelyet nemcsak a kisváros szűk utcácskáin sétálva vagy vásárolgatva tudnak eltölteni, hanem a város középkori erődjét is meglátogathatják, ahonnan páratlan, tengerre néző panoráma tárul szemünk elé. A program tipikus spanyol borok, sajtok, sonkák és édességek kóstolgatásával ér véget egy helyi bodegában.

Indulási nap: mindennap

Montserrat

49 EUR/fő, gyermek 3-12 éves korig 24,5 EUR

Katalónia spirituális központját, második legnagyobb búcsújáróhelyét egésznapos program során keressük fel. Csodálatos hegyi szerpentinen közelítjük meg a parkolót autóbuszunkkal, majd innen még jó tíz perces sétával jutunk el a több mint 740 méteres magasságban található, csodaszép környezetben lévő sziklaképződmények közé ékelődött bencés rendi apátsághoz. Meglátogatjuk a Bazilikát, a Teológiai Akadémiát, a Szent Mihály teret. Felmegyünk a Fekete Madonnához, a kegyhelyhez. A természet és a szép táj olyan vonzerő, hogy sokan vállalkoznak a fogaskerekűs utazásra, mely az 1236 méter magasságban lévő Szent Jeromos csúcsra juttat bennünket. Szabadidőnket eltölthetjük a rendkívül gazdag gyűjteménnyel bíró múzeumban, apró ajándékok vásárlásával vagy likőrök kóstolásával.

Tervezett indulási nap: Csütörtök

Andorra

59 EUR/fő, gyermek 3-8 éves korig 29,5 EUR, 8-13 éves korig 42 EUR

Európa legnagyobb miniállamába festői hegyi utakon jutunk el, középkori falvak, folyók, patakok, víztározók érintésével. Itt ha tehetik, a vásárlások mellett szakítsanak időt arra, hogy megtekintsék Európa legrégibb parlamentjének épületét, vagy frissüljenek fel az attraktív fürdőépület gyógyvizes medencéiben, a páratlan panorámát élvezve. Az egésznapos program késő este ér véget, de a legtöbb szállodába még vacsoraidőre visszaérünk.
Andorrába való belépés útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal lehetséges.

Tervezett indulási nap: Szerda

További kirándulások dióhéjban:

  • Flamenco est (kedd): 49 EUR/felnőtt, gyermek 3-12 éves korig 24,5 EUR
  • Marineland (mindennap) 29 EUR/felnőtt, gyermek 3-10 éves korig 19 EUR
  • Water World (mindennap): 1,2m magasság felett 35 EUR, 0,8-1,2m magasságig 20 EUR, 0,8m magasság alatt ingyenes
  • Középkori est (kedd, szombat): 59 EUR/fő, gyermek 3-12 éves korig 29,5 EUR
  • Port Aventura (mindennap, kivéve szombat; az ár a transzfert is tartalmazza): 69 EUR/felnőtt, gyermek 3-12 éves korig 59 EUR
  • Spanyol gasztroprogram: 50 EUR/fő

 

figyelem

  • A fakultatív kirándulások leírásai és árai tájékoztató jellegűek. Pontos részleteket az érkezést követően a helyszínen kapnak. Befizetésre szintén helyszínen EUR-ban, vagy az adott ország pénznemében van lehetőség.
  • A helyszínen fizethető fakultatív programlehetőségeket nem az IBUSZ szervezi, azok teljesítésért nem felel. A fakultatív programokkal kapcsolatos kifogást a programok szervezőjénél, a helyszínen köteles az utas jelezni.

Hasznos tudnivalók a Costa Brava-i utazáshoz

Utazási lehetőségek repülővel

Budapest - Barcelona - Budapest Június Július Agusztus Szeptember
  16., 23.,  30. 07., 14.,  21.,  28. 04.,  11.,  18., 25. 01.,  08.,  15.

Beutazási szabályok

érvényes fényképes útlevél, vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, amely a hazautazás napjától számítva még min. 3 hónapig érvényes. A személyigazolvány csak azon utasoknak elegendő, akik repülővel, vagy az Európai Unió tagországain keresztül közelítik meg Spanyolországot. Az egyéb útvonalon érkező egyéni utasok csak útlevéllel induljanak útnak, hiszen a köztes országokba való belépés feltétele ennek a hivatalos okmánynak a megléte. Az autóval érkezők ne feledjék el, a nemzetközi biztosítás (zöld kártya) megléte kötelező.

Időeltolódás

Nincs, ugyanabba az időzónába tartozik, mint Magyarország. ( kivéve a Kanári-sziegteket)

Hivatalos pénznem

Euro

Hálózati feszültség

220 V.

Ivóvíz

A csapvíz nem ajánlott fogyasztásra, helyette a különböző kiszerelésben vásárolható ásványvizeket ajánljuk

Nyitva tartás

Üzletek: hétfő–péntek 9–13 és 16–20 óra között, ill. szombat 9–14 óra között. Idegenforgalmi szempontból fontos zónákban akár éjfélig is nyitva vannak a hét minden napján. Bankok: hétfő–péntek 9–14 óra között.

telefon

Spanyolországba a 00 34, Magyarországra a 00 36 hívószámmal

Autóbérlés

Betöltött 23. életév és min. 1 éves jogosítvány szükséges. Javasoljuk, hogy a biztosítás megkötéséhez ragaszkodjanak.

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége

Fortuny, 64 Piso, Madrid,
Tel.: 00-34-91-4137011