Az olasz csizma sarkának titkai

Olaszország, Az olasz csizma sarkának titkai, Bari

Olaszország déli részén, a csizma sarkában az egyik legkülönlegesebb tartomány, Puglia található. Bari hangulatos óvárosa, Martina Franca és Lecce barokk csodái és Polignano a Mare tengerparti városai mind-mind egy gyönyörű táj különleges értékei. A terület az UNESCO Világörökségéhez tartozó értékekkel rendelkezik - Alberobello hangulatos trullo - kunyhó és a fenséges Castel del Monte várkastélya gyönyörű építészeti emlékek.

5 nap 4 éjszaka
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2023.09.13 - 2023.09.17
354 900 Ft / fő
2023.10.22 - 2023.10.26
364 900 Ft / fő
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj

Tulajdonságok

 • 4-5 napos utak
 • körutazás
 • Nyugat-és Dél-Európa
 • városlátogatás

Program

1. nap

Budapest - Bari

Elutazás Budapestről Puglia fővárosába, Bariba. Transzfer a szálláshelyre Crispianoba, elhelyezkedés, vacsora. 

2. nap

Lecce - Otranto

Reggeli után felkeressük a „Dél Firenzéjeként” emlegetett és barokk építészetéről híres Leccét. A Salentói-félszigeten fekvő város művészeti emlékeinek legtöbbje barokk stílusjegyeket őriz. A puha és könnyen megmunkálható leccei mészkőből gyönyörű és aprólékos részletekkel teli homlokzatokat készítettek az elődök. A legszebb, legdíszesebb templom a Santa Croce. A pazar templomok mellett a lakóházakon, szobrokon is megtaláljuk a várost teljesen uraló barokk jegyeket, mindössze a római színház és a főtéren található amfiteátrum lógnak ki ebből az egységes képből. A 800000 főt számláló település érdekes, vallási témájú művészeti ága a több évszázados múltra visszatekintő papírmasé-szobrászat avagy a cartapesta. Az alakzatokat nád- illetve szalmavázra applikált papírból készítették, amelyek így élethűen adják vissza a ruhák, leplek esését, formáit, az arcok és a végtagok pedig textilből készültek. Az óváros központja a keleti városrészben fekvő Piazza Sant’Oronzo, amelynek déli oldalán tárták fel a római amfiteátrum romjait. A terület volt a középkori város piactere. Itt áll a San Marco-templom társaságában a Sedile épülete is, az egykori városháza épületéből fennmaradt csarnok, de az új városháza is itt kapott helyet. Az óváros körül épültek ki a város modern negyedei, jellegtelen épületekkel, erős ellentétben a belváros egységes barokk városképével. Innen továbbutazunk Otrantoba, mely sok éven át fontos kikötő volt. A várostól 5 km-re lévő Faro della Falasicia világítótornya Olaszország legkeletibb pontja. Visszatérés a szálláshelyre az esti órákban, vacsora.

Moments of Puglia from Oliver Astrologo on Vimeo.

3. nap

Alberobello - Polignano a Mare

A régió egyik legismertebb látványossága az olajfaligetek és szőlők között megbúvó, bájos Alberobello. Kicsi olasz mezőváros, mint olyan sok másik. Ami szokatlan lehet, az a házak kerek, magas sátorteteje. A kőkunyhók egy sajátos látványú falu képét alkotják. A kupolákat pikkelyszerűen borítják a hasított kőlapok. Csak a múlt század 30-as éveiben fedezték fel a trullók kulturális különlegességét, addig csak szegény emberek házai voltak Apuliában. Több mint 1000 kúptető van az Aia Piccola és a Monti dombon, ezért Alberobello azzal dicsekszik, hogy a trullók fővárosa. Aki romantikára vágyik, az feltétlenül látogasson el Polignanoba, a csodálatos sziklaszirtre épült városkába! A házak között fel-felbukkanó tenger látványa, a szirtek közé ékelt strandjai, ódon és kacskaringós utcái egészen biztosan elvarázsolnak mindenkit. Ezt a mészkőből álló partvidéket évezredek óta mossa az Adria, így látványos, tagolt partvidéket alakított ki a hullámzás a jól oldható világos sziklákból. Ez a tündéri település pont egy ilyen szikla tetejére épült - a meredek partfal drámai látványát még mélyen a házak alá benyúló barlangok is fokozzák. De a kisváros is nagyon hangulatos - a keskeny utcák gyakran egy tenger fölött hirtelen véget érő teraszban végződnek, a fehérre meszelt falú házak ragyognak a napfényben. Ha már eleget sétáltunk, megnézhetünk egy római korból származó kőhidat: a magas falak egy vízmosást zárnak közre, ezen vezet át a modern viadukt mellett eltörpülő több ezer éves híd. A szurdokot követve egy apró, kavicsos öbölbe jutunk, ahol a magas sziklafalra tapadó város látványát élvezve akár strandolhatunk is. Az esti kivilágításban különösen hangulatos Polignano rengeteg olasz filmnek szolgált díszletként, a várost a romantikus lelkületű olaszok mégis Domenico Modugno Grammy-díjas dalnok miatt tartják zarándokhelynek. A Voilare olasz sláger szerzője itt született, szobor is emlékeztet Polignano a Mare híres lakosára. Visszaérkezés a szálláshelyre, vacsora.

4. nap

Matera

Ezen a napon egész napos kirándulásra indulunk, és elsőként látogatást teszünk a látványos sziklákkal és folyómedrekkel teli Materaba. A sziklafalakba egykor lakóhelyüket (sasso) vájták a szegény emberek, a nyomorúságos dél mementója ez a völgy; domboldalra épült házak, girbegurba, meredek utcák döbbenetes összképe. Krisztus korának szentföldi városképei jelennek meg a szemeink előtt, az ’50-es években több bibliai témájú olasz filmet forgattak itt. A barlanglakások izgalmas összessége része az UNESCO Világörökségének. Délután folyamán rövid sétát teszünk Martina Franca hangulatos kis utcáiban. Este vacsora a szállodában.

5. nap

Reggeli után autóbuszos és gyalogos városnézés Bariban. Bari legfőbb látnivalói az ódon városfallal körülölelt Bari Vecchia városrészben találhatók, szűk és kanyargós utcácskák, apró terek biztosítják a hamisítatlan mediterrán hangulatot. A látnivalók közül említést érdemel a Szent Miklós Bazilika, mint a román kori építészet egyik legszebbike és az egyik legismertebb búcsújáróhelye. Rövid szabaidő után transzfer a repülőtérre. Hazautazás menetrend szerinti járattal Budapestre.

Tudnivalók

 • Utazás:Menetrend szerinti repülőjárattal
 • Elhelyezés: 4*-os szállodában Crispianoban
 • Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)
 • Helyszínen fizetendő belépő: 10 EUR/fő.
 • Minimum létszám: 15 fő
 • A díj a kisméretű kézipoggyászt tartalmazza, feladható poggyászok felárért foglalhatóak.

Menetrend

2023.04.05., 10.22.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Bari (BRI) 19:50 21:20
Bari (BRI) - Budapest (BUD) 21:50 23:25

2023.05.23.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Bari (BRI) 19:45 21:15
Bari (BRI) - Budapest (BUD) 16:50 18:25

2023.09.13.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Bari (BRI) 10:20 11:50
Bari (BRI) - Budapest (BUD) 16:35 18:10

2023.04.06., 10.19.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Bari (BRI) 06:35 08:05
Bari (BRI) - Budapest (BUD) 16:35 18:10

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Tudnivalók

 • Utazás:Menetrend szerinti repülőjárattal
 • Elhelyezés: 4*-os szállodában Crispianoban
 • Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)
 • Helyszínen fizetendő belépő: 10 EUR/fő.
 • Helyszínen kötelezően fizetendő üdülőhelyi díj: 1 EUR/fő/éj.
 • Minimum létszám: 15 fő
 • A díj a kisméretű kézipoggyászt tartalmazza, feladható poggyászok felárért foglalhatóak.

Útvonal

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

2023.09.13 Repülővel 5 nap 4 éjszaka 354 900 Ft / fő Tovább
2023.10.22 Repülővel 5 nap 4 éjszaka 364 900 Ft / fő Tovább
Még több időpont ›

Olaszország

Olaszország minden egyes területének megvan a maga sajátossága; lehet gondolázni a romantikus Velencében, elmerülni a városok ókori és középkori emlékeiben és persze síelni a hegyekben. Ugyanakkor üdülővárosaiban a tenger, a napfény, a turisták forgataga és a nyüzsgő éjszakai élet nyújt kikapcsolódást. Kínálatunkból mindenki ízlésének megfelelően választhat. A közeli Észak-Adria hosszan elnyúló, lassan mélyülő tengerpartjának köszönhetően ideális nyaralóhely kisgyermekes családoknak.

Hasznos tunivalók az olaszországi utazáshoz

 

Covid-19 utastajekoztató

Ezúton szeretnénk kedves utasaink részére tájékoztatást nyújtani a Covid-19 vírus terjedése miatt tett óvintézkedésekről, amelyekre utazásuk közben számíthatnak. A leírt információk tájékoztató jellegűek, melyek a jelenlegi előírásokhoz, iránymutatásokhoz igazodnak. A szállásokon, közlekedési eszközökön, útvonalakon történő változásért társaságunkat felelősség nem terheli.

tovább