Varázslatos Szicília tengerparti pihenéssel

Olaszország, Varázslatos Szicília, Letojanni

8 nap 7 éjszaka
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2023.06.24 - 2023.07.01
439 900 Ft / fő 409 500 Ft / fő
2023.07.08 - 2023.07.15
489 900 Ft / fő 455 900 Ft / fő
2023.07.22 - 2023.07.29
459 900 Ft / fő 427 900 Ft / fő
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj

Tulajdonságok

 • 6-8 napos utak
 • körutazás
 • Nyugat-és Dél-Európa
 • városlátogatás

Program

1. nap

Érkezés Cataniába menetrend szerinti repülőjárattal az esti órákban. Transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés és vacsora.

2. nap

Pihenés a tengerparton vagy a szállodában.

3. nap

Egésznapos kirándulás az Etnához és Alcantara szurdokhoz

Utazás az Etna délkeleti lejtőjén Santa Venerinán és Zafferanán keresztül kb. 2000 m magasságig (Rifugio Sapienza). A Silvestri kráterek megtekintése. Fakultatív lehetőség libegővel és jeeppel 3000 m magasságig felmenni, a cs?cskr?terek közvetlen közelébe (67 EUR/fő, a helyszinen fizetendő). K?lönböző helyi termék kóstolására, ill. vásárlásra is van lehetőség. Délután az Alcantara folyó szurdokához l?togatunk. A kb 40 km hossz? Alcantara folyó több mint kétezer éve vájja magát egyre mélyebbre a lávafolyamba, létrehozva így a vidék egyik leglátványosabb természeti alkotását. A kb 50 m mély szurdok, a hullámzó bazaltsípok nagyszerű látványt nyújtanak.

4. nap

Pihenés a tengerparton/szállodában vagy egésznapos fakultatív kirándulás Piazza Armerina/Agrigentoba

Az egésznapos kirándulás során elsőként Piazza Armerinában, a késő császárkorban épült hatalmas palotában, a viláhírű, lenyűgöző méretű, kb. 3000 m2-es padlómozaikokat tekintjük meg. A 18 millio Euroért restaurált mozaikpadló -melynek egyes jelenetei bejárták a világsajtót, 2013 januárjától látható teljes egészében és pompájában. Programunk folytatásaként Agrigentoba, a Templomok Völgyébe érkezünk, ahol a szintén világhírű, görögök által épített templomok maradványait keressük fel. Itt található többek között a Concordia templom is, amely az ókori világ egyik legépebben fennmaradt dór emléke.

5. nap

Egésznapos Siracusa kirándulás

Reggeli után városnézés Siracusában, a barokk fővárosban helyi idegenvezetővel. Katedrálisát a korábbi Athéné templom átalakításával az i. sz. 7. században építették. A siracusai régészeti park igen gazdag az ókori emlékekben (római amphiteátrum, görög színház, II. Hieron oltára, latomiák, Dionüszosz füle), míg az 500 m széles 1 km hosszú Ortigia-szigeten a barokk nevezetességeket tekinthetik meg.

6. nap

Pihenés a tengerparton vagy a szállodában.

7. nap

Egésznapos hajókirándulás Lipari és Vulcano szigetekre

Utazás autóbusszal Milazzoba, onnan egy elegáns hajóval jutnak el Liparira, majd tovább utazás szintén hajóval Vulcano szigetére, ahol szabadidő és fürdési lehetőség a kénes sárfürdőben. Hazafelé hajózás a szigetek és a Faraglioni-sziklák körül, majd visszahajózás Milazzoba és autóbusszal a szállodába.

8. nap

Pihenés a tengerparton/szállodában vagy délelőtt fakultatív kirándulás a „Keresztapa” nyomában

A híres amerikai rendező Coppola, Forza d’Agro és Savoca nevű településeken forgatta a négy Oscar-díjjal jutalmazott filmjét, a Keresztapát. Ha valaki szeretne igazán hamisítatlan szicíliai falvakba eljutni, akkor feltétlenül érdemes fél napot áldozni erre a két településre. Savoca háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Egy hatalmas, kettéhasadt sziklára épült, a valamikor selyemvásárairól híres település. Itt játszódnak a bárjelenetek a Bar Vitelli teraszán. Sétálhatnak a békés utcácskákon, megtekintik a Cappuccini Konvent katakombáit és a Santa Maria degli Angeli templomot. Forza d’Agro 420 méter magasan fekszik a Ion-tenger felett. A Szent Háromság tiszteletére felszentelt templomban Giacobello Da Messina különös festményét csodálhatjuk meg, altemplomában preparálták hajdan a múmiákat. Ezen a településen is forgattak a filmből jeleneteket. Délután indulás Cataniába, ahol a város főbb nevezetességeivel ismerkedünk meg (Dóm, Fő tér, Via Etnea). Utána transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerinti járattal Budapestre.

Fakultatív programok

A Keresztapa nyomában (min. 15 fő) 21 900 Ft/fő
Piazza Armerina / Agrigento (min. 15 fő) 31 900 Ft/fő

Tudnivalók

 • Utazás:Budapest- Catania- Budapest közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal
 • A díj egy kisméretű kézipoggyászt tartalmaz, feladható poggyász felárért vásárolható.
 • Elhelyezés:3*-os szálloda 2 ágyas szobáiban Letojanniban
 • Ellátás:félpanzió
 • Helyszínen fizetendő belépőjegyek: 55 EUR/fő.
 • Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó: 0,80 EUR/fő/éj.
 • Minimum létszám: 25 fő

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Szicília (CTA) 06:10 08:20
Szicília (CTA) - Budapest (BUD) 08:55 11:05

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

2023.06.24 Repülővel 8 nap 7 éjszaka 439 900 Ft / fő 409 500 Ft / fő Tovább
2023.07.08 Repülővel 8 nap 7 éjszaka 489 900 Ft / fő 455 900 Ft / fő Tovább
2023.07.22 Repülővel 8 nap 7 éjszaka 459 900 Ft / fő 427 900 Ft / fő Tovább
Még több időpont ›

Olaszország

Olaszország minden egyes területének megvan a maga sajátossága; lehet gondolázni a romantikus Velencében, elmerülni a városok ókori és középkori emlékeiben és persze síelni a hegyekben. Ugyanakkor üdülővárosaiban a tenger, a napfény, a turisták forgataga és a nyüzsgő éjszakai élet nyújt kikapcsolódást. Kínálatunkból mindenki ízlésének megfelelően választhat. A közeli Észak-Adria hosszan elnyúló, lassan mélyülő tengerpartjának köszönhetően ideális nyaralóhely kisgyermekes családoknak.

Hasznos tunivalók az olaszországi utazáshoz

 

Covid-19 utastajekoztató

Ezúton szeretnénk kedves utasaink részére tájékoztatást nyújtani a Covid-19 vírus terjedése miatt tett óvintézkedésekről, amelyekre utazásuk közben számíthatnak. A leírt információk tájékoztató jellegűek, melyek a jelenlegi előírásokhoz, iránymutatásokhoz igazodnak. A szállásokon, közlekedési eszközökön, útvonalakon történő változásért társaságunkat felelősség nem terheli.

tovább