Madeira mesés kertjei

Portugália, Madeira mesés kertjei, Funchal

A központi rendszerben jelenleg nem elérhetőek turnusok ehhez az utazáshoz. Foglaláshoz kérjük keresse fel irodáink egyikét!

Tulajdonságok

 • 6-8 napos utak
 • hosszú hétvége
 • húsvét
 • körutazás
 • Nyugat-és Dél-Európa
 • városlátogatás

Program

1. nap

Budapest – Funchal

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, egy átszállást követően a kora délutáni órákban érkeznek Funchalba, Madeira sziget fővárosába. Érkezést követően megkezdődik Funchal felfedezése. Pazar panorama a tájra a Szent Katalin parkból. Séta a buján virágzó ágyások közt, távoli kontinensekről származó fák árnyékában. Érintik a színházat, az Amélia Királynő parkot, az óvárosban láthatják a városházát, a katedrális XVI. századi épületét, a Szent Lőrinc erődöt. Felkeresik a világhírű piacot, ahová a sziget minden szegletéből érkezik virágárus és halász népviseletben. A pultok roskadoznak az ínycsiklandó trópusi gyümölcsöktől, zöldségektől és színpompás virágoktól, a legkülönbözőbb tengeri halak várják, hogy a terített asztalokra kerüljenek. Transzfer a szálláshelyre.

2. nap

Pihenés vagy Kelet-Madeira fakultatív kirándulás (23.900 Ft/fő)

Az álmos Camachaban a keretre feszített fűzfavesszőkből az ujjak elképesztő ügyességgel fonnak kosarat és más tárgyakat. Az út eukaliptuszfák közt, meredeken kapaszkodik át a felhőhatáron, szemerkélő párában érkezünk a Pico de Ariero (1810 m) közelébe. A Ribeiro Frio pisztrángos tavát övező UNESCO világörökség őshonos babérerdőket elhagyva, Faialban ebéd (helyszíni fizetés ellenében). Santana élénk színekkel díszített, zsúpfedeles házai messziről integetnek. Csodálatos panoráma a legkeletibb kilátóból, majd pillantással Machico városára visszatérés a szállodába.

3. nap

Pihenés vagy Blandy kertek és Monte fakultatív kirándulás (22 900 Ft/fő + 25 EUR belépő)

A Funchaltól keletre fekvő dombokon a Blandy birtok (a belépő helyszíni fizetés ellenében) valóságos édenkert, a virágkedvelők zarándokhelye. Sétánk a szabályos kialakítású Hölgyek kertjétől a trópusi vadságú vízmosásig igazán ámulatba ejtő. Pillantás az Eira do Serradotól (1094 m) a csipkés csúcsok övezte Apácák völgyébe. A montei Szűz, Madeira védőszentje, kicsiny szobrát ikertornyos homlokzatú templom vigyázza. Sétát tesznek a Monte Palace trópusi kertjében (a belépő helyszíni fizetés ellenében), ahol az ország legvarázslatosabb csempeképei kísérik utjukat. A kalandvágyók tobogánon (helyszíni fizetés ellenében) száguldhatnak lefelé. Pihenés a szállodában.

MADEIRA from Olga Ermilova on Vimeo.

4. nap

Pihenés vagy ha az időjárás megengedi fakultatív kirándulás idegenvezetőnk szervezésében, helyszíni fizetéssel. A Santa Maria fedélzetén kb. 3 órás hajókirándulás a déli partok mentén Kolumbusz karavellájának korhű másával. Gyakorta delfinek és bálnák kísérhetik utunkat. Fakultatív Madeira-est vacsorával ( 14.900 Ft/fő). Megismerkedhetnek a tradicionális ízekkel, miközben jó hangulatú folklórprogramot élvezhetnek.

5. nap

Pihenés vagy Nyugat-Madeira fakultatív kirándulás (23.900 Ft/fő)

Séta Camara de Lobos falucskában, színesre mázolt halászhajói a festegető Churchillt is megihlették. Pazar kilátás Európa második legmagasabb óceáni szirtjére, az 589 méter magas Cabo Giraora. Ribeira Bravat érintve, a felhőkbe burkolózó Paul da Serra széles fennsíkját elhagyva, vadregényes tájon érkezés Porto Monizba. Az óceán sós párát hordó szeleitől páfránylevél sövény védi a parcellákat és a parton kőből vájt medencék csillapítják a hullámok erejét. Ebéd (helyszíni fizetés ellenében) egy helyi étteremben. Az Encumeadat keresztezve visszatérés a szállodába, pihenés.

6. nap

Funchal – Budapest

Transzfer a repülőtérre a reggeli órákban, átszállást követően érkezés Budapestre a menetrend függvényében az esti órákban.

A programok/látnivalók sorrendje a nyitvatartások függvényében változhat!

Fakultatív programok

Kelet-Madeira fakultatív kirándulás: 23 900 Ft/fő
Blandy kertek és Monte fakultatív kirándulás: 22 900 Ft/fő + 25 EUR belépő
Nyugat-Madeira fakultatív kirándulás: 23 900 Ft/fő
Vacsora felár (4X): 34 900 Ft/fő
Vacsora felár (5X): 42 900 Ft/fő
Folklórest vacsorával: 14 900 Ft/fő

Tudnivalók

 • A díj a feladható poggyászt tartalmazza.
 • Utazás: a Lufthansa csoporthoz tartozó légitársaságok menetrend szerinti járataival, átszállással
 • Elhelyezés: 4*-os szállodában, Funchalban
 • Ellátás:büféreggeli,fakultatív vacsora
 • Minimum létszám: 20 fő

Menetrend

2022.06.04., 08.20.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Müchen (MUC) 06:05 07:20
Müchen (MUC) - Madeira (FNC) 08:50 12:10
Madeira (FNC) - Zürichi (ZRH) 10:15 15:00
Zürichi (ZRH) - Budapest (BUD) 17:35 19:10

2022.09.22.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Bécs (VIE) 07:00 07:45
Bécs (VIE) - Madeira (FNC) 10:35 14:15
Madeira (FNC) - Zürichi (ZRH) 10:00 14:45
Zürichi (ZRH) - Budapest (BUD) 17:35 19:10

2022.10.22.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Müchen (MUC) 06:05 07:20
Müchen (MUC) - Madeira (FNC) 08:50 12:10
Madeira (FNC) - Bécs (VIE) 15:00 20:25
Bécs (VIE) - Budapest (BUD) 21:30 22:15

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

A központi rendszerben jelenleg nem elérhetőek turnusok ehhez az utazáshoz. Foglaláshoz kérjük keresse fel irodáink egyikét!