Szilveszteri utak

IBUSZ szilveszteri ajánlatok

Ugrás ide:  Európai szilveszteri utak | Egzotikus szilveszteri utak

Az igazán felejthetetlen szilveszteri bulikban mindig van valami extra: mi lenne, ha idén ez egy kellemes utazást jelentene külföldre? Önfeledt óévbúcsúztató a havas hegyek között, pezsgős koccintás az óceán partján, tűzijáték egy tűzhányó lábánál…

Ez csak néhány a szilveszteri kínálatunkból, ráadásul különleges bónuszként garantált, hogy mindenütt új szilveszteri szokások és babonák is várnak ránk.
Miért ne töltené külföldön a szilvesztert 2017-ban? Az európai nagyvárosokban rendszerint hatalmas újévi utcabálok és tűzijátékok színesítik a város amúgy sem unalmas képét. Ha pedig ennél nyugodtabb ünneplésre, netán pihenésre vágyik, bizton ajánljuk a külföldi elegáns szállodáinkat is, amelyek tengerparti kikapcsolódást is tartogatnak vendégeiknek! Ha pedig egzotikus tájakon szilveszterezne, akkor Bali, vagy Mexikó mind mind olyan desztinációk, ahol igazán különleges élményekben lehet része!

Európai szilveszteri utak

Ugrás ide:  Szicília | London | Róma | Párizs | LisszabonBled | Hargita | Isztambul

Miért az IBUSZ-t válassza szilveszterkor?

  • 8 városba indítunk szilveszteri városlátogatásokat
  • útjainkat magyar idegenvezetők kísérik, akik az adott város nemcsak látnivalóiról, hanem kulisszatitkairól is mesélnek Önnek az út során
  • minőségi szolgáltatásainkat kedvező áron kínáljuk

 

Szilveszter Szicíliában

Az olasz csizma lábujjánál, a hófödte Etna lábánál tradicionális ünnepségben lehet részünk az év végén, miután meglátogattuk a vulkán alacsonyabban fekvő krátereit, Taormina ókori színházát és a Keresztapa bárját Szicília egyik kis hegyi falvában. A szilveszteri menünek ezen a szigeten is elmaradhatatlan része a lencse, az est legnagyobb durranása pedig természetesen a tűzijáték, és új szokásként eltanulhatjuk az újévi napfelkelte-nézést és a szerencsehozó piros alsónemű viselését.

Részletek

  • Indulási időpont: 2017.12.29. ( 5 nap / 4 éj )
  • Utazás: Közvetlen charterjárattal (Budapest-Catania-Budapest)
  • Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban
  • Ellátás: Félpanzió, szilveszteri vacsora

További részletek, szállások

Moments of Sicily from Eaglewood Films on Vimeo.

 

Londoni séták szilveszterkor

London szilveszter Töltsön el egy varázslatos Szilvesztert a brit fővárosban és garantáltan nem megy haza élmények nélkül. Csatlakozzon a hagyományos szilveszteri visszaszámláláshoz a Big Ben-nél, vagy gyönyörködjön az éjféli tűzijátékban a London Eye-nál. Ha még különlegesebbé szeretné varázsolni az év utolsó napját, akkor a Temzén való sétahajókázás közben is csodálhatja a fellőtt rakétákat. Az ünneplés másnap sem marad alább, így feltétlenül látogasson el a nagyszabású Újévi parádéra, amin több százan vesznek részt. Az eseményt táncosok, dobosok, akrobaták és zenészek színesítik, melynek mesés hangulata Önt is biztosan magával ragadja.

New Year's Eve Fireworks! from julian davies on Vimeo.

Tovább az útra

 

Római séták szilveszterkor

Garantáltan emlékezetes ünneplésben lesz része azoknak, akik az „Örök városban” töltik a Szilvesztert, hiszen az ókori város falai között búcsúztatni az óévet és köszönteni az újat nem mindennapi élmény. Róma utcáin pezsdítő hangulat uralkodik, koncertek, fesztiválok, bulik szórakoztatják az ünnepelni vágyókat egészen az éjféli tűzijátékig. Ami az ünnepi vacsorát illeti, elmaradhatatlan a tradicionális olasz cotechino (sertéshúsból készült kolbász), és lencse, melyek gazdagságot és jólétet hoznak az Újévre. A hagyományokhoz híven érdemes pár szem mazsolát is megenni, és pirosba öltözni a jó szerencse érdekében. Az est megkoronázásaképpen pedig ízlelje meg az olasz pezsgőborokat, mint a prosecco vagy a spumante, melyek kiválóak az éjféli koccintáshoz.

Roma from Jessica Drolet on Vimeo.

Tovább az útra

 

Hétvége Párizsban szilveszterkor

Látogasson el a szerelem, a divat, a kultúra városába és töltsön el egy felejthetetlen Szilvesztert szeretteivel. A Szilveszter, vagy ahogy franciául hívják a Saint-Sylvestre az egyik legnagyobb ünnep Párizsban, így számtalan lehetőség nyílik az óév búcsúztatására. A hagyományos ünnepi asztalról nem hiányozhat az osztriga és a libamáj sem, melyet egy jó francia fehérbor vagy pezsgő kíséretében fogyasztanak. A gyerekek körében pedig a papillotes nevű édességek a népszerűek, melyek úgy robbannak ki a csomagolásból, mint az apró tűzijátékok. Az ünneplés az Eiffel torony és Champs-Élysées köré összpontosul, de a Sacre Coeur Katedrális környéke is népszerű helyszín. Mesés kilátás nyílik a városra, így nem csak az Eiffel toronynál lévő tűzijátékot vagy fény show-t csodálhatjuk meg innen, hanem a kisebb rakétákban is gyönyörködhetünk. Csatlakozzanak a párizsi forgataghoz, vagy hajókázzanak a Szajnán, majd töltsék meg poharaikat és indulhat is a visszaszámlálás.

The Quiet City: Winter in Paris from Andrew Julian on Vimeo.

Tovább az útra

 

Lisszaboni képek szilveszterkor

A portugál fővárosban karneváli hangulatú, egymásba érő utcai forgatagokban búcsúztathatjuk az évet hajnalig. A Tejo folyón visszatükröződő éjféli tűzijátékra és a kivilágított városra a Castelo de São Jorge felől a legcsodásabb a panoráma, utána pedig Lisszabon legjobb partijait a Barrio Alto negyedben érdemes keresni.

Lisbon Portugal in Cinematic High Definition from Justin Poore on Vimeo.

Tovább az útra

 

Újév Bledben

A szomszédos Szlovénia egyik gyöngyszeme, Bled igazán különleges arcát mutatja ilyenkor: a havas hegycsúcsok ölelésében fekvő meseszép tó partjáról, remek vacsora – és a híres bledi krémes – mellet csodálhatjuk a Vár fölött szikrázó szilveszteri tűzijátékot. A mulatságot a télen-nyáron lenyűgöző Postojnai cseppkőbarlang és Ljubljana látnivalói foglalják méltó keretbe, tökéletes élményt kínálva mindazoknak, akik csak közeli kiruccanást terveznek.

Bled - Imago Paradisi (tourism promo) from VIZUALIST on Vimeo.

Tovább az útra

 

Szilveszter a Hargitán

„Éj-mélyből fölzengő, csing-ling-ling száncsengő.” (Weöres Sándor) Székelyföld természeti szépségei, mélység és magasság, havas hegyoldalak, helyi népszokások, hagyományok, téli élővilág, vidám szilveszteri hangulatban. „Fülig kucsma, gyapjúkendő, Ideért az új esztendő. A csizmáján csengő patkó, A subáján araszos hó. Hú de jó, az a jó, Hogyha térdig ér a hó!” (Kányádi Sándor)

Christmas Market Oradea 2017 from Visual Brand on Vimeo.

Tovább az útra

 

Szilveszter Isztambulban

Szilveszterkor Isztambul is beáll az Óévet búcsúztató, Újévet köszöntő helyszínek sorába. Különleges élmény a két kontinensen elterülő városban látni, hogy a különböző népcsoportok hogyan ünneplenek. Ne maradjon ki belőle! Rengeteg program, fantasztikus hangulat, gálavacsorák, tűzijátékok szórakoztatják az odalátogató vendégeket.

What I've seen: Istanbul from Patrik Paulínyi on Vimeo.

Tovább az útra

 

Egzotikus szilveszteri utak

Ugrás ide: Thaiföld | Dél-Kelet Ázsia gyöngyszemei

 

Szilveszter Thaiföldön

Könnyű belátni, hogy Délkelet-Ázsiában miért Thaiföld lett a leglátogatottabb turistacélpont. Vizuálisan megkapó, a mindennapi ember Ázsiáról alkotott homályos elképzeléseit összegzi: aranyozott templomok, buja rizsföldek, egzotikus ételek, kedves, mosolygós emberek. "A mosolyok országa", általában így jellemzik Thaiföldet, melynek társadalma sokat merít gazdag kulturális örökségéből. Az emberek hihetetlen barátságosak, segítőkészek, és mindig mosolyognak, de a hangos szót, veszekedést nem szeretik.

The Thai Adventure - New Year 2015/16 from The Yacht Week on Vimeo.

Tovább az útra

 

Dél-Kelet Ázsia gyöngyszemei

Thaiföld és Kambodzsa legcsodálatosabb tájain át vezet ez a különleges ázsiai út. Bangkok kolostorai és úszó piaca, Angkor romjai és Neak Pean szigettemploma, sztúpák és szobrok, a buddhizmus lenyűgöző örökségei és mindennapjai igazán nem mindennapi színpompás kavalkáddal kápráztatják el a látogatókat.

SOUTHEAST ASIA - A Cultural Kaleidoscope from Kieran Mellor on Vimeo.

Tovább az útra

Szilveszter Balin

Az indonéziai Balin a pihenéshez és a partizáshoz is édenkertbe illő hátteret nyújtanak a trópusi esőerdők és a rizsteraszok, az úszó templomok és a vízesések, a kávéültetvények és a csodás strandok. Az évbúcsúztató kavalkádban is számtalan tradíció keveredésével találkozhatunk; Szilveszter éjszakán a jó idő, a nyugati bulizene, a látványos tűzijáték és az egzotikus falatok mellett balinéz táncosokból sem lesz hiány. Már csak azt kell eldönteni, hogy Kuta Beach nyüzsgő karneválját, vagy a Jimbaran-öböl romantikus visszafogottságát válasszuk inkább...

#FollowMeTo Bali from Sergei Gannotsky on Vimeo.

Tovább az útra


Ha pedig idén mégsem sikerülne elutazni, kövessük a mexikói babonát: a helyi hiedelem szerint aki szilveszter éjjelén a bőröndjével sétál egyet, annak a következő évben nagy esélye van távoli tájakra utazni.