Szilveszteri utak

IBUSZ szilveszteri ajánlatok

Ugrás ide:  Európai szilveszteri utak | Egzotikus szilveszteri utak

Az igazán felejthetetlen szilveszteri bulikban mindig van valami extra: mi lenne, ha idén ez egy kellemes utazást jelentene külföldre? Önfeledt óévbúcsúztató a havas hegyek között, pezsgős koccintás az óceán partján, tűzijáték egy tűzhányó lábánál…

Ez csak néhány a szilveszteri kínálatunkból, ráadásul különleges bónuszként garantált, hogy mindenütt új szilveszteri szokások és babonák is várnak ránk.
Miért ne töltené külföldön a szilvesztert 2017-ban? Az európai nagyvárosokban rendszerint hatalmas újévi utcabálok és tűzijátékok színesítik a város amúgy sem unalmas képét. Ha pedig ennél nyugodtabb ünneplésre, netán pihenésre vágyik, bizton ajánljuk a külföldi elegáns szállodáinkat is, amelyek tengerparti kikapcsolódást is tartogatnak vendégeiknek! Ha pedig egzotikus tájakon szilveszterezne, akkor Bali, vagy Mexikó mind mind olyan desztinációk, ahol igazán különleges élményekben lehet része!

Europai szilveszteri utak

Ugrás ide:  Szicília | Róma | Párizs | LisszabonBled | Isztambul

Miért az IBUSZ-t válassza szilveszterkor?

  • 8 városba indítunk szilveszteri városlátogatásokat
  • útjainkat magyar idegenvezetők kísérik, akik az adott város nemcsak látnivalóiról, hanem kulisszatitkairól is mesélnek Önnek az út során
  • minőségi szolgáltatásainkat kedvező áron kínáljuk

Szilveszter Szicíliában

Az olasz csizma lábujjánál, a hófödte Etna lábánál tradicionális ünnepségben lehet részünk az év végén, miután meglátogattuk a vulkán alacsonyabban fekvő krátereit, Taormina ókori színházát és a Keresztapa bárját Szicília egyik kis hegyi falvában. A szilveszteri menünek ezen a szigeten is elmaradhatatlan része a lencse, az est legnagyobb durranása pedig természetesen a tűzijáték, és új szokásként eltanulhatjuk az újévi napfelkelte-nézést és a szerencsehozó piros alsónemű viselését.

Indulási időpont: 2017.12.29. ( 5 nap / 4 éj )

Moments of Sicily from Eaglewood Films on Vimeo.

foglalás

 

 

Római séták szilveszterkor

Garantáltan emlékezetes ünneplésben lesz része azoknak, akik az „Örök városban” töltik a Szilvesztert, hiszen az ókori város falai között búcsúztatni az óévet és köszönteni az újat nem mindennapi élmény. Róma utcáin pezsdítő hangulat uralkodik, koncertek, fesztiválok, bulik szórakoztatják az ünnepelni vágyókat egészen az éjféli tűzijátékig. Ami az ünnepi vacsorát illeti, elmaradhatatlan a tradicionális olasz cotechino (sertéshúsból készült kolbász), és lencse, melyek gazdagságot és jólétet hoznak az Újévre. A hagyományokhoz híven érdemes pár szem mazsolát is megenni, és pirosba öltözni a jó szerencse érdekében. Az est megkoronázásaképpen pedig ízlelje meg az olasz pezsgőborokat, mint a prosecco vagy a spumante, melyek kiválóak az éjféli koccintáshoz.

Indulási időpont: 2017.12.30. ( 4 nap / 3 éj )

Roma from Jessica Drolet on Vimeo.

foglalás

 

Lisszaboni képek szilveszterkor

A portugál fővárosban karneváli hangulatú, egymásba érő utcai forgatagokban búcsúztathatjuk az évet hajnalig. A Tejo folyón visszatükröződő éjféli tűzijátékra és a kivilágított városra a Castelo de São Jorge felől a legcsodásabb a panoráma, utána pedig Lisszabon legjobb partijait a Barrio Alto negyedben érdemes keresni.

Indulási időpont: 2017.12.29. ( 5 nap / 4 éj )

Lisbon Portugal in Cinematic High Definition from Justin Poore on Vimeo.

foglalás

 

Hétvége Párizsban szilveszterkor

Látogasson el a szerelem, a divat, a kultúra városába és töltsön el egy felejthetetlen Szilvesztert szeretteivel. A Szilveszter, vagy ahogy franciául hívják a Saint-Sylvestre az egyik legnagyobb ünnep Párizsban, így számtalan lehetőség nyílik az óév búcsúztatására. A hagyományos ünnepi asztalról nem hiányozhat az osztriga és a libamáj sem, melyet egy jó francia fehérbor vagy pezsgő kíséretében fogyasztanak. A gyerekek körében pedig a papillotes nevű édességek a népszerűek, melyek úgy robbannak ki a csomagolásból, mint az apró tűzijátékok. Az ünneplés az Eiffel torony és Champs-Élysées köré összpontosul, de a Sacre Coeur Katedrális környéke is népszerű helyszín. Mesés kilátás nyílik a városra, így nem csak az Eiffel toronynál lévő tűzijátékot vagy fény show-t csodálhatjuk meg innen, hanem a kisebb rakétákban is gyönyörködhetünk. Csatlakozzanak a párizsi forgataghoz, vagy hajókázzanak a Szajnán, majd töltsék meg poharaikat és indulhat is a visszaszámlálás.

Indulási időpont: 2017.12.30. ( 4 nap / 3 éj )

The Quiet City: Winter in Paris from Andrew Julian on Vimeo.

foglalás

Újév Bledben

A szomszédos Szlovénia egyik gyöngyszeme, Bled igazán különleges arcát mutatja ilyenkor: a havas hegycsúcsok ölelésében fekvő meseszép tó partjáról, remek vacsora – és a híres bledi krémes – mellet csodálhatjuk a Vár fölött szikrázó szilveszteri tűzijátékot. A mulatságot a télen-nyáron lenyűgöző Postojnai cseppkőbarlang és Ljubljana látnivalói foglalják méltó keretbe, tökéletes élményt kínálva mindazoknak, akik csak közeli kiruccanást terveznek.

Indulási időpont: 2017.12.30. ( 3 nap / 2 éj )

Bled - Imago Paradisi (tourism promo) from VIZUALIST on Vimeo.

foglalás

Szilveszter Isztambulban

Indulási időpont: 2017.12.30. ( 3 nap / 2 éj )

What I've seen: Istanbul from Patrik Paulínyi on Vimeo.

foglalás

 

Egzotikus szilveszteri utak

Ugrás ide:  Kuba | Thaiföldö

Szilveszter Kubában

Akinek kicsit egzotikusabb, nagykabátoktól mentes szilveszteri mulatság a régi álma, most valóra válthatja; kelet és nyugat felé is indulhatunk. A karibi Kuba szigetén az óceán fehér homokos partja már önmagában is álombéli helyszín az éjféli koccintáshoz, de a helyi szokásokat követve érdemes 12 szőlőszemet is megenni (ez megmutatja, melyik hónap mennyire lesz édes), és vigyázni arra, nehogy a nyakunkba kapjunk pár vödör vizet – a kubaiak ezzel biztosítják be maguknak az újabb év sima lefolyását.

Indulási időpont: 2017.12.29. ( 11 nap / 9 éj )

Varázslatos Kuba - IBUSZ from IBUSZ utazási irodák Kft. on Vimeo.

foglalás

Szilveszter Thaiföldön

Könnyű belátni, hogy Délkelet-Ázsiában miért Thaiföld lett a leglátogatottabb turistacélpont. Vizuálisan megkapó, a mindennapi ember Ázsiáról alkotott homályos elképzeléseit összegzi: aranyozott templomok, buja rizsföldek, egzotikus ételek, kedves, mosolygós emberek. "A mosolyok országa", általában így jellemzik Thaiföldet, melynek társadalma sokat merít gazdag kulturális örökségéből. Az emberek hihetetlen barátságosak, segítőkészek, és mindig mosolyognak, de a hangos szót, veszekedést nem szeretik.

2014 New Year Celebration in ChiangMaï, Thailand. (Wat Chedi Luang) from 1mile1smile on Vimeo.

Indulási időpont: 2017.12.28. ( 12 nap / 9 éj )

foglalás