Costa Dorada az Aranypart

Áradó napfény, arany homokos tengerpart, építészeti különlegességek, fantasztikus vidámpark és varázslatos élővilág – az ilyesmikért mindig érdemes utazni, főleg ha mindezt egyszerre megkaphatjuk a katalán Aranyparton.

Strandolók, aktív pihenők, magányos utazók és családos nyaralók számára egyaránt tökéletes célpont Spanyolországban Tarragona tartomány, azon belül is a Földközi-tenger egyik lenyűgöző partvidéke, mely katalánul a Costa Daurada nevet viseli.

A lassan mélyülő vizű, finom homokos, aranyszínű strandok mindenütt gyönyörűek ezen a tájon. Az egyik legkedveltebb szakasz Salou környékén van: a három és fél kilométer hosszan elnyúló La Pineda Platját például pálmafákkal és szökőkutakkal díszített parti sétány szegélyezi, ahol éttermekből, üzletekből és szórakozóhelyekből sincs hiány. Salou határában épült ki a hatalmas Port Aventura élménypark és vízi vidámpark. A 120 hektáros területen mintegy 40 különböző, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt hatalmas élményt nyújtó attrakció várja a látogatókat. Itt találhatók Európa leggyorsabb és legmagasabb hullámvasútjai is, de a világ különböző egzotikus tájait idéző díszletvárosokban is izgalmas kalandozásokra nyílik lehetőség.

Port Aventura

A provincia kisebb-nagyobb városai rengeteg szépséget nyújtanak az építészet, a történelem és a mediterrán életérzés rajongóinak. Az éjjel-nappal nyüzsgő Salou, amely hajdan az aragóniai királyság egyik legfontosabb kikötője volt, most koncertek, előadások, kulturális programok tömegét kínálja csodálatos környezetben, sötétedés után itt kihagyhatatlan látványosság a Fuente Luminosa, a színpompás fényjátékban tündöklő szökőkút. Az építész-zseni Antoni Gaudí szülővárosa Reus, itt a róla elnevezett kulturális központban a spanyol építészet jellegzetes modernista korszakát igen alaposan megismerhetjük. Tarragonában különleges látványosságot ígérnek a római kori Tarraco romjai – amfiteátrummal és csodás vízvezetékkel –, Altafulla középkori kastélyáról és erődjéről ismert, míg a hagyományos stílusban épült Vendrell a múzeumok terén jelentős. Aki pedig kedveli a halakból és tengeri állatokból álló lakomákat, annak Cambrilsban, a bűbájos kis halászfaluban érdemes éttermet választania.

A Cantabriában eredő Ebro folyó teljes hosszában igazi édenkert a természetimádók számára, deltatorkolata pedig a víz által számos kis szigetté osztott, több mint 300 négyzetkilométeres részen terül el a Costa Doradán. A területnek körülbelül a fele nemzeti park, ahol ritka növény- és madárfajokat, sósivatagot és egyéb különleges természeti képződményeket csodálhatnak meg a természetjárók – ez a vidék olyan hely, ahová nem csak nyáron érdemes ellátogatni.

Ha felkeltettük érdeklődésedet, keresd ajánlatainkat: COSTA DORADA NYARALÁSOK