Spanyolország

Az Ibériai-félszigeten, hazánknál kb. öt és félszer nagyobb területen, a Pireneusok sziklaormai mögött egy külön világ várja a látogatót. Változatos tájak, nagyszerű műemlékek, az ibérek, görögök, punok, rómaiak, nyugati gótok és arabok keze nyomával, pezsgő életű nagyvárosok és kikötők, múltjukba merült, fehér hegyi falvak, felhőkarcolók és barlanglakások, ez mind Spanyolország. A tengerpartokon kellemes mediterrán klíma, a mindennapokhoz szorosan kapcsolódó zene és tánckultúra, a tüzes flamenco Andalúziában és a méltóságteljes sardana Katalóniában, a fiesták tűzijátékokkal és lovas felvonulásokkal, a bikaviadalok, a kényelmes, derűs életstílus, a nyíltszívű, kitűnő színvonalú vendéglátás az itt élők sugárzó életszeretete évről évre új barátokat szereznek az országnak.

3 days in Spain from Yury Sharov on Vimeo.

Miért az IBUSZ-t válassza spanyolországi nyaralásához?

  • Amennyiben 2021. március 31-ig foglal, 15% előfoglalási kedvezményt adunk..
  • 20%-os kedvezmény a jegyárból a saját szervezésű májusi, júniusi és szeptemberi (augusztus 25-e után induló) indulású repülőgépes külföldi utazások esetén, mely szintén tartalmazza a kötelezően fizetendő díjakat.

 

Tokkal - Vonóval

IBUSZ_ Tokkal-vonoval

Weboldalunkon, plakátjainkon és egyéb hirdetéseinkben feltüntetett díjak az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaznak. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja.
Bízunk benne, hogy utasaink is elkötelezettek maradnak az átláthatóság és az IBUSZ iránt!

 

„Az egyetem befejeztével úgy döntöttünk hárman barátnők, hogy friss diplománk megszerzésének jutalmául elutazunk külföldre. Szerettünk volna a kulturális látnivaló mellett szórakozni, és az édes semmittevésnek adózni a tengerparton. Döntésünk hamar megszületett: irány Spanyolország.

Több órás buszút után érkeztünk meg az egyik üdülőtelepülésre, de a fáradtsággal nem törődve, egyből a tengerpartra siettünk, este pedig belevetettük magunkat az éjszakai életbe. Igyekeztünk minél több helyre eljutni, minél többet megtudni erről az országról a fakultatív kirándulások segítségével. Katartikus élmény volt élőben látni olyan nevezetességeket, mint a Sagrada Familia vagy Dali fantasztikus alkotásai. Mindig elítéltem a bikaviadalokat, de gondoltam felhagyok az elveimmel, ki tudja, mikor jutok el ide ismét. Teljesen elvarázsolt a torreádor bátorsága, ereje. Egyre több élménnyel gazdagodtam. Minden nap szebbnek tartottam ezt az országot és egyre erősebb kötelék kezdett kialakulni bennem iránta.

Mindeközben nagy gondot fordítottam a spanyol virtus megismerésére is. Napról napra több udvarlót szereztünk barátnőimmel a nyaralás előrehaladtával. A lelkes táborhoz tartozott a csendes José is, ő flamenco táncos volt az egyik hotelben, és a hazaindulásunk előtti estén elhívott az előadásukra. Ekkor értettem meg szótlanságát. Ő a tánccal fejezte ki gondolatait, mondta el érzelmeit: a szenvedélyt, a szerelmet, a boldogságot és a szomorúságot. Teljes lényéből, mozdulataiból férfiasság áradt, amint fellépett a táncparkettre. Olyan volt mintha csak nekem táncolt volna, és azt akarta volna üzenni, hogy maradjak. És maradtam. Immáron fél évtizede ő az életem párja és Spanyolország az otthonom.”

Katona Júlia, szállodai recepciós

Úti célok és üdülőhelyek

Costa Brava IBUSZ

Costa Brava

A Pireneusok vad szépségű vonulatainak lábánál léptek először a félsziget földjére a rómaiak, és a mai hódítók, a turisták is jól döntöttek, ha Spanyolország felfedezését itt kezdik. A Costa Bravan, azaz a "Vad parton" a francia határtól Blanesig, a hegyek védelmében kellemes fövenyeket, festői halászfalvakat, méltóságteljes várakat és nagyszerű klímát találnak.

Szállások | További infomációk

Costa Dorada IBUSZ

Costa Dorada

A Barcelonától délre, kb. 110 kilométerre található 216 km hosszú Costa Dorada, másnéven „Aranypart” Spanyolország egyik gyöngyszeme, amely elnevezését csodás aranyszínű homokjáról kapta. Finom, aranyhomokos, hosszú strandok, minőségi szállodák, rendezett, szökőkutakkal övezett hosszú tengerparti sétányok, apró halászfalvak és csodás öblök jellemzik a vidéket és teszik élménnyé a nyaralást minden korosztály számára.

Szállások | További infomációk

Costa del Sol IBUSZ

Costa del Sol

Andalúzia az ország UNESCO világörökségekben leggazdagabb és legváltozatosabb tájakkal rendelkező autonóm tartománya. Itt minden megtalálható, ami Spanyolországról eszünkbe jut! A csodálatos tengerpart, a festői, fehér hegyi falvak, a tüzes fl amenco, a borzongató bikaviadal, a kiváló borok, a színpompás fiesták és a körmenetek.

Szállások | További infomációk

Mallorca IBUSZ

Mallorca

Mallorca, mint az első szerelem elvarázsol! Az UNESCO világörökség Tramuntana festői hegyvonulatának teraszain ezüstös lombú olajfa matuzsálemek őrködnek, a völgyekben illatozó narancsligetek, apró falvak, évszázados kolostorok és kertek bújnak meg, a hullámos alföld mandulafáinak üde zöldjét szélmalmok és udvarházak tarkítják, a keleti part mészkőhegyeinek gyomrában cseppkőcsodák lapulnak.

Szállások | További infomációk

Menorca IBUSZ

Menorca

A Baleár-szigetek második legnagyobb tagja. Menorca egész területét 1993-ban az UNESCO bioszféra rezervátummá nyilvánította. Több, csak itt megtalálható, állat- és növényfaj él a szigeten.A sziget több része teljesen érintetlen, számtalan rejtett, paradicsomi strandja és öble van. Viszonylag csendes szigetnek számít, főleg a családok kedvence, békés, nyugodt harmonikus hely. Pihenésre, kikapcsolódásra, romantikus tengerparti sétákra, relaxálásra, felfrissülésre kiválóan alkalmas.

Szállások | További infomációk

Ibiza IBUSZ

Ibiza

A Baleári-szigetek harmadik legnagyobb tagja, leginkább legendás, és igen nyüzsgő éjszakai élete miatt ismert. Számos világhírű szórakozóhelyének köszönhetően a sziget a bulizás szimbólumává vált. A világ „party-fővárosa” a fiatalok kedvence. Ibizát azonban nemcsak a szórakozás miatt érdemes felkeresni. Fantasztikus növény- és állatvilága miatt sokan Európa legszebb szigetének tartják. Kulturális, történelmi emlékei, valamint természeti szépségei miatt az UNESCO a sziget teljes területét a Világörökség részévé nyilvánította. Ibizát gyakran hívják „Fehér szigetnek” a tengerpart fantasztikus homokja, jellegzetes, hófehérre festett, középkori hangulatú házai, szűk utcácskái miatt.

Szállások | További infomációk

Aloldalak: Costa Brava | Costa del Sol | Mallorca | Menorca |Ibiza

Hasznos tudnivalók

Beutazási szabályok

érvényes fényképes útlevél, vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, amely a hazautazás napjától számítva még min. 3 hónapig érvényes. A személyigazolvány csak azon utasoknak elegendő, akik repülővel, vagy az Európai Unió tagországain keresztül közelítik meg Spanyolországot. Az egyéb útvonalon érkező egyéni utasok csak útlevéllel induljanak útnak, hiszen a köztes országokba való belépés feltétele ennek a hivatalos okmánynak a megléte. Az autóval érkezők ne feledjék el, a nemzetközi biztosítás (zöld kártya) megléte kötelező.

Időeltolódás

Nincs, ugyanabba az időzónába tartozik, mint Magyarország. ( kivéve a Kanári-sziegteket)

Hivatalos pénznem

Euro

Hálózati feszültség

220 V.

Ivóvíz

A csapvíz nem ajánlott fogyasztásra, helyette a különböző kiszerelésben vásárolható ásványvizeket ajánljuk

Nyitva tartás

Üzletek: hétfő–péntek 9–13 és 16–20 óra között, ill. szombat 9–14 óra között. Idegenforgalmi szempontból fontos zónákban akár éjfélig is nyitva vannak a hét minden napján. Bankok: hétfő–péntek 9–14 óra között.

telefon

Spanyolországba a 00 34, Magyarországra a 00 36 hívószámmal

Autóbérlés

Betöltött 23. életév és min. 1 éves jogosítvány szükséges. Javasoljuk, hogy a biztosítás megkötéséhez ragaszkodjanak.

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége

Fortuny, 64 Piso, Madrid,
Tel.: 00-34-91-413701