Costa Dorada

A Barcelonától délre, kb. 110 kilométerre található 216 km hosszú Costa Dorada, másnéven „Aranypart” Spanyolország egyik gyöngyszeme, amely elnevezését csodás aranyszínű homokjáról kapta. Finom, aranyhomokos, hosszú strandok, minőségi szállodák, rendezett, szökőkutakkal övezett hosszú tengerparti sétányok, apró halászfalvak és csodás öblök jellemzik a vidéket és teszik élménnyé a nyaralást minden korosztály számára.

A Barcelonától délre, nagyjából százíz kilométerre található kétszáztizenhat kilométer hosszú Costa Dorada, másnéven „Aranypart” Spanyolország egyik gyöngyszeme

A Costa Doradaról kihagyhatatlan látnivaló Gaudi építészeti csodájaként is emlegetett Barcelona, Katalónia fővárosa, valamint a kalandot és adrenalint keresőknek a világ egyik legjobb vidámparkja és aqua parkja, PortAventura is felejthetetlen élményt nyújt. A 2017-ben nyitott Ferrari Landben egy szempillantás alatt Olaszország nyüzsgő utcáin érezhetjük magunkat, amely felnőttek és gyermekek számára is felejthetetlen, egyedülálló élményt nyújt. A közelben található a terület gazdasági és kulturális központja, Tarragona, amelynek számos területe a Világörökség részét képezi és megannyi kulturális értéket őriz.

Úti célok és üdülőhelyek

Salou

A térség központjától, Tarragonától kb. 10 kilométerre található a Costa Dorada egyik legszebb, magas minőségű turisztikai szolgáltatásokat nyújtó, legnyüzsgőbb tengerparti városa, Salou. Gyönyörű, homokos tengerpartokkal, 1 km hosszú, zenélő és világító szökőkutakkal tűzdelt pálmafás promenádján egymást érik a butikok, éttermek, ahol kihagyhatatlan fogás a helyi halétel, a paella. Itt található a Sama park elvarázsolt kertekkel, a világhírű PortAventura vidámpark, a PortAventura Caribe Aquatic park, az Aquapolis, valamint a 2017-ben nyitott Ferrari Land, amelyek látogatása örök élményt nyújt az ide látogatóknak.

Cambrils

A nyugodt, kevésbé nyüzsgő üdülésre vágyóknak és a minőségi strandolás szerelmeseinek ajánljuk a bájos kisvárost, Cambrilst, amely egy 9 kilométer hosszú homokos partszakasszal rendelkező üdülőtelepülés, Salou mellett. Az óvárosi részen igazán mediterrán hangulatban érezhetjük magunkat, hiszen a szűk utcácskákon a mai napig érezhető a hely középkori és római kori múltja. Tengerparti promenádján minőségi éttermekben a helyi halászok által kifogott tengeri fogásokat, halakat kóstolhatunk meg, vagy vásárlásra csábító butik között sétálhatunk, esetleg élvezhetjük a gyönyörű, homokos partokat és a kéken csillogó Mediterrán-tengert. A világhírű PortAventura és Ferrari élményparkok kb. 10 kilométerre találhatók a város központjától.

Costa Dorada Időjárás

További szállások

Indulási napok 2024

Budapest - Barcelona - Budapest június július augusztus szeptember
- 20., 27. 04., 11., 18., 25. 01., 08., 15., 22., 29. 05., 12., 19.

Fakultatív programok 2024

Fakultatív kirándulásokat a telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni (helyi partnerünk szervezésében), minimum 25 fő jelentkezése esetén.

Valencia

57 EUR/ fő, 50% gyerekkedvezmény 2-12 éves korig; + 23 EUR belépő az aquariumba

A Földközi-tenger partján található Valencia, Spanyolország egyik legcsodálatosabb kikötővárosa, Valencia autonóm régió fővárosa, gazdasági és kulturális központja. A XV. században az aranykorban, a legfontosabb Európai város volt, felülmúlva Barcelona és a többi nagyváros jelentőségét. A program első felében gyalogosan tekintjük meg az óváros legjelentősebb épületeit: Serrano Torony, Valenciai Parlament épülete, Bazilika, Székesegyház, ahol Jézus kelyhét, a Szent Grált őrzik. Meglátogatjuk a Világörökség részének minősített Selyembörzét, mely méltán lett a város legnevesebb épülete (belépő az árban). A szabadidőben kipróbálhatják a paellat, ami valenciai eredetű, de az egész ország nemzeti ételeként ismerik. A délutáni órákban ellátogatunk a Művészetek és Tudományok Városába, ami a valenciai származású Santiago Calatrava építész öt futurisztikus épületéből áll. Ezek egyike a L ´Oceanografic, Európa legnagyobb akváriuma, mely a legjelentősebb tengeri elővilággal ismerteti meg a látogatókat.

Indulási nap várhatóan: Vasárnap

Az IBUSZ által Costa Dorada partjaihoz szervezett utazások során a nyaralni vágyó ügyfeleink felfedezhetik Valencia csodákkal teli és izgalmas éjszakai életét.

Barcelona Városnézés - Gaudi

47 EUR / fő, 50% gyerekkedvezmény 2-12 éves korig; + 32 € belépő a Sagrada familia templomba

Barcelona Katalónia fővárosa, Spanyolország második legnagyobb metropolisza és egyben a világ egyik legszebb, legizgalmasabb és leghangulatosabb kikötővárosa is. Programunk első állomása a Montjuic-hegy, mely otthont adott az 1929-es Világkiállításnak és az 1992-ben rendezett olimpiai játékoknak. Itt megtekintjük az olimpiai stadiont, majd megállunk egy kilátónál, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk, és ahonnan a város minden pontját láthatjuk. Következő állomásunk a híres Sagrada Familia Templom, Gaudi mesterműve. (A templomban vállat, hátat és térdet elfedő öltözet viselete kötelező. A program igényelhető a Sagrada Familia belépőjegye nélkül is, ebben az esetben Vendégeink csak a templom külső részeit tekintik meg). A most is épülő templom a katalán modernizmus és neogótika jegyeit hordozva méltán lett a város szimbóluma (magyar nyelvű idegenvezetés a templomban). Ezt követően autóbuszos útvonalunk érintésével megtekinthetjük Gaudi két híres lakóépületét: a Casa Battlo-t és a la Pedrera-t. Ezután szabadidő a városközpontban, mely első részében együtt elsétálunk a Katedrálishoz, illetve a Királyi Palotához, majd a Gótikus negyed szűk utcáit átszelve megismerhetjük a híres Ramblas nyüzsgő hangulatát, illetve az erről nyíló La Boqueria mediterrán piac színes kavalkádjába is betekintést nyerhetünk. Visszaérkezés a szállodákba kb. 19:30-kor.

Indulási nap várhatóan: kedd

Katalónia gyöngyszemei

45 €/fő, 50% gyerekkedvezmény 2-12 éves korig mely tartalmazza a belépőt és a vermut kóstolást a Sama Parkban.

Ezen a kiránduláson betekintést nyerhetünk a katalán falusi életbe és megérezhetjük a középkori kisvárosok, falvak hangulatát. A délelőtt induló program első állomása az 1881 -ben épült Sama Park, melynek gyönyörű romantikus kertje nyugodt sétára invitálja az ideérkezőket. A kertet Josep Fontserrè mérnök tervezte, aki a barcelonai Ciutadella Park -ot is megalkotta és akinek a tanítványa Antonio Gaudi volt. A kastély, a tó fölött átívelő hidak, sétányok, a kilátó, a papagájház katalán modernista stílusban épültek, tökéletesen beleilleszkedve a környezetbe. A kastély régi nyári konyhájában megkóstoljuk a helyi tipikus alkoholos italt, a vermutot. Montblanc középkori kisváros a következő állomásunk, melyet 1,7 km hosszú városfal ölel körbe 25 őrtoronnyal. Itt megtekintjük a főteret, ahol láthatjuk még a középkori piaci mérőeszközöket, mosodát, városházát. A városban többször ülésezett a katalán kormány és több király is megfordult kíséretével a város falai között. Szabadidő, ebédelési lehetőséggel (helyszíni térítés ellenében).

A program utolsó állomása Tarragona városa, mely ie. II sz. – isz. V. sz. között Tarraconensis római provincia székhelye volt. Gyalogosan megtekintjük az Unesco által Világörökség részének nyilvánított óvárost: Amfiteátrum, Római Cirkusz, Fórum, Katedrális. A város szűk, virággal díszített kis utcáiban sétálhatunk, visszaérkezés a szállodába kb. 17.00-kor.

Indulási nap várhatóan: szerda

További kirándulások dióhéjban:

  • PortAventura belépő: 52 EUR felnőtt; 46 EUR /4-10 év és 60- 100 év ( június, július, szeptember)
  • PortAventura belépő: 54 EUR felnőtt; 47 EUR /4-10 év és 60- 100 év (augusztusban)
  • PortAventura + Ferrari Land belépő: 61 EUR / felnőtt ; 53 EUR / 4-10 év és 60- 100 év ( június, július, szeptember)
  • PortAventura + Ferrari Land belépő: 64 EUR / felnőtt ; 56 EUR / 4-10 év és 60- 100 év (augusztusban)
  • PortAventura + Ferrari Land belépő 2 napos: 70 EUR / felnőtt ; 61 EUR / 4-10 év és 60- 100 év (június, július, szeptember)
  • PortAventura + Ferrari Land belépő 2 napos: 74 EUR / felnőtt ; 65 EUR / 4-10 év és 60- 100 év (augusztusban)

Figyelem!

  • A fakultatív kirándulások leírásai és árai tájékoztató jellegűek. Pontos részleteket az érkezést követően a helyszínen kapnak. Befizetésre szintén helyszínen EUR-ban, vagy az adott ország pénznemében van lehetőség. A programok díjai kizárólag készpénzben fizethetők, bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.
  • A helyszínen fizethető fakultatív programlehetőségeket nem az IBUSZ szervezi, azok teljesítésért nem felel. A fakultatív programokkal kapcsolatos kifogást a programok szervezőjénél, a helyszínen köteles az utas jelezni.

Beutazási szabályok

Az utazási dokumentumoknak, akár személyi igazolványról, akár útlevélről legyen szó, az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie. A személyigazolvány csak azon utasoknak elegendő, akik repülővel, vagy az Európai Unió tagországain keresztül közelítik meg Spanyolországot. Az egyéb útvonalon érkező egyéni utasok csak útlevéllel induljanak útnak, hiszen a köztes országokba való belépés feltétele ennek a hivatalos okmánynak a megléte. Az autóval érkezők ne feledjék el, a nemzetközi biztosítás (zöld kártya) megléte kötelező.

Időeltolódás

Nincs, ugyanabba az időzónába tartozik, mint Magyarország. ( kivéve a Kanári-sziegteket)

Hivatalos pénznem

Euro

Hálózati feszültség

220 V.

Ivóvíz

A csapvíz nem ajánlott fogyasztásra, helyette a különböző kiszerelésben vásárolható ásványvizeket ajánljuk

Nyitva tartás

Üzletek: hétfő–péntek 9–13 és 16–20 óra között, ill. szombat 9–14 óra között. Idegenforgalmi szempontból fontos zónákban akár éjfélig is nyitva vannak a hét minden napján. Bankok: hétfő–péntek 9–14 óra között.

Telefon

Spanyolországba a 00 34, Magyarországra a 00 36 hívószámmal

Autóbérlés

Betöltött 23. életév és min. 1 éves jogosítvány szükséges. Javasoljuk, hogy a biztosítás megkötéséhez ragaszkodjanak.

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége

Fortuny, 64 Piso, Madrid,
Tel.: 00-34-91-4137011

Tokkal - Vonóval

Az IBUSZ Tokkal-Vonóval promóció keretében szervezett Görögország Kefalonia vidékére szervezett utazásajánlatában megjelölt ár minden költséget lefed.

Weboldalunkon, plakátjainkon és egyéb hirdetéseinkben feltüntetett díjak az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaznak. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja.
Bízunk benne, hogy utasaink is elkötelezettek maradnak az átláthatóság és az IBUSZ iránt!