Costa Dorada

A Barcelonától délre, kb. 110 kilométerre található 216 km hosszú Costa Dorada, másnéven „Aranypart” Spanyolország egyik gyöngyszeme, amely elnevezését csodás aranyszínű homokjáról kapta. Finom, aranyhomokos, hosszú strandok, minőségi szállodák, rendezett, szökőkutakkal övezett hosszú tengerparti sétányok, apró halászfalvak és csodás öblök jellemzik a vidéket és teszik élménnyé a nyaralást minden korosztály számára.

A Costa Doradaról kihagyhatatlan látnivaló Gaudi építészeti csodájaként is emlegetett Barcelona, Katalónia fővárosa, valamint a kalandot és adrenalint keresőknek a világ egyik legjobb vidámparkja és aqua parkja, PortAventura is felejthetetlen élményt nyújt. A 2017-ben nyitott Ferrari Landben egy szempillantás alatt Olaszország nyüzsgő utcáin érezhetjük magunkat, amely felnőttek és gyermekek számára is felejthetetlen, egyedülálló élményt nyújt. A közelben található a terület gazdasági és kulturális központja, Tarragona, amelynek számos területe a Világörökség részét képezi és megannyi kulturális értéket őriz.

Miért az IBUSZ-t válassza Costa Dorada-i nyaralásához?

 • Amennyiben 2018. március 31-ig foglal, 10% előfoglalási kedvezményt adunk.
 • Árfolyamgarancia: Amennyiben katalógusunkban megjelent ajánlataink bármelyikét 40% előleg befizetésével március 31-ig megrendeli, társaságunk vállalja, hogy az árfolyamváltozásból következő esetleges áremelést az Ön foglalására vonatkozóan nem érvényesíti.
 • Rendszeresen frissülő last minute akciók
 • Mindezen felül a 40%-os kedvezmény a saját szervezésű májusi, júniusi és szeptemberi indulású közlekedési eszközökre. A kedvezmény a járulékos költségekre (illetékek, kompdíjak, kerozin, felárak) nem vonatkozik! Az akció igénybevételénél az odautazás dátuma számít, 40% előleg befizetésével, március 31-ig történő megrendeléssel. Csak repülőjegy és csak busz jegyre a kedvezmény nem érvényesíthető.

 

Szállások

Úti célok és üdülőhelyek

Salou

A térség központjától, Tarragonától kb. 10 kilométerre található a Costa Dorada egyik legszebb, magas minőségű turisztikai szolgáltatásokat nyújtó, legnyüzsgőbb tengerparti városa, Salou. Gyönyörű, homokos tengerpartokkal, 1 km hosszú, zenélő és világító szökőkutakkal tűzdelt pálmafás promenádján egymást érik a butikok, éttermek, ahol kihagyhatatlan fogás a helyi halétel, a paella. Itt található a Sama park elvarázsolt kertekkel, a világhírű PortAventura vidámpark, a PortAventura Caribe Aquatic park, az Aquapolis, valamint a 2017-ben nyitott Ferrari Land, amelyek látogatása örök élményt nyújt az ide látogatóknak.

Cambrils

A nyugodt, kevésbé nyüzsgő üdülésre vágyóknak és a minőségi strandolás szerelmeseinek ajánljuk a bájos kisvárost, Cambrilst, amely egy 9 kilométer hosszú homokos partszakasszal rendelkező üdülőtelepülés, Salou mellett. Az óvárosi részen igazán mediterrán hangulatban érezhetjük magunkat, hiszen a szűk utcácskákon a mai napig érezhető a hely középkori és római kori múltja. Tengerparti promenádján minőségi éttermekben a helyi halászok által kifogott tengeri fogásokat, halakat kóstolhatunk meg, vagy vásárlásra csábító butik között sétálhatunk, esetleg élvezhetjük a gyönyörű, homokos partokat és a kéken csillogó Mediterrán-tengert. A világhírű PortAventura és Ferrari élményparkok kb. 10 kilométerre találhatók a város központjától.

Szállások

Fakultatív programok

Magyarnyelvű idegenvezetéssel, minimum 20 fő jelentkezése esetén, helyszíni jelentkezés és fizetés ellenében. Minden kirándulásnál van gyermekkedvezmény.

Valencia 49 eur/felnőtt, belépő 20eur/fő, 50 % gyerekkedvezmény 2-12 éves korig

A Földközi-tenger partján található Valencia, Spanyolország egyik legcsodálatosabb kikötővárosa, Valencia autonóm régió fővárosa, gazdasági és kulturális központja. A program első felében gyalogosan tekintjük meg az óváros legjelentősebb épületeit. Itt meglátogatjuk a Székesegyházat, a Városházát, a Hajléktalanok Templomát, a Tőzsdepalotát, a Parlamentet és a Bikaviadal arénát. A szabadidőben megkóstolhatják a Paellat, majd a délutáni órákban ellátogatunk a Művészetek és Tudományok Városába, ami Santiago Calatrava építész öt futurisztikus épületéből áll. Ezek egyike a L’Oceanografic, Európa legnagyobb akváriuma, mely a legjelentősebb tengeri élővilággal ismerteti meg a látogatókat.

Costa Dorada

Barcelona Városnézés + Szökőkút 41 eur/felnőtt, 50 % gyerekkedvezmény 2-12 éves korig

Barcelona Katalónia fővárosa, Spanyolország második legnagyobb metropolisza és egyben a világ egyik legszebb, legizgalmasabb és leghangulatosabb kikötővárosa. Programunkat a Montjuic hegyen található Olimpiai stadion látogatásával kezdjük a kora délutáni órákban, majd egy rövid fotószünetre megállunk a kilátópárkányon, ahonnan felülről láthatjuk a pezsgő várost. A Sagrada Familia Templom csodálatos homlokzatai előtt gyalogosan sétálunk körbe, majd autóbuszos útvonalunk érintésével megtekinthetjük Gaudi két híres lakó épületét, a Casa Battlót és a La Pedrerat. A kétórás szabadidő során lehetőség nyílik a Gótikus negyed szűk utcáin sétálni, vagy élvezhetjük a híres Ramblas nyüzsgő hangulatát. Programunk utolsó állomása a zenélő-világító szökőkút fény és hangjátékának megtekintése

Tarragona városnézés (félnapos) 25 eur/felnőtt, 50 % gyerekkedvezmény 2-12 éves korig

A nyüzsgő barcelonai kirándulás, vagy egy egésznapos tengerparti fürdőzés után igazi felüdülés a kisváros óvárosában sétálni, mely teljes egészében a Világörökség része. Tarragona csaknem 800 éven keresztül volt a Római Birodalom nyugati provincia székhelye, Tarraco néven. Ebből az időből származik a híres vízvezeték, a Pont del Diable, amit kirándulásunk első állomásaként tekintünk meg. Majd autóbusszal jutunk el az óvárosba, melyet a mai napig ibér alapokon nyugvó városfal ölel körül. Sétánk során megismerhetjük a Szent Tekla Katedrálist, a régi Szent Tekla- kórházat, az Érseki Palotát, a régi piacteret, vagy a Fórum Romanum falmaradványait. Kirándulásunk utolsó állomásaként a római amfiteátrumot tekinthetjük meg a Ramblas végén található kilátóteraszról.

Barcelona Nou Camp & szabadidő 61 eur/felnőtt, 30 % gyerekkedvezmény 2-12 éves korig

A focirajongók számára kihagyhatatlan program Európa egyik legjobb és legnagyobb múltú focicsapatának stadionjának látogatása, mely 1957-ben épült és 110.000 néző befogadására képes. A stadiontúra alkalmával meglátogatjuk a vendégcsapat öltözőjét, a futballpályát, a TV-szobát, és a múzeumot, ahol a sok trófea, kupa és fotó között számos magyar játékos fényképével is találkozhatunk. A délutáni órákban 3 óra szabadidő ad lehetőséget vásárlásra, vagy egy kis sétára a Ramblas, illetve a Gótikus negyed szűk utcáin.

További kirándulások dióhéjban:

 • Port Aventura belépő: 47 eur/felnőtt, 40 eur/4-10 év közötti gyermek és 60- 100 éves korig
 • Port Aventura+Ferrari Land belépő: 55 eur/ felnőtt, 47 eur/4-10 év közötti gyermek és 60- 100 éves korig
 • Aquopolis belépő: 28,95 eur/+1,4m magassságig ; 20,95 eur/0,9-1,4 m magasságig, ingyenes 0,9 m magasságig
 • Andorra: 56 eur/felnőtt, 50 % gyerekkedvezmény 2-12 éves korig
 • Montserrat: 42 eur/felnőtt, 50 % gyerekkedvezmény 2-12 éves korig
 • Katamarán kirándulás ebéddel: 59 eur/felnőtt, 50 % gyerekkedvezmény 2-12 éves korig

 

figyelem

 • A fakultatív kirándulások leírásai és árai tájékoztató jellegűek. Pontos részleteket az érkezést követően a helyszínen kapnak. Befizetésre szintén helyszínen EUR-ban, vagy az adott ország pénznemében van lehetőség.
 • A helyszínen fizethető fakultatív programlehetőségeket nem az IBUSZ szervezi, azok teljesítésért nem felel. A fakultatív programokkal kapcsolatos kifogást a programok szervezőjénél, a helyszínen köteles az utas jelezni.

Hasznos tudnivalók a Costa Dorada-i utazáshoz

Utazási lehetőségek repülővel

Budapest - Barcelona - Budapest Június Július Agusztus Szeptember
  15.,22., 29. 06.,13.,20.,27. 03.,10.,17.,24. 07.,14.,21.
Debrecen - Barcelona - Debrecen Június Július Agusztus Szeptember
  22., 29. 06.,13.,20.,27. 03.,10.,17.,24. 07.,14.

Beutazási szabályok

érvényes fényképes útlevél, vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, amely a hazautazás napjától számítva még min. 3 hónapig érvényes. A személyigazolvány csak azon utasoknak elegendő, akik repülővel, vagy az Európai Unió tagországain keresztül közelítik meg Spanyolországot. Az egyéb útvonalon érkező egyéni utasok csak útlevéllel induljanak útnak, hiszen a köztes országokba való belépés feltétele ennek a hivatalos okmánynak a megléte. Az autóval érkezők ne feledjék el, a nemzetközi biztosítás (zöld kártya) megléte kötelező.

Időeltolódás

Nincs, ugyanabba az időzónába tartozik, mint Magyarország. ( kivéve a Kanári-sziegteket)

Hivatalos pénznem

Euro

Hálózati feszültség

220 V.

Ivóvíz

A csapvíz nem ajánlott fogyasztásra, helyette a különböző kiszerelésben vásárolható ásványvizeket ajánljuk

Nyitva tartás

Üzletek: hétfő–péntek 9–13 és 16–20 óra között, ill. szombat 9–14 óra között. Idegenforgalmi szempontból fontos zónákban akár éjfélig is nyitva vannak a hét minden napján. Bankok: hétfő–péntek 9–14 óra között.

telefon

Spanyolországba a 00 34, Magyarországra a 00 36 hívószámmal

Autóbérlés

Betöltött 23. életév és min. 1 éves jogosítvány szükséges. Javasoljuk, hogy a biztosítás megkötéséhez ragaszkodjanak.

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége

Fortuny, 64 Piso, Madrid,
Tel.: 00-34-91-4137011