Costa Dorada

A Barcelonától délre, kb. 110 kilométerre található 216 km hosszú Costa Dorada, másnéven „Aranypart” Spanyolország egyik gyöngyszeme, amely elnevezését csodás aranyszínű homokjáról kapta. Finom, aranyhomokos, hosszú strandok, minőségi szállodák, rendezett, szökőkutakkal övezett hosszú tengerparti sétányok, apró halászfalvak és csodás öblök jellemzik a vidéket és teszik élménnyé a nyaralást minden korosztály számára.

A Costa Doradaról kihagyhatatlan látnivaló Gaudi építészeti csodájaként is emlegetett Barcelona, Katalónia fővárosa, valamint a kalandot és adrenalint keresőknek a világ egyik legjobb vidámparkja és aqua parkja, PortAventura is felejthetetlen élményt nyújt. A 2017-ben nyitott Ferrari Landben egy szempillantás alatt Olaszország nyüzsgő utcáin érezhetjük magunkat, amely felnőttek és gyermekek számára is felejthetetlen, egyedülálló élményt nyújt. A közelben található a terület gazdasági és kulturális központja, Tarragona, amelynek számos területe a Világörökség részét képezi és megannyi kulturális értéket őriz.

Miért az IBUSZ-t válassza Costa Dorada-i nyaralásához?

 • Amennyiben 2019. március 01-ig foglal, 15% előfoglalási kedvezményt adunk.
 • Rendszeresen frissülő last minute akciók
 • Mindezen felül a 50%-os kedvezmény a saját szervezésű májusi, júniusi és szeptemberi indulású közlekedési eszközökre. A kedvezmény a járulékos költségekre (illetékek, kompdíjak, kerozin, felárak) nem vonatkozik! Az akció igénybevételénél az odautazás dátuma számít, 40% előleg befizetésével, március 01-ig történő megrendeléssel. Csak repülőjegy és csak busz jegyre a kedvezmény nem érvényesíthető.

 

Szállások

Úti célok és üdülőhelyek

Salou

A térség központjától, Tarragonától kb. 10 kilométerre található a Costa Dorada egyik legszebb, magas minőségű turisztikai szolgáltatásokat nyújtó, legnyüzsgőbb tengerparti városa, Salou. Gyönyörű, homokos tengerpartokkal, 1 km hosszú, zenélő és világító szökőkutakkal tűzdelt pálmafás promenádján egymást érik a butikok, éttermek, ahol kihagyhatatlan fogás a helyi halétel, a paella. Itt található a Sama park elvarázsolt kertekkel, a világhírű PortAventura vidámpark, a PortAventura Caribe Aquatic park, az Aquapolis, valamint a 2017-ben nyitott Ferrari Land, amelyek látogatása örök élményt nyújt az ide látogatóknak.

Cambrils

A nyugodt, kevésbé nyüzsgő üdülésre vágyóknak és a minőségi strandolás szerelmeseinek ajánljuk a bájos kisvárost, Cambrilst, amely egy 9 kilométer hosszú homokos partszakasszal rendelkező üdülőtelepülés, Salou mellett. Az óvárosi részen igazán mediterrán hangulatban érezhetjük magunkat, hiszen a szűk utcácskákon a mai napig érezhető a hely középkori és római kori múltja. Tengerparti promenádján minőségi éttermekben a helyi halászok által kifogott tengeri fogásokat, halakat kóstolhatunk meg, vagy vásárlásra csábító butik között sétálhatunk, esetleg élvezhetjük a gyönyörű, homokos partokat és a kéken csillogó Mediterrán-tengert. A világhírű PortAventura és Ferrari élményparkok kb. 10 kilométerre találhatók a város központjától.

Szállások

Fakultatív programok

Magyarnyelvű idegenvezetéssel, minimum 20 fő jelentkezése esetén, helyszíni jelentkezés és fizetés ellenében. Minden kirándulásnál van gyermekkedvezmény.

Valencia városnézés (magyarul)

Kirándulásunk a kora reggeli órákban indul Valenciába, az azonos nevû autonóm régió fôvárosába, mely Spanyolország harmadik legnépesebb városa. A XV században, az aranykorban a legfontosabb Europai város volt, felülmúlva Barcelona és a többi nagyváros jelentôségét. A program elsô felében gyalogosan tekinthetjük meg az óváros legjelentôsebb épületeit : Serrano Torony, Valenciai Parlament épülete , Bazilika, Székesegyház, ahol Jézus kelyhét, a Szent Grált ôrzik . Meglátogatjuk a Világörökség részének minôsített Selyembörzét, mely méltán lett a város legnevesebb épülete csodálatos gótikus polgári épületével. A szabadidôben kipróbálhatják a paellat, ami valenciai eredetû, de az egész ország nemzeti ételeként ismerik .A délutáni órákban ellátogatunk a Mûvészetek és Tudományok Városába, ami a valenciai származású Santiago Calatrava építész öt futúrisztikus épületébôl áll. Ezek egyike a L ´Oceanografic, Európa legnagyobb akváriuma, mely a legjelentôsebb tengeri elôvilággal ismerteti meg a látogatókat. A busz kb 20.00-ra érkezik vissza Salouba

Valencia városnézés: Felnőtt: 49 €, Gyermek (2-12év):24 € |Valencia városnézés + Oceanografic Felnőt: 69 €, Gyermek (2-12év):43 €

Costa Dorada

Barcelona városnézés (magyarul)

A kora délután induló program elsô állomása a Montjuic hegy , mely egy 173 m magaslat a tengerparton, a város kultúrális és szababadidô központja és amely az 1992- ben rendezett Olimpiai Játékok színhelye is volt. Autóbuszról megtekintjük a Sant Jordi Palotát, az Olympiai Stadiont és megállunk egy fotószünetre a kilátópárkányon , ahol a város panorámáját megcsodálhatjuk. A kikötôi negyed és a Colombus emlékmû érintésével végigutazunk a tengerpart mentén az olympiai faluig, majd elhaladva a bikaviadaaréna mellet, megállunk a csodálatos Sagrada Familia templomnál. A most is épülô templom a modernizmus és neogótika jegyeit hordozva méltón megkapta a város szimbolumának címét. ( belépô és magyar nyelvû idegenvezetés a templomban). Passeig de Gracias-on haladva megtekinthetjük Gaudi két jelentôs alkotását : a Casa Batllot és La Pedrerat. Szabadidô a Plaza Catalunyan, ahol lehetôség van a gótikus negyed zegzugos utcáin végigsétálni eljutva a középkori Katedrálisig, illetve megérezni egy igazi mediterran piac hangulatát a Ramblan. Sötétedés után ellátogatunk a Plaza Espanyara , ahol az 1929-ben épült híres “Csodálatos Szökôkutak “ , Fuentes Magicos fény és hangjátékában gyönyörködhetünk A szökôkút 2500 liter vizet mozgat másodpercenként , mely 3000 vízfúvófelyen keresztül ömlik a 3 millió liter víz befogadására képes medencébe. Kb. 24.00-kor érünk vissza Salouba

Barcelona Városnézés: Felnőtt:41 €, Gyermek (2-12év):20,5 € | Barcelona Városnézés+Sagrada Familia: Felnőt: 61 €, Gyermek(11-évtôl):40,5 € (11-évtôl)

Montserrat - Tarragona (magyarul)

A XII sz.-ban alapított montserrati kolostor Katalónia vallási és kultúrális központja, mely 725 m magasan egy szikla`çarkányon épült fel . Itt ôrzik a Katalánok védôszentjét a fekete Modonnát “ La Moreneta”, melynek csodaerôt tulajdonñitanak ñes melyet évente 2,5 millió ember keres fel. Gyónyörû kórnyezetben találhatço a kolostor , erdei ösvenyeken el lehet jutno a szemnt Kerszethez, vagy szent barlanghoz, Fogaskereküverl fel lehet jutni 975m magassági, ahol tiszta időben Mallorca is látható. A nyüzsgô barcelonai kirándulás, vagy egy egésznapos tengerparti fürdôzés után igazi felüdülés az óváros zegzugos utcáin sétálni, mely teljes egészében a Világörökség része. Tarragona csaknem 800 éven keresztül volt a Római Birodalom nyugati provinciai székhelye, Tarraco néven. Ebbôl az idôbôl származik a híres vízvezeték ,a Pont del Diable, amit kirándulásunk elsô állomásaként tekintünk meg. Majd autóbusszal jutunk el az óvárosba, melyet a mai napig iber alapokon nyugvó városfal ölel körül. Ezen a helyen több császár is megfordult, mint Julius Cesar, Augustus Cesar, Hadrianus és itt hírdette keresztény tanításait Pál Apostol is. Sétánk során megtekintjük az Amfiteatrumot, Római Cirkusz-és a Fórum falmaradványait, a régi Szent Tekla kórházat és a Szent Tekla Katedrálist. Lehetôség van a katedrális belsô látogatására , mely nagyon szép példája a román és a mediterran gótika keverékének.

Motserrat - Tarragona: Felnőtt:46 €, Gyermek (2-12év):23 €

Barcelona Nou Camp + Szabadidő a városközpontban

Kirándulásunk reggel indul melynek célja a F.C. Barcelona Club futbalstadionjának látogatása. Az 1957- ben épült stadion 120.000 nézô befogadására képes. Megtekintjük a sajtótermet, vendégöltözôt, lelátót, és a múzeumot, mely többek között számos magyar játékos emlékét is ôrzi. Szabadidô a Mare Magnum mellett, a Ramblas végén, mely hosszú sétára, vagy vásárlásra ad lehetôséget.

Barcelona Nou Camp : Felnőtt:59 €, Gyermek (2-12év):41 €

További kirándulások dióhéjban:

 • Port Aventura belépő: 49 eur/felnőtt, 41 eur/4-10 év közötti gyermek és 60+ éves korig
 • Port Aventura+Ferrari Land belépő (1 nap): 55 eur/ felnőtt, 47 eur/4-10 év közötti gyermek és 60+ éves korig
 • Aquopolis belépő + Delfin show: 28,95 eur/+1,4m magassságig ; 22,95 eur/0,9-1,4 m magasságig, ingyenes 0,9 m magasságig
 • Katamarán kirándulás ebéddel: 59 eur/felnőtt, 50 % gyerekkedvezmény 2-12 éves korig
 • Hajókirándulás Ametlla Del Mar-ba: 30 eur/felnőtt, 15 Eur/gyermek 2-12 éves korig
 • Flamenco est és lovas bemutató: 29,5 eur/felnőtt, 18 Eur/gyermek 5-14 éves korig

 

figyelem

 • A fakultatív kirándulások leírásai és árai tájékoztató jellegűek. Pontos részleteket az érkezést követően a helyszínen kapnak. Befizetésre szintén helyszínen EUR-ban, vagy az adott ország pénznemében van lehetőség.
 • A helyszínen fizethető fakultatív programlehetőségeket nem az IBUSZ szervezi, azok teljesítésért nem felel. A fakultatív programokkal kapcsolatos kifogást a programok szervezőjénél, a helyszínen köteles az utas jelezni.

Hasznos tudnivalók a Costa Dorada-i utazáshoz

Utazási lehetőségek repülővel

Budapest - Barcelona - Budapest Június Július Agusztus Szeptember
  15.,22., 29. 06.,13.,20.,27. 03.,10.,17.,24. 07.,14.,21.
Debrecen - Barcelona - Debrecen Június Július Agusztus Szeptember
  22., 29. 06.,13.,20.,27. 03.,10.,17.,24. 07.,14.

Beutazási szabályok

érvényes fényképes útlevél, vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, amely a hazautazás napjától számítva még min. 3 hónapig érvényes. A személyigazolvány csak azon utasoknak elegendő, akik repülővel, vagy az Európai Unió tagországain keresztül közelítik meg Spanyolországot. Az egyéb útvonalon érkező egyéni utasok csak útlevéllel induljanak útnak, hiszen a köztes országokba való belépés feltétele ennek a hivatalos okmánynak a megléte. Az autóval érkezők ne feledjék el, a nemzetközi biztosítás (zöld kártya) megléte kötelező.

Időeltolódás

Nincs, ugyanabba az időzónába tartozik, mint Magyarország. ( kivéve a Kanári-sziegteket)

Hivatalos pénznem

Euro

Hálózati feszültség

220 V.

Ivóvíz

A csapvíz nem ajánlott fogyasztásra, helyette a különböző kiszerelésben vásárolható ásványvizeket ajánljuk

Nyitva tartás

Üzletek: hétfő–péntek 9–13 és 16–20 óra között, ill. szombat 9–14 óra között. Idegenforgalmi szempontból fontos zónákban akár éjfélig is nyitva vannak a hét minden napján. Bankok: hétfő–péntek 9–14 óra között.

telefon

Spanyolországba a 00 34, Magyarországra a 00 36 hívószámmal

Autóbérlés

Betöltött 23. életév és min. 1 éves jogosítvány szükséges. Javasoljuk, hogy a biztosítás megkötéséhez ragaszkodjanak.

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége

Fortuny, 64 Piso, Madrid,
Tel.: 00-34-91-4137011