Costa Dorada

A Barcelonától délre, kb. 110 kilométerre található 216 km hosszú Costa Dorada, másnéven „Aranypart” Spanyolország egyik gyöngyszeme, amely elnevezését csodás aranyszínű homokjáról kapta. Finom, aranyhomokos, hosszú strandok, minőségi szállodák, rendezett, szökőkutakkal övezett hosszú tengerparti sétányok, apró halászfalvak és csodás öblök jellemzik a vidéket és teszik élménnyé a nyaralást minden korosztály számára.

A Barcelonától délre, nagyjából százíz kilométerre található kétszáztizenhat kilométer hosszú Costa Dorada, másnéven „Aranypart” Spanyolország egyik gyöngyszeme

A Costa Doradaról kihagyhatatlan látnivaló Gaudi építészeti csodájaként is emlegetett Barcelona, Katalónia fővárosa, valamint a kalandot és adrenalint keresőknek a világ egyik legjobb vidámparkja és aqua parkja, PortAventura is felejthetetlen élményt nyújt. A 2017-ben nyitott Ferrari Landben egy szempillantás alatt Olaszország nyüzsgő utcáin érezhetjük magunkat, amely felnőttek és gyermekek számára is felejthetetlen, egyedülálló élményt nyújt. A közelben található a terület gazdasági és kulturális központja, Tarragona, amelynek számos területe a Világörökség részét képezi és megannyi kulturális értéket őriz.

Úti célok és üdülőhelyek

Salou

A térség központjától, Tarragonától kb. 10 kilométerre található a Costa Dorada egyik legszebb, magas minőségű turisztikai szolgáltatásokat nyújtó, legnyüzsgőbb tengerparti városa, Salou. Gyönyörű, homokos tengerpartokkal, 1 km hosszú, zenélő és világító szökőkutakkal tűzdelt pálmafás promenádján egymást érik a butikok, éttermek, ahol kihagyhatatlan fogás a helyi halétel, a paella. Itt található a Sama park elvarázsolt kertekkel, a világhírű PortAventura vidámpark, a PortAventura Caribe Aquatic park, az Aquapolis, valamint a 2017-ben nyitott Ferrari Land, amelyek látogatása örök élményt nyújt az ide látogatóknak.

Cambrils

A nyugodt, kevésbé nyüzsgő üdülésre vágyóknak és a minőségi strandolás szerelmeseinek ajánljuk a bájos kisvárost, Cambrilst, amely egy 9 kilométer hosszú homokos partszakasszal rendelkező üdülőtelepülés, Salou mellett. Az óvárosi részen igazán mediterrán hangulatban érezhetjük magunkat, hiszen a szűk utcácskákon a mai napig érezhető a hely középkori és római kori múltja. Tengerparti promenádján minőségi éttermekben a helyi halászok által kifogott tengeri fogásokat, halakat kóstolhatunk meg, vagy vásárlásra csábító butik között sétálhatunk, esetleg élvezhetjük a gyönyörű, homokos partokat és a kéken csillogó Mediterrán-tengert. A világhírű PortAventura és Ferrari élményparkok kb. 10 kilométerre találhatók a város központjától.

Costa Dorada Időjárás

További szállások

Indulási napok 2024

Budapest - Barcelona - Budapest június július augusztus szeptember
- 20., 27. 04., 11., 18., 25. 01., 08., 15., 22., 29. 05., 12., 19.

Fakultatív programok 2024

Fakultatív kirándulásokat a telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni (helyi partnerünk szervezésében), minimum 25 fő jelentkezése esetén.

Valencia

60 EUR/fő, 30% gyerekkedvezmény 2-10 éves korig + 23 EUR belépő az aquariumba (mindenkinek)

A program első felében gyalogosan tekintjük meg az óváros legjelentősebb épületeit: Serrano Torony, valenciai Parlament épülete, Bazilika, Székesegyház, ahol Jézus kelyhét, a Szent Grált őrzik. Meglátogatjuk a Világörökség részének minősített Selyembörzét, mely méltán lett a város legnevesebb épülete (belépő az árban). A szabadidőben kipróbálhatják a paellát, ami valenciai eredetű, de az egész ország nemzeti ételeként ismerik. A délutáni órákban ellátogatunk a Művészetek és Tudományok Városába, ami a valenciai származású Santiago Calatrava építész öt futúrisztikus épületéből áll. Ezek egyike a L´Oceanografic, Európa legnagyobb akváriuma, mely a legjelentősebb tengeri elővilággal és delfin show-val ismerteti meg a látogatókat.

Indulási nap várhatóan: Vasárnap

Az IBUSZ által Costa Dorada partjaihoz szervezett utazások során a nyaralni vágyó ügyfeleink felfedezhetik Valencia csodákkal teli és izgalmas éjszakai életét.

Barcelona Városnézés

48 EUR/fő, 30% gyerekkedvezmény 2-10 éves korig; + 33 EUR/fő belépő a Sagrada familia templomba

Barcelona Katalónia fôvárosa, Spanyolország második legnagyobb metropolisza és egyben a világ egyik legszebb , legizgalmasabb és leghangulatosabb kikötôvárosa is. Programunk elsô állomása a Montjuic-hegy mely otthont adott az 1929-es Világkiállításnak és az 1992 -ben rendezett olympiai játékoknak .Itt megtekintjük az olympiai stadiont , majd megállunk egy kilátónál, ahonnan csodálatos panorama tárul elénk és ahonnan a város minden pontját láthatjuk. Következô állomásunk a híres Sagrada Familia Templom , Gaudi mestermûve (templomban fedett has és hát , nem túl rövid nadrág viselése kötelezô) . A most is épülő templom a katalán modernizmus és neogótika jegyeit hordozva méltón lett a város szimbóluma (magyar nyelvû idegenvezetés a templomban) majd autóbuszos utazásunk során megtekinthetjük Gaudi két híres lakóépületét : Casa Battlo-t és a la Pedrera-t. Utolsó állomásunk szabadidô a Gótikus-negyedben , ahol mektekinthetik a Katedrálist , a XIII. sz.-i Királyi Palotát , a Ramblas nyüzsgô forgatagából nyíló mediterrán piac színes kavalkádjába is betekintést nyerhetnek.

Indulási nap várhatóan: kedd

Montserrat

61 EUR/fő, 30% gyerekkedvezmény 2-10 éves korig.

Katalónia spirituális és kulturális központját, félnapos program során keressük fel. A hegy lábától fogaskerekûn jutunk fel a 740 méteres magasságban található, csodaszép környezetben lévő sziklaképződmények közé ékelődött bencés rendi apátsághoz . Meglátogatjuk a Bazilikát , megérinthetjük a Fekete Madonnát, illletve megkóstolhatunk 3 különféle likört és egy süteményt, melyet évszázados titkos receptek alapján készítettek az itt élô szerzetesek. A természet és a szép táj olyan vonzerő, hogy sokan vállalkoznak a fogaskerekűs utazásra, mely az 1236 méter magasságban lévő Szent Jeromos csúcsra juttat bennünket. Szabadidőnket eltölthetjük a rendkívül gazdag gyűjteménnyel bíró múzeumban, apró ajándékok vásárlásával . Visszafelé autóbusszal jutunk le a hegyrôl, visszaérkezés a szállodába kb 16.00

Az ár tartalmazza a belépôt a Bazilikába és a Madonnához ( sorban állás nélkül ) , likör és sütemény kostolót, fogaskerekût felfelé a kolostorig.

Indulási nap várhatóan: szombat

További kirándulások dióhéjban:

hajózás katamarán hajón Cambrils kikötőből

44 EUR/fő, 50% gyerekkedvezmény 4-12 éves korig.

Az árban snack , italfogyasztás, transzfer a szállodától a kikötôbe és vissza a szállodához.

Indulási nap várhatóan: Minden nap

Port Aventura

Port Aventura belépő 1 nap

  06.17 - 07.30. 07.31 - 08.27. 09.01 - 09.11.
Felnőtt ár 54 EUR/fő 56 EUR/fő 54 EUR/fő
Gyerek ár 47 EUR/fő 49 EUR/fő 47 EUR/fő

Port Aventura + Ferreri Land belépő 1 nap

  06.17 - 07.30. 07.31 - 08.27. 09.01 - 09.11.
Felnőtt ár 62 EUR/fő 64 EUR/fő 62 EUR/fő
Gyerek ár 53 EUR/fő 56 EUR/fő 53 EUR/fő

Port Aventura + Ferreri Land belépő 2 nap

  06.17 - 07.30. 07.31 - 08.27. 09.01 - 09.11.
Felnőtt ár 74 EUR/fő 79 EUR/fő 74 EUR/fő
Gyerek ár 65 EUR/fő 67 EUR/fő 65 EUR/fő

Gyerek ár : 4-10 év között

Indulási nap várhatóan: Minden nap

Caribe Aqua Park

  06.17 - 07.30. 07.31 - 08.27. 08.28 - 09.11.
Felnőtt ár 33 EUR/fő 35 EUR/fő 33 EUR/fő
Gyerek ár 29 EUR/fő 31 EUR/fő 29 EUR/fő

Figyelem!

  • A fakultatív kirándulások leírásai és árai tájékoztató jellegűek. Pontos részleteket az érkezést követően a helyszínen kapnak. Befizetésre szintén helyszínen EUR-ban, vagy az adott ország pénznemében van lehetőség. A programok díjai kizárólag készpénzben fizethetők, bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.
  • A helyszínen fizethető fakultatív programlehetőségeket nem az IBUSZ szervezi, azok teljesítésért nem felel. A fakultatív programokkal kapcsolatos kifogást a programok szervezőjénél, a helyszínen köteles az utas jelezni.

Beutazási szabályok

Az utazási dokumentumoknak, akár személyi igazolványról, akár útlevélről legyen szó, az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie. A személyigazolvány csak azon utasoknak elegendő, akik repülővel, vagy az Európai Unió tagországain keresztül közelítik meg Spanyolországot. Az egyéb útvonalon érkező egyéni utasok csak útlevéllel induljanak útnak, hiszen a köztes országokba való belépés feltétele ennek a hivatalos okmánynak a megléte. Az autóval érkezők ne feledjék el, a nemzetközi biztosítás (zöld kártya) megléte kötelező.

Időeltolódás

Nincs, ugyanabba az időzónába tartozik, mint Magyarország. ( kivéve a Kanári-sziegteket)

Hivatalos pénznem

Euro

Hálózati feszültség

220 V.

Ivóvíz

A csapvíz nem ajánlott fogyasztásra, helyette a különböző kiszerelésben vásárolható ásványvizeket ajánljuk

Nyitva tartás

Üzletek: hétfő–péntek 9–13 és 16–20 óra között, ill. szombat 9–14 óra között. Idegenforgalmi szempontból fontos zónákban akár éjfélig is nyitva vannak a hét minden napján. Bankok: hétfő–péntek 9–14 óra között.

Telefon

Spanyolországba a 00 34, Magyarországra a 00 36 hívószámmal

Autóbérlés

Betöltött 23. életév és min. 1 éves jogosítvány szükséges. Javasoljuk, hogy a biztosítás megkötéséhez ragaszkodjanak.

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége

Fortuny, 64 Piso, Madrid,
Tel.: 00-34-91-4137011

Tokkal - Vonóval

Az IBUSZ Tokkal-Vonóval promóció keretében szervezett Görögország Kefalonia vidékére szervezett utazásajánlatában megjelölt ár minden költséget lefed.

Weboldalunkon, plakátjainkon és egyéb hirdetéseinkben feltüntetett díjak az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaznak. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja.
Bízunk benne, hogy utasaink is elkötelezettek maradnak az átláthatóság és az IBUSZ iránt!