Csillagtúra Izlandon - csoportos körutazás a tűz és jég országában

Izland: a természet szimfóniájának mesterműve. Ezt a lenyűgöző szigetországot csak úgy lehet jellemezni, mint a világ egyik legszebb és legelbűvölőbb táját. Szikrázóan tiszta levegő, méltóságteljes hegyek, vízesések, gejzírek, bugyogó források és jégmezők hívogatnak, miközben bálnák és fókák élettel töltik meg a tengert, ámulatba ejtve az idelátogatókat.

A vulkanikus tevékenységnek köszönhetően a táj mindig változó és eleven. Az itt található gejzírek olyanok, mintha a természet csak szórakoztatni akarna bennünket, a kilövellések egy pillanatig az égig érnek, majd visszaesnek a földre, megörökítve az idő röpke pillanatát. A vízesések, mint például a Gullfoss és a Seljalandsfoss, olyan elementáris erőt hordoznak, amilyet csak a természet képes megalkotni.

REYKJAVÍK WEATHER

De a táj sokszínűsége ennél is tovább terjed. A hófödte hegyek és gleccserek a természet szobrászának kézjegyét hordozzák, míg a bugyogó források és lávamezők elgondolkodtatnak micsoda erők munkálkodhatnak a Föld belsejében.

Izlandon sétálva, az ember valóban a természet részévé válik, és az itt található természeti csodák olyan érzést keltenek, mintha egy misztikus valóságban lennénk. A szikrázó gleccserek, az elbűvölő fjordok és a végtelen síkságok között bolyongva, az ember ráébred arra, hogy milyen apró része csak az örökkévaló természeti folyamatoknak. Az izlandi táj olyan szemléletet nyújt, amelyben az idő és a tér határai kitágulnak, és az ember csak egy porszemnek érzi magát az univerzum lenyűgöző szimfóniájában.

Szeretném megköszönni az irodának az izlandi utat. Nagyon jó volt a szervezés, a szállások, a programok. Megint profi szervezési munka eredménye köszönt vissza. És nagyon szeretném megdicsérni az idegenvezetőt, Fancsik Mátyást, aki nagyon jól tájékozott volt, minden kérdésünkre választ kaptunk, és nagyon odafigyelt minden vendégre az egész út során, a repülőtértől kezdve.

Tudnivalók – mit tartalmaz az ár?

  • Repülős utazás: saját charter járattal
  • A díj 23 kg-os feladható poggyászt tartalmaz.
  • Magyar idegenvezetést és az alább felsorolt programokat
  • Elhelyezés: az alább felsorolt szállodákban
  • Ellátás: a szállásoknál megjelölt ellátás
  • Belépőjegy árak: Skogar múzeum: 17 EUR/fő, Perlan múzeum: 5 EUR/fő

Program

1.NAP

április 25.

Elutazás Budapestről a Smartwing közvetlen charterjáratával,Reykjavíkba. A megérkezést követően transzferrel egybekötött városnézés az ország legnagyobb városában, a világ legészakibb fővárosában. A Perlan dombról elénk tárul a "füstölgő öböl" páratlan látképe, a központban megnézhetjük a parlamentet, a városházát és felkeressük az ország építészetileg legérdekesebb templomát, a legyező alakú Hallgrimskirkját. Ezt követően szállás elfoglalása, szabad program. Vacsorázási lehetőség önállóan.

2. NAP

április 26.

A reggelit követően a legnépszerűbb izlandi túrán, az "arany körúton" veszünk részt (árban). Geysir, ahol Izland leghíresebb gejzírjei törnek fel a mélyből, illetve az ország szó szerint "aranyérmes" vízesése, a Gulfoss, ahol két lépcsőben s egy kanyarulatot leírva fenségesen zúdul le a folyó vize Ezt követően sétát teszünk a Thingvellir nemzeti parkban, ahol egy vadregényes völgyben a szabad ég alatt tartotta gyűléseit a parlament, ugyanitt megszemlélhetjük az európai és az amerikai kontinentális földlemezek feltételezett találkozási helyét is. A késő délutáni órákban visszatérés szállásunkra, szabad idő. Vacsorázás lehetőség önállóan.

3. NAP

április 27.

Reggeli a hotelben majd szabadidő. Fakultatív kirándulás a déli partra. Elsőként felkeressük a legismertebb déli várost, Viket, ami ugyan a tengerparton fekszik, de nincs kikötője. Ellenben gyönyörködhetünk a csodálatos fekete homokos tengerpartban és a híres sziklaformációkban. A közelben található Dyrhólaey is, ahol egy kapu alakú szikla emelkedik ki az óceánból. A Skógar múzeum skanzen, néprajzi és technikai kiállítás is egyben, ahol izlandi népszokásokbanés hajdani éltkörülményekben nyerhetünk bepillantáőst. Innen a Skógafoss-hoz, az egyik legmagasabb vízeséses utazunk, amely 25 m széles és 60 m magas. Elhaladunk az Eyjafjallajökull vulkán mellett, melynek kitörése pár éve az európai légtér lezárását okozta. A Seljalandsfoss kuriózuma egy kiugró szikláról lehulló vízfüggöny, amely mögé a látogató akár be is sétálhat. Visszatérés a szállásunkra az esti órákban, vacsorázási lehetőség önállóan.

4. NAP

április 28.

A reggelit követően egész napos szabad idő, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre.

 

 

 

Erre a napra két fakultatív programon is rész lehet venni.

  • Bálnanéző hajótúra (csak jó idő esetén).
  • Fakultatív látogatás a legismertebb és leglátványosabb fürdőhelyen, a Kék Lagúná-ban, ahol lemoshatjuk magunkról az út fáradalmait, megmártózva a selymes termálvízben, mely úgy hírlik, szépít is. A fekete lávakövek között húzódó, természetesen meleg tó (37-39 fokos) vize gőzölög. A kirándulás a délutáni órákban indul, a fürdőhelyről megy egyenesen a transzfer a repülőtérre. Hazautazás a menetrend függvényében, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Reykjavik (KEF) 05:00 10:35
Reykjavik (KEF) - Budapest (BUD) 21:25 01:45+1

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják