Kuba

Havannában időutazáson vehetünk részt, hiszen egyszerre van jelen a koloniális kor cukorbáróinak régmúlt gazdasága, az '50-es évek amerikai maffiájának kézjegye és a szocializmus retró jegyei. A látnivalókkal történt feltöltődést fokozhatjuk egy-két pohárka Anejo Blanco rum elfogyasztásával és kitűnő hangulatban érezhetjük magunkat egy salsa- vagy jazzklub valamelyikében.

Varázslatos Kuba - IBUSZ from IBUSZ utazási irodák Kft. on Vimeo.

Kihagyhatatlan esti program a Buena Vista Social Club koncertje és a Tropicana Show! Miután átéltük a havannai életérzést, lüktetést, ránk fér egy kis lazitás az egyik hófehér tengerparton.

Kuba legrégebbi, patinás üdülőövezete Varadero, ami kitűnő szállodáiról, színes szórakozási lehetőségeiről, hófehér homokos tengerpartjairól méltán híres. Cayo Santa Maria szigete az utóbbi időben egyre népszerűbb a minőségi, luxus üdülésre vágyó utazók körében. A mangrove erdőcskék, fenséges strandok, lenyűgöző luxus szállodák és resortok magával ragadják az ide látogatókat.

Miért az IBUSZ-t válassza kubai nyaralásához?

 • Garantált csoportos indulások Budapestről a KLM járatával novembertől márciusig
 • Partnerirodánk alkalmazásában álló, tapasztalt, magyar nyelven beszélő idegenvezető
 • Rendszeresen frissülő last minute akciók
 

Szállások

 

Úti célok és üdülőhelyek

Varadero

A csaknem 25 km hosszú partszakaszú, zöldellő paradicsomként is ismert, Kuba legismertebb üdülőhelye Havanna várostól 140 km-re keletre található. A csillogó fehér homok, türkizkék tenger, frissítő trópusi szél, karibi hangulat, kiváló luxusszállodák és a nyugodt atlanti vizek tökéletes összhangja fedezhető fel itt. Fakultatív kirándulások széles és színes választéka várja az aktív pihenésre vágyókat top kategóriás szállodáinkban. Varadero kiváló infrastruktúrával, közbiztonsággal, valamint számos kikapcsolódási, szórakozási, vásárlási lehetőséggel rendelkező üdülőparadicsom. Pároknak, nászutasoknak, gyermekes családoknak és a világ zajától elszakadni vágyóknak egyaránt ideális üdülőhely.

Varadero szállások

Cayo Santa Maria

A sziget Kuba legszebb, legfehérebb homokos partjaival, legújabb, topkategóriás szállodáival várja a paradicsomi körülményekre vágyókat. A sziget csodálatos strandjai méltán szerepelnek a világ legszebb partszakaszai között. A szigetet szárazföldön is meg tudjuk közelíteni, hiszen a szárazfölddel egy 48 km-es autóút köti össze, amely a tengerbe épített töltésen fut. A csupán 13 km hosszú és 2 km széles sziget a Karib-tenger apró gyöngyszeme, tagja a Jardines del Rey (a Király kertjei) nevű szigetcsoportnak, amit az UNESCO világörökségi listán bioszféra rezervátumnak nyilvánítottak ki. Fakultatív kirándulásokra elsősorban a szállodákban lehet jelentkezni, valamint 0-24 órás, magyar nyelvű telefonos asszisztenciánk szívesen segít idelátogató vendégeinknek.

Cayo Santa Maria szállások

 

Utazási ajánlatok

HAVANNA ÉS ÜDÜLÉS VARADERO-N VAGY CAYO SANTA MARIÁN - Havanna (3 ÉJ) + Varadero/Cayo Santa Maria (6 ÉJ)

1.nap

BUDAPEST–AMSZTERDAM/PÁRIZS–HAVANNA

Indulás Budapestről a reggeli/délelőtti órákban, megérkezés Havanna repülőterére a délutáni/kora esti órákban, majd transzfer az előre kiválasztott havannai panzióba vagy szállodába. Ezután a havannai szállás elfoglalása.

2. nap: Havanna

Reggeli után szabadprogram, pihenés vagy lehetőség fakultatív Havanna old timer kiránduláson való részvételre, előzetes jelentkezéssel. Esti kikapcsolódásként ajánljuk figyelmükbe a világhírű Tropicana Show színvonalas előadását. Szállás Havannában a választott panzióban vagy szállodában.

3. nap: Havanna

Reggeli után szabadprogram, pihenés vagy fakultatív Tobacco Land kiránduláson való részvétel magyar idegenvezetéssel, előzetes jelentkezéssel. Esti kikapcsolódásként ajánljuk figyelmükbe a világhírű Buena Vista Social Club koncertjét. Szállás Havannában a választott panzióban vagy szállodában.

4-9. nap: Havanna - Varadero vagy Cayo Santa Maria

A Varaderoi utasoknak reggeli után szabad program, majd a panzióból vagy szállodából kijelentkezés és kollektív transzfer Varaderora. A Cayo Santa Mariai utasok ezen a napon hajnalban indulnak el kollektív autóbuszos transzferrel a választott szállodába Cayo Santa Mariára. Varaderoból lehetőség nyílik magyar nyelvű idegenvezetéssel az üdülés során fakultatív kiránduláson részt venni, amelyre jelentkezni szintén utazást megelőzően lehetséges. Akik ezen a napon még kirándulni szeretnének, előzetes foglalással a Hemingway és a kubai szivartúra nevű kiránduláson is részt vehetnek. (Ebben az esetben privát transzferrel tudjuk az utasokat a kiválasztott hotelbe transzferálni a program végeztével. A privát transzfer árát a program nem tartalmazza, ez külön fizetendő!) Megérkezést követően elhelyezés az előre kiválasztott all inclusive szállodában, majd szabadprogram, pihenés a tengerparton. Az all inclusive szálloda nyújtotta szolgáltatások, animációs programok, esti showműsorok biztosítják vendégeinknek a teljes körű kikapcsolódást. Varaderon tartózkodó utasaink Montemar Nemzeti Park és Krokodilfarm, valamint Karibi gyöngyszemek fakultatív kirándulásokon is részt vehetnek, előzetes jelentkezéssel, felár ellenében, magyar nyelvű idegenvezetéssel.

10. nap: Havanna -  Amszterdam/Párizs - Budapest

Reggeli után szabadprogram, majd kijelentkezés a szállodából, kora délután transzfer a havannai José Martin nemzetközi repülőtérre, majd hazautazás menetrend szerint Budapestre.

11. nap: Érkezés Budapestre

szállások

VARÁZSLATOS KUBA NAGY KÖRÚT (Cayo Santa Maria üdüléssel)

 • 12 nap/ 10 éjszaka
 • Az Air France /KLM menetrend szerinti járatával egy európai átszállással, Havanna–Santiago de Cuba közt belső járattal.
 • Havannában 4-vagy 5*-os, a körutazás során 3-4*-os, Cayo Santa Maria-n 5*-os
 • Teljes panzió Havannában és a körutazás során, Cayo Santa Maria-n all inclusive.
 • A Programokon és a fakultatív kirándulásokon magyarnyelvű idegenvezetés

Tovább a részletekre

 

Fakultatív programlehetőségek

A fakultatív kirándulásokra előzetes jelentkezés szükséges, legkésőbb az utazást megelőző 14. napig! A kirándulások árai magyar nyelvű idegenvezetéssel, minimum 4 fő jelentkezése esetén érvényesek!

Városnézés Havannában oldtimer autókkal

A panoráma városnézés keretén belül korhű, old timer autókkal szeljük át a várost. A főbb, látogatásra váró nevezetességek közé tartozik a Forradalom tér, Villanegyed, Malecon és a Világörökség részévé nyilvánított Havanna óvárosi részének – „Habana Vieja” – megtekintése. Itt található a Katedrális tér, Capitolio, Plaza de Armas, Plaza San Francisco de Assis és a Plaza Vieja. A program keretében lehetőség nyílik híres kubai rum elkészítésének megismerésére a Havana Club Rum Múzeumban, ami kóstolással zárul. A programból nem maradhatnak ki Hemingway kedvenc törzshelyei sem.
Ár: 39 000 Ft/fő ebéddel, Havannából, min. 4 főtől.

 

Tobacco Land túra

Egész napos kirándulás az ország nyugati részébe, Pinar del Rio tartományba, a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Viñales völgybe, amelyet az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított és az ország „zöld szigetének” is neveznek. Megálló a Viñales-i kilátónál, ahonnan megtekinthetők az egyedülálló „Mogote-k” vagy „Boglyahegyek”. Látogatás egy dohányültetvényen, ismerkedés a dohánytermesztés folyamatával. A program folytatásaként csónakázás a Cueva del Indio Indián Barlangban, Kuba legrégebbi barlangrendszerében. A program során ebéd egy helyi, étteremben.

Ár: 70 000 Ft/fő ebéddel, Havannából, min. 4 főtől.

Kuba dohany

Hemingway & Kubai szivartúra

Hemingway és a híres kubai szivar útját járjuk végig a program keretében Havannában. Először Hemingway, a híres író nyomába szegődünk, megtekintjük a házát, a Finca de la Vigia-t, kikötőjét Cojimar halászfaluban, majd kedvenc törzshelyeit: Ambos Mundos Hotel, La Bodeguita del Medio, La Floridita. Ezután látogatás egy helyi szivarsodrónál, ahol megismerkedünk a szivar készítésével. A program során ebéd egy helyi, tipikus kubai étteremben.
Ár: 49 000 Ft/fő ebéddel, Havannából, min. 4 főtől. (Varaderora privát transzfer fizetendő, melyet az ár nem tartalmaz!) Cayo Santa Mariai üdülés esetén a kirándulás a hosszú transzferidő miatt nem foglalható.

 

Buena Vista Social Club koncert old timer transzferrel

A világhírű kubai együttes máig élő tagjainak, illetve a „nagy öregekkel” valaha együtt játszott kitűnő művészekből álló Buena Vista Social Club koncertje Havannában. A kétórás koncert 21.30 órakor kezdődik, ahol megállás nélkül játssza világhírű slágereit a zenekar. A „Son” stílusú repertoárban olyan világslágereket hallgathatunk, mint a „Chan-Chan” vagy a „La Bayamesa”. A programon nincs idegenvezetői kíséret.
Ár: 30 000 Ft/fő, Havannából. Fakultatív vacsora felár 10.000 Ft/fő.

 

Tropicana show old timer transzferrel

A havannai programokból kihagyhatatlan ez a világhírű revüműsor meglátogatása a Tropicana Cabaretben, amely a világ egyik leghíresebb mulatója! Kétórás, 22.00 órakor kezdődő látványos program három színpadon, élő nagy zenekarral, énekesekkel és 150 fős, fantasztikus tánckarral, lenyűgöző helyszínen, exkluzív díszletekkel. A programon nincs idegenvezetői kíséret.

Ár: 45 000 Ft/fő Havannából, preferált asztalfoglalással és italfogyasztással (rum, pezsgő, snack és üdítő). Kizárólag 18 éven felülieknek!

 

 

Szállások

 

Menetrendek

2021.11.30. | 2021.12.02. | 2021.12.09. indulások esetén:

Honnan - Hová  Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest(BUD) - Párisz(CDG) 05:50 08:20
Párisz(CDG) - Havanna(HAV) 10:35 15:00
Havanna(HAV) - Párizs(CDG) 17:40 08:35 +1 nap
PÁRIZS(CDG) - Budapest(BUD) 14:20 16:30

 

2022.01.18. | 2022.02.22. | 2022.03.09. | 2022.03.16. indulások esetén:

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest(BUD) - Párizs(CDG) 06:00 08:30
Párizs(CDG) - Havanna(HAV) 14:10 18:35
Havanna(HAV) - Párizs(CDG) 20:55 11:50 +1 nap
Párizs(CDG) - Budapest(BUD) 14:30 16:40

menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

 

Tudnivalók

 • Utazás: A KLM/Airfrance menetrend szerinti járatával Budapestről, párizsi/amszterdami átszállással, Budapest-Amszterdam/Párizs-Havanna-Amszterdam/Párizs-Budapest útvonalon.
 • Repülőtéri transzfer: Kollektív reptéri transzfer személyautóval, minibusszal vagy autóbusszal történik létszámtól függően Varaderora, vagy Cayo Santa Mariara. A havannai repülőtéren helyi képviselet fogadja vendégeinket
 • Elhelyezés/ellátás: 3 éjszaka Havannában a választott hotelben vagy panzióban reggelis ellátással, az üdülés során 6 éjszaka a választott hotelben all inclusive ellátással.
 • Idegenvezető: Az előre meghirdetett fakultatív kirándulásokon magyar nyelvű idegenvezetés. Varaderon és Cayo Santa Marian 24 órás magyar nyelvű telefonos asszisztencia.
 

Hasznos tudnivalók a kubai utazáshoz

Hivatalos név:

Kubai Köztársaság

Beutazási szabályok:

Magyar állampolgároknak ún. turista kártya szükséges/kötelező a beutazáshoz, mellyel 30 napig lehet az országban tartózkodni, az útlevélnek a belépés napjától számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A határ átlépésekor kérhetik a megfelelő anyagi fedezet bizonyítását (min. 70,- USD/fő/nap). Az utazás teljes időtartamára érvényes BBP biztosítást kötelező kötni!

Kiutazási szabályok:

Kilépési illeték: a repülőjegy ára már ezt tartalmazza.

Hivatalos nyelv:

Spanyol. Az általánosan beszélt idegen nyelv az angol

Deviza előírások:

Kubai peso (CUP), mint készpénz, illetve az üzletekben MLC (Moneda Libremente Convertible), számlapénz. A repülőtereken és a hivatalos pénzváltóhelyeken lehetőség van 20, 200, 500 és 1000 névértéken (prepaid) „MLC-kártyák” megvásárlására (valutával vagy bankkártyával), amelyekkel boltokban, turisztikai létesítményekben lehet Kuba teljes területén fizetni a használat megkezdését követő két éven keresztül.

Az amerikai dollár (USD) használata 2021. június 21. óta tilos Kubában. A helyi pénzre (kubai peso, CUP) történő váltás történhet többek között kanadai dollárban, euroban, angol fontban, japán jenben, svájci frankban vagy mexikói pesoban. (A kubai pesoról történő pénzvisszaváltás nem lehetséges). Pénzt csak a bankokban és a hivatalos pénzváltókban (CADECA) váltsanak, az utcai pénzváltás veszélyes és tiltott! A bankkártyás fizetés és a pénzautomatából való pénzfelvétel gyakran lehetetlen, ezért javasoljuk a Kubába látogatóknak, hogy készpénzt, lehetőleg eurót hozzanak magukkal. A pénzváltás a CADECA állami pénzváltóknál ajánlott, ezek a turisták által látogatott helyeken és a nagyobb szállodákban egyaránt jelen vannak. A kubai bankautomaták - a helyben forgalmazott bankkártyák mellett - csak a VISA típusú bankkártyát fogadják el, a MasterCard, a Cirrus Maestro, a Visa Electron kártyákat nem!

Hálózati feszültség:

Általában 110 V (adapter/átalakító szükséges), némelyik hotelben 220 V.

Időeltolódás:

-6 óra október-április között. Magyarország 12.00 óra, Kuba 06.00 óra

Diplomáciai képviselet:

Magyar Köztársaság Nagykövetsége, Calle G. No. 458. 19-21 Vedado, HAVANNA, 

Munkaidőben a +(53) 7833-3365

Külföldről a +36-80-36-80-36

Éghajlat:

Szubtrópusi. Az éves átlaghőmérséklet 22 – 27 Celsius fok, az átlagos páratartalom meghaladhatja a 80 %-ot is. A szárazabb téli időszak novembertől áprilisig tart.

Egészségügyi tanácsok:

nincs kötelezően előírt oltás, de a Nemzetközi Oltóközpont a következőket ajánlja: diftéria, tetanusz, tífusz, hepatitis A és B elleni vakcina. További info: www.oek.hu Csapvizet ne igyanak, csak palackozott italokat.

 

Szállások