Kuba

Havannában időutazáson vehetünk részt, hiszen egyszerre van jelen a koloniális kor cukorbáróinak régmúlt gazdasága, az '50-es évek amerikai maffiájának kézjegye és a szocializmus retró jegyei. A látnivalókkal történt feltöltődést fokozhatjuk egy-két pohárka Anejo Blanco rum elfogyasztásával és kitűnő hangulatban érezhetjük magunkat egy salsa- vagy jazzklub valamelyikében.

Varázslatos Kuba - IBUSZ from IBUSZ utazási irodák Kft. on Vimeo.

Kihagyhatatlan esti program a Buena Vista Social Club koncertje és a Tropicana Show! Miután átéltük a havannai életérzést, lüktetést, ránk fér egy kis lazitás az egyik hófehér tengerparton.

A Kolumbusz Kristóf által felfedezett ország számos természeti látnivalóval és történelmi értékekkel rendelkezik. Havanna és a kisebb városkák leírhatatlanul szépséges, gyarmati stílusú óvárosaiban sétálgatni és beszippantani történelmüket, majd Cayo Santa María, Varadero fehér homokos strandján lazítani egy Mojito mellett garantáltan elfeledteti otthoni gondjait.

Miért az IBUSZ-t válassza kubai nyaralásához?

 • Garantált csoportos indulások Budapestről az Air France/KLM járatával novembertől márciusig
 • Partnerirodánk alkalmazásában álló, tapasztalt, magyar nyelven beszélő idegenvezető
 • Rendszeresen frissülő last minute akciók
 • Előfoglalási kedvezmények 2016. november 15-ig bővebben.

 

Havannai városnézés tengerparti üdüléssel

 • 11 nap/ 9 éjszaka
 • A KLM/Air france menetrend szerinti járataival Budapestről egy európai átszállásal.
 • Elhelyezés: Havannában 3 éjszaka 4-vagy 5*-os hotelben, reggeli ellátással, majd 6 éjszaka pihenés az előre kiválasztott 4-5*-os szállodákban, válaszható ellátással
 • A körutazásokon és egyes előre meghirdetett fakultatív kiránduláson is magyar nyelvű idegenvezetés. Varaderon és Cayo Santa Maria-n 24 órás telefonos asszisztencia.
 • Ajánlatkérés

„Varázslatos Kuba“ körutazás

 • 12 nap/ 10 éjszaka
 • Az Air France /KLM menetrend szerinti járatával egy európai átszállással, Havanna–Santiago de Cuba közt belső járattal.
 • Havannában 4-vagy 5*-os, a körutazás során 3-4*-os, Cayo Santa Maria-n 5*-os
 • büféreggeli, a cancuni üdülés alatt all inclusive ellátás felárért választható.
 • Teljes panzió Havannában és a körutazás során, Cayo Santa Maria-n all inclusive.
 • A Programokon és a fakultatív kirándulásokon magyarnyelvű idegenvezetés
 • Ajánlatkérés

UNESCO Világörökség túra Varadero üdüléssel

 • 11 nap/ 9 éjszaka
 • Az Air France /KLM menetrend szerinti járatával egy európai átszállással.
 • Havannában 4*-os szállodában, a körutazás vidéki állomásainál 3*-os, Varadero-n 4*-os
 • Teljes ellátás Havannában és a körutazás során, all inclusive ellátás a varaderoi pihenés allat.
 • A Programokon és a fakultatív kirándulásokon magyarnyelvű idegenvezetés
 • Ajánlatkérés
 

Utazási ajánlatok

Havannai városnézés tengerparti üdüléssel

1.nap Budapest - Havanna

Indulás Budapestről a reggeli órákban, megérkezés Havanna repülőterére az esti órákban, majd transzfer a szállodába. Havannai szállás elfoglalása, az est zárásaként fakultatív vacsora.

2. nap: Havanna

Reggeli után szabadprogram, pihenés vagy fakultatív Havanna városnéző program old timer autókkal. Esti kikapcsolódásként ajánljuk figyelmükbe a világhírű Buena Vista Social Club koncertjét vagy a Tropicana Show színvonalas előadását. Szállás Havannában a választott szállodában.

3. nap: Havanna

Reggeli után szabadprogram, pihenés vagy fakultatív Tobacco land túra magyar nyelvű idegenvezetéssel. A program keretében ellátogathatnak az ország nyugati részébe, a Vinales völgybe, dohányültetvényekre, majd a program csónakázással zárul az Indián barlangban. A nap befejezéseként fakultatív vacsorára van lehetőség. Szállás Havannában a választott szállodában.

4-9. nap: Havanna - Varadero

Reggeli után szabad program, pihenés. A szállodából délig kijelentkezés és transzfer Varadero-ra, elhelyezés az előre kiválasztott all inclusive szállodában. A szilveszteri csoportunk az év utolsó napját a Tropicana Showban is ünnepelheti. Szabadprogram, pihenés a tengerparton. Az all inclusive szálloda nyújtotta szolgáltatások, animációs programok, esti showműsorok biztosítják a teljes körű kikapcsolódást. Akik ezen a napon még kirándulni szeretnének, felár ellenében fakultatív Hemingway kiránduláson is részt vehetnek. A kiránduláshoz felár fizetésével privát transzfer igénybe vétele szükséges.

10. nap: Havanna - Budapest

Reggeli után szabadprogram, majd kijelentkezés a szállodából, kora délután transzfer Havanna repülőtérre, hazautazás menetrend szerint Budapestre.

11. nap: Érkezés Budapestre

Ajánlatkérés

 
 

Fakultatív programlehetőségek

Városnézés Havannában oldtimer autókkal

Havanna régi és modern városrészét is bejáró városnézés. A Panoráma városnézés keretén belül korhű, old timer autókkal szeljük át a várost. A főbb, látogatásra váró nevezetességek közé tartozik a Forradalom tér, Villanegyed, Malecon és a Világörökség részévé nyilvánított Havanna óvárosi részének – „Habana Vieja” – megtekintése. Itt található a Katedrális tér, Capitolio, Plaza de Armas, Plaza San Francisco de Assis és a Plaza Vieja. A program keretében lehetőség nyílik híres kubai a rum elkészítésének megismerésére a Havana Club Rum Múzeumban, ami kóstolással zárul. A programból nem maradhatnak ki Hemingway kedvenc törzshelyei sem. Ebéd egy autentikus kubai étteremben. | magyar nyelvű idegenvezetéssel |

Ár: 29.900 Ft/fő ebéddel, Havannából

Hemingway nyomában Kubai szivartúra

Hemingway és a híres kubai szivar útját járjuk végig a program keretében Havannában. Először Hemingway, a híres író nyomába szegődünk, megtekintjük a házát, a Finca de la Vigia-t, kikötőjét Cojimar halászfaluban, majd kedvenc törzshelyeit: Ambos Mundos Hotel, La Bodeguita del Medio, La Floridita, ahonnan a világhírű „mojito” és „daiquiri” koktélok indultak hódító útjukra. Ezután látogatás egy helyi szivarsodrónál, ahol megismerkedünk a szivar készítésével, és közben megtudjuk, hogy miről ismerhető fel a jó szivar, hol érdemes megvásárolni. A program során ebéd egy helyi, tipikus kubai étteremben. | magyar nyelvű idegenvezetéssel |

Ár: 32.900 Ft/fő ebéddel, Havannából

Tobacco Land túra

Egész napos kirándulás az ország nyugati részébe, Piñar del Rio tartományba, a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Viñales völgybe, amelyet az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított és az ország „zöld szigetének” is neveznek. Megálló a Viñales-i kilátónál, ahonnan megtekinthetők az egyedülálló „Mogote-k” vagy „Boglyahe-gyek”. Látogatás egy dohányültetvényen, ismerkedés a dohánytermesztés folyamatával. A program folytatásaképpen csónakázás a Cueva del Indio Indián Barlangban, Kuba legrégebbi barlangrendszerében, ahol megcsodáljuk a gyönyörű karsztképződményeket, majd pedig az őskort ábrázoló híres falfestmény, a „Mura de la Prehistoria” megtekintése következik. A program során ebéd egy helyi, kubaiak által üzemeltetett családi, autentikus kubai étteremben. A felszolgálásra kerülő ételek páratlan élményét az adja, hogy minden alapanyag a helyi biofarmon kerül előállításra. | magyar nyelvű idegenvezetéssel |

Ár: 53.900 Ft/fő Havannából

Kuba dohany

Buena Vista Social Club koncert oldtimer autókkal

A világhírű kubai együttes máig élő tagjainak, illetve a „nagy öregekkel” valaha együtt játszott kitűnő művészekből álló Buena Vista Social Club koncertje Havannában. A kétórás koncert este 21.30 órakor kezdődik, ahol megállás nélkül játssza világhírű slágereit a zenekar. A „Son” stílusú repertoárban olyan világslágereket hallgathatunk, mint a „Chan-Chan” vagy a „La Bayamesa”. A zenekar legendás nagy öregjei közül sajnos már nincsenek közöttünk: Ibrahim Ferrer, Rubén Gonzalez, Compay Segundo, de tovább élnek slágereikben. (minden nap)

Ár: 22.900 Ft/fő, Havannából

Tropicana Show oldtimer autókkal

A havannai programokból kihagyhatatlan ez a világhírű revüműsor meglátogatása a Tropicana Cabaretben, ami a világ egyik leghíresebb mulatója! Két órás, 22.00 órakor kezdődő, látványos program három színpadon, élő nagy zenekarral, énekesekkel és 150 fős, fantasztikus tánckarral, lenyűgöző helyszínen, exkluzív díszletekkel. (minden nap)

Ár: 37.900 Ft/fő Havannából, preferált asztalfoglalással és italfogyasztással (rum, pezsgő, snack és üdítő).

A fakultatív kirándulások leírásai és árai tájékoztató jellegűek. Előzetes jelentkezés szükséges, a választott utazási irodában.


Szállások


Menetrendek

Ugrás ide:  2016.12.08. 2016.12.30. 2017.01.17. 2017.01.31. 2017.02.20.

 

Hasznos tudnivalók a kubai utazáshoz

Hivatalos név:

Kubai Köztársaság

Beutazási szabályok:

magyar állampolgároknak ún. turista kártya szükséges/kötelező a beutazáshoz, mellyel 30 napig lehet az országban tartózkodni, az útlevélnek a belépés napjától számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A határ átlépésekor kérhetik a megfelelő anyagi fedezet bizonyítását (min. 70,- USD/fő/nap). Az utazás teljes időtartamára érvényes BBP biztosítást kötelező kötni!

Kiutazási szabályok:

Kilépési illeték: a repülőjegy ára már ezt tartalmazza.

Hivatalos nyelv:

spanyol. Az általánosan beszélt idegen nyelv az angol

Deviza előírások:

helyi fizetőeszköz Convertibilis Peso (CUC). 2004 novemberétől nem fogadják el a külföldi valutákat. A nemzetközi bankkártyák, hitelkártyák többségét a szállodákban elfogadják, amennyiben az dombornyomott. Az elektronikus bankkártyákat (Maestro, Visa Electron) nem fogadják el.

Hálózati feszültség:

általában 110 V (adapter/átalakító szükséges), némelyik hotelben 220 V.

Időeltolódás:

-6 óra október-április között. Magyarország 12.00 óra, Kuba 06.00 óra

Diplomáciai képviselet:

Magyar Köztársaság Nagykövetsége, Calle G. No. 458. 19-21 Vedado, HAVANNA, Ügyeleti telefonszám: (00)-(53)-52-80-21-10

Éghajlat:

Szubtrópusi. Az éves átlaghőmérséklet 22 – 27 Celsius fok, az átlagos páratartalom meghaladhatja a 80 %-ot is. A szárazabb téli időszak novembertől áprilisig tart.

Egészségügyi tanácsok:

nincs kötelezően előírt oltás, de a Nemzetközi Oltóközpont a következőket ajánlja: diftéria, tetanusz, tífusz, hepatitis A és B elleni vakcina. További info: www.oek.hu Csapvizet ne igyanak, csak palackozott italokat.