Kuba

Havannában időutazáson vehetünk részt, hiszen egyszerre van jelen a koloniális kor cukorbáróinak régmúlt gazdasága, az '50-es évek amerikai maffiájának kézjegye és a szocializmus retró jegyei. A látnivalókkal történt feltöltődést fokozhatjuk egy-két pohárka Anejo Blanco rum elfogyasztásával és kitűnő hangulatban érezhetjük magunkat egy salsa- vagy jazzklub valamelyikében.

Varázslatos Kuba - IBUSZ from IBUSZ utazási irodák Kft. on Vimeo.

Kihagyhatatlan esti program a Buena Vista Social Club koncertje és a Tropicana Show! Miután átéltük a havannai életérzést, lüktetést, ránk fér egy kis lazitás az egyik hófehér tengerparton.

A Kolumbusz Kristóf által felfedezett ország számos természeti látnivalóval és történelmi értékekkel rendelkezik. Havanna és a kisebb városkák leírhatatlanul szépséges, gyarmati stílusú óvárosaiban sétálgatni és beszippantani történelmüket, majd Cayo Santa María, Varadero fehér homokos strandján lazítani egy Mojito mellett garantáltan elfeledteti otthoni gondjait.

Elofoglalási kedvezmények

 • 5 csillagos hotel foglalása esetén 55.000 Ft/fő kedvezmény TOVÁBB
 • 4 csillagos hotel foglalása esetén 44.000 Ft/fő kedvezmény TOVÁBB
 • 3 csillagos hotel foglalása esetén 33.0000 Ft/fő kedvezmény TOVÁBB
 • Az előfoglalási kedvezmény november 15-ig leelőlegezett megrendelésekre érvényes!

Miért az IBUSZ-t válassza kubai nyaralásához?

 • Garantált csoportos indulások Budapestről a KLM járatával novembertől márciusig
 • Partnerirodánk alkalmazásában álló, tapasztalt, magyar nyelven beszélő idegenvezető
 • Rendszeresen frissülő last minute akciók
 • Előfoglalási kedvezmények 2017. november 15-ig.

 

Úti célok és üdülőhelyek

 

Varadero

A csaknem 25 km hosszú partszakaszú, zöldellő paradicsomként is ismert, Kuba legismertebb üdülőhelye Havanna várostól 140 km-re nyugatra található. A csillogó fehér homok, türkizkék tenger, frissítő trópusi szél, karibi hangulat, kiváló luxusszállodák és a nyugodt atlanti vizek tökéletes összhangja fedezhető fel itt. Fakultatív kirándulások széles és színes választéka várja az aktív pihenésre vágyókat top kategóriás szállodáinkban. Varadero kiváló infrastruktúrával, közbiztonsággal, valamint számos kikapcsolódási, szórakozási, vásárlási lehetőséggel rendelkező üdülőparadicsom. Pároknak, nászutasoknak, gyermekes családoknak és a világ zajától elszakadni vágyóknak egyaránt ideális üdülőhely.

Szállások

Cayo Santa Maria

A sziget Kuba legszebb, legfehérebb homokos partjaival, legújabb, topkategóriás szállodáival várja a paradicsomi körülményekre vágyókat. A sziget csodálatos strandjai méltán szerepelnek a világ legszebb partszakaszai között. A szigetet szárazföldön is meg tudjuk közelíteni, hiszen a szárazfölddel egy 48 km-es autóút köti össze, amely a tengerbe épített töltésen fut. A csupán 13 km hosszú és 2 km széles sziget a Karib-tenger apró gyöngyszeme, tagja a Jardines del Rey (a Király kertjei) nevű szigetcsoportnak, amit az UNESCO világörökségi listán bioszféra rezervátumnak nyilvánítottak ki. Fakultatív kirándulásokra elsősorban a szállodákban lehet jelentkezni, valamint 0-24 órás, magyar nyelvű telefonos asszisztenciánk szívesen segít idelátogató vendégeinknek.

Szállások

Utazási ajánlatok

HAVANNA ÉS ÜDÜLÉS VARADERO-N VAGY CAYO SANTA MARIÁN

Havanna (3 ÉJ) + Varadero/Cayo Santa Maria (6 ÉJ)

1.nap

Budapest - Amszterdam - Havanna

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, megérkezés Havanna repülőterére a délutáni órákban, majd transzfer az előre kiválasztott havannai panzióba vagy szállodába. Ezután a havannai szállás elfoglalása és az est zárásaként fakultatív vacsora.

2. nap: Havanna

Reggeli után szabadprogram, pihenés vagy lehetőség van fakultatív Havanna old timer kiránduláson való részvételre, előzetes jelentkezéssel. Esti kikapcsolódásként ajánljuk figyelmükbe a világhírű Buena Vista Social Club koncertjét. Szállás Havannában a választott panzióban vagy szállodában.

3. nap: Havanna

Reggeli után szabadprogram, pihenés vagy fakultatív Tobacco Land kiránduláson való részvétel magyar idegenvezetéssel, előzetes jelentkezéssel. A nap befejezéseként fakultatív vacsorára is van lehetőség. Szállás Havannában a választott panzióban vagy szállodában. Esti kikapcsolódásként ajánljuk figyelmükbe a világhírű Tropicana Show színvonalas előadását. A szilveszteri csoportunk az év utolsó napját a híres Buena Vista Social Club koncertjén vagy a Tropicana Show műsorával is megünnepelheti.

4-9. nap: Havanna - Varadero vagy Cayo Santa Maria

A Varaderoi utasoknak reggeli után szabad program, majd a panzióból vagy szállodából délig kijelentkezés és kollektív transzfer Varaderora. A Cayo Santa Mariai utasok ezen a napon hajnalban indulnak el kollektív autóbuszos transzferrel a választott szállodába Cayo Santa Mariára. Varaderoból lehetőség nyílik magyar nyelvű idegenvezetéssel az üdülés során fakultatív kiránduláson részt venni, melyre jelentkezni szintén utazást megelőzően lehetséges. Akik ezen a napon még kirándulni szeretnének, előzetes foglalással a Hemingway és szivartúra nevű kiránduláson is részt vehetnek. Megérkezést követően elhelyezés az előre kiválasztott all inclusive szállodában, majd szabadprogram, pihenés a tengerparton. Az all inclusive szálloda nyújtotta szolgáltatások, animációs programok, esti showműsorok biztosítják Vendégeinknek a teljes körű kikapcsolódást. A Varaderon tartózkodó utasaink Montemar Nemzeti Park és Krokodilfarm, és Karibi Gyöngyszemek fakultatív kirándulásokon is részt vehetnek, előzetes jelentkezéssel, felár ellenében, magyar nyelvű idegenvezetéssel.

10. nap: Havanna -  Amszterdam - Budapest

Reggeli után szabadprogram, majd kijelentkezés a szállodából, kora délután transzfer a havannai José Martin Nemzetközi Repülőtérre, majd hazautazás menetrend szerint Budapestre.

11. nap: Érkezés Budapestre

szállások

VARÁZSLATOS KUBA NAGY KÖRÚT (Cayo Santa Maria üdüléssel)

 • 12 nap/ 10 éjszaka
 • Az Air France /KLM menetrend szerinti járatával egy európai átszállással, Havanna–Santiago de Cuba közt belső járattal.
 • Havannában 4-vagy 5*-os, a körutazás során 3-4*-os, Cayo Santa Maria-n 5*-os
 • Teljes panzió Havannában és a körutazás során, Cayo Santa Maria-n all inclusive.
 • A Programokon és a fakultatív kirándulásokon magyarnyelvű idegenvezetés

Tovább a részletekre

KUBA KIS KÖRÜT ÜDÜLÉSSEL (Unesco világörökség túra)

 • 12 nap/ 10 éjszaka
 • Az Air France /KLM menetrend szerinti járatával egy európai átszállással, választható keddi kiérkezéssel
 • Havannában 4*-os szállodában, a körutazás során 3*-os, Varadero-n 4*-os szállodákban
 • teljes ellátás Havannában és a körutazás során, all inclusive ellátás a varaderoi pihenés allat
 • 2 fő jelentkezés esetén is garantáltan induló túra
 • A Programokon és a fakultatív kirándulásokon magyarnyelvű idegenvezetés

Ajánlatkérés

 
 

Fakultatív programlehetőségek

Városnézés Havannában oldtimer autókkal

A program kihagyhatatlan, hogy valóban megismerjük Kuba izgalmas, lüktető fővárosát! Havanna régi és modern városrészét is bejáró városnézés. A panoráma városnézés keretén belül korhű, old timer autókkal szeljük át a várost. A főbb, látogatásra váró nevezetességek közé tartozik a Forradalom tér, Villanegyed, Malecon és a Világörökség részévé nyilvánított Havanna óvárosi részének – „Habana Vieja” – megtekintése. Itt található a Katedrális tér, Capitolio, Plaza de Armas, Plaza San Francisco de Assis és a Plaza Vieja. A program keretében lehetőség nyílik híres kubai rum elkészítésének megismerésére a Havana Club Rum Múzeumban, ami kóstolással zárul. A programból nem maradhatnak ki Hemingway kedvenc törzshelyei sem. Ebéd egy autentikus kubai étteremben.

Ár: 33 000 Ft/fő ebéddel, Havannából, min. 4 főtől (jelentkezés és befizetés utazást megelőzően a választott irodában)

Hemingway nyomában Kubai szivartúra

Hemingway és a híres kubai szivar útját járjuk végig a program keretében Havannában. Először Hemingway, a híres író nyomába szegődünk, megtekintjük a házát, a Finca de la Vigia-t, kikötőjét Cojimar halászfaluban, majd kedvenc törzshelyeit: Ambos Mundos Hotel, La Bodeguita del Medio, La Floridita, ahonnan a világhírű „mojito” és „daiquiri” koktélok indultak hódító útjukra. Ezután látogatás egy helyi szivarsodrónál, ahol megismerkedünk a szivar készítésével, és közben megtudjuk, hogy miről ismerhető fel a jó szivar, hol érdemes megvásárolni. A program során ebéd egy helyi, tipikus kubai étteremben.

Ár: 49 900 Ft/fő ebéddel, Havannából, privát odaúti transzferrel Varaderora min. 4 főtől. Cayo Santa Mariai üdülés estében a kirándulás külön lekérésre, felár ellenében érhető el. (Jelentkezés és befizetés utazást megelőzően a választott irodában)

Tobacco Land túra

Egész napos kirándulás az ország nyugati részébe, Pinar del Rio tartományba, a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Viñales völgybe, amelyet az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított és az ország „zöld szigetének” is neveznek. Megálló a Viñales-i kilátónál, ahonnan megtekinthetők az egyedülálló „Mogote-k” vagy „Boglyahe-gyek”. Látogatás egy dohányültetvényen, ismerkedés a dohánytermesztés folyamatával. A program folytatásaként csónakázás a Cueva del Indio Indián Barlangban, Kuba legrégebbi barlangrendszerében, ahol megcsodáljuk a gyönyörű karsztképződményeket, majd pedig az őskort ábrázoló híres falfestmény, a „Mura de la Prehistoria” megtekintése következik. A program során ebéd egy helyi, kubaiak által üzemeltetett családi, autentikus kubai étteremben. A felszolgálásra kerülő ételek páratlan élményét az adja, hogy minden alapanyag a helyi biofarmon kerül előállításra.

Ár: 58 000 Ft/fő Havannából min. 4 főtől (jelentkezés és befizetés utazást megelőzően a választott irodában)

Kuba dohany

Montemar NemzeiI Park túra és krokodilfarm Varaderoból

Indulás reggel autóbusszal Varaderoból a kb. 170 km-re lévő, a Zapata félsziget természetvédelmi területen található Montemar Nemzeti Parkba. Első állomásunk Guama, a Nemzeti Park fő látványossága. Itt egy motorcsónaktúrára indulunk egy természetes lagúnán, a Laguna de Tresoro-n, majd kikötünk a Taino indiánok szigetén, ahol az Aldea Taino rekonstruált indiánfalut tekintjük meg, megismerkedünk az őslakos indiánok szokásaival. Motorcsónakkal érkezünk vissza a kikötőbe és látogatást teszünk Kuba legnagyobb krokodilfarmján, ahol közvetlen közelről figyelhetjük meg az óriáshüllőket. Krokodilfarm után tovább folytatjuk utunkat a Karib-tenger partjára, egészen a híres Disznó-öbölig. Itt megebédelünk egy tengerparti étteremben. A program zárásaként ellátogatunk Playa Larga-ra, a Karib-tenger egyik legcsodálatosabb, szinte érintetlen tengerpartjára, ahol fürdésre is lesz lehetőség. Késő délután indulás vissza Varaderoba, érkezés a kora esti órákban.

Ár: 57 000 Ft/fő ebéddel, Varaderoból min. 4 főtől (jelentkezés és befizetés utazást megelőzően a választott irodában)

Karibi gyöngyszemek túra Varaderoból

A kirándulás során bejárjuk az ország középső és déli részét, egészen a Karib-tengeri oldalig. A túra állomásai az UNESCO Világörökség részét képezik! Látogatás Trinidad-ban, amelynek különlegessége, hogy sértetlenül megőrizte a koloniális kor hangulatát. Városnézés az UNESCO világörökség részévé nyilvánított óvárosban: Plaza Mayor, Contra Bandido torony, Katedrális, La Santissima Trinidad tér megtekintése. Majd tovább sétálunk az óvárosban és betérünk a híres Canchanchara bárba, ahol megkóstolható a híres Canchanchara koktél, majd büfé ebéd egy helyi kubai étteremben. Ezután Cienfuegos felfedezését kezdjük meg, először egy panoráma városnézéssel, mely során végig megyünk a híres Cienfuegosi Malecon-on, majd a belváros felé vesszük az irányt, ahol sétás városnézéssel folytatjuk az egykori arisztokraták városának felfedezését. Végig sétálunk a város főutcáján a Boulevard-on, megcsodáljuk a José Marti teret, a Kormányzói palotát, a híres Thomas Terry színházat, valamint a Katedrálist. Varaderoba érkezés az esti órákban.

Ár: 78 000 Ft/fő ebéddel, Varaderoból min. 4 főtől (jelentkezés és befizetés utazást megelőzően a választott irodában)

Buena Vista Social Club koncert oldtimer autókkal

A világhírű kubai együttes máig élő tagjainak, illetve a „nagy öregekkel” valaha együtt játszott kitűnő művészekből álló Buena Vista Social Club koncertje Havannában. A kétórás koncert este 21.30 órakor kezdődik, ahol megállás nélkül játssza világhírű slágereit a zenekar. A „Son” stílusú repertoárban olyan világslágereket hallgathatunk, mint a „Chan-Chan” vagy a „La Bayamesa”. A zenekar legendás nagy öregjei közül sajnos már nincsenek közöttünk: Ibrahim Ferrer, Rubén Gonzalez, Compay Segundo, de tovább élnek slágereikben. A programon nincsen idegenvezetői kíséret.

Ár: 27 900 Ft/fő, Havannából (jelentkezés és befizetés utazást megelőzően a választott irodában)

Tropicana Show oldtimer autókkal

A havannai programokból kihagyhatatlan ez a világhírű revüműsor meglátogatása a Tropicana Cabaretben, ami a világ egyik leghíresebb mulatója! Kétórás, 22.00 órakor kezdődő, látványos program három színpadon, élő nagy zenekarral, énekesekkel és 150 fős, fantasztikus tánckarral, lenyűgöző helyszínen, exkluzív díszletekkel. A programon nincsen idegenvezetői kíséret.

Ár: 45 000 Ft/fő Havannából, preferált asztalfoglalással és italfogyasztással (rum, pezsgő, snack és üdítő) (jelentkezés és befizetés utazást megelőzően a választott irodában).

Figyelem!

 • A fakultatív kirándulásokra előzetes jelentkezés szükséges, legkésőbb az utazást megelőző 14. napig!
 • A kirándulások árai magyar nyelvű idegenvezetéssel minimum 4 fő jelentkezése esetén érvényesek!

Szállások


Menetrendek

Honnan - Hová | 2017.12.05.,29. | 2018.01.23.,31.,02.10.,22. Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest(BUD) - Amszterdam(AMS) 06:30 08:45
Amszterdam(AMS) - Havanna(HAV) 12:35 17:15
Havanna(HAV) - Amszterdam(AMS) 19:15 10:35+1
Amszterdam(AMS) - Budapest(BUD) 14:15 16:15
Honnan - Hová | 2018.01.12. Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest(BUD) - Amszterdam(AMS) 06:30 08:45
Amszterdam(AMS) - Havanna(HAV) 12:35 17:15
Havanna(HAV) - Amszterdam(AMS) 19:15 10:35+1
Amszterdam(AMS) - Budapest(BUD) 21:05 23:05

menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

 

Hasznos tudnivalók a kubai utazáshoz

Hivatalos név:

Kubai Köztársaság

Beutazási szabályok:

magyar állampolgároknak ún. turista kártya szükséges/kötelező a beutazáshoz, mellyel 30 napig lehet az országban tartózkodni, az útlevélnek a belépés napjától számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A határ átlépésekor kérhetik a megfelelő anyagi fedezet bizonyítását (min. 70,- USD/fő/nap). Az utazás teljes időtartamára érvényes BBP biztosítást kötelező kötni!

Kiutazási szabályok:

Kilépési illeték: a repülőjegy ára már ezt tartalmazza.

Hivatalos nyelv:

spanyol. Az általánosan beszélt idegen nyelv az angol

Deviza előírások:

helyi fizetőeszköz Convertibilis Peso (CUC). 2004 novemberétől nem fogadják el a külföldi valutákat. A nemzetközi bankkártyák, hitelkártyák többségét a szállodákban elfogadják, amennyiben az dombornyomott. Az elektronikus bankkártyákat (Maestro, Visa Electron) nem fogadják el.

Hálózati feszültség:

általában 110 V (adapter/átalakító szükséges), némelyik hotelben 220 V.

Időeltolódás:

-6 óra október-április között. Magyarország 12.00 óra, Kuba 06.00 óra

Diplomáciai képviselet:

Magyar Köztársaság Nagykövetsége, Calle G. No. 458. 19-21 Vedado, HAVANNA, Ügyeleti telefonszám: (00)-(53)-52-80-21-10

Éghajlat:

Szubtrópusi. Az éves átlaghőmérséklet 22 – 27 Celsius fok, az átlagos páratartalom meghaladhatja a 80 %-ot is. A szárazabb téli időszak novembertől áprilisig tart.

Egészségügyi tanácsok:

nincs kötelezően előírt oltás, de a Nemzetközi Oltóközpont a következőket ajánlja: diftéria, tetanusz, tífusz, hepatitis A és B elleni vakcina. További info: www.oek.hu Csapvizet ne igyanak, csak palackozott italokat.