Mexikó

A Yucatán-félsziget szikrázóan fehér homokos partjairól, türkizkék tengervizéről, színpompás korallzátonyairól, buja őserdőből kivillanó ősi piramisairól, a maja civilizáció felbecsülhetetlenül gazdag emlékeiről világhírű. Az ősi maják városállamokat építettek és virágoztattak fel, történelmük során bámulatosan magas fokú civilizációt hoztak létre.

A mexikói Yucatán-félsziget a szikrázó homokos partjairól, türkizkék tengervízéről, és az ősi maja civilizáció felbecsülhetetlenül gazdag emlékeiről világhírű.

Szertartási központjaik, vallási rituáléik helyszínei, illetve komplett piramis együtteseik az őserdők mélyén csipkerózsika álmot aludtak a XIX. század elejéig. Igazán felemelő és energiával teli helyek ezek, a maja csillagászat és építészet remekei. Az amerikai kontinens egyik legrégebbi civilizációja a maja, mely az ősi indián törzsekkel ellentétben ma egy megújult, lüktető társadalom. Bár ez a népcsoport több ország területén él, képes arra, hogy fenntartsa nyelvét, életstílusát és hagyományait. Gazdag történelme mellett az ország gasztronómiája is említést érdemel. Nyaralásuk során feltétlenül kóstolják meg a mexikói konyha tradicionális ételeit, a tortillát salsával, a hírhedt chilet (magyarul chili), a tequila-t, a frissítő vagy bódító koktélokat.

Térkép

Mexikói úti célok és üdülőhelyek

Cancún

25 km hosszú és 500 m széles, hófehér homokpadra épült pezsgő város, a nyüzsgést kedvelő vendégek kedvenc üdülőhelye. A közvetlen tengerparti szállodák a Zona Hotelera területére épültek, a szabadidős, sportolási illetve különféle kikapcsolódási lehetőségek széles kínálata elérhető a közelben.

Riviéra Maya

Cancúntól délre található, amelynek központja Playa del Carmen egykori halászfalu. Megőrizte hagyományos képét, egyre népszerűbb úticél a turisták körében. Tulum és környéke az egyetlen megmaradt tengerparti maya romváros, amely kicsit messzebb van a repülőtértől, viszont igen kedvelt a búvárok körében is, hiszen a tenger vize kristálytiszta és a partoktól már 50 m-re csodálhatják a színpompás korallzátonyokat.

CANCÚN Időjárás

További szállások

Tudnivalók

 • Utazás:Air France/KLM menetrendszerinti járatával Budapestről, párizsi vagy amszterdami átszállással, Budapest-Párizs/Amszterdam - Cancun – Párizs/Amszterdam - Budapest útvonalon.
 • Repülőtéri transzfer:minibusszal, busszal vagy autóval történik a létszámtól függően, a Cancuni repülőtéren a Dalma Tours képviselője várja az utasainkat IBUSZ-os táblával
 • Elhelyezés/ellátás:a választott hotelben all inclusive ellátással.
 • Idegenvezető:a fakultatív kirándulásokon magyar nyelvű idegenvezetés (a minimumlétszám függvényében)

Fakultatív programok 2023-2024

Chichén Itzá:

A maya civilizáció legjelentősebb és legismertebb ősi városában többek között az évezredes piramisok, obszervatórium, játékok tere, harcosok temploma mesél arról, hogy ez a maya-tolték kultúra miként is létezett. A hatalmas, buja erdős területen a lélegzetünk is eláll a sok matematikai, csillagászati bravúrtól, ahogy a maya világkép esszenciáját, a Vénusz jegyet alkalmazzák, vagy ahogy a Kukulkán piramis elemeinek számadatai a naptár tagolását mutatják.

Elfogyasztjuk svédasztalos ebédünket, majd felfrissülünk egy nyitott cenotéban. Valladolid városán áthaladva megfigyelhetjük a mai maya életetvitelt is. A főtéren láthatjuk a spanyol alapítású középkori templomot a freskókkal díszített városháza mellett a tarka koloniális és modern házak gyűrűjében.

135 EUR/fő

Tulum, Cobá, Punta Laguna:

Két teljesen különböző maja romvárost tekintünk meg, az egyik a Karib-tenger partján helyezkedik el, a másik pedig az őserdőben.

Punta Laguna egy igazi különlegesség a dzsungel közepén! Szabad környezetben láthatunk pók - és bőgőmajmokat, illetve akinek kedve van a lagúnában is megmártózhat.

140 EUR/fő

Ek Balam, cenote és piac:

Ek Balam az egyik legszebb és legérdekesebb maja romváros a dzsungel közepén, ahol csak nagyon kevés turista fordul meg.

A reggelt egy helyi piacon kezdjük, ahol többek között házi készítésű csípős szószokat és kakaóbabot vásárolhatunk. Utána Ek Balam épületit mászhatjuk meg, majd ebéd után egy zárt cenotéban frissülünk fel.

140 EUR/fő

Félnapos Tulum és Akumal:

A reggeli órákban a Karib-tenger partján fekvő Tulum romvárost tekintjük meg. A festői látvány mellett rengeteget megtudhatunk a maja történelemről is.

Következő megállónk az akumali strandon lesz, ahol lehet fürdeni vagy opcionálisan 20 EUR/fő-ért van lehetőség teknősökkel úszni. Ehhez a sznorkel felszerelést biztosítjuk.

80 EUR/fő

Félnapos Muyil lagúna

Reggel a kis muyili maja romvárost látogatjuk meg a dzsungelben, ahonnan átsétálunk a lagúnához. A Sian Ka'an természetvédelmi területen kis motoros csónakon fedezzük fel a maják régi kereskedelmi csatornáit, majd egy természetes sodrású folyóban lebegve élvezzük a mangróvék látványát. Visszafelé kb 15 perces séta a stégen.

120 EUR/fő

Isla Holbox:

Isla Holbox maga a földi paradicsom, ahol még az igazi karibi hangulattal találkozhatunk.

A privát hajókirándulás után, ahol több szigetet is meglátogatunk, golfkocsikkal fedezzük fel Holbox festői szigetét, amit mi magunk vezethetünk. A tengerparti ebéd után élvezhetjük a Karib-tenger sekély és kristálytiszta vízét.

145 EUR/fő

Sian Ka’an

Sian Ka'an az Unesco által védett természetvédelmi terület, ahol úgy érzed magad, mintha egy National Geographic természetfilmben lennél. Szabad környezetben csodáljuk meg a lenyűgöző állatvilágot, kis motorcsónakokkal fedezzük fel a mangrovék élővilágát. A nap folyamán a Karib-tengerben sznorkelezhetünk és fürödhetünk is. Kiscsoportos kirándulás.

190 EUR/fő

Bacalar hajókirándulás:

Bacalar, a hét kék lagúnája, a belizei határ közelében található. A víz lenyűgözően kék színének különböző árnyalatai teszik különlegessé a helyet, amit hajóval fedezünk fel és lesz lehetőségünk a fürdés mellett kajakozni is. A főtéren felfedezhetjük a hangulatos kis kávézókat és boltokat majd a tó partján megebédelünk.

160 EUR/fő

Isla Contoy és Isla Mujeres

Isla Contoy egy lakatlan sziget, ahova csak korlátozott számban engedik be a turistákat, hogy óvják a környezetet. Az érintetlen természet felfedezése mellett a hajókirándulás alatt lesz lehetőségünk sznorkelezni is, majd egy másik, lakott szigetet is meglátogatunk, méghozzá Isla Mujerest.

Contoy szigeten a naptej használata és a dohányzás tilos!

139 EUR/fő + 15 EUR/fő természetvédelmi adó

Tengeri horgászat

4 és 6 órás tengeri horgászat Playa del Carmenből. Min. 2 fő és max. 6 fő esetén lehetséges a kirándulás reggel 7 órás vagy délután 1 órás indulással. A horgászat mellett lehet úszni és sznorkelezni is.

Szezontól függően horogra akadhat tonhal, vitorláshal, aranydurbincs, sügér, kardhal, makréla vagy akár cápa is.

140 EUR/fő-től

Félnapos cancúni városnézés

Ebéd után indulunk Cancúnba, ahol az első megállónk a színes Cancún betűknél, a delfinesi kilátónál lesz. A nap folyamán egy nyitott plázában, egy szupermarketben és egy helyi szuvenír piacon is lesz lehetőségünk vásárolni.

A bátrabbak egy óriáskerék tetejéről is megcsodálhatják a híres cancúni hotel zónát.

65 EUR/fő

Félnapos gasztro túra

Délután találkozunk Playa del Carmen központjában, ahol meglátogatunk egy zöldség-gyümölcs boltot ill. friss gyümölcslevet iszunk, majd a belváros több helyi kis bódéjánál megkóstoljuk Mexikó ételkülönlegességeit.

Lesz lehetőség a quinta avenidán, vagyis a híres bevásárlóutcán vásárolni szivart, csokit ill. szuveníreket is.

65 EUR/fő

Figyelem!

 • fakultatív kirándulások leírásai és árai tájékoztató jellegűek. Pontos részleteket az érkezést követően a helyszínen kapnak a helyi partnerünktől. Befizetésre szintén helyszínen USD-ben van lehetőség.
 • A programok min. 6 fő jelentkezése esetén indulnak
 • A kiránduló buszokon az idegenvezetés a magyar mellett más nyelveken is folyhat.
 • helyszínen fizethető fakultatív programlehetőségeket nem az IBUSZ szervezi, azok teljesítésért nem felel. A fakultatív programokkal kapcsolatos kifogást a programok szervezőjénél, a helyszínen köteles az utas jelezni.

Tervezett menetrendek

2023.11.07.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Amszterdam (AMS) 06:30 08:45
Amszterdam (AMS) - Cancun (CUN) 10:00 15:15
Cancun (CUN) - Amszterdam (AMS) 17:00 08:20 +1 nap
Amszterdam (AMS) - Budapest (BUD) 10:05 12:05

2023.12.12., 28., 2024.01.18., 23., 30., 02.06., 20.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Amszterdam (AMS) 06:30 08:45
Amszterdam (AMS) - Cancun (CUN) 10:05 15:10
Cancun (CUN) - Amszterdam (AMS) 17:05 08:30 +1 nap
Amszterdam (AMS) - Budapest (BUD) 10:05 12:05

 

2023.12.23.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest(BUD) - Amszterdam (AMS) 06:30 08:45
Amszterdam (AMS) - Cancun(CUN) 10:05 15:10
Cancun(CUN) - Párizs(CDG) 22:05 13:40 +1 nap
Párizs(CDG) - Budapest(BUD) 19:25 21:40

2023.11.15., 2024.01.13., 31.

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest(BUD) - Párizs(CDG) 06:20 08:45
Párizs(CDG) - Cancun(CUN) 14:35 19:50
Cancun(CUN) - Amszterdam(AMS) 22:05 13:40 +1 nap
Párizs(CDG) - Budapest(BUD) 19:25 21:40

menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Beutazási szabályok:

Hivatalos név:

Mexikói Egyesült Államok

Deviza előírások:

hivatalos fizetőeszköz a mexikói peso (MXN), érdemes amerikai dollárt vinni, mert sok helyen elfogadják. A nemzetközi bankkártyák, hitelkártyák többségét a szállodákban elfogadják. Mexikóba hozható készpénz összeg utasonként maximum 10.000 USD / fő.

Hivatalos nyelv:

Spanyol, de sokan beszélnek angolul..

Beutazási szabályok:

 • nincsen szükség vízumra, elegendő a belépés napjától számított 6 hónapig érvényes útlevél. A beutazáskor a határon úgynevezett migrációs kártyát (FMM-t) kell kitölteni, amit az országba lépéskor lepecsételnek. Az FMM következő linkről letölthető: https://www.inm.gob.mx/fmme/publico/en/solicitud.html, de a repülőgépen is adnak. Kilépéskor ezt a kártyát fel kell mutatni. Elvesztése pénzbüntetéssel jár és a kiutazáskor ismételt kitöltése kötelező
 • A jelenlegi helyzet folyamatos változása miatt javasoljuk, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat hivatalos oldalát kövessék figyelmesen, az alábbi linken elérhető: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/mexiko
 • Idegenforgalmi adó (kb. 2 USD/fő/éj) a helyszínen fizetendő.
 • Cigaretta behozatalt nagyon szigorúan ellenőrzik. Max 1 karton cigaretta vihető be az országba.

Hálózati feszültség:

110 Volt, átalakító/adapter szükséges.

Éghajlat:

Szubtrópusi. Az éves átlaghőmérséklet 22–27 Celsius fok, az átlagos páratartalom meghaladhatja a 80 %-ot is. A szárazabb téli időszak novembertől áprilisig tart.

Egészségügyi tanácsok

Nincs kötelezően előírt oltás, de a Nemzetközi Oltóközpont a következőket ajánlja: diftéria, tetanusz, tífusz, hepatitis A és B elleni vakcina. További info: www.oek.hu

 • Csapvizet ne igyanak, csak palackozott italokat.

Időeltolódás:

-7 óra október-április között. Magyarország 12.00 óra, Mexikóváros 05.00 óra

Diplomáciai képviselet:

Av. Montes Auvernia 310, Lomas de Chapultepec, Ciudad de México; 11000 Mexikóváros, CDMX; Mexikó E-mail cím: mission.mex@mfa.gov.hu , Telefon: 00 52 55 5596-18-22, 5596-05-23 (H-P: 8:00 - 15:00) munkaidőn túl a konzuli tájékoztatási és vészhelyzeti ügyeleti telefonvonalon: +36-80-36-80-36

Tokkal - Vonóval

Az IBUSZ Tokkal-Vonóval promóció keretében szervezett Görögország Kréta csodás vidékére szervezett utazásajánlatában megjelölt ár minden költséget lefed.

Weboldalunkon, plakátjainkon és egyéb hirdetéseinkben feltüntetett díjak az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaznak. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja.
Bízunk benne, hogy utasaink is elkötelezettek maradnak az átláthatóság és az IBUSZ iránt!