Montenegro

Ajánlataink ►

Az Adria déli részén fekvő 13.812 km2 területű és 648 ezer lakosú ország, közel 290 km hosszú tengerparttal. A fekete hegyek országát, nevéhez híven, festői szépségű, vad, 2000 méteres hegyek és csodálatos öblökkel tarkított türkizkék tenger jellemzik. Nemcsak azoknak ajánljuk, akik a hosszú, homokos és aprókavicsos, nagy strandokat kedvelik, hanem azoknak is, akik a sziklás, zegzugos partokat keresik.

Montenegró Szerbia szomszédságában található, itt szinte a fellegeket érik a ­Dinári-hegység legmagasabb csúcsai. Önállóvá válása óta különösen nagy hangsúlyt fektet az idegenforgalomra, amelyet mi sem igazol jobban, minthogy sorra emelkednek a 294 km hosszú partszakaszon az újabb és újabb szállodák. Ennek a kis balkáni országnak sajátos hangulata van. Ez többek között viharos történelmére vezethető vissza. Itt hagyták kezük nyomát a rómaiak, az olaszok, a spanyolok, a franciák, és ezek keveréke fokozatosan sajátos jelleget adott az itteni délszláv kultúrának. Építészeti, kulturális emlékei mellett jóval jelentősebbek természeti adottságai. A hatalmas hegyek között patakok, vízesések zúdulnak alá, izgalmas kirándulásokat ígérnek a kanyonok. Montenegróban minden könnyen elérhető méretéből fakadóan. Ismét egy olyan hely, ahol akár egy nyaraláson belül hódolhat a hegymászásnak, a raftingolásnak, a természetbúvárkodásnak a nemzeti parkokban sétálva, vagy csak élvezheti a napozás jótékony előnyeit a Kék Zászlós partok egyikén. Minden nap teljesen más élményekkel gazdagodhat.

Miért az IBUSZ-t válassza montenegrói nyaralásához?

  • Amennyiben 2017. március 1-ig foglal, 15% előfoglalási kedvezményt adunk.
  • Árfolyamgarancia: Amennyiben katalógusunkban megjelent ajánlataink bármelyikét 40% előleg befizetésével március 01-ig megrendeli, társaságunk vállalja, hogy az árfolyamváltozásból következő esetleges áremelést az Ön foglalására vonatkozóan nem érvényesíti.
  • Rendszeresen frissülő last minute akciók

Úti célok és üdülőhelyek

Herceg Novi

A horvát határtól alig 10 km-re fekszik Herceg Novi, igazi mediterrán hangulatú kisváros, melyet természeti környezete tesz egyedivé. Északról 1600-1800 m magas hegyek, délről a Kotori-öböl partja szegélyezi a húszezer lakosú települést. Belvárosában jellegzetes szűk utcácskákat, sikátorokat, hangulatos tereket és teraszos kávézókat találhatunk. A városka tengerparti sétányán tavasztól őszig pezseg az élet. Közvetlen közelében fekszik Igalo, a nemzetközi hírű klimatikus gyógyhely is, de autóval egy órán belül elérhető a világörökségi védelem alatt álló Kotor városa, a hasonlóan hangulatos Budva, vagy a turisták körében legnagyobb népszerűségnek örvendő Bar is. A horvát határ túloldalán fekszik (50 km) a szintén világörökségi védelem alatt álló Dubrovnik is.

Herceg Novi, Montenegro

Budva

A Lovcen hegy meredek lejtői alatt található a budvai riviéra és modern központi városa, Budva. A 2500 éves város viharos történelme során létrejött kulturális örökség szintén látványosságokban gazdag. A keleti és nyugati kultúra fantasztikus kontrasztja nem csupán Budván, de Montenegró egész tengerpartján különleges hangulattal bír.

Budva, Montenegro

Ulcinj

Az adriai partok egyik legrégebbi városa, 500 évvel időszámításunk előtt is vannak a városra utalások. A lakosság 80%-a albán nemzetiségű, így a városban a muszlim kultúra dominál, sajátos hangulatot kölcsönözve annak. Ulcinj Montenegró legdélebbi városa, 12 km-re van az Albán határtól. Az óváros a tengerből emelkedik ki, jellegzetes sziklanyelvek ,,támasztják alá", területét ma is lakják..

Ulcinj, Montenegro

Hasznos tudnivalók

Beutazási szabályok

Érvényes útlevél, ill. személyi igazolvány, személygépkocsival utazóknak jogosítvány és forgalmi engedély, valamint a nemzetközi zöldkártya (kötelező nemzetközi biztosítás), az IBUSZ által kiállított voucher, baleset-, betegség, poggyászbiztosítás.

Utazás

egyénileg, vagy a Volánbusz menetrendszerinti járatával.

Időeltolódás

Nincs, ugyanabba az időzónába tartozik, mint Magyarország.

Hivatalos pénznem

Euro

Hálózati feszültség

220 V.

Ivóvíz

Iható, de javasolnánk, hogy palackozott ásványvizet vásároljanak. (1,5 l-es palack kb. 50-70 centbe kerül).

Közlekedés

Az autópályákon és a fél-autópályákon úthasználati díj fizetendő a helyszínen. Az utakon rendszeresek a közúti ellenőrzések, sebességmérések, s gyakoriak az igazoltatások. A határon való belépéskor környezetvédelmi adót kell fizetni, 10.-EUR/autó, mely 1 évre érvényes.

Üdülőhelyi díj

Külön fizetendő: 500 Ft/fő/éj.

Telefonhívások

Montenegró hívószáma Magyarországról 00-382, Magyarországé Montenegróból 00-36-körzetszám-telefonszám.

Fontosabb telefonszámok

Rendőrség: 92, Mentők: 94, Tűzoltóság 93, Autóklub: 9801

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége

Ambasada Republike Madarske, 81000

Podgorica, Kralja Nikole 104.

Tel.: 00382-81-602-880, 602-910, Fax: 00-382-81-625-243

Kedvencek

Hírlevél feliratkozás

Irakozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legfrissebb és legkedvezőbb ajánlatainkról!

Kattintson ide a feliratkozáshoz

kék szám: 06 40 428 794

IBUSZ katalógusok

Tekintse meg vagy töltse le aktuális katalógusunkat!

Élmények Korhatár Nélkül (Belföldi ajánlatok 2016)
További katalógusok
Elfelejtett jelszó