Török Rivéra

A Török Riviérán, a Földközi-tenger festői déli partvidékén lépten-nyomon tapintható a történelem és a mitológia, ugyanakkor a természeti szépségek valódi kincsestára. A balzsamosan illatozó fenyvesek, narancsligetek, a datolyától roskadozó pálmafák, a türkiz ezernyi árnyalatában csillogó, kristálytiszta tenger, Kék zászlós strandok, lenyűgöző vízesések, a Taurus-hegység égbe törő csúcsai, a tengerbe nyúló sziklapartok és az aranyhomokos strandok évről évre vonzzák a turistákat. A törökök vendégszeretete és konyhaművészete, a mesés kelet bazárjainak szín-, illat- és árukavalkádja páratlan élményt szereznek az itt pihenőknek.

Az százhúsz éves IBUSZ által szervezett 2023-as utazások keretében ügyfeleink kipihenhetik az év minden fáradalmát a Török riviéra egzotikus tengerpartjain.

Miért az IBUSZ-t válassza törökországi nyaralásához?

 • Budapesti bázissal és magyar személyzettel rendelkező charterjárattal, verhetetlen utasbarát menetrendekkel rendelkezünk
 • Előre kiválaszthatja ülőhelyét a repülőgépen (felár ellenében)
 • Előre kiválaszthatja fedélzeti ellátását (felár ellenében), számos hideg és melegétek kínálatunkból
 • A helyszínen tapasztalt magyar idegenvezetőink gondoskodnak utasaink zavartalan nyaralásáról

A Török Riviéra minden korosztály számára egyedülálló élményekkel szolgál, és programok széles skálájából válogathat az ideutazó. Kulturális programok egész sora vár itt ránk és a természet kincseit sem kell nélkülöznünk. Szálláshelyek tekintetében is mindenki találhat számára megfelelőt, hisz a kisebb, városi szállodáktól a hatalmas resortokig minden elérhető, akár családi nyaralásra, akár nászútra érkezzünk.

További szállások

 

Indulási napok 2024

Budapest - Antalya - Budapest május június július augusztus szeptember október
SmartWings Charter 04., 11., 18., 25. 01., 08., 09., 14., 15., 16., 17., 21., 22., 23., 24., 28., 29., 30. 01., 05., 06., 07., 08., 12., 13., 14., 15., 19., 20., 21., 22., 26., 27., 28., 29. 02., 03., 04., 05., 09., 10., 11., 12., 16., 17., 18., 19., 23., 24., 25., 26., 30., 31. 01., 02., 06., 07., 08., 09., 13., 14., 15., 16., 20., 21., 22., 23., 28. 05., 12., 19., 26.
Debrecen - Antalya - Debrecen június július augusztus szeptember
SmartWings Charter 15., 22., 29. 06., 13., 20., 27. 03., 10., 17., 24., 31. 07., 14., 21.

 

Fakultatív programok

Fakultatív programok 2024

Fakultatív kirándulásokat a helyszínen, telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni (helyi partnerünk szervezésében). A kirándulások a helyszínen EUR-ban fizetendők készpénzben, vagy bankkártyával. A díjak tájékoztató jellegűek, további információt a helyszínen kaphatnak.

Fakultatív kirándulások magyar nyelven:

Green Kanyon Side

Indul:Alanya/Side/Belek/Antalya

Az egész napos programot a természetben indítjuk; utunkat busszal tesszük meg a Taurusz-hegység festői vonulatain át, mely elvezet minket a római kori vízvezetékhálózat, az akvadukt mellett, majd lentről a 185 méter magas Oymapinar-gátat is megcsodálhatjuk. Ez Törökország 7. legmagasabb gátja, mellyel a Manavgat-folyót duzzasztották fel, mely felett a Green Kanyon is található. A magas sziklafalak által szegélyezett kanyon szépségeit egy kb. két és fél órás hajókirándulás keretében járjuk be, sőt, úszhatunk is egyet a kristálytiszta vízben. A kikötőből leereszkedünk Manavgat városának felső részéhez, ahol a folyóparton megebédelünk, majd ellátogatunk a környék legnagyobb textil outlet üzletébe, ahol vásárlási szenvedélyünknek is hódolhatunk. A hajón a víz, üdítők, tea és kávé díjmenetesen fogyaszthatók.

Külön fizetendő: a hajón az alkoholos italok, jégkrém és chips, profi fényképek, valamint az italok az ebédnél.

Várható indulási nap: Kedd, szerda és péntek

  Felnőtt Gyermek*
Alanya 72 EUR/fő 36 EUR/fő
Side 69 EUR/fő 35 EUR/fő
Belek-Antalya 72 EUR/fő 36 EUR/fő
*(7-12 éves korig)

Side Exkluzív

Indul:Alanya/Side/Belek

Tartalmas délutáni – esti program (elő-és utószezonban nappali programként indul), mely során megismerhetjük Manavgat és Side főbb nevezetességeit. Utunk elsőként a Külliye mecsetbe vezet, ahol betekintést nyerhetünk az iszlám vallásba. Ezután egy ékszerboltba látogatunk, ahol a több évtizedes múltra visszatekintő török ékszerkészítés csillogó remekeit csodálhatjuk, kicsit a mesterség hátterével is megismerkedhetünk és ahol természetesen vásárlásra is lesz lehetőség. A programot a Manavgati vízesés meglátogatásával folytatjuk, mely a környék egyik legnépszerűbb turisztikai látnivalója. A folyó egy fentebbi szakaszán étkezünk, majd a Török Riviéra egyik legszebb ókori romvárosába, Side-be teszünk látogatást. Megismerkedünk a város történelmével, megnézzük a főként római kor látnivalóit, úgy, mint a régi városbejárat mellett lévő 3 emeletes szökőkutat, az oszlopos főutcát házalapok maradványaival, az agorát, a római kori fürdő épületét, mely múzeumként üzemel és a 15.000 férőhelyes színházat, majd szabadidő keretében felfedezhetjük a sidei bazársort, a kikötőt és a város fő látványosságát, az Apollon templom maradványait.

Külön fizetendő: italok az étkezésnél. Igény esetén Sideben shuttle busz, színház és múzeum belépő.

Várható indulási nap:hétfő és szerda

  Felnőtt Gyermek*
Alanya 49 EUR/fő 25 EUR/fő
Side 46 EUR/fő 23 EUR/fő
Belek 52 EUR/fő 26 EUR/fő
*(7-12 éves korig)

Alanya Exclusive

Indul:Alanya/Side

Délutáni, esti program (elő-és utószezonban nappali programként indul). Alanya a Riviéra második legnagyobb városa, gazdag történelmi és természeti látnivalókkal, emellett pedig a szórakozás és bazározás egyik központja is. Miután egy kilátóból megcsodáltuk Alanya egyedülálló panorámáját a félsziget tetején található Várral együtt, egy ékszerboltba látogatunk. Ezt követően a híres Kleopátra-strand felett lévő lenovkával - felvonóval jutunk fel az Alanyai-félszigetre, ahonnan gyönyörű panorámafotókat készíthetünk. Alanya meredek hegyfoka és erődje már kilométerekről látszik, melyről lélegzetelállító kilátás nyílik a város strandjaira és a Taurusz-hegység páratlan szépségű vonulataira. A 13. században épült fellegvár 6,5 km hosszú falrendszere a hegyoldalon egészen a vízpartig kanyarog. A felvonóval a félsziget mindkét oldalában és Alanya egyes történelmi nevezetességeiben (szeldzsuk házak, Vörös-torony, hajóépítő műhely) is gyönyörködhetünk, míg a felvonó lábánál egy kis cseppkőbarlangba is látogatást teszünk. Szabadidő keretében a kora esti bazári forgatagban és Alanya színes lámpákkal díszített utcáiban is elmerülhetünk.

Várható indulási nap: kedd és csütörtök

  Felnőtt Gyermek*
Alanya 44 EUR/fő 22 EUR/fő
Side 48 EUR/fő 24 EUR/fő
*(7-12 éves korig)

Antalya Városnézés

Indul:Side / Belek / Antalya / Kemer

Antalya a Török Riviéra fővárosa, gazdag történelmi látnivalóival, hangulatos, labirintus szerű utcáival, modern és autentikus vásárlási lehetőségeivel várja, hogy felfedezzék! Első állomásunk a gyönyörű, parkosított környezetben található Kursunlu-vízesés, ahol kb. egy órát töltünk a természetben. Innen a város központja felé menet betérünk a régió egyik legnagyobb ékszerboltjába, ahol megcsodálhatjuk a számtalan, szemet kápráztató, elsősorban kézzel készített, egyedi arany, ezüst és drágakő ékszereket és betekintést kapunk a török ötvösök munkáiba. Az ékszerbolt látogatása után Antalya óvárosa felé vesszük az irányt, ahol kb. 3 órás szabadidő keretében először idegenvezetéssel megnézhetjük a főbb látnivalókat, úgymint a Köztársaság-téri Atatürk emlékművet, a Yivli-minaretet, Óratornyot, panoráma teraszt, Dervisiskolát és a Hadriánusz-kaput, majd egyénileg is lesz idő felfedezni az óváros (Kaleici) zegzugos utcácskáit, látnivalóit és a kikötőt, vagy akár a bazársort, üzleteket is célba vehetjük. A program díja tartalmazza a belépőt a vízeséshez. Napunk zárásaként vidám perceket tölthetünk el a szelfi fotóparkban a légkondicionált termekben.

Külön fizetendő:ebéd és italok, melyre az óváros számos éttermében, büféjében lesz lehetőség.

Várható indulási nap:hétfő

  Felnőtt Gyermek*
Side 39 EUR/fő 20 EUR/fő
Belek 36 EUR/fő 18 EUR/fő
Antalya 36 EUR/fő 18 EUR/fő
Kemer 36 EUR/fő 18 EUR/fő
*(7-12 éves korig)

Antalya by Night

Indul:Side / Belek / Antalya / Kemer

Délutáni, esti program.

Antalya magával ragadó óvárosa, történelmi látnivalói, naplemente a kikötő felett és a nyüzsgő bazár kínálata, fűszerek, teák, szőnyegek, keleti illatok várják, hogy a koraesti fényben felfedezzék őket! A program során megismerkedünk egy török ékszerbolt kínálatával, megtekintünk egy 40 méter magasról lezúduló vízesést és egy rövid városismertetést követően mi magunk fedezhetjük fel a Török Riviéra fővárosának szépségeit.

Várható indulási nap:csütörtök

  Felnőtt Gyermek*
Side 36 EUR/fő 18 EUR/fő
Belek 34 EUR/fő 17 EUR/fő
Antalya 34 EUR/fő 17 EUR/fő
Kemer 34 EUR/fő 17 EUR/fő
*(7-12 éves korig)

Manavgat Hajókirándulás Bazzározással

Indul:Alanya / Side

Egész napos buszos – hajós kirándulás, mely alkalmával kb. 50 perc alatt lehajózunk a Manavgat-folyón a Földközi-tengerig, melyet egy homokos földnyelv választ el egymástól. A homokos partszakaszon kikötünk, majd kb. másfél óra szabadprogram strandolási lehetőséggel, mely alatt ki-ki kedve szerint édes, vagy sós vízben is megmártózhat. Visszaindulás előtt még a hajón megebédelünk. Ebéd után visszatérünk Manavgat városába, ahol lehetőségünk lesz egy fix áras ruházati-textiláruházban vásárolni kényelmes keretek között, de aki a pezsgő és alkudozós török bazárt részesíti előnyben, neki is kedvez ez a kirándulás. Utunkat a heti piaccal folytatjuk, ahol a ruházati termékeken kívül különleges déli gyümölcsöket is szemlére vehetünk és megvásárolhatunk; emellett aszalt és szárított gyümölcsöket, pisztáciát, kesudiót és persze szuveníreket is találunk. A program során megtekintjük a kellemes, árnyas természeti kikapcsolódást ígérő Manavgat-vízesést is, mely egy szép, parkosított területen belül található és Manavgat egyik fő turisztikai látnivalója.

Külön fizetendő:italok, jégkrém és chips a hajón.

Várható indulási nap:csütörtök

  Felnőtt Gyermek*
Alanya 52 EUR/fő 26 EUR/fő
Side 49 EUR/fő 25 EUR/fő
*(7-12 éves korig)

Side Family Tour (családi program)

Indul:Side

A félnapos program keretében vidám időtöltést ígérünk gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt! Ki ne szeretné fejre állítani a világot? Látogassunk el egy fejtetőre állított villába, ahol szobáról szobára vándorolva nagyszerű fejre állított képeket készíthetünk családtagjainkról. Innen egy rövid buszút után máris Side óvárosában találjuk magunkat, ahol egy úton közlekedő kisvonatról megtekinthetjük a történelmi városrészt, majd lesétálva a kikötőbe, tengeri hajókirándulás keretében a sidei félsziget mindkét oldalában gyönyörködhetünk.

Várható indulási nap:kedd és péntek

  Felnőtt Gyermek*
Side 42 EUR/fő 21 EUR/fő
*(7-12 éves korig)

Tahtali csúcs + Ulupinar + Phaselis

Indul:Alanya / Side / Belek / Antalya / Kemer

Egész napos kirándulás, mely során Antalya keleti oldalára kirándulunk el és első állomásként drótkötélpályás felvonóval 700 méter magasságról indulva, 80 fős kabinokban felmegyünk a 2.365 méter magas Tahtali-csúcsra, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik 360 fokban, így mind a tengerre, mind a környező hegyvonulatokra. A panorámakilátó után Ulupinar felé vesszük az irányt, ahol akár a hegyi folyón lévő úszó stégeken is elfogyaszthatjuk ebédünket. A programot a 3 öböl ölelésében elterülő Phaselis 2700 éves, ókori romvárosának megtekintésével zárjuk. Az egykor fontos kereskedelmi kikötő, alkalmanként kalóztanya egy valódi szabadtéri múzeum; zöldellő fák árnyékában sétálhatjuk végig a természetben elterülő óvárost, ahol amfiteátrumot, 2 római fürdőt, piacteret és akvaduktot is megcsodálhatunk. Az öblökből álomszép tengeri panoráma, és lenyűgöző kilátás nyílik a Taurusz-hegység legszebb hegyláncaira és lehetőség lesz tengeri strandolásra is szabadidő keretében. A program díja tartalmazza a felvonó díját, az ebédet, valamint a belépőjegyet Phaselis-be.

Külön fizetendő:italok az ebédnél.

Várható indulási nap:szerda

  Felnőtt Gyermek*
Alanya 119 EUR/fő 51 EUR/fő
Side 109 EUR/fő 51 EUR/fő
Belek 99 EUR/fő 51 EUR/fő
Antalya 99 EUR/fő 51 EUR/fő
Kemer 99 EUR/fő 51 EUR/fő
*(7-12 éves korig)

Családi, szórakoztató, hajós és szafari programok

LAND OF LEGENDS szórakoztató vízi és vidámpark + delfinárium

Indul:Alanya / Side / Belek / Antalya / Kemer

A “törökországi Disneyland-ként” is ismert szórakoztató park, delfinárium, vidámpark és vízividámpark minden korosztály számára megfelelő szórakozási lehetőséget nyújt. A hatalmas, 156.000 m2-es területű komplexumban Mása és a medve előadás, több, mint 40 vízicsúszda, úszómedencék napozóágyakkal, hullámmedence, szörfszimulátorok, hullámvasutak, twisterek, hurrikánok, körhinták és gyermekbirodalom is megtalálható, egyszóval minden, ami egy feledhetetlen, vidám naphoz szükséges.

Várható indulási nap:Hétfő, csütörtök

  Felnőtt Gyermek*
Alanya 100 EUR/fő 90 EUR/fő
Side 95 EUR/fő 85 EUR/fő
Belek* 90 EUR/fő 80 EUR/fő
Antalya* 95 EUR/fő 85 EUR/fő
Kemer* 100 EUR/fő 90 EUR/fő
* (4-11 éves korig) ** (Hozzávetőleges főszezoni díjak. A díjak régiónként és elő-/utó-/főszezonban eltérőek lehetnek)

Delfin-Show és úszás: Sealanya Delfin-Show vagy Kundu Delfinárium

Tekintse meg félnapos program során az Alanyában vagy Antalyaban lévő delfinárium látványos, kb. 50 perces delfin- és fóka-showját, ahol az állatok szaltóugrásaikkal és egyéb játékos előadásukkal varázsolják el a közönséget. Az állatok testközelből is megtekinthetőek, akár egy közös fénykép alkalmával, akár delfinúszás keretein belül, amely örök élmény kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.

DELFINÚSZÁS PROGRAM ELÉRHETŐ MIND AZ ALANYAI, MIND AZ ANTALYAI DELFINÁRIUMBAN, a delfinúszó program tartalmazza a delfinsimogatást, hallal etetést, uszonyába kapaszkodva vagy hasára feküdve együtt úszni a medencében stb.

A program ára:140-150 EUR** delfináriumok között ár és program eltérés lehetséges, részletes felvilágosítást idegenvezetőjétől kap

Indul (Sealanya):Alanya / Side

Várható indulási nap:kedd és péntek

**a megadott árak előszezoni árak, főszezonban változhatnak!

Várható indulási nap:Hétfő, csütörtök

  Felnőtt Gyermek*
Alanya 50 EUR/fő 40 EUR/fő
Side 50 EUR/fő 40 EUR/fő
* (4-9 éves korig)

Sealanya Delfin-Show + Seapark Mediterrán strand

Indul:Alanya / Side

Tekintse meg fél napos program keretében Alanyában a Sealanya delfinárium látványos, kb. 50 perces delfin-és fóka előadását, ahol szaltóugrásukkal és egyéb játékos előadásukkal varázsolják el a közönséget. Az állatok testközelből is megtekinthetőek, akár egy közös fénykép alkalmával, akár, delfinúszással, amely örök élmény kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.

Seapark: fehérhomokos strand tematikus sós és édesvizű medencékkel, elsüllyedt város, lusta folyó, rája és halas medencében strandolás, sznorkelezés + gyerekmedence kalózhajóval, csúszdával. Az ár sznorkel felszerelést és az ebédet tartalmazza.

Várható indulási nap:hétfő és csütörtök

  Felnőtt Gyermek*
Alanya 90 EUR/fő 80 EUR/fő
Side 90 EUR/fő 80 EUR/fő
* (4-9 éves korig)

Anatolia Tüze Táncelőadása

Indul:Alanya / Side / Belek / Antalya / Kemer

A 2000 éves Aspendos anfiteátrum a világon az egyik legépebben fennmaradt, egyedülálló akusztikával rendelkező római kori színház, melyet a mai napig használnak előadások, fesztiválok rendezésére. Itt tekinthetjük meg a világhírű, több rekordot tartó Anatolia tüze tánctársulat előadását, mely Anatólia történelmébe, kultúrájába, mitológiájába és zenei világába enged betekintést, a különböző törökországi régiók néptáncának, a modern tánc és a balett koreográfiákon át.

Várható indulási nap:Kedd (esti program)

  Felnőtt Gyermek*
Alanya 79 EUR/fő 39 EUR/fő
Side 79 EUR/fő 39 EUR/fő
Belek 79 EUR/fő 39 EUR/fő
Antalya 79 EUR/fő 39 EUR/fő
Kemer 79 EUR/fő 39 EUR/fő
* (6-11 éves korig)

Törökfürdő / Hammam (félnapos program)

Indul:Alanya / Side / Belek / Antalya / Kemer

Élvezze a keleti kényeztetést egy igazi hammam központban, ahol a teljes relaxáció, megtisztulás és felfrissülés várja! Egy bőrtisztító szauna után következik a bőrradírozás, majd a habmasszázs és illóolajos masszázs, mely igazi ellazulást ígér. VIP csomagban sókabin, iszapfürdő, pedikürhalak és egyéb masszázsok és pakolások várják az idelátogatókat.

Várható indulási nap:Minden nap

„Classic” csomag

  Felnőtt Gyermek*
Alanya 34 EUR/fő 17 EUR/fő
Side 34 EUR/fő 17 EUR/fő
Belek 34 EUR/fő 17 EUR/fő
Antalya 34 EUR/fő 17 EUR/fő
Kemer 34 EUR/fő 17 EUR/fő

„Exotic VIP” csomag:

  Felnőtt Gyermek*
Alanya 49 EUR/fő 25 EUR/fő
Side 49 EUR/fő 25 EUR/fő
Belek 49 EUR/fő 25 EUR/fő
Antalya 49 EUR/fő 25 EUR/fő
Kemer 49 EUR/fő 25 EUR/fő
* (7-12 éves korig)

Quad és Buggy Szafari

Indul:Alanya / Side / Belek / Antalya

Délelőtti vagy délutáni félnapos, adrenalindús kirándulás. Hegyes-völgyes-vizes terepen, főleg off-road utakon át vezető izgalmas kirándulásra hívjuk Önöket a Taurusz-hegységbe, ahol a quad vagy buggy járműveket mi magunk vezethetjük. A túra kezdete előtt lehetőség van kipróbálni a lefoglalt járművet egy tanulópályán, majd konvojban indul a kirándulás köves, földes, hegyi utakon, patakok és folyók mentén. A járművek 2 személyesek, a vezetéshez a korhatár 16 év.

Külön fizetendő:italok az ebédnél.

Várható indulási nap:esetleges porkendő, védőszemüveg vásárolható, illetve fotók, videók

Quad

  1 fő 2 fő
Alanya 56 EUR/fő 80 EUR/fő
Side 56 EUR/fő 80 EUR/fő
Belek 56 EUR/fő 80 EUR/fő
Antalya 56 EUR/fő 80 EUR/fő

Buggy

  1 fő 2 fő
Alanya 59 EUR/fő 90 EUR/fő
Side 59 EUR/fő 90 EUR/fő
Belek 59 EUR/fő 90 EUR/fő
Antalya 59 EUR/fő 90 EUR/fő

Jeep + Hajó Kombinált Kirándulás

Indul:Alanya / Side

Igazi kikapcsolódást ígérő program, ahol a nap egyik felében jeep szafari kirándulás keretében felfedezhetjük a Taurusz-hegység dimbes-dombos off-road útjait, miközben professzionális vezetőnk mindent megtesz, hogy szórakoztasson minket és ne maradjunk „szárazon” és tisztán. A program során egy török falut és egy római kori akvaduktot is megnézünk. A sidei program keretében a csodálatos természeti környezetben lévő Zöld-tavon teszünk egy rövid hajókirándulást, míg az alanyai program keretében a tengeren fürdési lehetőséggel, napozással és hab-partyval töltjük a délutánt.

Külön fizetendő:italok az étkezéseknél, fotók, videók

Várható indulási nap:Alanya (kedd, csütörtök, szombat), Side (szerda, péntek, vasárnap)

  Felnőtt Gyermek*
Alanya 69 EUR/fő 35 EUR/fő
Side 60 EUR/fő 30 EUR/fő
*Side (7-12 éves korig), Alanya (4-11 éves korig) (Külön foglalható CSAK JEEP SZAFARI program is, mely során vidám off-road kalandokban lehet részünk, míg Alanyából ÉJSZAKAI változat is elérhető, melyben az Alanya félszigeten panoráma fotózással kezdődik a program, majd a sötétben folytatódik az off-road kaland és egy keleti – orientális show-val végződik. A részletekről kérjük, érdeklődjön a helyszínen képviselőnknél).

Sapadere Kanyon

Indul:Alanya

Vidám és természeti látnivalókban gazdag kirándulást ígér a Sapadere kanyon program, ahova szafari kirándulás keretein belül, csodálatos hegyvonulatok, török falvak, narancsligetek, banánültetvények között, gyönyörű tájakon át vezet utunk a Taurusz-hegységben. A kanyont 750 méter hosszú fahídon, gyalogosan járhatjuk be, 12 kisebb-nagyobb vízesést láthatunk, ahol akár egy frissítő fürdőzésre is megállhatunk. A program során megtekinthető egy kis cseppkőbarlang is, ebédünket pedig a hangulatos Dim hegyi folyón lévő úszó stégeken fogyasztjuk el (Dim Cay).

Külön fizetendő:italok az ebédnél, fotók.

Várható indulási nap:hétfő, szerda és péntek

  Felnőtt Gyermek*
Alanya 52 EUR/fő 26 EUR/fő
*(7-12 éves korig)

Alanya Hajókirándulás

Indul:Alanya / Side

Ismerje meg Alanyát a tengerről egy 4 szintes, all inclusive kalózhajóról, ahol napozási és többszöri fürdési lehetőség várja a nyílt vízen. A hajón zenés és relax szintek, napozóterasz, hab-party és Alanya félszigetének csodálatos, sziklás pereme, barlangokkal és a partvonal színes látnivalóival várja a résztvevőket.

Külön fizetendő:a hajón lévő exkluzív bár szolgáltatásai.

Várható indulási nap:hétfő, szerda, szombat

  Felnőtt Gyermek*
Alanya 49 EUR/fő 25 EUR/fő
Side 52 EUR/fő 26 EUR/fő
*(7-12 éves korig)

Privat Yacht bérlés

Indul:Alanya / Side / Belek / Antalya / Kemer

Feledhetetlen program családjával vagy barátaival egy 10-12 személyes, all inclusive luxus yachton, ahol a Riviéra partvonalán haladva, igény szerint horgászati lehetőséggel, napozással, relaxálással vagy fürdéssel összekötve tölthetnek időt a nyílt vízen, élvezve a Földközi-tenger mélykék látványát.

lekérésre; a szabad kapacitásokkal és díjakkal kapcsolatban helyszíni képviselőnknél érdeklődhet.

Adrasan-SuluAada Hajókirándulás - ÚJDONSÁG!

Indul:Belek / Antalya / Kemer

A Törökország „Maldív-szigeteként” is gyakran emlegetett Adrasan - Suluada hajókirándulás lenyűgöző tájakra kalauzol bennünket! A lykiai partvidéken haladva jutunk el a Riviéra egyik leggyönyörűbb, hegyekkel körülölelt öblébe, Adrasanba, ahol hajóra szállunk. A mélykék tengeren a festői szépségű partvonal változatos tájaiban gyönyörködhetünk, míg elérjük úticélunkat, Suluada szigetét, mely a Török Riviéra legújabb attrakciója. A kis szigeten fürödhetünk a kristálytiszta tenger vízében, láthatjuk a körülöttünk úszkáló halakat, sznorkelezhetünk, vagy csak élvezhetjük az igazi fehérhomok simogatását, távol a hotelek zajától, természetes környezetben. A hajó Adrasan kikötőjéből előre láthatólag 09:30-kor indul, és kb. 15:00-kor tér vissza. A program során két alkalommal van fürdési lehetőség. A program az ebédet tartalmazza, ebéd alatt az üdítőitalok díjmentesek és korlátlanul fogyaszthatók.

Külön fizetendő:italok a hajón, ebédidőn kívüli időszakban.

Várható indulási nap:minden nap

  Felnőtt Gyermek*
Belek 59 EUR/fő 30 EUR/fő
Antalya 59 EUR/fő 30 EUR/fő
Kemer 59 EUR/fő 30 EUR/fő
*(7-12 éves korig)

Kemer Hajókirándulás - ÚJDONSÁG!

Indul:Belek / Antalya / Kemer

Egész napos, all inclusive hajós program, lenyűgöző tájakon. Hajónk a kemeri kikötőből indul kb. 10:00-kor, melynek első megállója a Phaselis-öböl, a Török Riviéra egyik leglátványosabb térsége. A 3 öböl találkozásánál fekvő Phaselis ókori romvárosa a tengerről is festői látványt nyújt és repít vissza minket az időben. Az öbölben kb. 1 órás fürdési lehetőség, majd tovább indulás, svédasztalos ebéd a hajón. Ebéd után Kiris környékén teszünk egy újabb, kb. 30-perces megállót, mely során újabb alkalmunk nyílik egy kellemes csobbanásra a tengeren. Visszatérés a kikötőbe: kb. 15:30-kor.

Várható indulási nap:szerda, szombat

  Felnőtt Gyermek*
Belek 82 EUR/fő 41 EUR/fő
Antalya 82 EUR/fő 41 EUR/fő
Kemer 82 EUR/fő 41 EUR/fő
*(7-12 éves korig)

Kemer Hajókirándulás - ÚJDONSÁG!

Indul:Alanya / Side / Belek / Antalya

Ha egy igazi adrenalinlöketre vágyunk, akkor a Monster jet boat biztosan nekünk való! A Köprülü-kanyonban tölthetünk el egy izgalmas napot, ahol Turbo jet motorcsónakkal magas sziklafalak között, míg Monster buggy autókkal, professzionális vezetőkkel dimbes-dombos utakon, árkon-bokron keresztül száguldozhatunk, ezenkívül a vadvízi evezést is kipróbálhatjuk a hegyi folyón, ahol kisebb-nagyobb zúgókon keresztül juthatunk el bázisunkra. Lehetőség van a drótkötélpályán való lesiklásra (Zipline), de akár horgászhatunk is egyet.

Külön fizetendő:italok az ebédnél.

Várható indulási nap:Hétfő, szerda, péntek (az egyes régiókból az indulási napok eltérőek lehetnek, az aktuális indulási napokról kérjük, érdeklődjön helyszíni képviselőnknél!)

  Felnőtt Gyermek*
Alanya 129 EUR/fő 100 EUR/fő
Side 129 EUR/fő 100 EUR/fő
Belek 129 EUR/fő 100 EUR/fő
Antalya 129 EUR/fő 100 EUR/fő
*(7-12 éves korig)

Combo Safari 4 az 1-ben és Rafting

Indul:Alanya / Side / Belek / Antalya

Négy fantasztikus, akciódús programot kínálunk egy nap alatt a Köprülü-kanyon természeti parkjában! A találkozási ponton egy Monster truck vár, hogy elvigye csapatunkat a „4 in 1” zónába. Itt részt veszünk egy Monster buggy kalandozáson, mely során professzionális vezetőkre bízzuk magunkat, de akár kis, kétszemélyes buggy autóinkat mi magunk is vezethetjük a terepen. A vadvízi evezés a hegyi folyón lévő zuhatagokon keresztül izgalmas és természeti látnivalókban gazdag programot ígér.

Egész napos program keretében elérhető CSAK RAFTING, azaz vadvízi evezés is, amely professzionális túravezetővel, 10 fős csónakokban, az egész családnak izgalmas kikapcsolódást ígér. A táv 12 km, az ereszkedés során fotó és videós foglalkozásokat is szerveznek, mely segít megörökíteni a felejthetetlen pillanatokat.

Külön fizetendő:italok az ebédnél, fotók és videók.

Várható indulási nap:Hétfő, szerda, péntek (az egyes régiókból az indulási napok eltérőek lehetnek, az aktuális indulási napokról kérjük, érdeklődjön helyszíni képviselőnknél!)

  Felnőtt Gyermek*
Alanya 79 EUR/fő 40 EUR/fő
Side 79 EUR/fő 40 EUR/fő
Belek 79 EUR/fő 40 EUR/fő
Antalya 79 EUR/fő 40 EUR/fő
*(7-12 éves korig)

Antalya Aquavarium & Face2Face & Aquavarium Full Plus

Indul:Side / Belek / Antalya

Antalyaban található Európa leghosszabb akvárium alagútja, ahol emellett több, mint 40 tematikus akvárium is várja látogatóit különböző trópusi halakkal, rájákkal, cápákkal, interaktív tengeri élővilág ismertető programokkal! A 4-emeletes szórakoztató központban „Face2Face” viaszszobor park is található, ahol híres emberekkel „találkozhatunk”, de akár beöltözve beléphetünk a hószobába, iglók közé, ahol szánkózhatunk és hógolyózhatunk is. A központ ezenkívül terráriummal és 5 dimenziós mozival is szórakoztatja a család minden tagját.

Várható indulási nap:Hétfő, szerda, péntek (az egyes régiókból az indulási napok eltérőek lehetnek, az aktuális indulási napokról kérjük, érdeklődjön helyszíni képviselőnknél!)

  Felnőtt Gyermek*
Side 84 EUR/fő 79 EUR/fő
Belek 79 EUR/fő 75 EUR/fő
Antalya 79 EUR/fő 75 EUR/fő
*(7-12 éves korig)

Búvárkodás

Indul:Alanya / Side / Belek / Antalya / Kemer

edezze fel a Földközi-tenger élővilágát tapasztalt búvároktatók segítségével! Merüljön el a kék tengerben, melyet víz alatti fotókon is meg fognak örökíteni. Kezdőknek 6-8 méteres merülés, míg tapasztalt és igazolvánnyal rendelkező merülőket mélyebb vizekre vezetnek. A merülések között élvezze a napsütést a hajón, sznorkelezzen, vagy ússzon egyet a nyílt vízen. (A palackos merülés kizárólag 14 év felett lehetséges, kísérőként viszont bárki részt vehet a programon)

A program tartalma: búvár gyorstalpaló, majd egy délelőtti és délutáni kb. 20 perces merülés 6-8 méter mélységben, ebéddel.

Csak Sideben: tenger alatti múzeum megtekintése.

Külön fizetendő:italok az ebédnél, víz alatti fotók.

Várható indulási nap:Mindennap

  Felnőtt kisérő
Alanya 65 EUR/fő 35 EUR/fő
Side 70 EUR/fő 35 EUR/fő
Belek 70 EUR/fő 40 EUR/fő
Antalya 70 EUR/fő 40 EUR/fő
Kemer 70 EUR/fő 40 EUR/fő

Siklóernyőzés

Indul:Alanya / Side / Belek / Antalya / Kemer

A siklóernyőzés a repülés legegyszerűbb és legszabadabb formája. Alanya domboldaláról, kb. 700 méter magasságból nekirugaszkodva tandemben, tehát hivatásos oktatóval történik a repülés a Kleopátra strandra. Élvezze a magasból Alanya városának látványát és a szabadságot! A lesiklás kb. 15 perc.

A program Antalya és Kemer régióból induló változatában a lesiklás az Olympos-hegyről történik, 2.365 méter magasságból Tekirovába. A lesiklás időtartama kb. 30-40 perc. A díj az Olympos teleferik felvonó díját is tartalmazza.

Várható indulási nap:

 • Alanya, Side (Alanya siklóernyőzés): Minden nap
 • Belek (Alanya siklóernyőzés):Kedd, vasárnap
 • Antalya, Kemer (Olympos):Hétfő, csütörtök, szombat
  Felnőtt
Alanya 75 EUR/fő
Side 85 EUR/fő
Belek 95 EUR/fő
Antalya 320 EUR/fő
Kemer 320 EUR/fő

VIP SHOPPING – ingyenes transzferrel

Ékszerbolt / bőráruház / outlet ruházati bolt / optika / tetoválás-piercing / fogászati szolgáltatás. Ingyenes oda-vissza autószolgálatot biztosítunk partnerüzleteinkbe, ahol kedvezménnyel, igényes környezetben vásárolhatnak.

Várható indulási nap:mindennap

REPÜLŐS – KULTURÁLIS PROGRAMOK (az aktuális indulási napokról és pontos díjakról helyszíni képviselőinktől érdeklődhet)

 • Isztambul 1 napos városlátogatás:219 EUR/fő
 • Kappadókia 2 napos kirándulás:239 EUR/fő
 • Észak-Ciprus 1 napos kirándulás:295 EUR/fő

  A részletes programokat kérje idegenvezetőjétől!

  FONTOS!

  A fenti leírások és díjaik tájékoztató jellegűek, változhatnak; utasaink a programokról pontos leírást, ill. bővebb tájékoztatást a helyszínen kaphatnak, ahol akár még több, színes programból is válogathatnak. Az indulási napok elő-, utó- és főszezonban eltérőek lehetnek. Egyéb programokról, kirándulásokról érdeklődjön idegenvezetőjénél.

Üdülőhelyek

Antalya

Antalya a Török Riviéra fővárosa, Törökország egyik legkedveltebb nyaralóhelye, csodálatos tengerpartjaival, természeti szépségeivel és építészeti emlékeivel évről évre visszacsábítja a turistákat. A város egy öbölben terül el, partvonala sziklás. A Taurusz-hegység több mint 2500 méterével magasodik a város fölé, mely az ég kék hátterével, a völgyekkel, a szakadékokkal és barlangokkal gyönyörű természeti kincseket tár elénk. Antalya központjától 10-15 km-re fekszik a híres Lara Beach, 20 km-re Kundu, ahol többnyire 5 csillagos hoteleket találhatunk közvetlenül a homokos tengerparton, ahol fürdés közben - tiszta időben - a Taurusz-hegység páratlan szépségű vonulataiban is gyönyörködhetünk. A városközpontba dolmussal vagy taxival könnyen be lehet jutni.

A terület már 50.000 évvel ezelőtt lakott volt. A várost Pergamon királya alapította Kr. e. 2. században, a környező ókori településekből. Ennek a változatos tájnak a mitológiája is színes. Antalya nyugati hegyeiben élt a tűzokádó szörny, Khymera, akit Bellerophontész győzött le. A város közelében változott Daphné babérfává, kinek a levelei Apollónt és seregeit koronázták. Az óváros meredek, szűk utcái és a sikátorok labirintusa még mindig a múltat idézik, ám a felújított házakban most kis butikhotelek és stílusos kávézók és éttermek találhatók. A város egyik legjobban megőrzött műemléke Hadrianus kapuja, mely i.sz. 130-ban épült a császárvárosban tett látogatásának emlékére, de érdemes megtekinteni a szeldzsuk városfallal körbevett óvárost is. A lélegzetelállító Karpuz Kaldiran vízesésnél is megéri egy látogatást tenni, mely 30 méter magasból zúdul a sziklákra.

A térség klímája igen kellemes, a tél enyhe, a négy évszakot ténylegesen csak a naptárból ismerhetjük. Antalya növényvilága is igen változatos. A sok napsütésnek és a kedvező klímának köszönhetően különböző trópusi növények is megtalálhatók a vidéken, pl. számos kaktuszfajta mellett a citrusfélék és a banán is megteremnek ezen a területen.

Antalya az ország egyik leggyorsabban növekvő, és egyik legmodernebb, legdivatosabb települése. A pálmákkal szegélyezett sétányok Antalya legvonzóbb bevásárló paradicsomai. Az óváros számtalan bazárja és butikja fantasztikus kínálatot rejt akár aranyról, szőnyegről, bőráruról vagy szuvenírekről legyen is szó. A városban több modern pláza is található, ahol török és nemzetközi butikok kínálatából válogathatunk. Konyaalti városrészben aquarium, vidámpark és delfinárium is található, ahol akár a delfinúszás életre szóló élményét is megtapasztalhatjuk. A városközpont mindkét oldalán hosszan elhúzódó kavicsos és homokos strandok találhatóak. Lara és Kundu városrészeken kiváló minőségű ötcsillagos szállodák széleskörű szolgáltatásokkal és homokos strandokkal várják vendégeiket. Konyaalti partja kavicsos, a Kemer felé vezető út mellett húzódik. Antalya belvárosában a part sziklás, lejutni általában hosszú lépcsősoron keresztül lehetséges, és stégekről ereszkedhetünk a tengerbe.

Belek

A nyugodt, pínea fenyvesekkel körülölelt üdülőparadicsom Antalya városától 35 km-re, keletre terül el. A térségben főként minden igényt kielégítő, 5 csillagos luxusszállodák és golfpályák találhatók. Olyan, pihenésre vágyó utasainknak ajánljuk ezt az üdülőövezetet, akik távol szeretnének nyaralni a város zajától és valódi kényeztetésre vágynak. A természetes állapotában meghagyott környezetben épült luxushotelek, klubszállodák és üdülőfalvak magasfokú kényelmet biztosítanak. Minden szolgáltatás első osztályú és ideális környezetet biztosít az ide érkezőknek. Belek régióhoz tartozik a Belek üdülőváros szomszédságában lévő Kadriye és a tőle néhány km-re található Bogazkent is, melyek a beleki „zöldövezeten” kívül helyezkednek el és kedvezőbb árú szálláshelyeket kínálnak.

Belek központjában hangulatos üzletekbe látogathatunk, és csak úgy, mint a legtöbb török városban, kis fűszerbazárokat és ajándékboltokat is találunk. Széleskörű sportolási lehetőségek állnak rendelkezésünkre; az ország legjobb golfpályái várják az ideutazókat. Játék közben a környék páratlan kilátása tárul elénk. A golfpályákat az európai golfozók elvárásainak megfelelően alakították ki. Belekben az év minden hónapjában lehetőség nyílik golfozásra, a rendkívül kedvező időjárásnak köszönhetően még télen is. Több szállodának saját golfpályái vannak; a legnagyobbak a Gloria és a Carya Golf Clubok. Ezenkívül Belek szállodái remek felszereltséggel bírnak kongresszusok és konferenciák szervezéséhez is. A termek technikailag a legmagasabb minőségű felszerelésekkel rendelkeznek, mely lehetővé teszi a találkozók és értekezletek legprofesszionálisabb megrendezését. Belekben a szállodák többsége télen is nyitva tart, mikor is elárasztják őket a golfturisták, professzionális futballpályáinak köszönhetően nemzetközi rangú csapatok utaznak ide, konferenciaközpontjaiban nemzetközi konferenciákat, politikai találkozókat bonyolítanak.

Belek ideális kiindulópontja a térség legkedveltebb kirándulásainak, innen a környék legtöbb látnivalója könnyen megközelíthető. Közel van Perge városa és Aspendos híres amfiteátruma. Side antik óvárosát is meglátogathatjuk és innen Antalya is könnyedén elérhető, továbbá több római és görög kori várost is érdemes felkeresni, mint például Olympust és Termessost.

A nyaralóövezet hosszú homokos, illetve aprókavicsos tengerparttal rendelkezik. A szállodák szépen gondozott parkokban, egy hatalmas fenyő- és eukaliptuszerdőkkel körülölelt területen találhatóak. Belek növény- és madárvilága igen gazdag. Több mint 100 madárfaj honos itt, és a közel 600 különböző növény közül 29 csak ezen az egyedülálló és páratlan vidéken terem. Mivel ez a terület ezer éve a Caretta teknősök otthona, ezért az érdekükben, június és augusztus között zajártalom elleni korlátozásokat vezetnek be a tengerparton.

Side

A Török Riviéra egyik legkedveltebb üdülővárosa Antalyától 70 km-re keletre terül el. Az egykori halászfalu egy, a tengerbe hosszan benyúló félszigeten található, mely mára az egyik leghangulatosabb turistaközponttá nőtte ki magát. Side történelmi központjában megszámlálhatatlan bolt, étterem, diszkó és bár várja az odalátogatókat. A keskeny utcák emlékművei történelmi hangulatot árasztanak. Side nyüzsgő üdülővárosa ideális hely, ha ókori romokat akarunk felfedezni, strandolni és vásárolni vágyunk anélkül, hogy túlságosan messzire kellene utaznunk. A központban bőr, ékszer és ajándéktárgy üzletek, hosszú bazársor, számtalan bár és étterem várja a nyaralókat. A sétálóutcák, kis panziók és eredeti, családi üzemeltetésű vállalkozások segítettek megőrizni Side falusi báját.

A város alapításának pontos dátuma nem ismert, nevének jelentése gránátalma. Side rendkívül hangulatos óvárosa a térség kiemelkedő antik településének emlékeit őrzi, lépten-nyomon piacterek, fürdők és templomok tűnnek fel. Az ókori várost védő falak és kapuk maradványai ma is állnak, csakúgy, mint a vízvezetékek, melyek a Taurusz-hegység lábától szállították a vizet a környező településekre. A régi fürdőket helyreállították, ma múzeumként üzemelnek, melyekben néhány antik szobrot és egyéb Sidében talált emléket állítottak ki.

Side egyik legjelentősebb épülete 15.000 férőhelyes amfiteátruma. A kétemeletes színház 20 méter magas, és - ellentétben az ókori színházakkal - nem hegyoldalra épült, hanem teljesen szabadon áll. A város bazársorára a Vespanianus császár emlékére emelt kapun keresztül juthatunk el. A félsziget csúcsában áll az Athéna és Apollón templom, melynek jó állapotban fennmaradt romjait is megtekinthetjük. A számos földrengés ellenére Side megőrizte épületeinek többségét. A város ideális kiindulópontja a környékbeli, nevezetesebb kirándulásoknak; ha Sidében vagy a környéken nyaralunk, nem hagyhatjuk ki a Manavgat-vízesés megtekintését, mely frissítő enyhülést nyújt a forró nyári időben. Itt láthatjuk a Török Riviéra egyik legszebb mecsetét, melynek négy tornya már messziről hívogatja az odalátogatókat. Hajótúrára indulhatunk a Manavgat-folyón, mely egyenesen a tengerbe torkollik, így alkalmunk lehet sós és édes vizű fürdőzésre is.

Side két strandja a félsziget két oldalán helyezkedik el; mindkettő homokos, a nyugati part kiépültebb és lassabban mélyül, a keleti part pedig ahogy távolodunk, aprókavicsossá válik. Kumköy, Evrenseki, Colakli és Gündogdu széles, aranyhomokos strandjai évről évre visszavonzzák a turistákat, míg a homokos-kavicsos strandokkal rendelkező Sorgun zöldellő, gyönyörű természeti környezettel várja a nyaralókat.

Alanya

A Török Riviéra egyik legrégibb és leglátogatottabb üdülőhelye, mely Antalyától 135 km-re keletre fekszik. Forgalmas, ugyanakkor kellemes hangulatú, a pálmákkal szegélyezett főút pedig szállodákkal, üzletekkel, éttermekkel és kávézókkal hívogat bennünket. Alanya történelme egészen azokig az időkig nyúlik vissza, mikor az emberek még nem találták fel az írást. Kalózok otthona volt, kiket még a Római Birodalom sem tudott ellenőrzése alá vonni. Később az anatóliai szeldzsuk birodalom fővárosa lett, melyet a szultán olyannyira megkedvelt, hogy felújítása után a várost saját magáról nevezte el. Többszáz éves történelmének köszönhetően Alanya ma az UNESCO világörökség egyik jelöltje; 2006. augusztus 20-a óta Keszthely testvérvárosa.

Alanya meredek hegyfoka és erődje már kilométerekről látszik, melyről lélegzetelállító kilátás nyílik a város strandjaira és a Taurusz-hegység páratlan szépségű vonulataira. A 13. században épült fellegvár 6,5 km hosszú falrendszere a hegyoldalon egészen a vízpartig kanyarog. A lőrésekkel ellátott oromzatról festői panoráma tárul elénk. A vár alatti meredekebb területeken lerombolt szeldzsuk épületek láthatók, míg a vízparthoz közel gerendavázas oszmán lakóházakkal találkozhatunk. A város kikötőjéből élménydús hajókirándulásokat tehetünk a közeli öblökbe, és barlangokba. Érdemes meglátogatni a Damlatas barlangot is, mely Alanya legismertebb, cseppkövekkel ékesített barlangja, ami még a szárazföldről elérhető.

Alanya pezsgő éjszakai élete miatt különösen a fiatalok körében kedvelt, de bármely korosztály talál magának való szórakozást. A Kleopátra strand előtt húzódó tengerparti sétány és a kikötő, melyet kávézók, bárok, éttermek és szabadtéri diszkók öveznek, tökéletes esti kikapcsolódást jelent az idelátogatóknak. A város központjában megszámlálhatatlan üzlet és bazársor áll a vásárolni szándékozók rendelkezésére. A Sealanya-ban, a régió delfináriumában, szórakoztató percekben lehet részünk a delfin- és fóka-show-n, emellett a delfinúszás feledhetetlen élményét is megtapasztalhatjuk.

Alanya széles, homokos-aprókavicsos strandjai megkapták a „kék zászló” minősítést, mely a strandok tisztaságának és rendezettségének nemzetközi elismerése. Alanya híres strandjainak egyike a Kleopátra strand, mely a város nyugati részén található, körülbelül 2 km hosszú és homokos. Ez a város legkedveltebb tengerparti szakasza, mögötte kávézókat, éttermeket, pálmafákkal övezett sétányt és szállodákat találunk. Oba városrész kb. 4 km-re található Alanya központjától, homokos-kavicsos strandokkal. Mahmutlar kb. 20 km-re fekszik Alanyától, strandjai homokosak, néhol sziklásak. A néhány kilométerre fekvő üdülőterületek, Konakli, Incekum, Avsallar és Okurcalar strandjai változatosak és szállodánként eltérőek; jellemzően homokos-kavicsosak, néhol sziklásak, azonban aranyhomokos strandokat is találunk (pl. Incekum).

Szállások

Ajánlat kérés

Beutazási szabályok:

Törökországba magyar állampolgárok turistacéllal érvényes magánútlevéllel, vagy új típusú személyi igazolvánnyal is beléphetnek, melynek a hazautazás napjától számítva további min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az útlevél érvényességét belépéskor a helyi hatóságok szigorúan ellenőrzik. 2014-től a magyar állampolgárok vízummentesen léphetnek be az országba (fél éven belül maximum 90 napos tartózkodás erejéig). Megkérjük minden kedves nem magyar állampolgárságú utasunkat, hogy a rájuk vonatkozó beutazási és vízumszabályokról az illetékes nagykövetségeiken érdeklődjenek. A fenti szabályok be nem tartása esetén felmerülő többletköltségek minden esetben az Utast terhelik.

Hivatalos nyelv:

Török. A turistaközpontokban általában beszélnek angolul, németül, oroszul.

Időeltolódás:

Magyarországhoz viszonyítva nyáron +1 óra, télen +2 óra. Törökországban 2015 óta nem állítanak órát, egész évben a nyári időszámítás van érvényben.

Hivatalos fizetőeszköz:

Török líra (TRY), váltópénze a Kurus (Kr). 1 TRY = kb. 40 HUF

Oltások:

Nincs előírt kötelező védőoltás. A javasolt oltásokkal kapcsolatban kérjük, tájékozódjanak a Nemzetközi Oltóközpont weboldalán. (www.oek.hu)

Ivóvíz:

Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, helyette a különböző kiszerelésben vásárolható ásványvizeket javasoljuk.

Áramellátás:

220 V/ 50 Hz, adapter nem szükséges. Áramkimaradás alkalmanként előfordulhat, mely miatt a vízellátás is akadozhat, mert a legtöbb szállodában az azt biztosító rendszer is árammal működik.

Biztonság:

Törökországban a turisták által látogatott területeken általában jó a közbiztonság, értékeikre viszont mindig fokozottan figyeljenek, főként, ha városokba vagy bazárokba látogatnak. Kérjük, hogy a szállodákban mindig használják a széfet!

Borravaló (baksis):

Kérjük, hogy a helyi szokásoknak megfelelően készüljenek némi aprópénzzel (baksissal). Török sajátosság, hogy szinte mindenhol, a buszokon, éttermekben és a szállodákban ki van helyezve az ún. „Tip Box”, melybe illik bedobni egy kis aprópénzt (baksist), amennyiben meg vagyunk elégedve a szolgáltatással. Nagyra értékelik, ha a szállodai alkalmazottaknak, londinereknek, kirándulásokon a sofőröknek, idegenvezetőnek borravalót adnak.

Pénzváltás:

Törökországba elsősorban EUR, illetve USD kivitelét javasoljuk. A nagyobb üdülőhelyeken, nagyobb üzletekben, szupermarketekben ugyan EUR-val vagy US dollárral is fizethetünk, az átváltási árfolyam azonban így kedvezőtlen lehet, azaz kicsivel magasabb árat fizethetünk ugyanazért a termékért. Pénzt váltani pénzváltókban, bankfiókokban és minden szállodában lehetséges, azonban elsősorban bankokban javasoljuk, melyek hétköznapokon általában 09:00-12:00 és 13:00-17:00 között tartanak nyitva. Bankautomatát szintén találunk minden banknál, illetve az üdülőövezetekben. Hitelkártyával, nemzetközi bankkártyákkal szinte minden szállodában, szupermarketekben és kisebb, ún. marketekben is lehet fizetni.

Hívások indítása:

Magyarország hívószáma Törökországból 00 36 … Törökország hívószáma Magyarországról 00 90 …

Követség:

Magyar Nagykövetség Törökországban: Cím: Sancak Mahallesi, Layoş Koşut Caddesi No. 2. 06550 Yıldız, Çankaya, Ankara / Türkiye Telefon: (00 90) (312) 405-8060; Fax: (00 90) (312) 405-8933 E-mail: mission.ank@mfa.gov.hu Web: https://ankara.mfa.gov.hu/

Tokkal - Vonóval

Az százhúsz éves IBUSZ által szervezett 2023-as Tokkal - Vonóval utazások keretében ügyfeleink kipihenhetik az év minden fáradalmát a csodás Török riviérán.

Weboldalunkon, plakátjainkon és egyéb hirdetéseinkben feltüntetett díjak az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaznak. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja.
Bízunk benne, hogy utasaink is elkötelezettek maradnak az átláthatóság és az IBUSZ iránt!