Török Rivéra

A Török Riviérán, a Földközi-tenger festői déli partvidékén lépten-nyomon tapintható a történelem és a mitológia, ugyanakkor a természeti szépségek valódi kincsestára. A balzsamosan illatozó fenyvesek, narancsligetek, a datolyától roskadozó pálmafák, a türkiz ezernyi árnyalatában csillogó, kristálytiszta tenger, Kék zászlós strandok, lenyűgöző vízesések, a Taurus-hegység égbe törő csúcsai, a tengerbe nyúló sziklapartok és az aranyhomokos strandok évről évre vonzzák a turistákat. A törökök vendégszeretete és konyhaművészete, a mesés kelet bazárjainak szín-, illat- és árukavalkádja páratlan élményt szereznek az itt pihenőknek.

Az százhúsz éves IBUSZ által szervezett 2023-as utazások keretében ügyfeleink kipihenhetik az év minden fáradalmát a Török riviéra egzotikus tengerpartjain.

Miért az IBUSZ-t válassza törökországi nyaralásához?

  • Budapesti bázissal és magyar személyzettel rendelkező charterjárattal, verhetetlen utasbarát menetrendekkel rendelkezünk
  • Előre kiválaszthatja ülőhelyét a repülőgépen (felár ellenében)
  • Előre kiválaszthatja fedélzeti ellátását (felár ellenében), számos hideg és melegétek kínálatunkból
  • A helyszínen tapasztalt magyar idegenvezetőink gondoskodnak utasaink zavartalan nyaralásáról

A Török Riviéra minden korosztály számára egyedülálló élményekkel szolgál, és programok széles skálájából válogathat az ideutazó. Kulturális programok egész sora vár itt ránk és a természet kincseit sem kell nélkülöznünk. Szálláshelyek tekintetében is mindenki találhat számára megfelelőt, hisz a kisebb, városi szállodáktól a hatalmas resortokig minden elérhető, akár családi nyaralásra, akár nászútra érkezzünk.

További szállások

 

Indulási napok 2023

Budapest - Antalya - Budapest május június július augusztus szeptember október
SmartWings Charter 13., 20., 27. 03., 04., 10., 11., 16., 17., 18., 19., 22., 23., 24., 25., 26., 29., 30. 01., 02., 03., 06., 07., 08., 09., 10., 13., 14., 15., 16., 17., 20., 21., 22., 23., 24., 27., 28., 29., 30., 31. 03., 04., 05., 06., 07., 10., 11., 12., 13., 14., 17., 18., 19., 20., 21., 24., 25., 26., 27., 28., 31. 01., 02., 03., 04., 07., 08., 09., 10., 11., 14., 15., 16., 17., 18., 31., 22., 23., 24., 30. 07., 14., 21.
Debrecen - Antalya - Debrecen június július augusztus szeptember
SmartWings Charter 17., 24. 01., 08., 15., 22., 29. 05., 12., 19., 26. 02., 09.

 

Fakultatív programok

Fakultatív programok 2023 - Side

Fakultatív kirándulásokat a helyszínen, telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni (helyi partnerünk szervezésében). A kirándulások a helyszínen EUR-ban fizetendők készpénzben, vagy bankkártyával. A díjak tájékoztató jellegűek, további információt a helyszínen kaphatnak.

Fakultatív kirándulások magyar nyelven:

Alanya Városnézés

52 EUR/felnőtt, 26 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Egész napos, élménydús kirándulás Alanya híres városába. A programot a várban kezdjük; felvonóval jutunk fel az Alanyai-félszigetre, ahonnan gyönyörű panorámafotókat készíthetünk. Alanya meredek hegyfoka és erődje már kilométerekről látszik, melyről lélegzetelállító kilátás nyílik a város strandjaira és a Taurusz-hegység páratlan szépségű vonulataira. A 13. században épült fellegvár 6,5 km hosszú falrendszere a hegyoldalon egészen a vízpartig kanyarog. A városnézést a Süleymaniye mecset meglátogatásával folytatjuk, majd egy bőráruházba is ellátogatunk. Az ebédet egy hegyi folyónál (Dim Cay) töltjük el, ahol fürdősre is lesz lehetőség. A napot a kikötőben zárjuk, ahol szabadprogram keretin belül lehetőség nyílik a Vörös Torony, egy szeldzsuk hajóépítő műhely megtekintésére, illetve bazározásra.

Külön fizetendő: italok az ebédnél, belépők.

Várható indulási nap: hétfő

Side Exkluzív

44 EUR/felnőtt, 22 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Tartalmas délutáni – esti program, mely során megismerhetjük Manavgat és Side főbb nevezetességeit.

Utunk elsőként a Külliye mecsetbe vezet, ahol betekintést nyerhetünk az iszlám vallásba. Ezután egy ékszerboltba látogatunk, ahol a több évtizedes múltra visszatekintő török ékszerkészítés igazi remekeit csodálhatjuk és ahol természetesen vásárlásra is lesz lehetőség. Majd egy narancsligetbe látogatunk, ahol az árnyékos fák alatt igazi frissítőként egy pohár frissen facsart narancslevet is elfogyaszthatunk. A programot a Manavgati vízesés meglátogatásával folytatjuk, mely a környék egyik legnépszerűbb turisztikai látnivalója. A folyó egy fentebbi szakaszán vacsorázunk, majd a Török Riviéra egyik legszebb ókori romvárosába, Side-be teszünk látogatást. Megismerkedünk a város történelmével, megnézzük a főként római kori látnivalóit, úgy, mint a régi városbejárat mellett lévő 3 emeletes szökőkutat, az oszlopos főutcát házalapok maradványaival, az agorát, a római kori fürdő épületét, mely manapság múzeumként üzemel és a 15.000 férőhelyes színházat, majd szabadidő keretében felfedezhetjük a sidei bazársort, a kikötőt és a város fő látványosságát, az Apollo templom maradványait.

Külön fizetendő: italok a vacsoránál. Igény esetén Sideben kisvonat, színház és múzeum belépő.

Várható indulási nap: szerda

Antalya városnézés

34 EUR/felnőtt, 17 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Antalya a Török Riviéra fővárosa, csodálatos történelmi és modern városrésszel. Első állomásunk a gyönyörű, parkosított környezetben található Kursunlu-vízesés, ahol kb. egy órát töltünk a természetben. Innen a város központja felé menet betérünk egy ékszerboltba, ahol megcsodálhatjuk a számtalan, elsősorban kézzel készített, egyedi arany, ezüst és drágakő ékszereket. Az ékszerbolt látogatása után Antalya óvárosa felé vesszük az irányt, ahol kb. 3 órás szabadidő keretében először idegenvezetéssel megnézhetjük a főbb látnivalókat, úgymint a Köztársaság-téri Atatürk emlékművet, a Yivli-minaret, Óratornyot, panoráma teraszt, Bilincstörő Mehmet mauzóleumát, Dervisiskolát és a Hadriánusz-kaput, majd egyénileg is lesz idő felfedezni a Kaleici óváros zegzugos utcácskáit, látnivalóit és a kikötőt, vagy akár a bazársort, üzleteket is célba vehetjük. A program díja tartalmazza a belépőt a vízeséshez.

Külön fizetendő (igény esetén): ebéd és italok, melyre az óváros számos éttermében, büféjében lesz lehetőség.

Várható indulási nap: hétfő

Green Kanyon

59 EUR/felnőtt, 30 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Az egész napos programot a természetben indítjuk; kb. 45 perces utunkat busszal tesszük meg a Taurusz-hegység festői vonulatain át, mely elvezet minket a római kori vízvezetékhálózat, az aquaduct mellett, majd lentről a 185 méter magas Oymapinar-gátat is megcsodálhatjuk. Ez Törökország 7. legmagasabb gátja, mellyel a Manavgat folyót duzzasztották fel, mely felett a Green Kanyon is található. A magas sziklafalak által szegélyezett kanyon szépségeit egy kb. két és fél órás hajókirándulás keretében járjuk be, sőt, úszhatunk is egyet a kristálytiszta vízben. A kikötőből leereszkedünk Manavgat városának felső részéhez, ahol a folyóparton megebédelünk, majd ellátogatunk a környék legnagyobb textil outlet üzletébe, ahol vásárlási szenvedélyünknek is hódolhatunk. A hajón az üdítők, tea és kávé díjmenetesen fogyaszthatók.

Külön fizetendő: a hajón az alkoholos italok, jégkrém és chips, valamint az italok az ebédnél.

Várható indulási nap: kedd

Manavgat Hajókirándulás Bazzározással

48 EUR/felnőtt, 24 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Egész napos buszos – hajós kirándulás, mely alkalmával kb. 50 perc alatt lehajózunk a Manavgat folyón a Földközi-tengerig, melyet egy homokos földnyelv választ el egymástól. A homokos partszakaszon kikötünk, majd kb. 1 óra szabadprogram strandolási lehetőséggel, mely alatt ki-ki kedve szerint édes, vagy sós vízben is megmártózhat. Visszaindulás előtt még a hajón megebédelünk.

A manavgati kikötőhöz való visszaérkezést követően ellátogatunk egy textil outlet ruházati boltba, majd megtekintjük a környék fő látványosságát, a Manavgat vízesést, mely egy szép, parkosított területen belül található. Utunkat a heti piaccal folytatjuk, ahol a ruházati termékeken kívül különleges déli gyümölcsöket is szemlére vehetünk és megvásárolhatunk; emellett aszalt és szárított gyümölcsöket, pisztáciát, kesudiót és persze szuveníreket is találunk.

Külön fizetendő: italok, jégkrém és chips a hajón.

Várható indulási nap: csütörtök

Tahtali Csúcs + Ulupinar + Phaselis

95 EUR/felnőtt, 45 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Egész napos kirándulás, mely során Antalya keleti oldalára kirándulunk el és első állomásként drótkötélpályás felvonóval 700 méter magasságról indulva, 80 fős kabinokban felmegyünk a 2365 méter magas Tahtali-csúcsra, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik 360 fokban, így mind a tengerre, mind a környező hegyvonulatokra. A panorámakilátó után Ulupinar felé vesszük az irányt, ahol akár a hegyi folyón lévő úszó stégeken is elfogyaszthatjuk ebédünket. A programot a 3 öböl ölelésében elterülő Phaselis 2700 éves, ókori romvárosának megtekintésével zárjuk. Az egykor fontos kereskedelmi kikötő, alkalmanként kalóztanya egy valódi szabadtéri múzeum; zöldellő fák árnyékában sétálhatjuk végig a természetben elterülő óvárost, ahol amfiteátrumot, 2 római fürdőt, piacteret és akvaduktot is megcsodálhatunk. Az öblökből álomszép tengeri panoráma, és lenyűgöző kilátás nyílik a Taurusz-hegység legszebb hegyláncaira és lehetőség lesz tengeri strandolásra is szabadidő keretében. A program díja tartalmazza a felvonó díját, az ebédet, valamint a belépőjegyet Phaselis-be.

Külön fizetendő: italok az ebédnél.

Várható indulási nap: csütörtök

Pamukkale

95 EUR/felnőtt, 50 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Egész napos kirándulást teszünk Pamukkaléba, amit az UNESCO a világörökség részévé választott. Hófehér mészkőmedencéiről híres, melyeket a földfelszín alól feltörő, körülbelül 35 °C-os forrásvíz hozott létre, amikor lezúdult a domboldalon. A rendkívül tartalmas kirándulás során a mészkőteraszok mellett elterülő római kori Hierapolisz antik városát is meglátogatjuk. Programunk helyszínére a Taurusz-hegység festői vonulatai és gigantikus méretű sziklafalai között haladunk, a hosszú utat több pihenővel megszakítva. Utunk során meglátogatunk egy borkülönlegességeket kínáló üzletet, egy textilboltot, mely pamut alapanyagáról a régió is híres, majd az onyx kőfaragás mesterségébe is betekinthetünk. Ebéd után lépünk be Pamukkale területére, ahol elsétálunk a mészkőteraszok mellett, megismerhetjük Hierapolisz történetét, majd szabadidő keretében felmehetünk a római kori színházhoz, vagy végigsétálhatjuk Hierapolisz antik városát a holtak városáig, a nekropoliszig, ahol a temetkezési formákat tekinthetjük meg. Ezenkívül megmártózhatunk a híres Kleopátra-fürdő több, egészségre, illetve reumatikus panaszokra is jótékony hatású ásványi anyagot tartalmaz vizében, melyben a legenda szerint maga az egyiptomi királynő is itt fürdőzött. A program díja tartalmazza: reggeli, ebéd, vacsora, belépőjegy Pamukkale és Hierapolisz területére.

Külön fizetendő: italok az étkezésnél, Kleopátra fürdő belépő, elektromos kocsi bérlés a Hierapoliszi sétához, Hierapolisz múzeum belépő.

Várható indulási nap: csütörtök

Manavgat Kalózhajó Kirándulás

53 EUR/felnőtt, 26 EUR /gyermek (5-12 éves korig)

Hajókirándulás a Manavgat-folyóról a Földközi-tengerre fürdési lehetőséggel, habpartival és gyermekeknek animációs programokkal. A kirándulás díja tartalmazza az ebédet és az üdítőitalok fogyasztását is.

Várható indulási nap: kedd

Egyéb programjaink dióhéjban:

Sealanya Delfinerium + Seapark Mediterrán strand

Show+park: 90 EUR, gyermek (4-9 éves korig) 80 EUR, Delfinúszás: 150 EUR

Kb. 45 perces delfin + fóka show

Seapark: fehérhomokos strand tematikus sós és édesvizű medencékkel, elsüllyedt város, lusta folyó, rája és halas medencében strandolás, snorkelezés + gyerekmedence kalózhajóval, csúszdával.

Az ár snorkel felszerelést és az ebédet tartalmazza.

Külön fizetendő: 3 éves kor alatti ebéd, cápamerülés, fényképek.

Delfin úszás: előzetes foglalás után, max. 7 fős csoportokban, kb. 25 perces program.

Várható indulási nap: kedd, péntek

Aksu Delfinerium

45 EUR/felnőtt, 40 EUR /gyermek (6-12 éves korig), SHOW + ÚSZÁS: 140 EUR

Ebéd utáni indulással félnapos program keretében a kb. 50 perces delfin- és fóka-show megtekintése. Delfinúszás: előzetes foglalás után, egyénileg kb. 7 perces program.

Várható indulási nap: hétfőtől szombatig fél napos, délutáni program

Land of Legends vízi és vidámpark + delfinárium

115 EUR/felnőtt 90 EUR/gyermek (4-11 éves korig)

A „törökországi Disneyland” szórakoztató park, vízividámpark és vidámpark, delfinárium, Mása és Medve mesefigurák előadásával, minden korosztály számára megfelelő szórakozási lehetőséggel. A kirándulás étkezést nem tartalmaz.

Várható indulási nap: hétfő, csütörtök

Anatolia Tüze Táncelőadás

70 EUR/felnőtt, 30 EUR /gyermek (6-11 éves korig)

Az aspendosi arénában lévő, több rekordot tartó, világhírű tánccsoport Anatólia történelmét, kultúráját és mitológiáját bemutató táncelőadása.

Várható indulási nap: kedd (esti program)

JEEP + Hajó Kombinált Kirándulás

60 EUR/felnőtt, 30 EUR /gyermek (6-12 éves korig)

Félnapos jeep szafari kirándulás a Taurusz-hegységben, török falu és római kori aquaduct meglátogatása, Green Lake tavi hajókirándulás + ebéd.

Külön fizetendő: italok az ebédnél.

Várható indulási nap: Szerda, péntek, vasárnap

Monster Szafari 3 az 1-ben

155 EUR/felnőtt, 115 EUR /gyermek (6-12 éves korig)

A Köprülü-kanyonban adrenalin: turbo jet motorcsónak + monster buggy szafari + rafting vadvízi evezés. A program ebédet tartalmaz.

Külön fizetendő: italok az ebédnél.

Várható indulási nap: Hétfő, szerda, péntek

Combo Szafari 4 az 1-ben

76 EUR/felnőtt, 38 EUR /gyermek (6-12 éves korig)

Adrenalin túra a Köprülü-kanyonban: Monster buggy + rafting vadvízi evezés + 2 személyes vezethető buggy + truck safari kombinálása, ebéddel.

Külön fizetendő: italok az ebédnél

Várható indulási nap: Hétfő, szerda, péntek

Quad és Buggy Szafari

Quad 1 fő- 52 EUR; 2 fő – 78 EUR; Buggy 1 fő- 54 EUR; 2 fő – 85 EUR

Délelőtti vagy délutáni off-road kirándulás a Taurusz-hegységben, ahol a lefoglalt járművet magunk vezethetjük. A járművek 2 személyesek, a vezetéshez a korhatár 16 év.

Külön fizetendő: esetleges porkendő, védőszemüveg vásárolható.

Várható indulási nap: Hétfő, szerda, péntek / félnapos program

Búvárkodás

70 EUR/fő, kísérő 35 EUR/fő

A program kizárólag 14 éves kor felett vehető igénybe! Búvár gyorstalpaló, majd egy délelőtti és délutáni kb. 20 perces merülés 6-8 méter mélységben + tenger alatti múzeum megtekintése, ebéddel.

Külön fizetendő: italok az ebédnél.

Várható indulási nap: Mindennap

VIP SHOPPING

ingyenes transzferrel

Ékszerbolt / bőráruház / outlet ruházati bolt / szemüveges / tetoválás-piercing / fogászati szolgáltatás. Ingyenes oda-vissza autószolgálatot biztosítunk partnerüzleteinkbe, ahol kedvezménnyel, igényes környezetben vásárolhatnak.

Várható indulási nap: mindennap

A fenti leírások tájékoztató jellegűek, változhatnak, utasaink a programokról pontos leírást, ill. bővebb tájékoztatást a helyszínen kaphatnak, ahol még több, színes programból válogathatnak. Egyéb programokról, kirándulásokról érdeklődjön idegenvezetőjénél: Antalya városnézés, Alanya Sunset – naplemente bulihajó, búvárkodás, hamam-törökfürdő, rafting, siklóernyőzés, privát VIP yacht bérlés, Isztambul, Kappadókia stb.

FONTOS!

Az aktuálisan elérhető programokról, kirándulásokról és a részvételi feltételekről a helyszínen ad felvilágosítást a szervezők helyi képviselője. A fakultatív programokat a törökországi partnereink szervezik és bonyolítják, ezekkel kapcsolatban őket illeti minden felelősség. A résztvevők által az indulás előtti napon lemondott programok esetében csak akkor járhat pénzvisszatérítés a már befizetett részvételi díjból, ha a résztvevő orvosi igazolást tud bemutatni a lemondás okaként. Minden kirándulás esetén van minimum létszám, erről a helyi képviselő adhat tájékoztatást. Magyar nyelvű idegenvezetőt csak bizonyos létszám fölött tudnak a programokhoz biztosítani. Amennyiben szükséges, érdemes a kirándulás/program előtti napon előre megrendelni az ébresztőt, a másnapi hideg reggelicsomagot, illetve a későbbi vacsorát – ezeket a kirándulási szelvény birtokában lehet intézni.

Fakultatív programok 2023 - Alanya

Fakultatív kirándulásokat a helyszínen, telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni (helyi partnerünk szervezésében). A kirándulások a helyszínen EUR-ban fizetendők készpénzben, vagy bankkártyával. A díjak tájékoztató jellegűek, további információt a helyszínen kaphatnak.

Fakultatív kirándulások magyar nyelven:

Alanya Városnézés

49 EUR/felnőtt, 25 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Egész napos, élménydús kirándulás Alanya híres városába. A programot a várban kezdjük; felvonóval jutunk fel az Alanyai-félszigetre, ahonnan gyönyörű panorámafotókat készíthetünk. Alanya meredek hegyfoka és erődje már kilométerekről látszik, melyről lélegzetelállító kilátás nyílik a város strandjaira és a Taurusz-hegység páratlan szépségű vonulataira. A 13. században épült fellegvár 6,5 km hosszú falrendszere a hegyoldalon egészen a vízpartig kanyarog. A városnézést a Süleymaniye mecset meglátogatásával folytatjuk, majd egy bőráruházba is ellátogatunk. Az ebédet egy hegyi folyónál (Dim Cay) töltjük el, ahol fürdősre is lesz lehetőség. A napot a kikötőben zárjuk, ahol szabadprogram keretin belül lehetőség nyílik a Vörös Torony, egy szeldzsuk hajóépítő műhely megtekintésére, illetve bazározásra.

Külön fizetendő: italok az ebédnél, belépők.

Várható indulási nap: hétfő

Side Exkluzív

49 EUR/felnőtt, 25 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Tartalmas délutáni – esti program, mely során megismerhetjük Manavgat és Side főbb nevezetességeit.

Utunk elsőként a Külliye mecsetbe vezet, ahol betekintést nyerhetünk az iszlám vallásba. Ezután egy ékszerboltba látogatunk, ahol a több évtizedes múltra visszatekintő török ékszerkészítés igazi remekeit csodálhatjuk és ahol természetesen vásárlásra is lesz lehetőség. Majd egy narancsligetbe látogatunk, ahol az árnyékos fák alatt igazi frissítőként egy pohár frissen facsart narancslevet is elfogyaszthatunk. A programot a Manavgati vízesés meglátogatásával folytatjuk, mely a környék egyik legnépszerűbb turisztikai látnivalója. A folyó egy fentebbi szakaszán vacsorázunk, majd a Török Riviéra egyik legszebb ókori romvárosába, Side-be teszünk látogatást. Megismerkedünk a város történelmével, megnézzük a főként római kori látnivalóit, úgy, mint a régi városbejárat mellett lévő 3 emeletes szökőkutat, az oszlopos főutcát házalapok maradványaival, az agorát, a római kori fürdő épületét, mely manapság múzeumként üzemel és a 15.000 férőhelyes színházat, majd szabadidő keretében felfedezhetjük a sidei bazársort, a kikötőt és a város fő látványosságát, az Apollo templom maradványait.

Külön fizetendő: italok a vacsoránál. Igény esetén Sideben kisvonat, színház és múzeum belépő.

Várható indulási nap: szerda

Green Kanyon

64 EUR/felnőtt, 32 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Az egész napos programot a természetben indítjuk; kb. 45 perces utunkat busszal tesszük meg a Taurusz-hegység festői vonulatain át, mely elvezet minket a római kori vízvezetékhálózat, az aquaduct mellett, majd lentről a 185 méter magas Oymapinar-gátat is megcsodálhatjuk. Ez Törökország 7. legmagasabb gátja, mellyel a Manavgat folyót duzzasztották fel, mely felett a Green Kanyon is található. A magas sziklafalak által szegélyezett kanyon szépségeit egy kb. két és fél órás hajókirándulás keretében járjuk be, sőt, úszhatunk is egyet a kristálytiszta vízben. A kikötőből leereszkedünk Manavgat városának felső részéhez, ahol a folyóparton megebédelünk, majd ellátogatunk a környék legnagyobb textil outlet üzletébe, ahol vásárlási szenvedélyünknek is hódolhatunk. A hajón az üdítők, tea és kávé díjmenetesen fogyaszthatók.

Külön fizetendő: a hajón az alkoholos italok, jégkrém és chips, valamint az italok az ebédnél.

Várható indulási nap: kedd, péntek

Manavgat Hajókirándulás Bazzározással

52 EUR/felnőtt, 26 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Egész napos buszos – hajós kirándulás, mely alkalmával kb. 50 perc alatt lehajózunk a Manavgat folyón a Földközi-tengerig, melyet egy homokos földnyelv választ el egymástól. A homokos partszakaszon kikötünk, majd kb. 1 óra szabadprogram strandolási lehetőséggel, mely alatt ki-ki kedve szerint édes, vagy sós vízben is megmártózhat. Visszaindulás előtt még a hajón megebédelünk.

A manavgati kikötőhöz való visszaérkezést követően ellátogatunk egy textil outlet ruházati boltba, majd megtekintjük a környék fő látványosságát, a Manavgat vízesést, mely egy szép, parkosított területen belül található. Utunkat a heti piaccal folytatjuk, ahol a ruházati termékeken kívül különleges déli gyümölcsöket is szemlére vehetünk és megvásárolhatunk; emellett aszalt és szárított gyümölcsöket, pisztáciát, kesudiót és persze szuveníreket is találunk.

Külön fizetendő: italok, jégkrém és chips a hajón.

Várható indulási nap: csütörtök

Tahtali Csúcs + Ulupinar + Phaselis

99 EUR/felnőtt, 45 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Egész napos kirándulás, mely során Antalya keleti oldalára kirándulunk el és első állomásként drótkötélpályás felvonóval 700 méter magasságról indulva, 80 fős kabinokban felmegyünk a 2365 méter magas Tahtali-csúcsra, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik 360 fokban, így mind a tengerre, mind a környező hegyvonulatokra. A panorámakilátó után Ulupinar felé vesszük az irányt, ahol akár a hegyi folyón lévő úszó stégeken is elfogyaszthatjuk ebédünket. A programot a 3 öböl ölelésében elterülő Phaselis 2700 éves, ókori romvárosának megtekintésével zárjuk. Az egykor fontos kereskedelmi kikötő, alkalmanként kalóztanya egy valódi szabadtéri múzeum; zöldellő fák árnyékában sétálhatjuk végig a természetben elterülő óvárost, ahol amfiteátrumot, 2 római fürdőt, piacteret és akvaduktot is megcsodálhatunk. Az öblökből álomszép tengeri panoráma, és lenyűgöző kilátás nyílik a Taurusz-hegység legszebb hegyláncaira és lehetőség lesz tengeri strandolásra is szabadidő keretében. A program díja tartalmazza a felvonó díját, az ebédet, valamint a belépőjegyet Phaselis-be.

Külön fizetendő: italok az ebédnél.

Várható indulási nap: csütörtök

Pamukkale

95 EUR/felnőtt, 50 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Egész napos kirándulást teszünk Pamukkaléba, amit az UNESCO a világörökség részévé választott. Hófehér mészkőmedencéiről híres, melyeket a földfelszín alól feltörő, körülbelül 35 °C-os forrásvíz hozott létre, amikor lezúdult a domboldalon. A rendkívül tartalmas kirándulás során a mészkőteraszok mellett elterülő római kori Hierapolisz antik városát is meglátogatjuk. Programunk helyszínére a Taurusz-hegység festői vonulatai és gigantikus méretű sziklafalai között haladunk, a hosszú utat több pihenővel megszakítva. Utunk során meglátogatunk egy borkülönlegességeket kínáló üzletet, egy textilboltot, mely pamut alapanyagáról a régió is híres, majd az onyx kőfaragás mesterségébe is betekinthetünk. Ebéd után lépünk be Pamukkale területére, ahol elsétálunk a mészkőteraszok mellett, megismerhetjük Hierapolisz történetét, majd szabadidő keretében felmehetünk a római kori színházhoz, vagy végigsétálhatjuk Hierapolisz antik városát a holtak városáig, a nekropoliszig, ahol a temetkezési formákat tekinthetjük meg. Ezenkívül megmártózhatunk a híres Kleopátra-fürdő több, egészségre, illetve reumatikus panaszokra is jótékony hatású ásványi anyagot tartalmaz vizében, melyben a legenda szerint maga az egyiptomi királynő is itt fürdőzött. A program díja tartalmazza: reggeli, ebéd, vacsora, belépőjegy Pamukkale és Hierapolisz területére.

Külön fizetendő: italok az étkezésnél, Kleopátra fürdő belépő, elektromos kocsi bérlés a Hierapoliszi sétához, Hierapolisz múzeum belépő.

Várható indulási nap: csütörtök

Egyéb programjaink dióhéjban:

Sapadere Kamyok

50 EUR/felnőtt, 25 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Jeep safari kirándulás keretein belül csodálatos hegyvonulatok, török falvak, narancsligetek, banánültetvények között, gyönyörű tájakon vezet utunk. A kanyont 750 méter hosszú fahídon járhatjuk be, 12 kisebb-nagyobb vízesést láthatunk, valamint egy cseppkőbarlangot. Az ebédet egy hegyi folyónál töltjük el (Dim Cay).

Külön fizetendő: italok az ebédnél, fotók.

Várható indulási nap: hétfőtől szombatig.

JEEP + Hajó Kombinált Kirándulás

65 EUR/felnőtt, 32 EUR /gyermek (6-12 éves korig)

Félnapos jeep szafari kirándulás a Taurusz-hegységben, török falu és római kori aquaduct meglátogatása, Green Lake tavi hajókirándulás + ebéd.

Külön fizetendő: italok az ebédnél.

Várható indulási nap: hétfő, csütörtök, szombat

Sealanya Delfinerium + Seapark Mediterrán strand

  • Csak show: 45 EUR; gyermek (4-9 éves korig) 40 EUR
  • Show+park: 85 EUR, gyermek (4-9 éves korig) 70 EUR
  • Delfinúszás: 150 EUR

Kb. 45 perces delfin + fóka show

Seapark: fehérhomokos strand tematikus sós és édesvizű medencékkel, elsüllyedt város, lusta folyó, rája és halas medencében strandolás, snorkelezés + gyerekmedence kalózhajóval, csúszdával.

Az ár snorkel felszerelést és az ebédet tartalmazza.

Külön fizetendő: 3 éves kor alatti ebéd, cápamerülés, fényképek.

Delfin úszás: előzetes foglalás után, max. 7 fős csoportokban, kb. 25 perces program.

Várható indulási nap: kedd, péntek

Land of Legends vízi és vidámpark + delfinárium

120 EUR/felnőtt 95 EUR/gyermek (4-11 éves korig)

A „törökországi Disneyland” szórakoztató park, vízividámpark és vidámpark, delfinárium, Mása és Medve mesefigurák előadásával, minden korosztály számára megfelelő szórakozási lehetőséggel. A kirándulás étkezést nem tartalmaz.

Várható indulási nap: hétfő, csütörtök

JEEP + Hajó Kombinált Kirándulás

60 EUR/felnőtt, 30 EUR /gyermek (6-12 éves korig)

Félnapos jeep szafari kirándulás a Taurusz-hegységben, török falu és római kori aquaduct meglátogatása, Green Lake tavi hajókirándulás + ebéd.

Külön fizetendő: italok az ebédnél.

Várható indulási nap: Szerda, péntek, vasárnap

Alanya Hajókirándulás

49 EUR/felnőtt, 25 EUR /gyermek (6-12 éves korig)

Hajókirándulás a 4 emeletes kalózhajóval, Alanya nevezetességei és barlangjai hajóról megtekintve, többszöri fürdési lehetőség, AI ellátás, habparti, zene, napozóterasz.

Külön fizetendő: a hajón lévő exkluzív bár szolgáltatásai.

Várható indulási nap: szerda, szombat

Anatolia Tüze Táncelőadás

75 EUR/felnőtt, 30 EUR /gyermek (6-11 éves korig)

Az aspendosi arénában lévő, több rekordot tartó, világhírű tánccsoport Anatólia történelmét, kultúráját és mitológiáját bemutató táncelőadása.

Várható indulási nap: kedd (esti program)

JEEP szafari vagy éjszakai JEEP szafari

49 EUR/felnőtt, 25 EUR /gyermek (6-12 éves korig)

A nappali túra során török falvak, banánültetvények, off-road-os szakaszok, vízicsata, ebéd. Az éjszakai változatnál az Alanya-félszigeten panoráma fotózás, éjszakai offroad, vacsora orientál show-val.

Külön fizetendő: italok az étkezéseknél.

Várható indulási nap: hétfő, szerda péntek

Monster Szafari 3 az 1-ben

155 EUR/felnőtt, 115 EUR /gyermek (6-12 éves korig)

A Köprülü-kanyonban adrenalin: turbo jet motorcsónak + monster buggy szafari + rafting vadvízi evezés. A program ebédet tartalmaz.

Külön fizetendő: italok az ebédnél.

Várható indulási nap: hétfő, szerda, péntek

Combo Szafari 4 az 1-ben

76 EUR/felnőtt, 38 EUR /gyermek (6-12 éves korig)

Adrenalin túra a Köprülü-kanyonban: Monster buggy + rafting vadvízi evezés + 2 személyes vezethető buggy + truck safari kombinálása, ebéddel.

Külön fizetendő: italok az ebédnél

Várható indulási nap: hétfő, szerda, péntek

Quad és Buggy Szafari

Quad 1 fő- 52 EUR; 2 fő – 78 EUR; Buggy 1 fő- 54 EUR; 2 fő – 85 EUR

Délelőtti vagy délutáni off-road kirándulás a Taurusz-hegységben, ahol a lefoglalt járművet magunk vezethetjük. A járművek 2 személyesek, a vezetéshez a korhatár 16 év.

Külön fizetendő: esetleges porkendő, védőszemüveg vásárolható.

Várható indulási nap: hétfő, szerda, péntek / félnapos program

VIP SHOPPING

ingyenes transzferrel

Ékszerbolt / bőráruház / outlet ruházati bolt / szemüveges / tetoválás-piercing / fogászati szolgáltatás. Ingyenes oda-vissza autószolgálatot biztosítunk partnerüzleteinkbe, ahol kedvezménnyel, igényes környezetben vásárolhatnak.

Várható indulási nap: mindennap

A fenti leírások tájékoztató jellegűek, változhatnak, utasaink a programokról pontos leírást, ill. bővebb tájékoztatást a helyszínen kaphatnak, ahol még több, színes programból válogathatnak.

Egyéb programokról, kirándulásokról érdeklődjön idegenvezetőjénél: Antalya városnézés, Alanya Sunset – naplemente bulihajó, búvárkodás, hamam-törökfürdő, rafting, siklóernyőzés, privát VIP yacht bérlés, Isztambul, Kappadókia stb.

FONTOS!

Az aktuálisan elérhető programokról, kirándulásokról és a részvételi feltételekről a helyszínen ad felvilágosítást a szervezők helyi képviselője. A fakultatív programokat a törökországi partnereink szervezik és bonyolítják, ezekkel kapcsolatban őket illeti minden felelősség. A résztvevők által az indulás előtti napon lemondott programok esetében csak akkor járhat pénzvisszatérítés a már befizetett részvételi díjból, ha a résztvevő orvosi igazolást tud bemutatni a lemondás okaként. Minden kirándulás esetén van minimum létszám, erről a helyi képviselő adhat tájékoztatást. Magyar nyelvű idegenvezetőt csak bizonyos létszám fölött tudnak a programokhoz biztosítani. Amennyiben szükséges, érdemes a kirándulás/program előtti napon előre megrendelni az ébresztőt, a másnapi hideg reggelicsomagot, illetve a későbbi vacsorát – ezeket a kirándulási szelvény birtokában lehet intézni.

Fakultatív programok 2023 - Antalya

Fakultatív kirándulásokat a helyszínen, telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni (helyi partnerünk szervezésében). A kirándulások a helyszínen EUR-ban fizetendők készpénzben, vagy bankkártyával. A díjak tájékoztató jellegűek, további információt a helyszínen kaphatnak.

Fakultatív kirándulások magyar nyelven:

Antalya Városnézés

29 EUR/felnőtt, 15 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Antalya a Török Riviéra fővárosa, csodálatos történelmi és modern városrésszel. Első állomásunk a gyönyörű, parkosított környezetben található Kursunlu-vízesés, ahol kb. egy órát töltünk a természetben. Innen a város központja felé menet betérünk egy ékszerboltba, ahol megcsodálhatjuk a számtalan, elsősorban kézzel készített, egyedi arany, ezüst és drágakő ékszereket. Az ékszerbolt látogatása után Antalya óvárosa felé vesszük az irányt, ahol kb. 3 órás szabadidő keretében először idegenvezetéssel megnézhetjük a főbb látnivalókat, úgymint a Köztársaság-téri Atatürk emlékművet, a Yivli-minaret, Óratornyot, panoráma teraszt, Bilincstörő Mehmet mauzóleumát, Dervisiskolát és a Hadriánusz-kaput, majd egyénileg is lesz idő felfedezni a Kaleici óváros zegzugos utcácskáit, látnivalóit és a kikötőt, vagy akár a bazársort, üzleteket is célba vehetjük. A program díja tartalmazza a belépőt a vízeséshez.

Külön fizetendő (igény esetén): ebéd és italok, melyre az óváros számos éttermében, büféjében lesz lehetőség.

Várható indulási nap: hétfő

Green Kanyon

64 EUR/felnőtt, 32 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Az egész napos programot a természetben indítjuk; kb. 45 perces utunkat busszal tesszük meg a Taurusz-hegység festői vonulatain át, mely elvezet minket a római kori vízvezetékhálózat, az aquaduct mellett, majd lentről a 185 méter magas Oymapinar-gátat is megcsodálhatjuk. Ez Törökország 7. legmagasabb gátja, mellyel a Manavgat folyót duzzasztották fel, mely felett a Green Kanyon is található. A magas sziklafalak által szegélyezett kanyon szépségeit egy kb. két és fél órás hajókirándulás keretében járjuk be, sőt, úszhatunk is egyet a kristálytiszta vízben. A kikötőből leereszkedünk Manavgat városának felső részéhez, ahol a folyóparton megebédelünk, majd ellátogatunk a környék legnagyobb textil outlet üzletébe, ahol vásárlási szenvedélyünknek is hódolhatunk. A hajón az üdítők, tea és kávé díjmenetesen fogyaszthatók.

Külön fizetendő: a hajón az alkoholos italok, jégkrém és chips, valamint az italok az ebédnél.

Várható indulási nap: kedd

Tahtali Csúcs + Ulupinar + Phaselis

89 EUR/felnőtt, 45 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Egész napos kirándulás, mely során Antalya keleti oldalára kirándulunk el és első állomásként drótkötélpályás felvonóval 700 méter magasságról indulva, 80 fős kabinokban felmegyünk a 2365 méter magas Tahtali-csúcsra, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik 360 fokban, így mind a tengerre, mind a környező hegyvonulatokra. A panorámakilátó után Ulupinar felé vesszük az irányt, ahol akár a hegyi folyón lévő úszó stégeken is elfogyaszthatjuk ebédünket. A programot a 3 öböl ölelésében elterülő Phaselis 2700 éves, ókori romvárosának megtekintésével zárjuk. Az egykor fontos kereskedelmi kikötő, alkalmanként kalóztanya egy valódi szabadtéri múzeum; zöldellő fák árnyékában sétálhatjuk végig a természetben elterülő óvárost, ahol amfiteátrumot, 2 római fürdőt, piacteret és akvaduktot is megcsodálhatunk. Az öblökből álomszép tengeri panoráma, és lenyűgöző kilátás nyílik a Taurusz-hegység legszebb hegyláncaira és lehetőség lesz tengeri strandolásra is szabadidő keretében. A program díja tartalmazza a felvonó díját, az ebédet, valamint a belépőjegyet Phaselis-be.

Külön fizetendő: italok az ebédnél.

Várható indulási nap: csütörtök

Side Exkluzív

49 EUR/felnőtt, 25 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Tartalmas délutáni – esti program, mely során megismerhetjük Manavgat és Side főbb nevezetességeit.

Utunk elsőként a Külliye mecsetbe vezet, ahol betekintést nyerhetünk az iszlám vallásba. Ezután egy ékszerboltba látogatunk, ahol a több évtizedes múltra visszatekintő török ékszerkészítés igazi remekeit csodálhatjuk és ahol természetesen vásárlásra is lesz lehetőség. Majd egy narancsligetbe látogatunk, ahol az árnyékos fák alatt igazi frissítőként egy pohár frissen facsart narancslevet is elfogyaszthatunk. A programot a Manavgati vízesés meglátogatásával folytatjuk, mely a környék egyik legnépszerűbb turisztikai látnivalója. A folyó egy fentebbi szakaszán vacsorázunk, majd a Török Riviéra egyik legszebb ókori romvárosába, Side-be teszünk látogatást. Megismerkedünk a város történelmével, megnézzük a főként római kori látnivalóit, úgy, mint a régi városbejárat mellett lévő 3 emeletes szökőkutat, az oszlopos főutcát házalapok maradványaival, az agorát, a római kori fürdő épületét, mely manapság múzeumként üzemel és a 15.000 férőhelyes színházat, majd szabadidő keretében felfedezhetjük a sidei bazársort, a kikötőt és a város fő látványosságát, az Apollo templom maradványait.

Külön fizetendő: italok a vacsoránál. Igény esetén Sideben kisvonat, színház és múzeum belépő.

Várható indulási nap: szerda

Pamukkale

90 EUR/felnőtt, 50 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Egész napos kirándulást teszünk Pamukkaléba, amit az UNESCO a világörökség részévé választott. Hófehér mészkőmedencéiről híres, melyeket a földfelszín alól feltörő, körülbelül 35 °C-os forrásvíz hozott létre, amikor lezúdult a domboldalon. A rendkívül tartalmas kirándulás során a mészkőteraszok mellett elterülő római kori Hierapolisz antik városát is meglátogatjuk. Programunk helyszínére a Taurusz-hegység festői vonulatai és gigantikus méretű sziklafalai között haladunk, a hosszú utat több pihenővel megszakítva. Utunk során meglátogatunk egy borkülönlegességeket kínáló üzletet, egy textilboltot, mely pamut alapanyagáról a régió is híres, majd az onyx kőfaragás mesterségébe is betekinthetünk. Ebéd után lépünk be Pamukkale területére, ahol elsétálunk a mészkőteraszok mellett, megismerhetjük Hierapolisz történetét, majd szabadidő keretében felmehetünk a római kori színházhoz, vagy végigsétálhatjuk Hierapolisz antik városát a holtak városáig, a nekropoliszig, ahol a temetkezési formákat tekinthetjük meg. Ezenkívül megmártózhatunk a híres Kleopátra-fürdő több, egészségre, illetve reumatikus panaszokra is jótékony hatású ásványi anyagot tartalmaz vizében, melyben a legenda szerint maga az egyiptomi királynő is itt fürdőzött. A program díja tartalmazza: reggeli, ebéd, vacsora, belépőjegy Pamukkale és Hierapolisz területére.

Külön fizetendő: italok az étkezésnél, Kleopátra fürdő belépő, elektromos kocsi bérlés a Hierapoliszi sétához, Hierapolisz múzeum belépő.

Várható indulási nap: csütörtök

Egyéb programjaink dióhéjban:

Land of Legends vízi és vidámpark + delfinárium

120 EUR/felnőtt 95 EUR/gyermek (4-11 éves korig)

A „törökországi Disneyland” szórakoztató park, vízividámpark és vidámpark, delfinárium, Mása és Medve mesefigurák előadásával, minden korosztály számára megfelelő szórakozási lehetőséggel. A kirándulás étkezést nem tartalmaz.

Várható indulási nap: hétfő, csütörtök

Anatolia Tüze Táncelőadás

75 EUR/felnőtt, 30 EUR /gyermek (6-11 éves korig)

Az aspendosi arénában lévő, több rekordot tartó, világhírű tánccsoport Anatólia történelmét, kultúráját és mitológiáját bemutató táncelőadása.

Várható indulási nap: kedd (esti program)

Harem Maldiv hajókirándulás

80 EUR/felnőtt, 40 EUR /gyermek (6-12 éves korig)

Antalya-ból induló 5 emeletes partihajó All Inclusive ellátással, ahol a szórakozás, fürdőzés és habparti mellett Antalya partvonalát is megtekinthetjük a tengerről.

Várható indulási nap: kedd, szombat

Privát Yacht

Díj: lekérésre

Antalya partvonalán haladva, kb. 5 órás All Inclusive yacht kirándulás horgászattal, fürdéssel. Nappali és naplemente időszakban is bérelhető.

Várható indulási nap: lekérésre

Aquavarium Full Plusz

84 EUR/felnőtt, 75 EUR /gyermek (6-12 éves korig)

Varázslatos vízi élővilág Európa leghosszabb akvárium alagútjával és 40 tematikus akváriumával + viaszszoborpark hírességekkel + SnowWorld + Terráriuim, hüllőterem + 5D mozi. A kirándulás ellátást nem tartalmaz.

Várható indulási nap:Mindennap (félnapos program)

Monster Szafari 3 az 1-ben

155 EUR/felnőtt, 115 EUR /gyermek (6-12 éves korig)

A Köprülü-kanyonban adrenalin: turbo jet motorcsónak + monster buggy szafari + rafting vadvízi evezés. A program ebédet tartalmaz.

Külön fizetendő: italok az ebédnél.

Várható indulási nap: hétfő, szerda, péntek

Combo Szafari 4 az 1-ben

76 EUR/felnőtt, 38 EUR /gyermek (6-12 éves korig)

Adrenalin túra a Köprülü-kanyonban: Monster buggy + rafting vadvízi evezés + 2 személyes vezethető buggy + truck safari kombinálása, ebéddel.

Külön fizetendő: italok az ebédnél

Várható indulási nap: hétfő, szerda, péntek

Rafting

49 EUR/felnőtt, 25 EUR /gyermek (6-12 éves korig)

Egésznapos rafting, vadvízi evezés a Köprülü-kanyonban, 10 fős csónakokban, 12 km-es távon kisebb-nagyobb zúgókon keresztül, ebéddel.

Külön fizetendő: italok az ebédnél

Várható indulási nap:kedd, csütörtök, szombat

Buggy Szafari

Quad 1 fő- 60 EUR; 2 fő – 90 EUR

Félnapos off-road kirándulás a Taurusz-hegységben, ahol a járművet magunk vezethetjük. A járművek 2 személyesek, a vezetéshez a korhatár 16 év.

Várható indulási nap: Péntek kivételével minden nap / félnapos program

VIP Hamam Törökffürdő

46 EUR/felnőtt, 25 EUR /gyermek (6-12 éves korig)

Szauna + sókabin + teljes test bőrradírozás + habmasszázs + 30 perces olajos masszázs + arcmaszk + halpedikűr.

Külön fizetendő: további masszázsok, szolgáltatások.

Várható indulási nap:Minden nap / félnapos program

VIP SHOPPING

ingyenes transzferrel

Ékszerbolt / bőráruház / outlet ruházati bolt / szemüveges / tetoválás-piercing / fogászati szolgáltatás. Ingyenes oda-vissza autószolgálatot biztosítunk partnerüzleteinkbe, ahol kedvezménnyel, igényes környezetben vásárolhatnak.

Várható indulási nap: mindennap

A fenti leírások tájékoztató jellegűek, változhatnak, utasaink a programokról pontos leírást, ill. bővebb tájékoztatást a helyszínen kaphatnak, ahol még több, színes programból válogathatnak.

Egyéb programokról, kirándulásokról érdeklődjön idegenvezetőjénél: Antalya városnézés, Alanya Sunset – naplemente bulihajó, búvárkodás, hamam-törökfürdő, rafting, siklóernyőzés, privát VIP yacht bérlés, Isztambul, Kappadókia stb.

FONTOS!

Az aktuálisan elérhető programokról, kirándulásokról és a részvételi feltételekről a helyszínen ad felvilágosítást a szervezők helyi képviselője. A fakultatív programokat a törökországi partnereink szervezik és bonyolítják, ezekkel kapcsolatban őket illeti minden felelősség. A résztvevők által az indulás előtti napon lemondott programok esetében csak akkor járhat pénzvisszatérítés a már befizetett részvételi díjból, ha a résztvevő orvosi igazolást tud bemutatni a lemondás okaként. Minden kirándulás esetén van minimum létszám, erről a helyi képviselő adhat tájékoztatást. Magyar nyelvű idegenvezetőt csak bizonyos létszám fölött tudnak a programokhoz biztosítani. Amennyiben szükséges, érdemes a kirándulás/program előtti napon előre megrendelni az ébresztőt, a másnapi hideg reggelicsomagot, illetve a későbbi vacsorát – ezeket a kirándulási szelvény birtokában lehet intézni.

Fakultatív programok 2023 - Belek

Fakultatív kirándulásokat a helyszínen, telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni (helyi partnerünk szervezésében). A kirándulások a helyszínen EUR-ban fizetendők készpénzben, vagy bankkártyával. A díjak tájékoztató jellegűek, további információt a helyszínen kaphatnak.

Fakultatív kirándulások magyar nyelven:

Antalya Városnézés

29 EUR/felnőtt, 15 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Antalya a Török Riviéra fővárosa, csodálatos történelmi és modern városrésszel. Első állomásunk a gyönyörű, parkosított környezetben található Kursunlu-vízesés, ahol kb. egy órát töltünk a természetben. Innen a város központja felé menet betérünk egy ékszerboltba, ahol megcsodálhatjuk a számtalan, elsősorban kézzel készített, egyedi arany, ezüst és drágakő ékszereket. Az ékszerbolt látogatása után Antalya óvárosa felé vesszük az irányt, ahol kb. 3 órás szabadidő keretében először idegenvezetéssel megnézhetjük a főbb látnivalókat, úgymint a Köztársaság-téri Atatürk emlékművet, a Yivli-minaret, Óratornyot, panoráma teraszt, Bilincstörő Mehmet mauzóleumát, Dervisiskolát és a Hadriánusz-kaput, majd egyénileg is lesz idő felfedezni a Kaleici óváros zegzugos utcácskáit, látnivalóit és a kikötőt, vagy akár a bazársort, üzleteket is célba vehetjük. A program díja tartalmazza a belépőt a vízeséshez.

Külön fizetendő (igény esetén): ebéd és italok, melyre az óváros számos éttermében, büféjében lesz lehetőség.

Várható indulási nap: hétfő

Green Kanyon

64 EUR/felnőtt, 32 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Az egész napos programot a természetben indítjuk; kb. 45 perces utunkat busszal tesszük meg a Taurusz-hegység festői vonulatain át, mely elvezet minket a római kori vízvezetékhálózat, az aquaduct mellett, majd lentről a 185 méter magas Oymapinar-gátat is megcsodálhatjuk. Ez Törökország 7. legmagasabb gátja, mellyel a Manavgat folyót duzzasztották fel, mely felett a Green Kanyon is található. A magas sziklafalak által szegélyezett kanyon szépségeit egy kb. két és fél órás hajókirándulás keretében járjuk be, sőt, úszhatunk is egyet a kristálytiszta vízben. A kikötőből leereszkedünk Manavgat városának felső részéhez, ahol a folyóparton megebédelünk, majd ellátogatunk a környék legnagyobb textil outlet üzletébe, ahol vásárlási szenvedélyünknek is hódolhatunk. A hajón az üdítők, tea és kávé díjmenetesen fogyaszthatók.

Külön fizetendő: a hajón az alkoholos italok, jégkrém és chips, valamint az italok az ebédnél.

Várható indulási nap: kedd

Tahtali Csúcs + Ulupinar + Phaselis

89 EUR/felnőtt, 45 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Egész napos kirándulás, mely során Antalya keleti oldalára kirándulunk el és első állomásként drótkötélpályás felvonóval 700 méter magasságról indulva, 80 fős kabinokban felmegyünk a 2365 méter magas Tahtali-csúcsra, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik 360 fokban, így mind a tengerre, mind a környező hegyvonulatokra. A panorámakilátó után Ulupinar felé vesszük az irányt, ahol akár a hegyi folyón lévő úszó stégeken is elfogyaszthatjuk ebédünket. A programot a 3 öböl ölelésében elterülő Phaselis 2700 éves, ókori romvárosának megtekintésével zárjuk. Az egykor fontos kereskedelmi kikötő, alkalmanként kalóztanya egy valódi szabadtéri múzeum; zöldellő fák árnyékában sétálhatjuk végig a természetben elterülő óvárost, ahol amfiteátrumot, 2 római fürdőt, piacteret és akvaduktot is megcsodálhatunk. Az öblökből álomszép tengeri panoráma, és lenyűgöző kilátás nyílik a Taurusz-hegység legszebb hegyláncaira és lehetőség lesz tengeri strandolásra is szabadidő keretében. A program díja tartalmazza a felvonó díját, az ebédet, valamint a belépőjegyet Phaselis-be.

Külön fizetendő: italok az ebédnél.

Várható indulási nap: csütörtök

Side Exkluzív

49 EUR/felnőtt, 25 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Tartalmas délutáni – esti program, mely során megismerhetjük Manavgat és Side főbb nevezetességeit.

Utunk elsőként a Külliye mecsetbe vezet, ahol betekintést nyerhetünk az iszlám vallásba. Ezután egy ékszerboltba látogatunk, ahol a több évtizedes múltra visszatekintő török ékszerkészítés igazi remekeit csodálhatjuk és ahol természetesen vásárlásra is lesz lehetőség. Majd egy narancsligetbe látogatunk, ahol az árnyékos fák alatt igazi frissítőként egy pohár frissen facsart narancslevet is elfogyaszthatunk. A programot a Manavgati vízesés meglátogatásával folytatjuk, mely a környék egyik legnépszerűbb turisztikai látnivalója. A folyó egy fentebbi szakaszán vacsorázunk, majd a Török Riviéra egyik legszebb ókori romvárosába, Side-be teszünk látogatást. Megismerkedünk a város történelmével, megnézzük a főként római kori látnivalóit, úgy, mint a régi városbejárat mellett lévő 3 emeletes szökőkutat, az oszlopos főutcát házalapok maradványaival, az agorát, a római kori fürdő épületét, mely manapság múzeumként üzemel és a 15.000 férőhelyes színházat, majd szabadidő keretében felfedezhetjük a sidei bazársort, a kikötőt és a város fő látványosságát, az Apollo templom maradványait.

Külön fizetendő: italok a vacsoránál. Igény esetén Sideben kisvonat, színház és múzeum belépő.

Várható indulási nap: szerda

Pamukkale

90 EUR/felnőtt, 50 EUR/gyermek (6-12 éves korig)

Egész napos kirándulást teszünk Pamukkaléba, amit az UNESCO a világörökség részévé választott. Hófehér mészkőmedencéiről híres, melyeket a földfelszín alól feltörő, körülbelül 35 °C-os forrásvíz hozott létre, amikor lezúdult a domboldalon. A rendkívül tartalmas kirándulás során a mészkőteraszok mellett elterülő római kori Hierapolisz antik városát is meglátogatjuk. Programunk helyszínére a Taurusz-hegység festői vonulatai és gigantikus méretű sziklafalai között haladunk, a hosszú utat több pihenővel megszakítva. Utunk során meglátogatunk egy borkülönlegességeket kínáló üzletet, egy textilboltot, mely pamut alapanyagáról a régió is híres, majd az onyx kőfaragás mesterségébe is betekinthetünk. Ebéd után lépünk be Pamukkale területére, ahol elsétálunk a mészkőteraszok mellett, megismerhetjük Hierapolisz történetét, majd szabadidő keretében felmehetünk a római kori színházhoz, vagy végigsétálhatjuk Hierapolisz antik városát a holtak városáig, a nekropoliszig, ahol a temetkezési formákat tekinthetjük meg. Ezenkívül megmártózhatunk a híres Kleopátra-fürdő több, egészségre, illetve reumatikus panaszokra is jótékony hatású ásványi anyagot tartalmaz vizében, melyben a legenda szerint maga az egyiptomi királynő is itt fürdőzött. A program díja tartalmazza: reggeli, ebéd, vacsora, belépőjegy Pamukkale és Hierapolisz területére.

Külön fizetendő: italok az étkezésnél, Kleopátra fürdő belépő, elektromos kocsi bérlés a Hierapoliszi sétához, Hierapolisz múzeum belépő.

Várható indulási nap: csütörtök

Egyéb programjaink dióhéjban:

Land of Legends vízi és vidámpark + delfinárium

110 EUR/felnőtt 85 EUR/gyermek (4-11 éves korig)

A „törökországi Disneyland” szórakoztató park, vízividámpark és vidámpark, delfinárium, Mása és Medve mesefigurák előadásával, minden korosztály számára megfelelő szórakozási lehetőséggel. A kirándulás étkezést nem tartalmaz.

Várható indulási nap: hétfő, csütörtök

Anatolia Tüze Táncelőadás

70 EUR/felnőtt, 30 EUR /gyermek (6-11 éves korig)

Az aspendosi arénában lévő, több rekordot tartó, világhírű tánccsoport Anatólia történelmét, kultúráját és mitológiáját bemutató táncelőadása.

Várható indulási nap: kedd (esti program)

Harem Maldiv hajókirándulás

80 EUR/felnőtt, 40 EUR /gyermek (6-12 éves korig)

Antalya-ból induló 5 emeletes partihajó All Inclusive ellátással, ahol a szórakozás, fürdőzés és habparti mellett Antalya partvonalát is megtekinthetjük a tengerről.

Várható indulási nap: kedd, szombat

Privát Yacht

Díj: lekérésre

Antalya partvonalán haladva, kb. 5 órás All Inclusive yacht kirándulás horgászattal, fürdéssel. Nappali és naplemente időszakban is bérelhető.

Várható indulási nap: lekérésre

Aquavarium Full Plusz

84 EUR/felnőtt, 75 EUR /gyermek (6-12 éves korig)

Varázslatos vízi élővilág Európa leghosszabb akvárium alagútjával és 40 tematikus akváriumával + viaszszoborpark hírességekkel + SnowWorld + Terráriuim, hüllőterem + 5D mozi. A kirándulás ellátást nem tartalmaz.

Várható indulási nap:Mindennap (félnapos program)

Monster Szafari 3 az 1-ben

155 EUR/felnőtt, 115 EUR /gyermek (6-12 éves korig)

A Köprülü-kanyonban adrenalin: turbo jet motorcsónak + monster buggy szafari + rafting vadvízi evezés. A program ebédet tartalmaz.

Külön fizetendő: italok az ebédnél.

Várható indulási nap: hétfő, szerda, péntek

Combo Szafari 4 az 1-ben

76 EUR/felnőtt, 38 EUR /gyermek (6-12 éves korig)

Adrenalin túra a Köprülü-kanyonban: Monster buggy + rafting vadvízi evezés + 2 személyes vezethető buggy + truck safari kombinálása, ebéddel.

Külön fizetendő: italok az ebédnél

Várható indulási nap: hétfő, szerda, péntek

Rafting

49 EUR/felnőtt, 25 EUR /gyermek (6-12 éves korig)

Egésznapos rafting, vadvízi evezés a Köprülü-kanyonban, 10 fős csónakokban, 12 km-es távon kisebb-nagyobb zúgókon keresztül, ebéddel.

Külön fizetendő: italok az ebédnél

Várható indulási nap:kedd, csütörtök, szombat

Buggy Szafari

Quad 1 fő- 60 EUR; 2 fő – 90 EUR

Félnapos off-road kirándulás a Taurusz-hegységben, ahol a járművet magunk vezethetjük. A járművek 2 személyesek, a vezetéshez a korhatár 16 év.

Várható indulási nap: Péntek kivételével minden nap / félnapos program

VIP Hamam Törökffürdő

46 EUR/felnőtt, 25 EUR /gyermek (6-12 éves korig)

Szauna + sókabin + teljes test bőrradírozás + habmasszázs + 30 perces olajos masszázs + arcmaszk + halpedikűr.

Külön fizetendő: további masszázsok, szolgáltatások.

Várható indulási nap:Minden nap / félnapos program

VIP SHOPPING

ingyenes transzferrel

Ékszerbolt / bőráruház / outlet ruházati bolt / szemüveges / tetoválás-piercing / fogászati szolgáltatás. Ingyenes oda-vissza autószolgálatot biztosítunk partnerüzleteinkbe, ahol kedvezménnyel, igényes környezetben vásárolhatnak.

Várható indulási nap: mindennap

A fenti leírások tájékoztató jellegűek, változhatnak, utasaink a programokról pontos leírást, ill. bővebb tájékoztatást a helyszínen kaphatnak, ahol még több, színes programból válogathatnak.

Egyéb programokról, kirándulásokról érdeklődjön idegenvezetőjénél: Antalya városnézés, Alanya Sunset – naplemente bulihajó, búvárkodás, hamam-törökfürdő, rafting, siklóernyőzés, privát VIP yacht bérlés, Isztambul, Kappadókia stb.

FONTOS!

Az aktuálisan elérhető programokról, kirándulásokról és a részvételi feltételekről a helyszínen ad felvilágosítást a szervezők helyi képviselője. A fakultatív programokat a törökországi partnereink szervezik és bonyolítják, ezekkel kapcsolatban őket illeti minden felelősség. A résztvevők által az indulás előtti napon lemondott programok esetében csak akkor járhat pénzvisszatérítés a már befizetett részvételi díjból, ha a résztvevő orvosi igazolást tud bemutatni a lemondás okaként. Minden kirándulás esetén van minimum létszám, erről a helyi képviselő adhat tájékoztatást. Magyar nyelvű idegenvezetőt csak bizonyos létszám fölött tudnak a programokhoz biztosítani. Amennyiben szükséges, érdemes a kirándulás/program előtti napon előre megrendelni az ébresztőt, a másnapi hideg reggelicsomagot, illetve a későbbi vacsorát – ezeket a kirándulási szelvény birtokában lehet intézni.

Üdülőhelyek

Antalya

Antalya a Török Riviéra fővárosa, Törökország egyik legkedveltebb nyaralóhelye, csodálatos tengerpartjaival, természeti szépségeivel és építészeti emlékeivel évről évre visszacsábítja a turistákat. A város egy öbölben terül el, partvonala sziklás. A Taurusz-hegység több mint 2500 méterével magasodik a város fölé, mely az ég kék hátterével, a völgyekkel, a szakadékokkal és barlangokkal gyönyörű természeti kincseket tár elénk. Antalya központjától 10-15 km-re fekszik a híres Lara Beach, 20 km-re Kundu, ahol többnyire 5 csillagos hoteleket találhatunk közvetlenül a homokos tengerparton, ahol fürdés közben - tiszta időben - a Taurusz-hegység páratlan szépségű vonulataiban is gyönyörködhetünk. A városközpontba dolmussal vagy taxival könnyen be lehet jutni.

A terület már 50.000 évvel ezelőtt lakott volt. A várost Pergamon királya alapította Kr. e. 2. században, a környező ókori településekből. Ennek a változatos tájnak a mitológiája is színes. Antalya nyugati hegyeiben élt a tűzokádó szörny, Khymera, akit Bellerophontész győzött le. A város közelében változott Daphné babérfává, kinek a levelei Apollónt és seregeit koronázták. Az óváros meredek, szűk utcái és a sikátorok labirintusa még mindig a múltat idézik, ám a felújított házakban most kis butikhotelek és stílusos kávézók és éttermek találhatók. A város egyik legjobban megőrzött műemléke Hadrianus kapuja, mely i.sz. 130-ban épült a császárvárosban tett látogatásának emlékére, de érdemes megtekinteni a szeldzsuk városfallal körbevett óvárost is. A lélegzetelállító Karpuz Kaldiran vízesésnél is megéri egy látogatást tenni, mely 30 méter magasból zúdul a sziklákra.

A térség klímája igen kellemes, a tél enyhe, a négy évszakot ténylegesen csak a naptárból ismerhetjük. Antalya növényvilága is igen változatos. A sok napsütésnek és a kedvező klímának köszönhetően különböző trópusi növények is megtalálhatók a vidéken, pl. számos kaktuszfajta mellett a citrusfélék és a banán is megteremnek ezen a területen.

Antalya az ország egyik leggyorsabban növekvő, és egyik legmodernebb, legdivatosabb települése. A pálmákkal szegélyezett sétányok Antalya legvonzóbb bevásárló paradicsomai. Az óváros számtalan bazárja és butikja fantasztikus kínálatot rejt akár aranyról, szőnyegről, bőráruról vagy szuvenírekről legyen is szó. A városban több modern pláza is található, ahol török és nemzetközi butikok kínálatából válogathatunk. Konyaalti városrészben aquarium, vidámpark és delfinárium is található, ahol akár a delfinúszás életre szóló élményét is megtapasztalhatjuk. A városközpont mindkét oldalán hosszan elhúzódó kavicsos és homokos strandok találhatóak. Lara és Kundu városrészeken kiváló minőségű ötcsillagos szállodák széleskörű szolgáltatásokkal és homokos strandokkal várják vendégeiket. Konyaalti partja kavicsos, a Kemer felé vezető út mellett húzódik. Antalya belvárosában a part sziklás, lejutni általában hosszú lépcsősoron keresztül lehetséges, és stégekről ereszkedhetünk a tengerbe.

Belek

A nyugodt, pínea fenyvesekkel körülölelt üdülőparadicsom Antalya városától 35 km-re, keletre terül el. A térségben főként minden igényt kielégítő, 5 csillagos luxusszállodák és golfpályák találhatók. Olyan, pihenésre vágyó utasainknak ajánljuk ezt az üdülőövezetet, akik távol szeretnének nyaralni a város zajától és valódi kényeztetésre vágynak. A természetes állapotában meghagyott környezetben épült luxushotelek, klubszállodák és üdülőfalvak magasfokú kényelmet biztosítanak. Minden szolgáltatás első osztályú és ideális környezetet biztosít az ide érkezőknek. Belek régióhoz tartozik a Belek üdülőváros szomszédságában lévő Kadriye és a tőle néhány km-re található Bogazkent is, melyek a beleki „zöldövezeten” kívül helyezkednek el és kedvezőbb árú szálláshelyeket kínálnak.

Belek központjában hangulatos üzletekbe látogathatunk, és csak úgy, mint a legtöbb török városban, kis fűszerbazárokat és ajándékboltokat is találunk. Széleskörű sportolási lehetőségek állnak rendelkezésünkre; az ország legjobb golfpályái várják az ideutazókat. Játék közben a környék páratlan kilátása tárul elénk. A golfpályákat az európai golfozók elvárásainak megfelelően alakították ki. Belekben az év minden hónapjában lehetőség nyílik golfozásra, a rendkívül kedvező időjárásnak köszönhetően még télen is. Több szállodának saját golfpályái vannak; a legnagyobbak a Gloria és a Carya Golf Clubok. Ezenkívül Belek szállodái remek felszereltséggel bírnak kongresszusok és konferenciák szervezéséhez is. A termek technikailag a legmagasabb minőségű felszerelésekkel rendelkeznek, mely lehetővé teszi a találkozók és értekezletek legprofesszionálisabb megrendezését. Belekben a szállodák többsége télen is nyitva tart, mikor is elárasztják őket a golfturisták, professzionális futballpályáinak köszönhetően nemzetközi rangú csapatok utaznak ide, konferenciaközpontjaiban nemzetközi konferenciákat, politikai találkozókat bonyolítanak.

Belek ideális kiindulópontja a térség legkedveltebb kirándulásainak, innen a környék legtöbb látnivalója könnyen megközelíthető. Közel van Perge városa és Aspendos híres amfiteátruma. Side antik óvárosát is meglátogathatjuk és innen Antalya is könnyedén elérhető, továbbá több római és görög kori várost is érdemes felkeresni, mint például Olympust és Termessost.

A nyaralóövezet hosszú homokos, illetve aprókavicsos tengerparttal rendelkezik. A szállodák szépen gondozott parkokban, egy hatalmas fenyő- és eukaliptuszerdőkkel körülölelt területen találhatóak. Belek növény- és madárvilága igen gazdag. Több mint 100 madárfaj honos itt, és a közel 600 különböző növény közül 29 csak ezen az egyedülálló és páratlan vidéken terem. Mivel ez a terület ezer éve a Caretta teknősök otthona, ezért az érdekükben, június és augusztus között zajártalom elleni korlátozásokat vezetnek be a tengerparton.

Side

A Török Riviéra egyik legkedveltebb üdülővárosa Antalyától 70 km-re keletre terül el. Az egykori halászfalu egy, a tengerbe hosszan benyúló félszigeten található, mely mára az egyik leghangulatosabb turistaközponttá nőtte ki magát. Side történelmi központjában megszámlálhatatlan bolt, étterem, diszkó és bár várja az odalátogatókat. A keskeny utcák emlékművei történelmi hangulatot árasztanak. Side nyüzsgő üdülővárosa ideális hely, ha ókori romokat akarunk felfedezni, strandolni és vásárolni vágyunk anélkül, hogy túlságosan messzire kellene utaznunk. A központban bőr, ékszer és ajándéktárgy üzletek, hosszú bazársor, számtalan bár és étterem várja a nyaralókat. A sétálóutcák, kis panziók és eredeti, családi üzemeltetésű vállalkozások segítettek megőrizni Side falusi báját.

A város alapításának pontos dátuma nem ismert, nevének jelentése gránátalma. Side rendkívül hangulatos óvárosa a térség kiemelkedő antik településének emlékeit őrzi, lépten-nyomon piacterek, fürdők és templomok tűnnek fel. Az ókori várost védő falak és kapuk maradványai ma is állnak, csakúgy, mint a vízvezetékek, melyek a Taurusz-hegység lábától szállították a vizet a környező településekre. A régi fürdőket helyreállították, ma múzeumként üzemelnek, melyekben néhány antik szobrot és egyéb Sidében talált emléket állítottak ki.

Side egyik legjelentősebb épülete 15.000 férőhelyes amfiteátruma. A kétemeletes színház 20 méter magas, és - ellentétben az ókori színházakkal - nem hegyoldalra épült, hanem teljesen szabadon áll. A város bazársorára a Vespanianus császár emlékére emelt kapun keresztül juthatunk el. A félsziget csúcsában áll az Athéna és Apollón templom, melynek jó állapotban fennmaradt romjait is megtekinthetjük. A számos földrengés ellenére Side megőrizte épületeinek többségét. A város ideális kiindulópontja a környékbeli, nevezetesebb kirándulásoknak; ha Sidében vagy a környéken nyaralunk, nem hagyhatjuk ki a Manavgat-vízesés megtekintését, mely frissítő enyhülést nyújt a forró nyári időben. Itt láthatjuk a Török Riviéra egyik legszebb mecsetét, melynek négy tornya már messziről hívogatja az odalátogatókat. Hajótúrára indulhatunk a Manavgat-folyón, mely egyenesen a tengerbe torkollik, így alkalmunk lehet sós és édes vizű fürdőzésre is.

Side két strandja a félsziget két oldalán helyezkedik el; mindkettő homokos, a nyugati part kiépültebb és lassabban mélyül, a keleti part pedig ahogy távolodunk, aprókavicsossá válik. Kumköy, Evrenseki, Colakli és Gündogdu széles, aranyhomokos strandjai évről évre visszavonzzák a turistákat, míg a homokos-kavicsos strandokkal rendelkező Sorgun zöldellő, gyönyörű természeti környezettel várja a nyaralókat.

Alanya

A Török Riviéra egyik legrégibb és leglátogatottabb üdülőhelye, mely Antalyától 135 km-re keletre fekszik. Forgalmas, ugyanakkor kellemes hangulatú, a pálmákkal szegélyezett főút pedig szállodákkal, üzletekkel, éttermekkel és kávézókkal hívogat bennünket. Alanya történelme egészen azokig az időkig nyúlik vissza, mikor az emberek még nem találták fel az írást. Kalózok otthona volt, kiket még a Római Birodalom sem tudott ellenőrzése alá vonni. Később az anatóliai szeldzsuk birodalom fővárosa lett, melyet a szultán olyannyira megkedvelt, hogy felújítása után a várost saját magáról nevezte el. Többszáz éves történelmének köszönhetően Alanya ma az UNESCO világörökség egyik jelöltje; 2006. augusztus 20-a óta Keszthely testvérvárosa.

Alanya meredek hegyfoka és erődje már kilométerekről látszik, melyről lélegzetelállító kilátás nyílik a város strandjaira és a Taurusz-hegység páratlan szépségű vonulataira. A 13. században épült fellegvár 6,5 km hosszú falrendszere a hegyoldalon egészen a vízpartig kanyarog. A lőrésekkel ellátott oromzatról festői panoráma tárul elénk. A vár alatti meredekebb területeken lerombolt szeldzsuk épületek láthatók, míg a vízparthoz közel gerendavázas oszmán lakóházakkal találkozhatunk. A város kikötőjéből élménydús hajókirándulásokat tehetünk a közeli öblökbe, és barlangokba. Érdemes meglátogatni a Damlatas barlangot is, mely Alanya legismertebb, cseppkövekkel ékesített barlangja, ami még a szárazföldről elérhető.

Alanya pezsgő éjszakai élete miatt különösen a fiatalok körében kedvelt, de bármely korosztály talál magának való szórakozást. A Kleopátra strand előtt húzódó tengerparti sétány és a kikötő, melyet kávézók, bárok, éttermek és szabadtéri diszkók öveznek, tökéletes esti kikapcsolódást jelent az idelátogatóknak. A város központjában megszámlálhatatlan üzlet és bazársor áll a vásárolni szándékozók rendelkezésére. A Sealanya-ban, a régió delfináriumában, szórakoztató percekben lehet részünk a delfin- és fóka-show-n, emellett a delfinúszás feledhetetlen élményét is megtapasztalhatjuk.

Alanya széles, homokos-aprókavicsos strandjai megkapták a „kék zászló” minősítést, mely a strandok tisztaságának és rendezettségének nemzetközi elismerése. Alanya híres strandjainak egyike a Kleopátra strand, mely a város nyugati részén található, körülbelül 2 km hosszú és homokos. Ez a város legkedveltebb tengerparti szakasza, mögötte kávézókat, éttermeket, pálmafákkal övezett sétányt és szállodákat találunk. Oba városrész kb. 4 km-re található Alanya központjától, homokos-kavicsos strandokkal. Mahmutlar kb. 20 km-re fekszik Alanyától, strandjai homokosak, néhol sziklásak. A néhány kilométerre fekvő üdülőterületek, Konakli, Incekum, Avsallar és Okurcalar strandjai változatosak és szállodánként eltérőek; jellemzően homokos-kavicsosak, néhol sziklásak, azonban aranyhomokos strandokat is találunk (pl. Incekum).

Szállások

Ajánlat kérés

Beutazási szabályok:

Törökországba magyar állampolgárok turistacéllal érvényes magánútlevéllel, vagy új típusú személyi igazolvánnyal is beléphetnek, melynek a hazautazás napjától számítva további min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az útlevél érvényességét belépéskor a helyi hatóságok szigorúan ellenőrzik. 2014-től a magyar állampolgárok vízummentesen léphetnek be az országba (fél éven belül maximum 90 napos tartózkodás erejéig). Megkérjük minden kedves nem magyar állampolgárságú utasunkat, hogy a rájuk vonatkozó beutazási és vízumszabályokról az illetékes nagykövetségeiken érdeklődjenek. A fenti szabályok be nem tartása esetén felmerülő többletköltségek minden esetben az Utast terhelik.

Hivatalos nyelv:

Török. A turistaközpontokban általában beszélnek angolul, németül, oroszul.

Időeltolódás:

Magyarországhoz viszonyítva nyáron +1 óra, télen +2 óra. Törökországban 2015 óta nem állítanak órát, egész évben a nyári időszámítás van érvényben.

Hivatalos fizetőeszköz:

Török líra (TRY), váltópénze a Kurus (Kr). 1 TRY = kb. 40 HUF

Oltások:

Nincs előírt kötelező védőoltás. A javasolt oltásokkal kapcsolatban kérjük, tájékozódjanak a Nemzetközi Oltóközpont weboldalán. (www.oek.hu)

Ivóvíz:

Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, helyette a különböző kiszerelésben vásárolható ásványvizeket javasoljuk.

Áramellátás:

220 V/ 50 Hz, adapter nem szükséges. Áramkimaradás alkalmanként előfordulhat, mely miatt a vízellátás is akadozhat, mert a legtöbb szállodában az azt biztosító rendszer is árammal működik.

Biztonság:

Törökországban a turisták által látogatott területeken általában jó a közbiztonság, értékeikre viszont mindig fokozottan figyeljenek, főként, ha városokba vagy bazárokba látogatnak. Kérjük, hogy a szállodákban mindig használják a széfet!

Borravaló (baksis):

Kérjük, hogy a helyi szokásoknak megfelelően készüljenek némi aprópénzzel (baksissal). Török sajátosság, hogy szinte mindenhol, a buszokon, éttermekben és a szállodákban ki van helyezve az ún. „Tip Box”, melybe illik bedobni egy kis aprópénzt (baksist), amennyiben meg vagyunk elégedve a szolgáltatással. Nagyra értékelik, ha a szállodai alkalmazottaknak, londinereknek, kirándulásokon a sofőröknek, idegenvezetőnek borravalót adnak.

Pénzváltás:

Törökországba elsősorban EUR, illetve USD kivitelét javasoljuk. A nagyobb üdülőhelyeken, nagyobb üzletekben, szupermarketekben ugyan EUR-val vagy US dollárral is fizethetünk, az átváltási árfolyam azonban így kedvezőtlen lehet, azaz kicsivel magasabb árat fizethetünk ugyanazért a termékért. Pénzt váltani pénzváltókban, bankfiókokban és minden szállodában lehetséges, azonban elsősorban bankokban javasoljuk, melyek hétköznapokon általában 09:00-12:00 és 13:00-17:00 között tartanak nyitva. Bankautomatát szintén találunk minden banknál, illetve az üdülőövezetekben. Hitelkártyával, nemzetközi bankkártyákkal szinte minden szállodában, szupermarketekben és kisebb, ún. marketekben is lehet fizetni.

Hívások indítása:

Magyarország hívószáma Törökországból 00 36 … Törökország hívószáma Magyarországról 00 90 …

Követség:

Magyar Nagykövetség Törökországban: Cím: Sancak Mahallesi, Layoş Koşut Caddesi No. 2. 06550 Yıldız, Çankaya, Ankara / Türkiye Telefon: (00 90) (312) 405-8060; Fax: (00 90) (312) 405-8933 E-mail: mission.ank@mfa.gov.hu Web: https://ankara.mfa.gov.hu/

Tokkal - Vonóval

Az százhúsz éves IBUSZ által szervezett 2023-as Tokkal - Vonóval utazások keretében ügyfeleink kipihenhetik az év minden fáradalmát a csodás Török riviérán.

Weboldalunkon, plakátjainkon és egyéb hirdetéseinkben feltüntetett díjak az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaznak. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja.
Bízunk benne, hogy utasaink is elkötelezettek maradnak az átláthatóság és az IBUSZ iránt!