Ausztria

Az alpesi ország, Ausztria mindig is a magyar turisták kedvelt célpontja volt, vendégszeretetével igazi turistaparadicsom. A nagyvárosok kultúrája, nyüzsgése, a csodás kisvárosok, az egészséges természet, a tiszta levegő, a kristálytiszta tavak, a virágos falvak, a télen-nyáron kihívást, kalandot jelentő hegyek egész évben vonzzák a látogatókat, kirándulókat és turistákat. Lenyűgöző hegyi panorámák, zöldellő alpesi rétek jellemzik. A lankás domboktól a gleccserekkel fedett csúcsokig, a festői szőlőültetvényektől a romantikus fenyveserdőkig a régiók a tájegységek széles skáláját kínálják. Az ország számtalan túra- és kerékpárutat kínál, amelyek Ausztria legszebb vidékeire kalauzolják a kirándulókat.

A Taste of Austria from FilmSpektakel on Vimeo.

Miért az IBUSZ-t válassza ausztriai nyaralásához?

  • Amennyiben 2016. március 01-ig foglal, 15% előfoglalási kedvezményt adunk.
  • Árfolyamgarancia: Amennyiben katalógusunkban megjelent ajánlataink bármelyikét 40% előleg befizetésével március 01-ig megrendeli, társaságunk vállalja, hogy az árfolyamváltozásból következő esetleges áremelést az Ön foglalására vonatkozóan nem érvényesíti.
  • Rendszeresen frissülő last minute akciók

Úti célok és üdülőhelyek

Karintia

Ausztria legdélibb, Olaszországgal és Szlovéniával határos tartománya egyedülálló kirándulási lehetőségeivel méltán közkedvelt.

Salzburg tartomány

Ausztria talán legszebb természeti adottságokkal rendelkező területe kiterjedt nemzeti parkkal, kellemes klímával, számos turistaúttal és a kristálytiszta vizű zelli tóval várja vendégeit Salzburg tartománya.

Stájerország

Ausztria zöld szíve, az egészséges élet, harmónia jelképe Stájerország. Különösen ajánljuk annak, aki szabadságát a természetben kívánja eltölteni, hisz zöldellő tájakkal, hegyekkel, gyógyvizekkel rendelkezik

Alsó-Ausztria

Ausztria legnagyobb tartománya Alsó-Ausztria. Lélegzetelállító sziklás hegyekkel, zöldellő völgyekkel, kristálytiszta vizű tavakkal tarkított tájegység a hegymászók paradicsoma.

Szállások

Ausztira

Hasznos tudnivalók

Beutazási szabályok

rvényes fényképes útlevél vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, mely a hazautazás napjától számítva még min. 3 hónapig érvényes. A határátkelőhelyeken nincs vámvizsgálat, de szúrópróbaszerű ellenőrzésekre bármikor sor kerülhet.

Időeltolódás

Nincs, ugyanabba az időzónába tartozik, mint Magyarország.

Hivatalos pénznem

Euro

Hálózati feszültség

220 V.

Ivóvíz

a csapvíz iható

Nyitva tartás

Az üzletek általában hétfőtől péntekig 08:00-18:00 között tartanak nyitva, néhány üzlet szombaton és vasárnap is nyitva van, illetve nonstop üzletek is vannak a nagyobb városokban.

Hivatalos nyelv

Német, de az angolt is széles körben megértik.

Telefonhívások

Ausztriába 00 43, Magyarországra 00 36

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége

Bankgasse 4-6., 1010 Wien, Tel.: (00 43) (1) 537-80-300