Dominikai utazások

A Dominikai Köztársaság több millió pálmafája, a vakítóan fehér homokfövenye, vízesései, a türkizkék óceán látványa minden természetimádót elkápráztat. Csodálatos klímája miatt egész évben alkalmas a gondtalan és felhőtlen pihenésre.

Dominican Republic from Arkadii Kazakov on Vimeo.

A Dominikai Köztársaság az Antillák második legnagyobb szigetén, a Hispaniolán található, amelynek kétharmadát foglalja el. Kolombusz Kristóf az Indiába vezető tengeri út keresése közben fedezte fel 1492-ben. A trópusi szigetet a Karib-tenger gyöngyszemeként is emlegetik, mivel adottságai egyedülállóak. Itt található a térség legnagyobb nemzeti parkja, legmagasabb hegyvonulata, az Atlanti-óceán legmélyebb pontja és ez által a világ legnagyobb szintkülönbsége, amely magával hordozza kivételes állat- és növényvilágát. Több millió pálmafája, vakítóan fehér homokfövenye, vízesései, a türkizkék óceán látványa minden természetimádót elkápráztat.

Csodálatos klímája egész évben alkalmas a napozásra, fürdőzésre. Az ízletes karibi konyha, a jéghideg, hamisítatlan dominikai rummal készített koktélok, a helyiek vidámsága és a „merengue” táncraperdítő ritmusa hozzájárul ahhoz, hogy Önök különleges élményben részesüljenek.

Punta Cana, Bavaro Playa

a karibi térség legjelentősebb idegenforgalmi központja az ország keleti partján. 40 km hosszú tengerpartjának szikrázóan fehér homokpadjai előtt elszórtan korallzátonyok húzódnak. A búvárkodás szerelmesei eljuthatnak Saona és Katalina szigetére illetve a Samana félszigetre, ahol a színes korallzátonyok élővilágában gyönyörködhetnek kedvükre. A katalógusunkban lévő szállodák Bavaro Playa legszebb öbleiben találhatóak. Punta Cana repülőtere 20-40 perces utazással érhető el.

Miért az IBUSZ-t válassza dominikai nyaralásához?

  • partnerirodánk alkalmazásában álló, tapasztalt, magyar nyelven beszélő idegenvezető
  • Rendszeresen frissülő last minute akciók

Dominikai szállások

Occidental Caribe (ex. Bavaro PC)
2023. 02. 27. - 03. 09. (9 éj)
All Inclusive
All Inclusive
Repülővel
779 900 Ft
2023. 02. 27. - 03. 09. (9 éj)
All Inclusive
All Inclusive
Repülővel
789 900 Ft
2023. 02. 27. - 03. 09. (9 éj)
All Inclusive
All Inclusive
Repülővel
829 900 Ft
2023. 02. 27. - 03. 09. (9 éj)
All Inclusive
All Inclusive
Repülővel
849 900 Ft
2023. 02. 27. - 03. 09. (9 éj)
All Inclusive
All Inclusive
Repülővel
874 900 Ft
2023. 02. 27. - 03. 09. (9 éj)
All Inclusive
All Inclusive
Repülővel
900 900 Ft
2023. 02. 27. - 03. 09. (9 éj)
All Inclusive
All Inclusive
Repülővel
899 900 Ft
2023. 02. 27. - 03. 09. (9 éj)
All Inclusive
All Inclusive
Repülővel
994 900 Ft
2023. 02. 27. - 03. 09. (9 éj)
All Inclusive
All Inclusive
Repülővel
1 000 900 Ft
2023. 02. 27. - 03. 09. (9 éj)
All Inclusive
All Inclusive
Repülővel
1 029 900 Ft

Fakultatív kirándulások Dominikán

Saona 159 USD/fő

07:30 körül felvesz minket a transzfer busz, utazás Bayahibe-re, egy elbűvölő kis kikötőfaluba. Az út alatt rengeteg érdekes és izgalmas információt tudunk meg az ország történelméről, éghajlatáról és a helyiek életéről. Megérkezve Bayahibe kikötőjébe, azon belül is egy privát részre, ahol csak mi vagyunk, gyors frissítőt kapunk (kávé, teasütemény, üdítő), majd ezt követően felszállunk egy Trimaran hajóra, ami elindít minket életünk legnagyobb kalandjára!

A hajóút Saona szigetére egy órás. Az út önmagában is élmény: szól a zene, a hajó száguld, lehetőség rumozásra, a bátrabbak akár táncra is perdülhetnek.

Első megállónk, Saona szigetén, Mano Juan kis faluja, ahol hófehér homok, türkizkék víz és pálmafák látványa fogad minket. Itt a helyi személyzet már készíti nekünk a languszta ebédet és további frissítőkkel várnak minket. Lehetőségünk nyílik a helyi falut megnézni – igazán nem szabad kihagyni! – és a teknősmentő egyesületről minden fontos információt meghallgatni. A fürdőzés, fényképezkedés és a fantasztikus ebéd után útra kelünk a túra második programhelyszínére, Saona lakatlan részére, a Canton de la Playa-ra. A szigeten rossz kép nem készülhet, igazi képeslapok születnek! Strandolós program vár minket, helyi gyümölcskóstolási lehetőségekkel, frissítőkkel és persze rummal. A program ezen megállója kb. 2 órás, ezután következik a harmadik úti célunk, a Piscina Natural meglátogatása.

A Piscina Natural a nyílt tengeren, egy homokpadon található. Itt a hajónk csak lehorgonyozik az 1-1,5 méteres vízben, ahol újabb lehetőségünk van fürdőzésre. Aki szeretne snorkelezhet, de az igazi látványosságot a tengericsillagok jelentik! A csillagokat csak a szemünkkel csodáljuk, hogy a következő generációnak is lehetősége legyen gyönyörködni ezekben a fantasztikus élőlényekben. Miután mindenki kipancsolta magát a hajó visszaindul Bayahibe kikötőjébe, az út kb. 50 perc. Az egész napos élményáradattól megrészegülve, mosollyal az arcunkon, jókedvűen száll fel mindenki a transzferbuszra, ami visszarepít minket Punta Cana-ra.

Samana 175 USD/fő / 195 USD/fő bálnalessel(januártól áprilisig)

Punta Canatól északra, 70 km mélyen nyúlik be a Samana-félsziget, amelynek szinte érintetlen öblében minden évben január és március/április között hosszúszárnyú bálnák tucatjai gyűlnek össze nászidőszakra. 6-6:30 körül indulunk el Punta Cana-ból kényelmes transzferbusszal. Az út, az északi partig, egy bő másfél óra, amit megszakítunk egy 20 perces pihenővel, kávézással. Az utazás maga izgalmas, hiszen folyamatosan változik a környezet, rengeteg érdekességet láthatunk útközben, a lenyűgöző látványról nem is beszélve. Láthatjuk a Dominikai Köztársaság valódi arcát, azt, hogy hogyan is élnek a Samana félszigeten az emberek. A program hihetetlen élménydús: safari teherautó, hajó, dzsungel, vízesés, sziget, minden, ami beleférhet egy egész napos túrába. Tengernyi információt kapunk a félsziget klímájáról, a növény- és állatvilágáról.

Megérkezünk a samanai öböl déli partján található kikötőbe, ahol gyümölcsökkel, kávéval várnak minket. Katamaránra szállunk és elindulunk meglesni a bálnákat. A hosszúszárnyú bálnák januártól áprilisig tartózkodnak a samanai öbölben, hogy párosodjanak és világra hozzák a kicsinyeiket. Eme csodálatos teremtményeket bálnaszezonban láthatjuk, ezen időszakon kívül, egyenesen áthajózunk a következő állomásunkra, Santa Barbara de Samana-ra, ami ennek a tartománynak a székhelye.

A kikötőben felszállunk a nyitott safari teherautókra, majd a városon keresztül eljutunk a dzsungel szélére. Egy kellemes 15 perces séta után a Los Cocos vízesésnél találjuk magunkat, ahol alkalmunk nyílik megmártózni a hűsítő vízben. Az odavezető ösvény érintetlen esőerdőn keresztül halad, így lehetőségünk adódik a természetes környezetükben megcsodálni, illetve megkóstolni azokat a növényeket, amik természetüktől fogva itt teremnek. Innen elindulunk visszafelé egy másik útvonalon, egy másik kikötőbe, ahol több száz méter magas hegyek omlanak bele az öbölbe. Az ebédet, a hegyoldalban található, tengerre néző étteremben fogyasztjuk el. Megkóstolhatjuk a helyi konyha ízeit.

Az ízletes helyi lakoma után hajóra szállunk és irány a Bacardi sziget. Mivel több Bacardi reklámot forgattak itt, így ragadt rá ez a becenév, de a becsületes neve a szigetnek: Cayo Levantado. Türkizkék víz, hófehér púderhomok, pálmafák, másfél- két órás strandolás és a világ legjobb Pina Colada-ja!

A nap végét pedig megkoronázzuk azzal, hogy naplementében hajókázunk át az öböl déli partjára, ahol buszra szállunk és általában este 8-fél 9-re érünk vissza a szállodába. Amikor pedig nincs bálnaszezon, azaz április végétől január elejéig, elviszünk Benneteket a Los Haitises nemzeti parkba, egy olyan sajátos geológiai képződményhez, amelyből összesen három található a világon. Az egyik a Phiphi-szigeteken, Thaiföldön, a másik Lengyelországban az északi tengeren és a harmadik pedig nem máshol, a Dominikai Köztársaságban. Sajátosságát a mészköves kőzetnek és az eróziónak köszönheti. A közel tíz kilométer hosszan elhúzódó, barlangrendszerekkel tarkított, rendkívül tagolt partszakasz a samanai öböl dél-nyugati sarkában található, ahová mangrove dzsungelen keresztül hajózunk be. Az egész napos kirándulás minden perce élmény, nincs más dolgunk csak hátradőlni és élvezni az egész napot!

Montana Macao 119 USD/fő

Punta Cana-Bavaro régióból reggel 8 és 9 között indulunk és megkezdjük utazásunkat észak felé tartva csodás ültetvényeken keresztül, 6-700 méteres hegyek között egészen a Montaña redonda lábáig. Az út egy órás. Megérkezésünk után terepjárókkal felvisznek minket a hegy csúcsára ahol lélegzetelállító 360°-os panoráma tárul elénk. Bő egy órát gyönyörködünk a látványban, miközben csodás képeket készíthetünk és belehintázhatunk a lábunk alatt elterülő tájba. Bátrabbak 15 dollárért kipróbálhatják a zipline-t a csúcs peremén.

A hegy lábához visszatérve busszal elindulunk egy kedves dominikai ismerősünk botanikus kertjébe. A 40 perces utazás során hamisítatlan autentikus falvakon haladunk keresztül. Érkezéskor megkóstolunk minden, itt termő gyümölcsöt és fűszert. A svédasztalos dominikai ebéd után elleshetjük, hogy készül a kakaó és kávé. Beleláthatunk a teljes folyamatba a pörköléstől kezdve, az elkészítésen keresztül egészen a kóstolásig.

Délután három óra magasságában elindulunk Macao beachre, ami a helyiek szörfparadicsoma. Itt körülbelül két órát strandolunk, igazi szörfös hullámok között, pálmafák árnyékában. Érkezés a szállodákba délután hat óra környékén.

Delfinúszás 149 USD/fő

Életre szóló élmény megtapasztalni ezeknek a csodás élőlényeknek a közelségét, játékosságát, intelligenciáját. Lehetőség nyílik átélni mindezt, megérinthetjük őket és együtt is úszhatunk a delfinekkel. Nagyon fontos, hogy ezt a fantasztikus élményt olyan közegben tapasztalhassák meg utasaink, ahol az állatokkal is jól bánnak. Éppen ezért kizárólag olyan delfináriummal dolgozunk, ahol odafigyelnek a delfinekre és a lehető leghumánusabban tartják őket.

Santo Domingo 99 USD/fő

Ismerkedés a Dominikai Köztársaság fővárosával, az Ozama folyó nyugati partján elterülő Santo Domingoval, az Újvilág legrégebbi városával, ahol betekintést nyerhetünk a helyiek nyüzsgő városi életébe is. Bejárjuk Altos de Chavont, a korallvárost, amely a Chavon folyó melletti fennsíkon, 1983-ban korallkőből épült város egy 14. századi mediterrán falut elevenít meg. Ellátogattunk Colombus fiának, Diegonak a házába, az Alcazar de Colon-ba, megnézünk egy Larimar műhelyt, felkeressük az amerikai kontinens első, máig működő székesegyházát, a Catedral Primada de Américat és az Ozama-folyó partján álló Ozama-erődöt (Fortaleza Ozama).

Buggy 80 USD/fő

A Scape Parkon belül lehetőségünk van kipróbálni ezt az extrémebb programot. Hozzávetőlegesen 45 percet töltünk a dzsungel szívében, ahol garantáltan koszosak és vizesek leszünk. 80 USD / buggy (2 személyes, 40 USD/fő, ha ketten ülnek benne, 80 USD, ha egyedül)

Figyelem

  • A fakultatív kirándulások leírásai és árai tájékoztató jellegűek. Pontos részleteket az érkezést követően a helyszínen kapnak a helyi partnerünktől. Befizetésre szintén helyszínen USD-ben van lehetőség.
  • A programok elindulása minimum létszámhoz kötött
  • A kiránduló buszokon az idegenvezetés a magyar mellett más nyelveken is folyhat.
  • A helyszínen fizethető fakultatív programlehetőségeket nem az IBUSZ szervezi, azok teljesítésért nem felel. A fakultatív programokkal kapcsolatos kifogást a programok szervezőjénél, a helyszínen köteles az utas jelezni.

Hasznos tudnivalók a dominikai utazáshoz

Beutazás

A beutazáshoz vízum nem szükséges, de az útlevélnek a visszaérkezés dátumához képest legalább 3 hónapig érvényesnek kell lennie. Turista kártyát kell azonban váltani, amely díja 10 USD/ fő, melyet a reptéren, belépéskor kell fizetni.

Az aktuális beutazási szabályokról ide kattintva tájékozódhat!

Pénzváltás

Hivatalos fizetőeszköz a dominikai Peso, amelynek ki- és bevitele tilos, de az USD-t mindenhol elfogadják.

Éghajlat

Az éghajlat szubtrópusi, így egész évben az átlaghőmérséklet 27–30˚C, a tenger 26–28˚C. Rövid trópusi záporok előfordulhatnak.

Egészségügyi tanácsok

Oltás nem szükséges. A csapvíz fogyasztása nem ajánlott.