Kefalónia

A már Homérosz Iliászában is megénekelt, a modern korban pedig a Corelli kapitány mandolinja című film forgatási helyszíneként ismert Kefalónia a türkízkék Jón-tenger szigetvilágának igazi gyöngyszeme és legnagyobb szigete. Érintetlen vadregényes tájai, zöldellő erdői, meredek sziklafalai és változatos tengerpartjai minden látogatót elvarázsolnak.

A már Homérosz Iliászában is megénekelt Kefalónia a türkízkék Jón-tenger szigetvilágának igazi gyöngyszeme és legnagyobb szigete. Ideális úti cél nyaralóknak.

A sziget legmagasabb pontja az 1628 méter magas Aenos hegycsúcs és környéke Görögország tíz védett nemzeti parkjának egyike, az egyedülálló geológia jelenség a Kathavothres víznyelő és a lélegzetellálító Melissani tavasbarlang, az akusztikájáról hires Drogarati cseppkőbarlang is részei a sziget természeti kincseinek. A világ legszebbjei közé beválasztott Myrtos-öböl Kefalonia legismertebb strandja, de igazi különlegesség a vörös homokos Xi part, a meredek sziklafal alatti Platia Ammos Beach, illetve az erdővel borított hegyoldallal körülvett fehér kavicsos Antisamos is. A vizi sportok szerelmeseinek a homokos Makris Gialos partszakaszt ajánljuk, a kirándulni vágyók ellátogathatnak az Odüsszeusz szigeteként ismert szomszédos Ithakára is. A természeti értékek, a látnivalók és a gyönyörű strandokon kívül a helyi lakosok mosolygós arcai, a méltán hires görög vendégszeret, a helyi borkülönlegesség a Robola, valamint a jellegzetes mediterrán konyha teszik feledhetetlenné a nyarat Kefalonián a nyugodt pihenést kedvelőknek.

Üdülőhelyek

Lassi

Lassi a sziget egyik legnépszerűbb és legnagyobb üdülőhelye a főváros közelében (kb. 2 km), a repülőtértől kb. 7 km-re található. Hangulatos, mozgalmas főutcája két oldalán elhelyezkedő tavernák, vendéglők, kávézók, bárok, üzletek nyújtanak szórakozási és vásárlási lehetőségeket az ideutazóknak. Kisebb-nagyobb öblökkel tarkított homokos (helyenként kavicsos/köves) szakaszaival (Gradakia, Makrisz Gialosz, Platisz Gialosz) különleges élményeket nyújt a fürdőzők számára. A tengerpart a vízisportok szerelmeseinek is számos lehetőséget kínál.

Svoronata

Svoronata a repülőtértől néhány perces transzferrel (kb.2 km) elérhető párszáz lakosú hangulatos, kis üdülőhely, a mozgalmas fővárostól mindössze kb.12 km távolságra található (buszközlekedés a fővárosba). Turisták által kedvelt homokos (helyenként sziklás, kavicsos) kisebb öblökkel tarkított, lassan mélyülő tengerpartot (Ammes, Ai Heli) kínál az ideutazóknak. A szállások elhelyezkedése fürdőzésre és kirándulások kiindulópontjának ideális. A főúton található néhány taverna és kávézó nyújt csak szórakozási lehetőséget az idelátogatóknak. Elsősorban autót bérlőknek, kirándulóknak ajánljuk.

KEFALONIA Időjárás

További szállások

Figyelem!

Görögországban idegenforgalmi adó fizetendő a helyszínen, melynek összege:

 • apartmanos elhelyezés, valamit 1 és 2 csillagos hotelek esetében: 3,5 EUR/studió vagy szoba/hét,
 • 3 csillagos hoteleknél: 10 EUR/szoba/hét,
 • 4 csillagos hoteleknél: 21 EUR/szoba/hét,
 • 5 csillagos hoteleknél: 28 EUR/szoba/hét,

Fakultatív programok

Fakultatív kirándulásokat és autóbérlést, a telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni (helyi partnerünk szervezésében).

Sziget-Túra autóbusszal

Felnőtt ár: 50 EUR/fő, Gyerek ár: 35 €

Ezen a napon a sziget legszebb helyeit keressük fel. Elsőként a sziget védőszentje, Ajosz Jeraszimosz által alapított kolostorba látogatunk el. Ezt követően a híres Robola borászatban megkóstoljuk a különleges kefalóniai borokat. A Drogarati cseppkőbarlang a következő látványosság, utána a földöntúli szépségű Melisszani barlangban csónakázunk a földalatti barlangi tavon. Azután a sziget északi csücskében megbúvó Aja Efimia halászfaluba megyünk, ahol lehetőségünk lesz megebédelni (az ebéd nincs benne a túra árában!). Aztán Asszoszba, a festői fekvésű faluba látogatunk, amely fölé egy velencei erőd romja magasodik. A színes, tengerparti házairól és kedves öbleiről híres faluból a Mirthosz-öböl felé vesszük utunkat, hogy felülről megcsodáljuk és lefényképezzük.

Szükség lesz: könnyű kendő a kolostorlátogatáshoz, az ebédre és a belépőkre pénz. A kolostorba térdet és vállat fedő öltözékben lehet csak bemenni!

A túra ára nem tartalmazza belépőket a barlangokba, ezeket a túra napján az idegenvezetőnél lehet befizetni!

 • Melissani: Felnőtt jegy: 8 €, 6-12 éves korig: 4 €
 • Drogarati: Felnőtt jegy: 5 €, 6-12 éves korig: 3 €
 • Kedvezményes kombinált jegy felnőtteknek: 10 EUR/fő

A túra napja: Vasárnap

Hajókirándulás Ithakára

Egész napos program, igény szerint magyar idegenvezetéssel!

Felnőtt ár: 67 EUR/fő, Gyerek ár: 40 €

Vangelisz kapitány hajóján Kefalónia testvérszigetére, a legendás eposzi hős, Odüsszusz otthonára, Ithakára hajókázunk át Szami kikötőjéből. Reggel transzferbusszal jutunk el Szamiba, ahol felszállunk a hajóra. Először délről megkerüljük Ithaka szigetét és kikötünk a fővárosában, Vathiban, ahol sétálhatunk egyet a hangulatos sikátorokban, és felfedezhetjük a helyi ajándékboltok sokszínű kínálatát. Utána a sziget északi részén található festői Kioni városkába látogatunk, ahol megebédelhetünk valamelyik vízparti étteremben (az ebéd önköltséges). Az út során kétszer megállunk fürdeni, egyszer a nyílt vízen a parthoz közel, egyszer pedig a Kutszupia öbölben, ahol ki tud kötni a hajó. A hajón van büfé, ahol frissítőt és snacket lehet venni.

A túra napja: Hétfő

Hajókirándulás Fiszkardóba

Egész napos program, igény szerint magyar idegenvezetéssel!

Felnőtt ár: 67 EUR/fő, Gyerek ár: 40 €

Ezen a hajókiránduláson Kefalónia keleti partvidékét fedezzük fel, szintén Vangelisz kapitány hajóján. Szkálából indulva először Számiban, kötünk ki, ahonnan fakultatív kirándulásra mehetünk a Melissani barlanghoz (fakultatív, 12 € a felnőtt, 8 € a gyerek belépő a buszos transzferrel együtt.) Fiszkardóba érkezve sétálgathatunk a szebbnél szebb yachtokkal teli öbölben, amely méltán népszerű a hírességek körében is. A helyi, színvonalas éttermek jobbnál jobb, frissen készített tengeri fogásokat és a görög konyha egyéb remekeit kínálják. Beülhetünk a cukrászdába is, vagy a helyi kis kézműves boltokban vásárolgathatunk és közben csodás fotókat készíthetünk. A visszaúton megállunk fürdeni egy fél órára a híres Kutszupia (más néven Mini-Mirthosz) öbölben, ahol a hajó a kivisz a fehér kavicsos partra. A hajón a büfében frissitőt és snacket lehet venni az út során.

A túra napja: Szerda

Ha valaki az Ithaka és a Fiszkardó túrára is befizet, a második hajóút árából kedvezményt kap

Felnőtt kedvezményes ár: 60 EUR/fő, Gyerek ár:36 EUR/fő

Grillezéssel egybekötött hajótúra Makisz kapitánnyal az Őrzők szigetére

Felnőtt ár: 67 EUR/fő, Gyerek ár: 40 €

Kedvezményes ár argosztoli kikötőjéből:Felnőtt ár: 50 EUR/fő, Gyerek ár 35 EUR/fő

Hangulatos hajókirándulás üvegfenekű hajóval a közeli Vardiani szigetre.Útközben halfarmok mellett visz az utunk, elkerüljük a Szt. Theodor világítótornyot, a Kathavothresz „víznyelőket” és megállunk fürdőzni a White Rocks Beach fehér sziklái alatt. Aztán áthajózunk a szemközti kis szigetre, Vardianira, ahol eltöltünk pár órát. A hajón van mindenféle játék, vízisport eszköz, napernyő, amelyet a vendégek használhatnak. Lehet fürdeni, felfedezni a kis sziget vad szépségét és közben a kapitány frissen grillez házi fűszerezésű szuvlakit görög salátával. Fehérbor is dukál hozzá, mindez benne van az árban. Van büfé is a hajón, ahol snacket ill. különféle italokat, frissítőt lehet kapni kedvező áron. Ideális program családoknak. Argosztoliból indul a túra, ahová transzferbusszal jutunk el.

A túra napja: csütörtök

Figyelem!

 • A fakultatív kirándulások leírásai és árai tájékoztató jellegűek. Pontos részleteket az érkezést követően a helyszínen kapnak. Befizetésre szintén helyszínen EUR-ban, vagy az adott ország pénznemében van lehetőség.
 • A helyszínen fizethető fakultatív programlehetőségeket nem az IBUSZ szervezi, azok teljesítésért nem felel. A fakultatív programokkal kapcsolatos kifogást a programok szervezőjénél, a helyszínen köteles az utas jelezni.

Indulási napok 2024

Utazási lehetőségek repülővel

Budapest - Kefalónia - Budapest Június július Augusztus szeptember
Smartwings(charterjárat) 14., 21., 28. 05., 12., 19., 26. 04., 09., 16., 23., 30. 06., 13., 20.

Beutazási szabályok

Görögországba történő belépéshez magyar állampolgároknak vízum nem kell. Görögország az EU tagja, így bármilyen schengeni országban elkövetett szabálysértés a belépést kizárja.

 1. Szükséges dokumentumok: személygépkocsival, autóbusszal ill. repülővel történő utazás esetén magyar állampolgárok új típusú személyi igazolvánnyal is utazhatnak. Az utazási dokumentumoknak, akár személyi igazolványról, akár útlevélről legyen szó, az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie. Buszos és egyéni utazás esetén az átutazó országok beutazási szabályait is figyelembe kell venni (Észak-Macedóniában hazautazástól számított 3 hónapig érvényes úti okmány szükséges!). Gyermekeknek is rendelkezniük kell érvényes utazási okmánnyal, személyi igazolvánnyal ill. útlevéllel. Személygépkocsival történő utazás esetén nemzetközi zöldkártya kiváltása kötelező! Az okmányok érvényességéről az utasok maguk gondoskodnak.
 2. Külföldi állampolgárok, illetve magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgárok részére vízuminformációkkal nem rendelkezünk, ezért a saját nagykövetségen kell érdeklődniük.
 3. Kérjük az utazásra feltétlenül vigyék magukkal az IBUSZ által kiállított részvételi jegyet, útlevelet ill. személyi igazolványt, valutát, hitelkártyát, Baleset-, Betegség-, Poggyászbiztosítást (BBP), vezetői engedélyt, gépkocsis utazásnál a forgalmi engedélyt és a kötelező nemzetközi zöld kártyát. Az utazáshoz elengedhetetlen részvételi jegyet csak a teljes részvételi díj befizetésekor adjuk ki.

Hivatalos nyelv

Görög, de az angolt széles körben megértik.

Időeltolódás

+ 1 óra

Hivatalos pénznem

Euro

Pénzváltás

A bankok nyitvatartási ideje: hétfő-péntek 9–14.00 óráig, szombaton zárva vannak. Az üdülő településeken találhatók kisebb pénzváltók, utazási irodák, amelyek egész héten, késő estig nyitva tartanak.

Telefon

Görögországba 00-30-xxx; Magyarországra: 00-36-xxx

Hálózati feszültség

220 V.

Ivóvíz

A csapvíz fogyasztásra nem javasolt.

Üzletek

Az üzletek nyitva tartása hasonlóan alakul a mediterrán országokéhoz. Általában a szieszta időszakban, vagyis 15-18 óra között zárva tartanak, de az üdülő településeken ezt sokszor nem tartják be, késő estig várják a vásárlókat. A tavernák, kávézók és egyéb szórakozóhelyek szintén az éjszakai órákig nyitva tartanak.

Bankok

Hétfő–péntek 9–14 óra között.

Autókölcsönzés

Minimum korhatár 23 év, minimum 1 éves jogosítvány, útlevél (néhol elegendő a személyi igazolvány) szükséges. Kérjük mielőtt autót vagy motort bérelnének, győződjenek meg a biztosítási feltételekről. Csak biztosított járműveket béreljenek. Kérjék idegenvezetőjük segítségét a helyszínen.

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége

116 35 Athén, Vasileos Konstantinou Avenue 38.

Telefon: 0030 21-07256800

Tokkal - Vonóval

Az IBUSZ Tokkal-Vonóval promóció keretében szervezett Görögország különleges Kefaloniaba szervezett utazásajánlatában megjelölt ár minden költséget lefed.

Weboldalunkon, plakátjainkon és egyéb hirdetéseinkben feltüntetett díjak az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaznak. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja.
Bízunk benne, hogy utasaink is elkötelezettek maradnak az átláthatóság és az IBUSZ iránt!