Mauritius

Afrika keleti partjaitól kb. 3000 km-re, Madagaszkár közelében található vulkáni eredetű, trópusi sziget és ezt körülvevő szépséges korallatollok az Indiai-óceánban.

Az IBUSZ szervezésében a pihenni vágyók eljuthatnak a Mauritius vidékére az Indiai-óceán gyöngyszemeként is emlegetett vulkáni eredetű, trópusi szigetre.

Mark Twain szavai hűen tükrözik a sziget szépségét, varázsát: ,,Először Mauritiust teremtette meg Isten, és csak aztán, annak mintájára a Mennyországot.”

Az Indiai-óceán gyöngyszemeként is emlegetett vulkáni eredetű, trópusi sziget Afrika keleti partjaitól kb. 3000 km-re, Madagaszkár közelében található. 330 km hosszú partszakaszának több mint felét szépséges korallzátonyok ölelik körül.
A szigetet a XVI. században fedezték fel holland kereskedők, majd az elkövetkezendő évszázadok során a legkülönfélébb etnikumok népesítették be. A multikulturalizmus később nemzeti büszkeségükké vált; indiaiak, kínaiak, kreolok, afrikaiak, európaiak, madagaszkáriak élnek itt tökéletes harmóniában, békességben egymással. A turizmus szigorúan szabályozott, ennek eredményeképpen egy exkluzív, tömegturizmustól mentes úticél alakult ki az igényes utazóközönség legnagyobb örömére.

Térkép

Káprázatos látványt nyújtanak a botanikus kertek, a cukornád, kávé, tea, dohány, vanília és kókusz ültetvények rendezett parcellái. Mauritiuson minden megtalálható, amire egy egzotikus álomnyaralás során vágyhatunk: az Indiai-óceán vulkáni kövekkel tarkított, fehérhomokos strandjai elbűvölő színkompozíciót alkotva hívogatják a napfürdőzés szerelmeseit, a korallzátonyokon kedvünkre sznorkelezhetünk, vagy búvárkodhatunk, delfin és bálnalesre indulhatunk, megtekinthetjük az UNESCO világörökség részét képező Le Morne tájegységet, melyet akár egy hidroplánról is megcsodálhatunk. Az aktív pihenést kedvelők a megannyi vízi sportlehetőség mellett nagyokat kirándulhatnak a Black River Gorges Nemzeti Park trópusi erdőinek hűvösében bandukolva, megmászhatják a sziget káprázatos formációkat öltő hegyeit, a golf szerelmeseit nemzetközi színvonalú pályák várják, és a sziget kiváló adottságainak köszönhetően a kite surf rajongói is rendre hódolhatnak szenvedélyüknek. A sziget vallási és kulturális sokszínűségének, gyönyörű természeti környezetének köszönhetően Mauritiuson igazán tartalmas kikapcsolódásban lehet részünk.

MAURITIUS IDŐJÁRÁS

Mauritius-i szállások

Menetrendek

Emirates

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Dubai (DXB) 15:10 23:20
Dubai (DXB) - Mauritius (MRU) 02:25 09:10
Mauritius (MRU) - Dubai (DXB) 23:00 05:35 (+1)
Dubai (DXB) - Budapest (BUD) 10:35 13:35

menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Beutazási szabályok:

Hivatalos név:

Mauritiusi Köztársaság

Beutazás:

EU tagállamok polgárai vízummentesen léphetnek a sziget területére max. 30 napra. Az útlevélnek a visszautazástól számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Belépéskor kérhetik a visszautazásra szóló érvényes menetjegy felmutatását, megfelelő anyagi fedezet felmutatása (100 USD/éjszaka).

Deviza előírások:

Hivatalos fizetőeszköz Mauritiusi Rúpia (1 MUR = kb. 8 HUF) A nemzetközileg ismert hitelkártyák többségét elfogadják nagyobb szállodákban, egyes üzletekben, éttermekben, illetve bankokban készpénzfelvételhez. A bankok általában csak 10:00 és 15:00 óra között vannak nyitva hétköznap.

Kilépési illeték:

Az interkontinentális repülőjegy ára ezt már tartalmazza.

Hálózati feszültség:

220/230 V

Időeltolódás:

+3 óra október-április között, Magyarország 12.00 óra, Mauritius 15.00 óra

Hivatalos nyelv:

Francia, angol.

Közlekedés:

Baloldali!

Éghajlat:

A Baktérítő közelében fekszik, így éghajlata szubtrópusi. A nyár novembertől májusig, a tél júniustól októberig tart. Nyáron az átlaghőmérséklet 30 °C, télen 25 °C körül van

Egészségügyi tanácsok:

Nincs kötelezően javasolt védőoltás. Csak palackozott ásványvizet, üdítőt, italokat szabad inni.

Diplomáciai képviselet:

Tiszteletbeli konzulátus címe: 144, Ave Des Espadons, Morc. De Chazal, ALBION, Telefonszám: 230-238-3690, Mobiltelefon : 230-5250-8013

Tokkal - Vonóval

Az IBUSZ Tokkal-Vonóval promóció keretében szervezett Görögország Kréta csodás vidékére szervezett utazásajánlatában megjelölt ár minden költséget lefed.

Weboldalunkon, plakátjainkon és egyéb hirdetéseinkben feltüntetett díjak az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaznak. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja.
Bízunk benne, hogy utasaink is elkötelezettek maradnak az átláthatóság és az IBUSZ iránt!