Mauritius

Afrika keleti partjaitól kb. 3000 km-re, Madagaszkár közelében található vulkáni eredetű, trópusi sziget és ezt körülvevő szépséges korallatollok az Indiai-óceánban.

MAURITIUS | Travel Video from Raphael Pöham on Vimeo.

Mark Twain szavai hűen tükrözik a sziget szépségét, varázsát: “Először Mauritiust teremtette meg Isten, és csak aztán, annak mintájára a Mennyországot.” Az Indiai óceán gyöngyszemeként is emlegetett vulkáni eredetű, trópusi sziget Afrika keleti partjaitól kb. 3000 km-re, Madagaszkár közelében található, amelyet szépséges korallzátonyok ölelnek körül. A szigetet a XVI. században fedezték fel holland kereskedők, majd az elkövetkezendő évszázadok során a legkülönfélébb etnikumok népesítették be.

A multikulturalizmus később nemzeti büszkeségükké vált, hiszen indiaiak, kínaiak, kreolok, afrikaiak, európaiak, madagaszkáriak élnek itt tökéletes harmóniában, békességben egymással. A turizmus szigorúan szabályozott, ennek eredményeképpen egy exkluzív, tömegturizmustól mentes úti cél alakult ki az igényes utazóközönség legnagyobb örömére. Káprázatos látványt nyújtanak a botanikus kertek, a cukornád, kávé, tea, dohány, vanília és kókusz ültetvények rendezett parcellái. A sziget buja, trópusi erdeiben szarvasok, vaddisznók, a mókás makákók élik világukat, míg az óceánban óriás teknőcök, a korall szirtek mellett pedig több száz, színpompás hal és növényfajtával találkozhat a búvárkodó. A nemzeti parkokhoz tartozó korall-szirtek a PADI, illetve felszíni búvárkodás szerelmeseinek, a fehér homokos partok pedig a napfürdőzök tökéletes paradicsoma.

Elofoglalási kedvezmények

 • 3 csillagos szállodák, félpanzióval: 356.900 Ft/fő-től. TOVÁBB
 • 4 csillagos szállodák, félpanzióval: 425.900 Ft/fő-től. TOVÁBB
 • 5 csillagos szállodák, félpanzióval: 704.900 Ft/fő-től. TOVÁBB
 • Az előfoglalási kedvezmény november 15-ig leelőlegezett megrendelésekre érvényes!

Miért az IBUSZ-t válassza a Mauritiusi nyaralásához?

 • Előfoglalási kedvezmények 2017. november 15-ig .
 • Garantált csoportos indulások Budapestről az Air France/KLM járatával decembertől márciusig
 • magyar nyelvű idegenvezetés
 • Rendszeresen frissülő last minute akciók
 

Utazási ajánlatok

9 Éjszaka üdülés Mauritiuson

1.- 2.nap : Budapest – Maurittus

Indulás Budapestről a déli órákban, megérkezés a Sir Seewoosagur Ramgoolam Nemzetközi Repülőterére másnap a reggeli órákban, majd transzfer a szállodába és este vacsora a szállodában.

2. - 10. nap: Maurittius

9 éjszaka pihenés az előre kiválasztott szállodában. A szálloda nyújtotta szolgáltatások, animációs programok, esti showműsorok biztosítják a teljes körű kikapcsolódást Vendégeink számára. A tartózkodás során lehetőség nyílik egyes fakultatív programokra történő jelentkezésre. A fakultatív programokon való részvétel magyar nyelvű idegenvezetéssel min. 4 főtől lehetséges. A pontos dátum és árak a helyszínen, a helyi idegenvezetővel kerülnek egyeztetésre.

11. nap: Mauritius – Budapest

Kora reggel kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a Sir Seewoosagur Ramgoolam Nemzetközi repülőtérre, majd hazautazás menetrend szerint Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

A 02.15-én induló csoportunk a programozás terén kivételt képez, mivel ez a turnus 12 nap/9 éjszakás. Elutazás 02.15-én a reggeli órákban, érkezés 02.16-án a kora reggeli órákban, hazautazás pedig 02.25-én az esti órákban, érkezés Budapestre 02.26-án a reggeli órákban.

Szállások

Fakultatív programlehetőségek

Túrázás a sziget déli felén

Első állomásunk a Trou aux Cerfs vulkáni kráter, ahonnan páratlan kilátás nyílik a környező tropikus lankákra, ültetvényekre, majd Floreal és Curepipe földeken haladva elérkezünk a Grand Bassin Szent tóhoz, mely egy ismert, attraktív Hindu zarándokhely. Ebédünk elfogyasztása után tovább utazunk Chamarel felé. Chamarel természeti bájai közül felkeressük a varázslatos hétszínű földet és nem mulasztjuk el Mauritius legnagyobb vízesését sem. Ebben a környezetben különleges állatvilágot figyelhetünk meg, mint például a jávorszarvasok, majmok, vaddisznók, teknősök. Hazafelé beugrunk egy Rumerie-be a helyi rumot megkóstolni.

Egész napos kirándulás ebéddel, belépőkkel, magyar nyelven min. 4 főtől – 115 EUR/főtől

Creol kulináris élvezetek

Port Luis koloniális utcácskáiban felfedezzük Mauritius különleges konyhaművészetét, hiszen gasztronómiája különös egyveleget alkot az arab, indiai, creol és francia konyha ízeiből. Megvizsgáljuk milyen fűszereket, gyümölcsöt, zöldséget, halat és húst használnak fel a főzéshez. Megkóstolunk néhány helyi specialitást (dholl purris sachni körettel, maize pudding, gateaux piment), majd a sziget belseje felé haladva egy kis falucska családjánál folytatjuk a kóstolgatást, ahol megismerkedünk a Samoussas készítésével is. Ebédünk egy helyi családnál lesz, ahol helyi finomságokat kóstolunk, mialatt mesélnek nekünk az autentikus főzési hagyományaikról. Hazafelé betérünk még teázni egy koloniális ház verandájára

Egész napos kirándulás ebéddel, belépőkkel, magyar nyelven min. 4 főtől – 115 EUR/főtől

Mauritiusi koktél

A sziget É-i oldalán haladunk Goodlands városka felé, ahol a hajókészítés mesterségével és a helyiek hétköznapi életével ismerkedünk meg. Tovább haladva elérjük a sziget legészakibb pontját Cap Malheureux városkát, melyről az hírlik, hogy nevét egy francia területfoglaló adta és jelentése baljós, hiszen ezeken a partokon a szél sokszor megrongálta az itt állomásozó hajókat. Tengeri halászata jelentős és sok remek helyi étterem kínál itt finomabbnál finomabb halkülönlegességeket. Meglátogatunk egy botanikus kertet Pamplemousses falucska mellett, melyet egykori elnökükről neveztek el. Az egzotikus parkban óriás tündér-rózsák pompáznak a tavon, több száz pálmafa alatt sétálgatunk, majd helyi kézművesek henna festési technikáit ismerhetjük meg. Autentikus ebédünk elfogyasztását követően egy történelmi cukorgyárba látogatunk, mely manapság múzeumként funkcionál. Érdekességek hangzanak el a cukornád feldolgozásáról, majd rum kóstolással folytatódik a program. Végezetül meglátogatunk egy hindi templomot, majd egy helyi művésznél Mehendi(henna) szeánszot is tartanak nekünk.

Egész napos kirándulás ebéddel, belépőkkel, magyar nyelven min. 4 főtől – 97 EUR/főtől

További kirándulások dióhéjban:

 • Aquasoleil - száguldás motorcsónakkal, búvárkodás korallszirteken (Blue Bay Marine Park), közben homár ebéd grillen 162 EUR/főtől
 • Blue Lagoon – suhanás katamaránnal, a sziget körbehajózása, fürdéssel, búvárkodással, BBQ ebéddel. 115 EUR/főtől
 • Tea túra – látogatás tea ültetvényeken (Domaine les Aubineaux, Bois Chéri, Saint Aubin) ebéddel, rum kostolással 123 EUR/főtől
 • Ravanes/Maravanes – naplemente, romantika, yachton, pezsgővel és Sega tánc Flic en Flac öbölben. 245 EUR/főtől
 • A kirándulások magyar nyelvű idegenvezetéssel minimum 4 fő jelentkezése esetén lehetségesek és a pontos árak, dátumok a helyszínen kerülnek egyeztetésre.

Szállások


Menetrendek

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest(BUD) - Amszterdam(AMS) 12:50 15:05
Amszterdam(AMS) - Mauritius(MRU) 17:30 07:50+1
Mauritius(MRU) - Amszterdam(AMS) 09:50 18:50
Amszterdam(AMS) - Budapest(BUD) 21:05 23:05
Honnan - Hová | 2018.02.15. Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest(BUD) - Párizs(CDG) 09:50 12:10
Párizs(CDG) - Mauritius(MRU) 15:30 06:10+1
Mauritius(MRU) - Párizs(CDG) 21:00 05:50+1
Párizs(CDG) - Budapest(BUD) 07:05 09:05

menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Pogyász feltételek ( Air France, KLM):

 • kézipoggyász max. mérete: 55 x 25 x 35 cm, max. súlya: 12 kg ( lehet 1 db laptop táska is, de a 12 kg-s határba bele kell férnie ennek a 2.kézitáskának is)
 • feladható 1 db normál méretű poggyász, max. súlyhatár: 23 kg és a 3 dimenziós méretének összege max. : 158 cm)
 • A légitársaságok a változtatás jogát fenntartják!

Hasznos tudnivalók a mauritiusi utazáshoz

Hivatalos név:

Mauritiusi Köztársaság

Beutazás:

EU tagállamok polgárai vízummentesen léphetnek a sziget területére max. 30 napra. Az útlevélnek a visszautazástól számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Belépéskor kérhetik a visszautazásra szóló érvényes menetjegy felmutatását, megfelelő anyagi fedezet felmutatása (100 USD/éjszaka).

Deviza előírások:

Hivatalos fizetőeszköz Mauritiusi Rúpia (1 MUR = kb. 8 HUF) A nemzetközileg ismert hitelkártyák többségét elfogadják nagyobb szállodákban, egyes üzletekben, éttermekben, illetve bankokban készpénzfelvételhez. A bankok általában csak 10:00 és 15:00 óra között vannak nyitva hétköznap.

Kilépési illeték:

az interkontinentális repülőjegy ára ezt már tartalmazza.

Hálózati feszültség:

220/230 V

Időeltolódás:

+3 óra október-április között, Magyarország 12.00 óra, Mauritius 15.00 óra

Hivatalos nyelv:

Francia, angol.

Közlekedés:

Baloldali!

Éghajlat:

A Baktérítő közelében fekszik, így éghajlata szubtrópusi. A nyár decembertől júniusig, a tél júliustól szeptemberig tart. Nyáron az átlaghőmérséklet 30 °C, télen 25 °C körül van

Egészségügyi tanácsok:

Nincs kötelezően javasolt védőoltás. Csak palackozott ásványvizet, üdítőt, italokat szabad inni.

Diplomáciai képviselet:

Tiszteletbeli konzulátus címe: 144, Ave Des Espadons, Morc. De Chazal, ALBION, Telefonszám: 230-238-3690, Mobiltelefon : 230-5250-8013