Mallorca

Ugrás ide: Úti célok és üdülőhelyek | Fakultatív programok | Hasznos tudnivalók

Mallorca, a Baleár-szigetek gyöngyszeme, megannyi élményt, látnivalót rejt és felfedezésre csábítja az ide látogatókat! Az UNESCO Világörökség Tramuntana festői hegyvonulatának teraszain ezüstös lombú olajfa matuzsálemek őrködnek, a völgyekben illatozó narancsfaligetek, apró falvak, évszázados kolostorok és kertek bújnak meg, a hullámos alföld mandulafáinak üde zöldjét szélmalmok és udvarházak tarkítják, a keleti part mészkőhegyeinek gyomrában cseppkőcsodák lapulnak.

Mallorca (Majorca) from Jeremy Cottontail on Vimeo.

A mindig pezsgő kulturális palettával hívogató Palma de Mallorca óvárosában a zegzugos utcák titkokat rejtenek. Itt egy évezredes mór fürdő, ott egy palota pátiója készteti megállásra az utazót, a katedrális pedig, ahová 32 festett üvegablakon és 7 rózsaablakon zuhan be a fény, valósággal elbűvöli a látogatót. A tengerpartokon pálmafás sétányok, fi nom homokfövenyek és eldugott öblök várják a vízisportok és a napfény szerelmeseit. Márciustól novemberig tombol a nyár és napnyugta után is vibrál a levegő, bárok, diszkók csábítják önfeledt szórakozásra a sétálókat. Itt minden percben ébren álmodhatunk!

Miért az IBUSZ-t válassza mallorcai nyaralásához?

  • Amennyiben 2021. március 31-ig foglal, 15% előfoglalási kedvezményt adunk..
  • 20%-os kedvezmény a jegyárból a saját szervezésű májusi, júniusi és szeptemberi (augusztus 25-e után induló) indulású repülőgépes külföldi utazások esetén, mely szintén tartalmazza a kötelezően fizetendő díjakat.

 

Tokkal - Vonóval

IBUSZ_ Tokkal-vonoval

Weboldalunkon, plakátjainkon és egyéb hirdetéseinkben feltüntetett díjak az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaznak. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja.
Bízunk benne, hogy utasaink is elkötelezettek maradnak az átláthatóság és az IBUSZ iránt!

 

Szállások

Úti célok és üdülőhelyek

Ca'n Pastilla

Ca'n Pastilla, a családok és párok körében különösen népszerű városka Palmától Keletre, kb. 7 km-re terül el a finom homokos, lassan mélyülő tengerparton. Napozásra, pihenésre ideális, számos vízisportolási és szórakozási lehetőség várja a vendégeinket, de kedvelt esti program beruccanni Palma hangulatos óvárosába egy sétára. A Plaza del Reina 15 percenként induló, menetrend szerinti autóbuszokkal kényelmesen megközelíthető. Kerékpárral végig a tengerparton, akár a katedrálisig eljuthatnak! A repülőtéri transzfer mindössze kb. 20 perc.

Playa de Palma

A sziget fővárosától kb. 15 km-re, keletre, El Arenalnal kezdődik és Playa de Palmán keresztül Ca’n Pastilláig húzódik a sziget leghosszabb, finom homokos strandja, ahol a part lassan, fokozatosan mélyül és a balneariosokban bárok csábítják hűs italokkal a sütkérezőket. Esténként kellemes sétákat tehetünk a pálmafák övezte sétányon. Palma, a főváros 15 percenként induló, menetrend szerinti autóbuszokkal, kényelmesen megközelíthető. A repülőtéri transzfer kb. 30 perc.

El Arenal

A főként fiatalok körében kedvelt El Arenal az esténként diszkózenétől hangos nyaralóhely, a Palmai öböl végét is képező yachtkikötőnél kezdődik. Határában terül el Európa legnagyobb csúszdaparkja, az Aqualand.

Illetas

Palmatól nyugatra, kb. 8 km-re található kellemes nyaralóhely, Illetas búvárkodásra különösen alkalmas kis öblökkel. Ideális lehet nyugodt pihenésre vágyóknak. A repülőtéri transzfer kb. 40 perc.

Szállások

Fakultatív programok

Magyar nyelven, min. 15 fő jelentkezése esetén (kivéve Formentor), fizetés az idegenvezetőnél, a helyszínen. Végleges programok és árak a helyszínen! Egyes programok angol, vagy német nyelven.

Szigettúra nosztalgiavonattal és villamossal, katamaránnal és autóbusszal

78 EUR/felnőtt, 39 EUR/gyermek (2-12 éves korig)

A felejhetetlen egész napos program során elsőként az UNESCO világörökség Tramuntana hegység festői rengetegében rejtőző Lluc kolostora felé autóbuszozunk. A csodatévő, koronás Fekete Madonnát a bazilikában zarándokok ezrei keresik fel. A hegység legmagasabb (1445 m) méteres csúcsát, mintegy 800 méteres szintig megközelítve, 12 km-es szerpentinen jutunk a La Calobra öbölbe. Itt a szabadidőnkben sétálhatunk a meredeken égbetörő sziklafalak árnyékában, a Torrent de Parreis szurdokvölgyében, vagy élvezhetjük a tengeri fürdőzést a kavicsos öböl különlegesen szép természeti környezetben. Ha az időjárás megengedi, 45 perces hajózás az illatos narancsligetek közt megbúvó Soller kikötőjébe. Az ezer méteres csúcsok által védett fekvésű Sollerbe odon villamos, onnan tovább, a több, mint 100 éves nosztalgiavonat halvány zöld mandulaligetek és ezüstös olajmatuzsálemek közt repít vissza bennünket a 28 km-re fekvő fővárosba, Palmaba. A látnivalók sorrendje változhat! A program várható indulás napja: szombat, bizonyos heteken pénteken is.

Barlangtúra, avagy időutazás a Föld gyomrának kincseihez

46 EUR/felnőtt, 23 EUR/gyermek (2-12 éves korig)

A középső, szélmalmokkal tarkított, hullámos alföldet átszeljük Manacornál, ahol a világ legigazibb műgyöngye készül, látogatás egy ékszer szalonban. A keleti parton, Porto Cristo mediterrán fjord szerű kikötőjének közelében, a Sárkány barlangban (belépő az árban) jól kiépített járatokon haladva tárulnak elénk a meghökkentő cseppkő alakzatok. Európa legnagyobb föld alatti tavát rejtő kupolateremben romantikus zenei izelitot élvezhetünk, utána csónakázási lehetőség. Félnapos kirándulás; várható indulási időpont: hétfő délelőtt, bizonyos heteken péntek délután is.

Alcudia és Formentor félszigeti felfedezések fürdőzéssel a sziget legszebb strandján

46 EUR/felnőtt, 23 EUR/gyermek (2-12 éves korig)

A szigetet Inca irányába átszelve,utunk első állomása a középkori hangulatú városka, Alcudia piaci forgataga. Szabadidő, majd úticélunk az északkeleti szegletben a varázslatos, védettséget élvező,18 km hosszú Formentor félsziget. Pollenca kikötőjéből a milliomosok fehér homokos tengerpartjára, a Cala Pi de Formentorhoz hajózunk. A hűsítő strandolást követően autóbusszal folytatjuk az utunkat a félsziget leghíresebb kilátójáig, a Galamb kilátóig, ahol több, mint 200 méteres magaságból elkészíthetik Mallorcai utazásuk legszebb tenger-táj fotóit. A program szerdai és vasárnapi napokon angol, vagy német nyelven is elérhető.

Valldemossa

26 EUR/felnőtt, 13 EUR/gyermek (2-12 éves korig)

Félnapos délutáni program a festői hegyi faluba. Belépő helyszíni fizetés ellenében a karthauzi kolostorba és a középkori királyi palotába, ahol Chopin zenéje idéz régmúlt napokat. Várható indulási nap: hétfő délután. A program csak angol, vagy német nyelven elérhető.

Katamarán kaland

56 EUR/felnőtt, 28 EUR/gyermek (2-12 éves korig)

Palma kikötőjéből katamaránon indulunk a sziget délnyugati partjai előtt Sa Dragonera szigete felé. Utunk során néhány megálló a part közelében, a kék minden árnyalatában csillogó tengerben való fürdőzés céljából. A mesebeli, fekvő sárkányt formázó, szinte lakatlan, 276 hektáros sziget florája és faunája védett, ezért mi nem ott, hanem szemben, Sant Elm apró kikötőjének kozelében kötünk ki. Szabadidő, majd a hajóra visszatérve a matrózok ebéddel /saláta, paella, ensaimada, sangria/ várják a vendégeket. Visszatérés Palmaba, autóbusz transzfer a szállodákba. Egésznapos kirándulás; Júniusban és szeptemberben kedden és csütörtökön, júliusban és augusztusban hétfőn és szerdán is.

Palma esti hajókázás

30 EUR/felnőtt

Kellemes, esti hajókázás, zene, tánc Várható indulási nap: hétfő, csütörtök, angol, vagy német nyelvű asszisztenciával

Marineland

25 EUR/felnőtt

Portals Nousban, a tengerparton található Európa leghíresebb delfináriuma, ide invitáljuk Önöket! A világszínvonalú delfin-, fóka-, papagájshow azokat is lenyűgözi, akik már láttak hasonlót, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt életre szóló élményt nyújtanak! A tengeri vidámparkba érdemes fürdőruhát vinni és megtekinteni a pingvineket, teknősöket és a Torrent del Pareisből származó ferreret békákat is! A közlekedésről kérdezze idegenvezetőjét. Nyitva naponta :09.30-17.30 ,vagy 18 óráig. Pénztari belépő árak : 25 EUR/ felnőtt – 15 EUR/5-10 évesig – 10 EUR/3-5 évesig- 3 éves kor alatt ingyenes

AQUALAND CSÚSZDAPARK – El Arenal

28 EUR/felnőtt

Mallorca vízividámparkjai közül ez a legnagyobb! Korosztálytól függetlenül valamennyi csúszdát annyiszor lehet használni, ahányszor kedvünk és erőnk engedi! Kellemes környezet, éttermek, bárok, értékeinket őrző szekrények megteremtenek minden feltételt, hogy egy felejthetetlen napot töltsünk el! Nyitva naponta :10 .00-től , június és szeptember 17.00, július és augusztus 18.00 óráig. Pénztári belépő árak : 28 EUR/ felnőtt – 19 EUR/5-10 évesig – 10 EUR/3-5 évesig- 3 éves kor alatt ingyenes

AQUARIUM – Playa de Palma

25 EUR/felnőtt

Playa de Palman a tengerparton található Európa legnagyobb cápa aquariuma és legnagyobb élo korallokat bemutato gyujteménye. 2007 ota,55 medenceben mintegy 700 faj 8000 élolénye reprezentálja a mediterrán tengerek és a világ oceánjainak élovilágát. Kiprobalhatjuk, hogy milyen egy oserdo mikroklimája az Amazonas mentén,és bizonyos veszélytelen tengeri állatokat megérinthetunk. Nyitva naponta: 09.30-18.30 óráig, utolso belépés 17órakor. Pénztári belépő árak : 25 EUR/ felnőtt – 14 EUR/4-12 évesig –4 éves kor alatt ingyenes

figyelem

  • A fakultatív kirándulások leírásai és árai tájékoztató jellegűek. Pontos részleteket az érkezést követően a helyszínen kapnak. Befizetésre szintén helyszínen EUR-ban, vagy az adott ország pénznemében van lehetőség.
  • A helyszínen fizethető fakultatív programlehetőségeket nem az IBUSZ szervezi, azok teljesítésért nem felel. A fakultatív programokkal kapcsolatos kifogást a programok szervezőjénél, a helyszínen köteles az utas jelezni.

Hasznos tudnivalók a mallorcai utazáshoz

Utazási lehetőségek repülővel

Budapest - Mallorca - Budapest repülőjárat Június Július Agusztus Szeptember
  19.,26. 03.,10.,17.,24.,31. 07.,14.,21.,28. 04.,11.

Debrecen - Mallorca - Debrecen repülőjárat Június Július Agusztus Szeptember
  12.,19.,26. 03.,10.,17.,24.,31. 07.,14.,21.,28. 04.,11.,18.,25

A transzfer a repülőtér és a választott szálláshely között a távolság és az érintett szállodák számának fügvényében kb. 20-50 perc.

Beutazási szabályok

érvényes fényképes útlevél, vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, amely a hazautazás napjától számítva még min. 3 hónapig érvényes. A személyigazolvány csak azon utasoknak elegendő, akik repülővel, vagy az Európai Unió tagországain keresztül közelítik meg Spanyolországot. Az egyéb útvonalon érkező egyéni utasok csak útlevéllel induljanak útnak, hiszen a köztes országokba való belépés feltétele ennek a hivatalos okmánynak a megléte. Az autóval érkezők ne feledjék el, a nemzetközi biztosítás (zöld kártya) megléte kötelező.

A helyszínen, érkezéskor a szállodák recepcióján idegenforgalma adó fizetendő 16 éves kor felett, minden ott töltött éjszakára. Az idegenforgalmi adó mértéke 1-2-3 csillagos szállodák esetében kb. 1 EUR/fő/éj, 3 csillag superior és 4 csillagos szállodáknál 1,5 EUR/fő/éj, 5 csillagos szállások esetében pedig kb. 2 EUR/fő/éj.

Időeltolódás

Nincs, ugyanabba az időzónába tartozik, mint Magyarország. ( kivéve a Kanári-sziegteket)

Hivatalos pénznem

Euro

Hálózati feszültség

220 V.

Ivóvíz

A csapvíz nem ajánlott fogyasztásra, helyette a különböző kiszerelésben vásárolható ásványvizeket ajánljuk

Nyitva tartás

Üzletek: hétfő–péntek 9–13 és 16–20 óra között, ill. szombat 9–14 óra között. Idegenforgalmi szempontból fontos zónákban akár éjfélig is nyitva vannak a hét minden napján. Bankok: hétfő–péntek 9–14 óra között.

telefon

Spanyolországba a 00 34, Magyarországra a 00 36 hívószámmal

Autóbérlés

Betöltött 23. életév és min. 1 éves jogosítvány szükséges. Javasoljuk, hogy a biztosítás megkötéséhez ragaszkodjanak.

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége

Fortuny, 64 Piso, Madrid,
Tel.: 00-34-91-4137011