Mallorca

Ugrás ide: Úti célok és üdülőhelyek | Fakultatív programok | Indulási napok

Mallorca, a Baleár-szigetek gyöngyszeme, megannyi élményt, látnivalót rejt és felfedezésre csábítja az ide látogatókat! Az UNESCO Világörökség Tramuntana festői hegyvonulatának teraszain ezüstös lombú olajfa matuzsálemek őrködnek, a völgyekben illatozó narancsfaligetek, apró falvak, évszázados kolostorok és kertek bújnak meg, a hullámos alföld mandulafáinak üde zöldjét szélmalmok és udvarházak tarkítják, a keleti part mészkőhegyeinek gyomrában cseppkőcsodák lapulnak.

Mallorca (Majorca) from Jeremy Cottontail on Vimeo.

A mindig pezsgő kulturális palettával hívogató Palma de Mallorca óvárosában a zegzugos utcák titkokat rejtenek. Itt egy évezredes mór fürdő, ott egy palota pátiója készteti megállásra az utazót, a katedrális pedig, ahová 32 festett üvegablakon és 7 rózsaablakon zuhan be a fény, valósággal elbűvöli a látogatót. A tengerpartokon pálmafás sétányok, fi nom homokfövenyek és eldugott öblök várják a vízisportok és a napfény szerelmeseit. Márciustól novemberig tombol a nyár és napnyugta után is vibrál a levegő, bárok, diszkók csábítják önfeledt szórakozásra a sétálókat. Itt minden percben ébren álmodhatunk!

További szállások

Indulási napok 2023

Budapest - Mallorca - Budapest repülőjárat Június július augusztus szeptember
- 16.,23., 30. 07.,14.,21.,28. 04.,11.,18.,25. 01.,08., 15.

Fakultatív programok

Fakultatív kirándulásokat a telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni (helyi partnerünk szervezésében), minimum 20 fő jelentkezése esetén.

Szigettúra

busz + idegenvezető + hajó

69 EUR/fő, gyermekár 12 éves korig: 39 EUR

A felejthetetlen egész napos program során elsőként az UNESCO világörökség Tramuntana-hegység festői rengetegében rejtőző Lluc kolostora felé autóbuszozunk, melynek eredete a XIII. századig nyúlik vissza. A csodatévő, koronás Fekete Madonnát a bazilikában zarándokok ezrei keresik fel. A hegység legmagasabb (1445 m) méteres csúcsát, mintegy 800 méteres szintig megközelítve, 12 km-es szerpentinen jutunk a La Calobra öbölbe. Itt a szabadidőnkben sétálhatunk a meredeken égbetörő sziklafalak árnyékában, a Torrent de Parreis szurdokvölgyében, vagy élvezhetjük a tengeri fürdőzést a kavicsos öböl különlegesen szép természeti környezetben. Itt ebédre is lehetőség van egy önkiszolgáló étteremben, ahol a helyi specialitásokat meg lehet kóstolni. Innen, 45 perces hajózás a Tramuntana-hegység zord, barlangokkal ékesített partszakasza mellett az illatos narancsligetek közt megbúvó Soller kikötőjébe. Ezen a helyen lehetőségünk van megkóstolni a frissen csavart narancslevet a tipikus helyi mandulás sütemény kíséretében A kikötőből autóbusszal jutunk el az ezer méteres csúcsok által védett fekvésű Sollerbe, ahol kívülről megtekinthetjük a főtéren emelkedő modern stílusú San Bartolomé templomot, majd halványzöld mandulaligetek és ezüstös olajfamatuzsálemek közt kanyarogva jutunk vissza autóbuszunkkal a szállodákhoz. A látnivalók sorrendje változhat!

Indulási nap (várhatóan): vasárnap

Formenturi túra – Alcudia-Formentor

busz + idegenvezető + hajó + Alcudia piac + Colomer kilátó + Strand

55 EUR/fő, gyermekár 12 éves korig: 30 EUR

Egész napos kirándulás és egyben strandoló program, melyen a sziget északkeleti részébe kalauzoljuk el vendégeinket. Alcúdiában, a középkori városfallal védett óvárosban a keddi piaci vásári forgatagban kedvünkre válogathatunk és alkudozhatunk a sokféle “vásárfia” közül, miközben megkóstolhatjuk a helyi étel, gyümölcs vagy sütemény különlegességeket is. Alcúdiából utunkat Puerto Pollensaba folytatjuk, ahol a kikötőben kétszintes hajóra szállunk és körülbelül 25-30 perces hajókázás után megpillanthatjuk a híres 1929-ben épült luxusszálloda, a Hotel Formentor épületét mely legelőször vonzotta ide a gazdag pihenni vágyó arisztokráciát és művészeket. A hajóút végén Mallorca egyik legszebb strandján, a “milliomosok strandján” kötünk ki, hogy megmártózhassunk a türkizkék színű, csillogó vízben. A szabadidő elteltével, utolsó megállóhelyünk a 232 m magasan fekvő Colomer kilátó (Galamb szikla kilátó), amely a sziget egyik legelbűvölőbb látványát tárja elénk, majd innen egy rövid szerpentines útszakaszon leereszkedve indulunk vissza a szállásokra.

Indulási nap (várhatóan): kedd

Barlangtúra (busz + idegenvezető + Gyöngymúzeum és bolt látogatása + Belepő a Sárkánybarlangba)

59 EUR/fő, gyermekár 12 éves korig: 29,5 EUR

A félnapos kirándulás első megállója a Perpiel gyöngybolt és kiállítás Montuiriban, ahol óriási választékban tekinthetjük meg a sziget egyik leghíresebb termékét, a mallorcai gyöngyöket (Majórica, Orquidea) amelyeket meg is vásárolhatunk a helyszínen, miközben elleshetjük a gyártás fő mozzanatait. Utunk innen Manacor városán keresztül, Porto Cristoba vezet, ahol egy gyönyörű földalatti világ vár bennünket, a híres Sárkánybarlang. A barlangot 1896-ban a francia E.A. Martels fedezte fel. A látogatás kb. egy órába telik, és 1200 m a táv, 25 méteres szintkülönbséggel. A barlang legnagyobb termében található Martels tavon egy hangulatos koncertet hallgathatunk meg, melyen a muzsikusok kivilágított csónakokban zenélnek. A látogatás végeztével a szállodákba szállítjuk a vendégeinket. Említésre méltó, hogy a sziget legsikeresebb sportolója is Porto Cristoban él, a manacori születésű Rafael Nadal.

Indulási nap (várhatóan):csütörtök

Kirándulások az Alcudia- öbölből:

Szigettúra

Busz+ Idegenvezető + Hajó + Villamos + Vonat)

94 EUR/fő, gyermek ár 12 éves korig: 47,5 EUR

A Klasszikus Szigettúra egész napos kirándulás, a legátfogóbb és legnépszerűbb mallorcai túránk. Egy izgalmas utazásra csábítjuk Önöket, melynek során felfedezhetik a sziget nyugati partján végighúzódó, UNESCO világörökségnek nyilvánított Tramuntana -hegység lélegzetelállító festői tájait. A középkori céhek városában, Incában, kedvükre válogathatnak a kézzel, eredeti bőrből készült mallorcai szuvenírek között. Selva és Caimari tipikus mallorcai falvain keresztül, gyönyörű hegyvidéki környezetben, mandula és olívafaligetek között vezet utunk, majd egyre magasabbra érve mediterrán tölgyek és fenyőerdők közt, kacskaringós utakon tárul elénk a Torrente de Pareis nevezetű szurdokvölgy. A 12 km hosszú szerpentin számos hajtűkanyarral szabdalva ereszkedik le a Sa Calobra öbölbe, ahol a kristálytiszta, türkizkék tengerben akár meg is mártózhatnak vendégeink. Ha időközben megéheztek, az itt található self service éttermekben megízlelhetik a helyi gasztronómia tipikus ételeit. Szabadidő után kétszintes hajóra szállunk és a közel 40-50 perces hajóúton megcsodálhatjuk a barlangokkal tűzdelt sziklás Tramuntana-hegység festői szépségű partszakaszát, miközben Puerto Sóller, riviérára emlékeztető, hangulatos kikötőjébe érkezünk. A nosztalgia villamos, a patinás főteréről ismert Sóllerbe döcög velünk, a vasúti pálya mentén kínálkozó narancs és citrus ültetvények mellett elhaladva, majd onnan, az 1912-ben nyílt favonaton, a “C vitamin expresszel” sok-sok alagúton áthaladva érkezünk a végállomásra, Palmába.

Indulási nap (várhatóan): hétfő

Formenturi túra – Alcudia-Formentor

busz + idegenvezető + hajó + Alcudia piac + Colomer kilátó + Strand

55 EUR/fő, gyermekár 12 éves korig: 28 EUR

Egész napos kirándulás és egyben strandoló program, melyen a sziget északkeleti részébe kalauzoljuk el vendégeinket. Alcúdiában, a középkori városfallal védett óvárosban a keddi piaci vásári forgatagban kedvünkre válogathatunk és alkudozhatunk a sokféle “vásárfia” közül, miközben megkóstolhatjuk a helyi étel, gyümölcs vagy sütemény különlegességeket is. Alcúdiából utunkat Puerto Pollensaba folytatjuk, ahol a kikötőben kétszintes hajóra szállunk és körülbelül 25-30 perces hajókázás után megpillanthatjuk a híres 1929-ben épült luxusszálloda, a Hotel Formentor épületét, mely legelőször vonzotta ide a gazdag pihenni vágyó arisztokráciát és művészeket. A hajóút végén Mallorca egyik legszebb strandján, a “milliomosok strandján” kötünk ki, hogy megmártózhassunk a türkizkék színű, csillogó vízben. A szabadidő elteltével, utolsó megállóhelyünk a 232 m magasan fekvő Colomer kilátó (Galamb szikla kilátó), amely a sziget egyik legelbűvölőbb látványát tárja elénk, majd innen egy rövid szerpentines útszakaszon leereszkedve indulunk vissza a szállásokra.

Indulási nap (várhatóan): kedd

Barlangtúra / Gyöngyvásárlás

Busz + Idegenvezető + Gyöngymúzeum és bolt látogatása + Belepő Sárkánybarlangba

61 EUR/fő, gyermekár 12 éves korig: 31 EUR

A félnapos kirándulás első megállója a Perpiel gyöngybolt és kiállítás Montuiriban, ahol óriási választékban tekinthetjük meg a sziget egyik leghíresebb termékét, a mallorcai gyöngyöket (Majórica, Orquidea), amelyeket meg is vásárolhatunk a helyszínen, miközben elleshetjük a gyártás fő mozzanatait. Utunk innen Manacor városán keresztül, Porto Cristoba vezet, ahol egy gyönyörű földalatti világ vár bennünket, a híres Sárkánybarlang. A barlangot 1896-ban a francia E.A. Martels fedezte fel. A látogatás kb. egy órába telik, és 1200 m a táv 25 méteres szintkülönbséggel. A barlang legnagyobb termében található Martels tavon egy hangulatos koncertet hallgathatunk meg, melyen a muzsikusok kivilágított csónakokban zenélnek. A látogatás végeztével a szállodákba szállítjuk a vendégeinket. Említésre méltó, hogy a sziget legsikeresebb sportolója is Porto Cristoban él, a manacori születésű Rafael Nadal.

Indulási nap (várhatóan): csütörtök

Marineland:

Ára: 49,00 EUR Felnőtt jegy, 33 EUR Gyerek jegy (3-12 évig)

Fóka-show, delfin-show, papagáj-show, autóbusz Alcudia-ból oda-vissza.

Indulási nap (várhatóan): Szerda (minden hónapban) / Vasárnap (július & Augusztus)

Aqualand el Arenalban:

Ára: 54,00 EUR Felnőtt jegy, 39 EUR Gyerek jegy (3-12 évig)

Fóka-show, delfin-show, papagáj-show, autóbusz Alcudia-ból oda-vissza.

Indulási nap (várhatóan): Csütörtök (minden hónapban) / Szombat (július & Augusztus)

Egyéni kirándulások:

Marineland

29 EUR Felnőtt jegy, 20 EUR Gyerek jegy (5-12 évig & +64 év), 12 EUR Gyermek jegy (3-4 évig)

Fóka-show, delfin-show, papagáj-show.

  • Freebus: hétfő, szerda, pénteki napokon ingyenes busz Arenalból, előzetes foglalással.

Aquarium:

28,5 EUR Felnőtt jegy, 18 EUR Gyerek jegy (3-12évig), 24 EUR Senior +60

Megismerhetik a tengerek és óceánok csodálatos élővilágát, több mint 8000 állat, 700 faja él itt, többek közt megtekinthetik a púpos bálnák életéről készített legújabb kiállítást.

Aqualand

32 EUR Felnőtt jegy, 24 EUR Gyermek jegy (5-10 évig), 13 EUR Mini jegy (3-4 évig)

Csúszdapark

AQUARIUM – Playa de Palma

Pénztári belépő díjak : 25,50 EUR/ felnőtt – 14 EUR/4-12 évesig –4 éves kor alatt ingyenes

Playa de Palman a tengerparton található Európa legnagyobb cápa aquariuma és a legnagyobb élő korallokat bemutató gyűjteménye. 2007 óta, 55 medencében mintegy 700 faj 8000 élőlénye reprezentálja a mediterrán tengerek és a világ óceánjainak élővilágát. Kipróbálhatjuk, hogy milyen egy őserdő mikroklímája az Amazonas mentén, és bizonyos veszélytelen tengeri állatokat is megérinthetünk. Nyitva naponta : 09:30-18:30 óráig, utolsó belépés 17órakor.

Figyelem!

  • A fakultatív kirándulások leírásai és árai tájékoztató jellegűek. Pontos részleteket az érkezést követően a helyszínen kapnak. Befizetésre szintén helyszínen EUR-ban, vagy az adott ország pénznemében van lehetőség. A programok díjai kizárólag készpénzben fizethetők, bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.
  • A helyszínen fizethető fakultatív programlehetőségeket nem az IBUSZ szervezi, azok teljesítésért nem felel. A fakultatív programokkal kapcsolatos kifogást a programok szervezőjénél, a helyszínen köteles az utas jelezni.

Úti célok és üdülőhelyek

Ca'n Pastilla

Ca'n Pastilla, a családok és párok körében különösen népszerű városka Palmától Keletre, kb. 7 km-re terül el a finom homokos, lassan mélyülő tengerparton. Napozásra, pihenésre ideális, számos vízisportolási és szórakozási lehetőség várja a vendégeinket, de kedvelt esti program beruccanni Palma hangulatos óvárosába egy sétára. A Plaza del Reina 15 percenként induló, menetrend szerinti autóbuszokkal kényelmesen megközelíthető. Kerékpárral végig a tengerparton, akár a katedrálisig eljuthatnak! A repülőtéri transzfer mindössze kb. 20 perc.

Playa de Palma

A sziget fővárosától kb. 15 km-re, keletre, El Arenalnal kezdődik és Playa de Palmán keresztül Ca’n Pastilláig húzódik a sziget leghosszabb, finom homokos strandja, ahol a part lassan, fokozatosan mélyül és a balneariosokban bárok csábítják hűs italokkal a sütkérezőket. Esténként kellemes sétákat tehetünk a pálmafák övezte sétányon. Palma, a főváros 15 percenként induló, menetrend szerinti autóbuszokkal, kényelmesen megközelíthető. A repülőtéri transzfer kb. 30 perc.

El Arenal

A főként fiatalok körében kedvelt El Arenal az esténként diszkózenétől hangos nyaralóhely, a Palmai öböl végét is képező yachtkikötőnél kezdődik. Határában terül el Európa legnagyobb csúszdaparkja, az Aqualand.

Alcudia

Mallorca álomszép szigetének észak-keleti részén, a 15 km hosszan elnyúló Alcudia-öböl legészakibb pontján található Alcudia rendkívül kedvelt, pezsgő üdülőhelye. Fehérhomokos strandok, éttermek, bárok és szórakozási lehetőségek sokasága vár itt ránk. A város kikötőjéből a sziget eldugottabb, idilli partszakaszaira is eljuthatunk, ha pedig a közelben maradnánk, Alcudia hangulatos óvárosa repít minket vissza az időben. A 14. századból magmaradt városkapun, a Porta del Moll-on belépve kacskaringós utcácskákban andaloghatunk, hangulatos templomokat és kolostorokat látogathatunk, vagy kedvünkre válogathatunk a kis üzletek szebbnél szebb szuvenírválasztékából.

Cab Picafort

A mallorcai Son San Joan Repülőtértől kb. 60 km-re, az Alcudia-öböl ölelésében található Can Picafort népszerű üdülőhelye. Az egykori kis halászfalu mára kiválóan kiépített üdülőövezetté nőtte ki magát. Can Picafort-on mindent megtalálunk, amire egy tökéletes nyaralás során szükségünk lehet: lassan mélyülő, fehérhomokos strandok, minőségi szállodák, éttermek, bárok és vízi sportlehetőségek várnak itt ránk.

Szállások

Beutazási szabályok

Az utazási dokumentumoknak, akár személyi igazolványról, akár útlevélről legyen szó, az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie. A személyigazolvány csak azon utasoknak elegendő, akik repülővel, vagy az Európai Unió tagországain keresztül közelítik meg Spanyolországot. Az egyéb útvonalon érkező egyéni utasok csak útlevéllel induljanak útnak, hiszen a köztes országokba való belépés feltétele ennek a hivatalos okmánynak a megléte. Az autóval érkezők ne feledjék el, a nemzetközi biztosítás (zöld kártya) megléte kötelező.

16 éves kor felett érkezéskor a szálláshelyen kötelezően fizetendő (3*-os szállodák esetében kb. 2,2 EUR/fő/éj, 4*-os szállodáknál kb. 3,3 EUR/fő/éj, 5*-os szállodák esetében kb. 4,4 EUR/fő/éj).

Időeltolódás

Nincs, ugyanabba az időzónába tartozik, mint Magyarország. ( kivéve a Kanári-sziegteket)

Hivatalos pénznem

Euro

Hálózati feszültség

220 V.

Ivóvíz

A csapvíz nem ajánlott fogyasztásra, helyette a különböző kiszerelésben vásárolható ásványvizeket ajánljuk

Nyitva tartás

Üzletek: hétfő–péntek 9–13 és 16–20 óra között, ill. szombat 9–14 óra között. Idegenforgalmi szempontból fontos zónákban akár éjfélig is nyitva vannak a hét minden napján. Bankok: hétfő–péntek 9–14 óra között.

Telefon

Spanyolországba a 00 34, Magyarországra a 00 36 hívószámmal

Autóbérlés

Betöltött 23. életév és min. 1 éves jogosítvány szükséges. Javasoljuk, hogy a biztosítás megkötéséhez ragaszkodjanak.

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége

Fortuny, 64 Piso, Madrid,
Tel.: 00-34-91-4137011

Tokkal - Vonóval

Az IBUSZ Tokkal-Vonóval promóció keretében szervezett Görögország Kefalonia vidékére szervezett utazásajánlatában megjelölt ár minden költséget lefed.

Weboldalunkon, plakátjainkon és egyéb hirdetéseinkben feltüntetett díjak az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaznak. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja.
Bízunk benne, hogy utasaink is elkötelezettek maradnak az átláthatóság és az IBUSZ iránt!