Mallorca

Ugrás ide: Úti célok és üdülőhelyek | Fakultatív programok | Hasznos tudnivalók

Mallorca, a Baleár-szigetek gyöngyszeme, megannyi élményt, látnivalót rejt és felfedezésre csábítja az ide látogatókat! Az UNESCO Világörökség Tramuntana festői hegyvonulatának teraszain ezüstös lombú olajfa matuzsálemek őrködnek, a völgyekben illatozó narancsfaligetek, apró falvak, évszázados kolostorok és kertek bújnak meg, a hullámos alföld mandulafáinak üde zöldjét szélmalmok és udvarházak tarkítják, a keleti part mészkőhegyeinek gyomrában cseppkőcsodák lapulnak.

Mallorca (Majorca) from Jeremy Cottontail on Vimeo.

A mindig pezsgő kulturális palettával hívogató Palma de Mallorca óvárosában a zegzugos utcák titkokat rejtenek. Itt egy évezredes mór fürdő, ott egy palota pátiója készteti megállásra az utazót, a katedrális pedig, ahová 32 festett üvegablakon és 7 rózsaablakon zuhan be a fény, valósággal elbűvöli a látogatót. A tengerpartokon pálmafás sétányok, fi nom homokfövenyek és eldugott öblök várják a vízisportok és a napfény szerelmeseit. Márciustól novemberig tombol a nyár és napnyugta után is vibrál a levegő, bárok, diszkók csábítják önfeledt szórakozásra a sétálókat. Itt minden percben ébren álmodhatunk!

Miért az IBUSZ-t válassza mallorcai nyaralásához?

  • Amennyiben 2022. március 31-ig foglal, előfoglalási kedvezményt adunk. (részletek)
  • 2022-es rizikómentes nyári előfoglalási akció, már 10% előleg befizetésétvel! (részletek)

 

Tokkal - Vonóval

IBUSZ_ Tokkal-vonoval

Weboldalunkon, plakátjainkon és egyéb hirdetéseinkben feltüntetett díjak az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaznak. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja.
Bízunk benne, hogy utasaink is elkötelezettek maradnak az átláthatóság és az IBUSZ iránt!

 

Szállások

Úti célok és üdülőhelyek

Ca'n Pastilla

Ca'n Pastilla, a családok és párok körében különösen népszerű városka Palmától Keletre, kb. 7 km-re terül el a finom homokos, lassan mélyülő tengerparton. Napozásra, pihenésre ideális, számos vízisportolási és szórakozási lehetőség várja a vendégeinket, de kedvelt esti program beruccanni Palma hangulatos óvárosába egy sétára. A Plaza del Reina 15 percenként induló, menetrend szerinti autóbuszokkal kényelmesen megközelíthető. Kerékpárral végig a tengerparton, akár a katedrálisig eljuthatnak! A repülőtéri transzfer mindössze kb. 20 perc.

Playa de Palma

A sziget fővárosától kb. 15 km-re, keletre, El Arenalnal kezdődik és Playa de Palmán keresztül Ca’n Pastilláig húzódik a sziget leghosszabb, finom homokos strandja, ahol a part lassan, fokozatosan mélyül és a balneariosokban bárok csábítják hűs italokkal a sütkérezőket. Esténként kellemes sétákat tehetünk a pálmafák övezte sétányon. Palma, a főváros 15 percenként induló, menetrend szerinti autóbuszokkal, kényelmesen megközelíthető. A repülőtéri transzfer kb. 30 perc.

El Arenal

A főként fiatalok körében kedvelt El Arenal az esténként diszkózenétől hangos nyaralóhely, a Palmai öböl végét is képező yachtkikötőnél kezdődik. Határában terül el Európa legnagyobb csúszdaparkja, az Aqualand.

Illetas

Palmatól nyugatra, kb. 8 km-re található kellemes nyaralóhely, Illetas búvárkodásra különösen alkalmas kis öblökkel. Ideális lehet nyugodt pihenésre vágyóknak. A repülőtéri transzfer kb. 40 perc.

Szállások

Fakultatív programok

Magyar nyelven, min. 15 fő jelentkezése esetén (kivéve Formentor), fizetés az idegenvezetőnél, a helyszínen. Végleges programok és árak a helyszínen! Egyes programok angol, vagy német nyelven.

SZIGETTÚRA (Busz+ Idegenvezető + Hajó + Villamos + Vonat)

Díja: 79,50€ Felnőtt jegy, 39,75€ Gyermek jegy

A Klasszikus Szigettúra egész napos kirándulás, a legátfogóbb és legnépszerűbb mallorcai túránk. Egy izgalmas utazásra csábítjuk Önöket, melynek során felfedezhetik a sziget nyugati partján végighúzódó, UNESCO világörökségnek nyilvánított Tramuntana -hegység lélegzetelállító, festői tájait. A középkori céhek városában, Incában, kedvükre válogathatnak a kézzel, eredeti bőrből készült mallorcai szuvenírok között. Selva és Caimari tipikus mallorcai falvain keresztül, gyönyörű hegyvidéki környezetben, mandula és olajfaligetek között vezet utunk, majd egyre magasabbra érve mediterrán tölgyek és fenyőerdők közt, kacskaringós utakon tárul elénk a Torrente de Pareis nevezetű szurdokvölgy. A 12 km hosszú szerpentin számos hajtűkanyarral szabdalva ereszkedik le a Sa Calobra öbölbe, ahol a kristálytiszta, türkizkék tengerben akár meg is mártózhatnak vendégeink. Ha időközben megéheztek, az itt található self service éttermekben megízlelhetik a helyi gasztronómia tipikus ételeit. Szabadidő után kétszintes hajóra szállunk és a közel 40-50 perces hajóúton megcsodálhatjuk a barlangokkal tűzdelt, sziklás Tramuntana-hegység festői szépségű partszakaszát, miközben Puerto Sóller, riviérára emlékeztető hangulatos kikötőjébe érkezünk. A nosztalgia villamos, a patinás főteréről ismert Sóllerbe döcög velünk, a vasúti pálya mentén kínálkozó narancs és citrus ültetvények mellett elhaladva, majd onnan, az 1912-ben nyílt favonaton, a “C vitamin expresszel” sok-sok alagúton áthaladva érkezünk a végállomásra, Palmába.

Barlangtúra (Busz + Idegenvezető + Gyöngymúzeum és bolt látogatása + Belepő a Sárkánybarlangba)

Díj: 45€ Felnőtt jegy, 22,50€ Gyermek jegy

A félnapos kirándulás első megállója a Perpiel gyöngybolt és kiállítás Montuiriban, ahol óriási választékban tekinthetjük meg a sziget egyik leghíresebb termékét, a mallorcai gyöngyöket (Majórica, Orquidea) amelyeket meg is vásárolhatunk a helyszínen, miközben elleshetjük a gyártás fő mozzanatait. Utunk innen Manacor városán keresztül, Porto Cristoba vezet, ahol egy gyönyörű földalatti világ vár bennünket, a híres Sárkánybarlang. A barlangot 1896-ban a francia E.A. Martels fedezte fel. A látogatás kb egy órába telik, és 1200 m a táv 25 méteres szintkülönbséggel. A barlang legnagyobb termében található Martels tavon egy hangulatos koncertet hallgathatunk meg, melyen a muzsikusok kivilágított csónakokban zenélnek. A látogatás végeztével a szállodákba szállítjuk a vendégeinket. Említésre méltó, hogy a sziget legsikeresebb sportolója is Porto Cristoban él, a manacori születésű Rafael Nadal.

FORMENTORI TÚRA / ALCÚDIA-FORMENTOR (Busz+ Idegenvezető +Hajó + Alcúdia piac + Colomer Kilátó + Strand)

Díj: 45€ Felnőtt jegy, 22,50€ Gyermek jegy

Egész napos kirándulás és egyben strandoló program, melyen a sziget északkeleti részébe kalauzoljuk el vendégeinket. Alcúdiában, a középkori városfallal védett óvárosban a keddi piaci vásári forgatagban kedvükre válogathatnak és alkudozhatnak a sokféle “vásárfia” közül, miközben megkóstolhatják a helyi étel, gyümölcs vagy sütemény különlegességeket is. Alcúdiából utunkat Puerto Pollensaba folytatjuk, ahol a kikötőben kétszintes hajóra szállunk és körülbelül 25-30 perces hajókázás után megpillanthatják a híres 1929-ben épült luxusszálloda, a Hotel Formentor épületét, mely legelőször vonzotta ide a gazdag pihenni vágyó arisztokráciát és művészeket. A hajóút végén Mallorca egyik legszebb strandján, a “milliomosok strandján” kötünk ki, hogy megmártózhassanak a türkizkék színű, csillogó vízben. A szabadidő elteltével, utolsó megállóhelyünk a 232 m magasan fekvő Colomer kilátó (Galamb szikla kilátó), amely a sziget egyik legelbűvölőbb látványát tárja elénk, majd innen egy rövid szerpentines útszakaszon leereszkedve indulunk vissza a szállásokra.

Marineland

Pénztári belépő díjak : 26 EUR/ felnőtt – 16 EUR /5-10 évesig – 11 EUR /3-5 évesig- 3 éves kor alatt ingyenes

Portals Nousban, a tengerparton található Európa leghíresebb delfináriuma, ide invitáljuk Önöket! A világszínvonalú delfin-, fóka-, papagájshow azokat is lenyűgözi, akik már láttak hasonlót, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt életre szóló élményt nyújtanak! A tengeri vidámparkba érdemes fürdőruhát vinni és megtekinteni a pingvineket, teknősöket és a Torrent del Pareisből származó ferreret békákat is! A közlekedésről kérdezze idegenvezetőjét. Nyitva naponta :09.30-17.30 ,vagy 18 óráig.

AQUALAND CSÚSZDAPARK – El Arenal

Pénztári belépő díjak : 30 EUR/ felnőtt – 21 EUR/5-10 évesig – 12 EUR/3-5 évesig- 3 éves kor alatt ingyenes

Mallorca vízividámparkjai közül ez a legnagyobb! Korosztálytól függetlenül valamennyi csúszdát annyiszor lehet használni, ahányszor kedvünk és erőnk engedi! Kellemes környezet, éttermek, bárok, értékeinket őrző szekrények megteremtenek minden feltételt, hogy egy felejthetetlen napot töltsünk el! Nyitva naponta :10:00-tól, június és szeptember 17:00-ig, július és augusztus 18:00 óráig.

AQUARIUM – Playa de Palma

Pénztári belépő díjak : 25,50 EUR/ felnőtt – 14 EUR/4-12 évesig –4 éves kor alatt ingyenes

Playa de Palman a tengerparton található Európa legnagyobb cápa aquariuma és a legnagyobb élő korallokat bemutató gyűjteménye. 2007 óta, 55 medencében mintegy 700 faj 8000 élőlénye reprezentálja a mediterrán tengerek és a világ óceánjainak élővilágát. Kipróbálhatjuk, hogy milyen egy őserdő mikroklímája az Amazonas mentén, és bizonyos veszélytelen tengeri állatokat is megérinthetünk. Nyitva naponta : 09:30-18:30 óráig, utolsó belépés 17órakor.

figyelem

  • A fakultatív kirándulások leírásai és árai tájékoztató jellegűek. Pontos részleteket az érkezést követően a helyszínen kapnak. Befizetésre szintén helyszínen EUR-ban, vagy az adott ország pénznemében van lehetőség.
  • A helyszínen fizethető fakultatív programlehetőségeket nem az IBUSZ szervezi, azok teljesítésért nem felel. A fakultatív programokkal kapcsolatos kifogást a programok szervezőjénél, a helyszínen köteles az utas jelezni.

Hasznos tudnivalók a mallorcai utazáshoz

Utazási lehetőségek repülővel

Budapest - Mallorca - Budapest repülőjárat Június Július Agusztus Szeptember
  18.,25. 02.,09.,16.,23.,30. 06.,13.,20.,27. 03.,10., 17.

A transzfer a repülőtér és a választott szálláshely között a távolság és az érintett szállodák számának fügvényében kb. 20-50 perc.

Beutazási szabályok

érvényes fényképes útlevél, vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, amely a hazautazás napjától számítva még min. 3 hónapig érvényes. A személyigazolvány csak azon utasoknak elegendő, akik repülővel, vagy az Európai Unió tagországain keresztül közelítik meg Spanyolországot. Az egyéb útvonalon érkező egyéni utasok csak útlevéllel induljanak útnak, hiszen a köztes országokba való belépés feltétele ennek a hivatalos okmánynak a megléte. Az autóval érkezők ne feledjék el, a nemzetközi biztosítás (zöld kártya) megléte kötelező.

A helyszínen, érkezéskor a szállodák recepcióján idegenforgalma adó fizetendő 16 éves kor felett, minden ott töltött éjszakára. Az idegenforgalmi adó mértéke 1-2-3 csillagos szállodák esetében kb. 1 EUR/fő/éj, 3 csillag superior és 4 csillagos szállodáknál 1,5 EUR/fő/éj, 5 csillagos szállások esetében pedig kb. 2 EUR/fő/éj.

Időeltolódás

Nincs, ugyanabba az időzónába tartozik, mint Magyarország. ( kivéve a Kanári-sziegteket)

Hivatalos pénznem

Euro

Hálózati feszültség

220 V.

Ivóvíz

A csapvíz nem ajánlott fogyasztásra, helyette a különböző kiszerelésben vásárolható ásványvizeket ajánljuk

Nyitva tartás

Üzletek: hétfő–péntek 9–13 és 16–20 óra között, ill. szombat 9–14 óra között. Idegenforgalmi szempontból fontos zónákban akár éjfélig is nyitva vannak a hét minden napján. Bankok: hétfő–péntek 9–14 óra között.

telefon

Spanyolországba a 00 34, Magyarországra a 00 36 hívószámmal

Autóbérlés

Betöltött 23. életév és min. 1 éves jogosítvány szükséges. Javasoljuk, hogy a biztosítás megkötéséhez ragaszkodjanak.

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége

Fortuny, 64 Piso, Madrid,
Tel.: 00-34-91-4137011