Thaiföld

Thaiföld a mindennapi ember Ázsiáról alkotott homályos elképzeléseit összegzi: aranyozott templomok, buja rizsföldek, egzotikus ételek, kedves, mosolygó emberek. Miért válassza Ön is az IBUSZ-t thaiföldi utazásához?

Thailand from Brandon Lied on Vimeo.

Úti célok és üdülőhelyek

Bangkok

A Távol-Kelet Velencéjeként is emlegetett thaiföldi főváros elsősorban mindenkit lenyűgöző templomegyütteseinek köszönheti népszerűségét. A múlt és jelen hagyományait őrző építészeti remekművek, arany-ezüstben pompázó szemet kápráztató vallási templom- és palotaegyüttesek mellett szinte mindenki felkeresi az amerikai árubőséggel vetekedő bevásárlóközpontjait illetve különféle vendéglátóhelyeit.

Thaiföld a hétköznapi ember Ázsiáról alkotott homályos elképzeléseit összegzi: aranyozott templomok, rizsföldek, egzotikus ételek, kedves, mosolygó emberek.

Ajánlatkérés

Pattaya

Pattayán a legjobb strand a Jomtien Beachen található, de aki igazi pálmafás, romantikus strandra vágyik, annak át kell mennie a környező szigetekre. Helyi utazási irodák egynapos utakat szerveznek Koh Larnra és Koh Sametre, de a strandokról, a helyben bérelhető speedboatokkal magunk is áthajózhatunk!

Az IBUSZ által szervezett utazásokon Thaiföld csodálatos vidékén Pattaya lenyűgöző és romantikus pálmafás strandjain pihenhetjük ki évközi fáradalmainkat.

Ajánlatkérés

Phuket

A nemzetközi hírnévnek örvendő Phuket Thaiföld legnagyobb szigete, csupán egy órányi repülőút Bangkoktól. Buja hegyvidékkel tarkított területe elsősorban az aktív kikapcsolódást kedvelőknek kedvez. Jelenleg a felső tízezer kedvelt üdülőhelye.

Az IBUSZ által szervezett utazásokon Thaiföld csodálatos vidékén Phuket nemzetközileg széles körben ismert szigetén pihenhetjük ki évközi fáradalmainkat.

Ajánlatkérés

Krabi

Krabi vita nélkül az egyik legfestőibb és legszebb helyek közé tartozik Thaiföldön! Krabi az Andamán-part mentén terül el, elhagyatott lagúnái, érintetlen strandjai és az égszínkék tenger igazi relaxációs légkört teremtenek. Ennek egyik oka, hogy helyszíni adottságok korlátozzák a szálláshelyek számát, így a tömegturizmus nem tud ide betörni.

Az IBUSZ által szervezett utazásokon Thaiföld csodálatos vidékén Krabi érintetlen strandjain, a tömegturizmustól távol pihenhetjük ki a fáradalmainkat.

Ajánlatkérés

Phi Phi

A tengeri tájkép megdöbbentően festői: a tengerből függőlegesen kiemelkedő mészkő szirtek, a fehér homokkal borított, pálmaerdőkkel övezett partszakaszok, a szigetet körbeölelő korallzátonyok. A szigetekre közvetlen repülőjárat nincs, Krabiról vagy Phuketről közelíthetőek meg menetrendszerinti szárnyashajóval, vagy gyorshajóval esetleg vízi taxival.

Az IBUSZ által szervezett utazásokon Thaiföld csodálatos vidékén Phi Phi fehér homokkal borított, egzotikus tengerpartjain pihenhetjük ki fáradalmainkat.

Ajánlatkérés

Koh Samui

Ez az elragadó kis trópusi paradicsom mindennel rendelkezik, amire a nyaralni vágyóknak szüksége lehet, minden korosztály számára tartogat meglepetéseket. A pálmafákkal, kókuszültetvényekkel, jó infrastruktúrával és egyre bővülő szálláshelyeivel évről évre több látogatót fogad az alig 35 ezer lakosú szigetvilág.

Hasznos tudnivalók a thaiföldi utazáshoz

Beutazás

Vízum nem szükséges, repülővel érkező utasok esetében. Az útlevélnek 6 hónapig érvényesnek kell lennie a hazaindulástól számítva.

Pénzváltás

A pénzegység az 1 bath (THB), amely 100 satangra váltható. Minden turistaközpontban nagyszámban található pénzváltóhely, a legtöbb 21 óráig tart nyitva. 1 USD= kb. 30,80 THB, 1 EUR= kb.39,50 THB, 1 THB = kb. 7,20 HUF

Éghajlat

Thaiföldnek trópusi éghajlata van. Novembertől februárig tartó hűvös időszakban fúj az északi monszun (decemberi közép-hőmérséklet Bangkokban 25 C).

Egészségügyi tanácsok

Thaiföld egészségügyi szempontból Ázsia legfejlettebb, legbiztonságosabb területei közé tartozik. Kötelező oltás nem szükséges. Csak palackozott vizet fogyasszunk, malária elleni készítmények, moszkitó háló, zárt ruházat vitele ajánlott.