Legnépszerűbbek az ibusz-tól

Közleményeink a koronavírus miatt kialakult helyzet kapcsán

Tájékoztató

Utasbiztosítási szerződések érvényességével kapcsolatban

Tekintettel a Kormány 2020. szeptember 1-jén hatályba lépett 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendeletére a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól utasbiztosítási szerződéseink érvényességével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

 • Az érvényben lévő biztosítási feltételek rendelkezései szerint azon úticélok tekintetében, melyeket a Külügyminisztérium utazásra nem javasolt kategóriába sorolt, utasbiztosítási, útlemondás sem a baleset, betegség, poggyász biztosítás tekintetében nem érvényes.
 • A hivatkozott kormányrendelet rendelkezései alapján – kevés kivétellel – a világ valamennyi országát utazásra nem javasolt kategóriába sorolta.

A Colonnade Biztosító Ügyfelei részére a kialakult helyzetre tekintettel a lehető legmegfelelőbb biztosítási fedezetet biztosító szerződéseket a biztosítási feltétek rendelkezéseitől eltérően az alábbiak szerint köthetőek meg:

 • A piros kategóriába sorolt országok közül a korábban terrorveszély, polgárháborús helyzet, általánosan rossz közbiztonság miatt utazásra nem javasolt országokba történő utazásokkal kapcsolatban megkötött biztosítási szerződések érvénytelenek, összhangban a hatályos kormányrendelet és biztosítási feltételek rendelkezései szerint.
 • Ellenben a kizárólag SARS-CoV-2 járvány miatt utazásra nem javasolt desztinációk tekintetében a biztosítási feltételektől eltérően a biztosítási fedezet ÉRVÉNYES.

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a megkötött utasbiztosítási szerződés nem nyújt fedezetet a megbetegedés nélküli járványügyi intézkedésekre, így különös tekintettel az adott desztináció, vagy honosság szerinti ország előírásai szerinti tesztek költségére, az ilyen módon elrendelt karantén, tervezettől eltérő hazautazással kapcsolatos többletköltségeire.

Az egyes országokról az alábbi honlapon szerezhet bővebb tájékoztatást:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

Illetve kérdés esetén keresse bizalommal ügyfélszolgálatunkat az alábbi elérhetőségeken:

 • Telefon: +36 1 460 1400; +36 1 801 0801
 • Telefonos ügyfélszolgálatunk elérhetősége:
 • Hétfő: 08:30 - 20:00
 • Kedd: 08:30 - 17:00
 • Szerda: 08:30 - 17:00
 • Csütörtök: 08:30 - 17:00
 • Péntek: 08:30 - 15:00
 • Szombat: Zárva
 • Vasárnap: Zárva
 • E-mail: ugyfelszolgalat@colonnade.hu
2020.09.07. 16:00

Kedves Utasunk!

Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kormány által meghozott (408/2020 Korm.rendelet) beutazási korlátozások miatt Önöknek a hazautazást követően 2 hetes karanténba kell vonulniuk. A karantént feloldhatják 2 negatív PCR teszttel, melynek folyamata a következő:

 • Magyarország területére történő belépéskor a rendőrség elrendel egy ideiglenes elrendelő határozatot a házikaranténról.
 • A lakóhelye szerint illetékes Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályához kell beadni a karantént kiváltó tesztelésre vonatkozó kérelmet
 • 3.000 Ft illetéket az Államkincstár részére be kell fizetni – bankszámlaszám: 10032000-01012107-00000000 – közleményben a nevet és a lakcímet kell feltüntetni
 • Le lehet előzetesen foglalni a tesztelés időpontját – lényeg, hogy a 2 mintavétel közt 48 óra elteljen és a két mintavétel 5 napon belül megtörténjen

A magyar utazási irodák megállapodást kötöttek a Neumann Labs céggel, akik egy rendkívül kedvezményes tarifát biztosítanak utasainknak.

A laboratóriumi teszteléssel kapcsolatos információkat alább találják!

Bízunk benne, hogy nyaralásuk kellemesen telt és élményekkel gazdagon térnek haza.

Üdvözlettel:

IBUSZ Utazási Irodák Kft.

A kedvezményes terméket az alábbi linken tudják megvásárolni:

https://neumannlabs.com/products/sars-cov-2-pcr-karanten-teszt

A vásárlás során a TRAVEL kuponkódot kell bírni és legalább 2 darab terméket kell rendelni és akkor az egyedi teszt ára kedvezményesen 12.500 Ft lesz (azaz a két teszt személyenként 25.000 Ft.

Az Ön első mintavételi időpontjával kapcsolatban Ügyfélszolgálatunk fogja felkeresni.

A mintavétel helyszíne: 1139 Budapest, Röppentyű utca 48. földszint

Kérjük, hogy a mintavétel időpontja előtt regisztrálja e-mail címét a portal.neumannlabs.com oldalon, majd az emailben küldött aktivációs linkre kattintva, aktiválja e-mail címét. Enélkül nem fogja tudni megtekinteni a vizsgálati eredményét.

A PCR-vizsgálathoz orrból és garatból történő mintavételre van szükség, amely akkor mutatja a legpontosabb eredményt, ha az elvégzése előtt betartásra kerülnek az alábbi szabályok.

Kérjük, a mintavételt megelőző 4-5 órában:

 • ne egyen, ne igyon semmit (vizet sem), ne dohányozzon, ne mosson fogat, ne öblítse a szájat (vízzel sem) és ne használjon semmilyen szájfrissítőt (cukorkát, rágógumit).

A fenti szabályok be nem tartása miatt a mintába, a reakciót gátló anyag kerülhet, amitől értékelhetetlenné válik a vizsgálati eredmény.

Kérjük, a mintavételre hozzon magával fényképes igazolványt, TAJ kártyát (TAJ hiányában útlevelet), és a hazaútra szóló beszállókártyáját!!!!.

A vizsgálat eredménye a minta laboratóriumba érkezésétől számított 24-48 órán belül lesz elérhető.

A vizsgálati eredménye megérkezéséről e-mail-ben küldünk Önnek értesítést.

Eredményét a portal.neumannlabs.com biztonságos weboldalon keresztül tekintheti meg, az Ön által korábban regisztrált és aktivált e-mail címmel.

Kedves Utasunk!

Az elmúlt napokban a Magyar Kormány által meghozott döntések alapján a kiutaztatás végképp ellehetetlenült. Rendkívül sajnáljuk, hogy sok utasunktól el kell vennünk az idei nyaralásuk lehetőségét, Társaságunk a végsőkig kitartott az utaztatás mellett, azonban a mai napon, a bevezetett korlátozások és a lemondott utasok mennyisége alapján azt a döntést kellett meghoznunk, hogy a szeptember 1-je után induló valamennyi charterjáratunkat töröljük.

A sajnálatos helyzet beállta óta, társaságunk minden esetben az éppen aktuális jogszabályi előírásoknak megfelelően kezelte a lemondást követő visszatérítést, ami természetesen továbbra is így lesz. Bízunk benne, hogy a kialakult helyzettől eltekintve, utasaink továbbra is megtisztelik bizalmukkal irodánkat, ezért az alábbi lehetőségeket ajánljuk fel:

 • a befizetett összeg 110%-ban, utalványba kerül visszatérítésre, vagy
  • Az utazási utalvány az IBUSZ Kft. által szervezett külföldi utazásokra váltható be 2020. december 31. napjáig, mely határidő a szerződéskötés dátuma, az utazás 2021. december 31-ig lehetséges, vagy
 • átfoglalási lehetőséget biztosítunk 2021. évben történő indulású utazásunk egyikére, vagy
 • visszatérítés 100%-ban az eredeti fizetési formában, legkésőbb 14 napon belül.

Köszönjük minden kedves utasunk bizalmát és megértését, melyet az elmúlt hónapokban tanúsították társaságunk felé. Bízunk benne, hogy hamarosan újra visszatér a normál utaztatási lehetőség és újra indíthatjuk csoportos utazásainkat, mert SZERETÜNK UTAZNI ÉS UTAZTATNI!

IBUSZ Utazási irodák Kft.

2020.09.01. 14:00

Tisztelt Utasunk!

Tájékoztatjuk, hogy a Konzuli Szolgálat 2020. augusztus 31-én 15:13-kor közzétett tájékoztatója alapján a világ valamennyi országa „utazásra nem javasolt” kategóriába került 2020. szeptember 1. napjával.

Sajnálatos módon a Görög szigetekre induló charterjárataink indítása így kétségessé vált, ezen járatok létjogosultsága azon utasaink létszámától függ, akik utazási szándékukat változatlanul fenntartják. A járatok további üzemeléséről tájékoztatást legkésőbb az adott járat indulását megelőző 3. napon teszünk közzé.

Azon utasaink, akik 2020. szeptember 1. után induló utazásra vonatkozó szerződéssel rendelkeznek és a szerződést a koronavírusra tekintettel 2020. szeptember 1. után kívánják felmondani, az alábbi lehetőségeket kínáljuk fel:

 • a befizetett összeget 110%-ban utazási utalvány formájában visszatérítjük
  • Az utazási utalvány az IBUSZ Kft. által szervezett külföldi utazásokra váltható be 2020. december 31. napjáig, mely határidő a szerződéskötés dátuma, az utazás 2021. december 31-ig lehetséges, vagy
 • átfoglalási lehetőséget biztosítunk 2021. évben induló bármelyik saját szervezésű külföldi utazásunkra vagy
 • a befizetett összeget 100%-ban visszatérítjük az eredeti fizetési formában.

Megértésüket és együttműködésüket ezúton köszönjük

IBUSZ Utazási Irodák Kft.

Budapest, 2020. augusztus 31. 16:20

Tisztelt Utasunk!

Tájékoztatjuk, hogy az augusztus 28-i Kormányinfón bejelentett és a 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendeletben megjelent beutazási korlátozások ellenére Görögország továbbra sem került felvételre a külpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium honlapján az „utazásra nem javasolt” utazási célországokat és térségeket megjelölő felsorolásba. Ennek értelmében charterjárataink indítása nem ütközik akadályba, társaságunk a szerződésben vállalt szolgáltatások teljesítését biztosítja.

Azonban tisztában vagyunk azzal, hogy sok utasunk a kéthetes karantént vagy annak kiváltására szolgáló tesztek költségét nem tudja vállalni, ezért méltányosságból felajánljuk utasainknak azt a lehetőséget, hogy a szerződés felmondása esetén, az ÁSZF szerinti bánatpénz összegét utalványban térítjük vissza, amennyiben 2020. augusztus 31-én, 17 óráig erről társaságunk felé írásban vagy személyesen nyilatkoznak.

A méltányossági alapon kiadott utalványok

  • érvényességi határideje 2020. december 31., mely határidő a szerződéskötés dátuma (az utazás 2021 december 31-ig is lehetséges)
  • beváltása csak az IBUSZ saját szervezésű külföldi utazásaira lehetséges,
  • az utalványok készpénzre váltása, csak az eredeti bánatpénz megfizetése mellett lehetséges.

Az elmúlt hónapokban az IBUSZ Utazási Irodák Kft. valamennyi turizmusért elkötelezett munkatársának minden törekvése arra irányul, hogy utasaink a lehetőségeinkhez képest a lehető legoptimálisabb, humánus megoldást biztosítsa!

Megértésükben bízva,

Üdvözlettel:

IBUSZ Utazási Irodák Kft.

2020.08.31. 11:30

Tisztelt Utasunk!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a mai kormányinfón elhangzottak alapján 2020.szeptember 1 után a külföldről hazatérő magyar állampolgárokra 2 hét karanténkötelezettség vár, melyet két – 48 óra különbséggel elvégzett – negatív PCR teszttel lehet kiváltani.

Tájékoztatjuk Utasainkat, hogy járataink változatlanul üzemelnek, a korábban megadott menetrend szerint továbbra is közlekednek.

IBUSZ Utazási Irodák Kft.

 

 


 

IBUSZ utazási irodák

külföldi és belföldi utazások

Az IBUSZ 117 év tapasztalattal állítja össze utazási ajánlatait. Válogasson külföldi utazások, all inclusive nyaralások, belföldi ajánlatok, wellness hétvége ajánlatok széles választékából. Amennyiben egyénileg szervezi utazását, online repülőjegy foglalás szolgáltatásunkkal több ezer desztinációból választhat.

További információkat útjainkról, buszos vagy repülős közlekedés lehetőségeiről a fenti mega-menü menüpontjai között talál, vagy a főoldalon elhelyezett promo dobozokra kattintva. Oldalunkon számos helyen interaktív Google térképeket helyeztünk el, ahol nyomon követheti pl. a görög autóbuszos járataink felszállási lehetőségeit, vagy éppen charter repülőjárataink végcéljait. Hajóutak menüpontunkban pedig a legnagyobb tengeri hajóutak között válogathat és foglalhat. Jó böngészést, és kellemes utazást kívánunk!

Köszönjük ha megosztja véleményét velünk! Email címünk: honlap@ibusz.hu