Római séták - debreceni indulással

Olaszország, Római séták, Róma

4 nap 3 éjszaka
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
2024.06.22 - 2024.06.25
219 900 Ft / fő 214 900 Ft / fő
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj
Indulás oda Indulás vissza Részvételi díj

Tulajdonságok

Program

1.nap

Elutazás Debrecenből a kora délutáni órákban, transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés.

2.nap

Séta helyi idegenvezetőnkkel az örök Városban, amely érinti a Spanyol lépcsőt, a Trevi-kutat, amelybe ha pénzérmét dobnak biztos a visszatérés az olasz fővárosba, a Miniszteri palotát, a Parlament alsó házát, a kupolájáról híres Pantheont, a szökőkutakkal ékes Navona teret. Félnapos fakultatív program keretében ismerkedés az ókori Róma emlékeivel. (A programra kérjük az utazás megrendelésekor jelentkezzenek!) Megtekinthetik a híres gladiátor viadalok színhelyét, a Róma jelképévé vált Colosseumot, ( a belső látogatás nem garantált, foglalható jegyek függvénye), megcsodálhatják az ókori Róma központjának romjait őrző Forum Romanumot. A Palatinus dombon időzve képet alkothatnak arról, milyen fényűző életet élhettek a gazdag rómaiak, hiszen Augustustól Septimus Severusig számtalan római császár kedvelt építkezési helye volt ez a terület.

3.nap

Félnapos fakultatív kirándulás a Rómától 40 km-re található Tivoliba, amely már az ókorban híressé vált mészkőbányáiról, innen szállították a köveket, amelyeket Colosseum építésénél is felhasználtak. Leghíresebb palotája a Villa d’Este, amelynek parkjában 500 különféle formájú és nagyságú szökőkút működik. Liszt Ferenc, a palota vendége itt komponálta a Villa d’Este kútjai című szimfonikus költeményét. Séta a palota reprezentációs termeiben és magánlakosztályaiban. A parkban többek között Diana barlangját, a Száz szökőkút sétányát, a Sárkányok, a Víziorgona, Neptunus és az ovális szökőkutak magasbatörő vizét csodálhatják meg.

4. nap

Délelőtt fakultatív látogatás a Vatikán állam területén lévő Szent Péter bazilikába és az Angyalvárba helyi közlekedéssel. Ez a séta, mely érinti a Tiberis folyót és az Angyal-hidat is szinte kihagyhatatlan mindazok számára akik eljutnak az Örök Városba. Gyönyörködhetnek a Szt. Péter tér lenyűgöző épületegyüttesében és a Szt. Péter Bazilika számtalan emlékében, így a Michelangelo alkotta híres kupolában, mesterművében a Pieta-ban, és a leghíresebb pápák síremlékeiben is. A bazilika megtekintését követően pár perces sétával jutnak el az Angyalvárba, mely Hadrianus császár síremlékének épült, később a város egyik legfőbb erődítményévé vált, majd a középkorban a pápák lakhelyéül szolgált. A legendákkal teli épületet belülről tekinthetik meg a program során.

Transzfer a repülőtérre, hazautazás a menetrend függvényében a délutáni órákban.

A programok sorrendje felcserélődhet.

Fakultatív programok

Ókori Róma (min. 10 fő): 27 900 Ft/fő
Szent Péter Bazilika + Angyalvár: 27 900 Ft/fő
Tivoli kirándulás (min.15 fő): 39 900 Ft/fő

Az árváltozás jogát fenntartják

A Fakultatív programok árai a szükséges belépőket tartalmazzák.

Tudnivalók

  • Utazás: közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal Debrecenből
  • Elhelyezés: 3*-os belvárosi szállodában ( olasz kat.4 *, IBUSZ értékelés 3*)
  • Ellátás: büféreggeli
  • Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó: 7,5 EUR/fő/éj
  • Minimum létszám: 15 fő
  • Az alapdíj a kisméretű kézipoggyászt tartalmazza, feladható poggyász felárért foglalható.

Menetrend

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Debrecen (DEB) - Roma (FCO) 14:25 16:15
Roma (FCO) - Debrecen(DEB) 16:50 18:35

Indulási időpontok

Tokkal vonóval

A feltüntetett díj az utazás meghirdetett programjában szereplő minden kötelezően fizetendő díjat tartalmaz, és a szálláshely legolcsóbb szobatípusára vonatkozik. A díjon felül -igény szerint- fizethető: fakultatív programok, vízumdíjak, valamint az útlemondási és utasbiztosítás (BBP)díja. További lehetőségek és a létszámnak megfelelő pontos ár meghatározásához használja a „Tovább” gombot.

2024.06.22 Repülővel 4 nap 3 éjszaka 219 900 Ft / fő 214 900 Ft / fő Tovább
Még több időpont ›

Olaszország

Olaszország minden egyes területének megvan a maga sajátossága; lehet gondolázni a romantikus Velencében, elmerülni a városok ókori és középkori emlékeiben és persze síelni a hegyekben. Ugyanakkor üdülővárosaiban a tenger, a napfény, a turisták forgataga és a nyüzsgő éjszakai élet nyújt kikapcsolódást. Kínálatunkból mindenki ízlésének megfelelően választhat. A közeli Észak-Adria hosszan elnyúló, lassan mélyülő tengerpartjának köszönhetően ideális nyaralóhely kisgyermekes családoknak.

Hasznos tunivalók az olaszországi utazáshoz

 

Covid-19 utastajekoztató

Ezúton szeretnénk kedves utasaink részére tájékoztatást nyújtani a Covid-19 vírus terjedése miatt tett óvintézkedésekről, amelyekre utazásuk közben számíthatnak. A leírt információk tájékoztató jellegűek, melyek a jelenlegi előírásokhoz, iránymutatásokhoz igazodnak. A szállásokon, közlekedési eszközökön, útvonalakon történő változásért társaságunkat felelősség nem terheli.

tovább